X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek bolą pachwiny, spojenie, krocze i mięśnie u dołu brzucha. polecam automasaż okrężnymi ruchami, na serio daje radę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 12:38

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziasek mnie też tak boli. Jak nie zapomnę to spytam o to dziś :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Jak to może go nie być? To ja poprosze żeby nie było :D
    Też bym chciała żeby sobie poszedł ;) Lekarz mówił że różne porody odbierał i nieraz kobieta przychodziła z dużym rozwarciem, którego nawet nie czuła, chwila moment, plum, i dziecko było na zewnątrz. Nawet nie zdążyło zaboleć :) Ale mi się wydaje że to bardziej u wieloródek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę ubierała kombinezon i do tego kocyk. Alicja moim zdaniem to zależy czy chcesz kupić coś innego jak przesiądziesz się na spacerówkę. Moim zdaniem kocyk jest uniwersalny bo i w spacerówce nóżki przykryjesz. I ogólnie zawsze możesz go użyć. A jak za ciepło łatwo małą odkryjesz.

alicja_ lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Też bym chciała żeby sobie poszedł ;) Lekarz mówił że różne porody odbierał i nieraz kobieta przychodziła z dużym rozwarciem, którego nawet nie czuła, chwila moment, plum, i dziecko było na zewnątrz. Nawet nie zdążyło zaboleć :) Ale mi się wydaje że to bardziej u wieloródek.

Od dziś się modle o to :P :D

alisss871, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko kombinezon plus kocyk do wózka :) wiadomo zależy od temperatury ale nie kupuje żadnego ekstra spiworka ani nic.

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja dzis teoretycznie byam ostatni raz u diabetologa mam zrobic norme z ostatnich 3 miesiecy jesli bedzie ok to nie bede juz tej pani odwiedzqc :) A tak mnie wytrzeslo w samochodzie ze skurcze byly co troche naszczescie juz przeszlo :)

Matleena wszystkiego najlepszego zdrowka dla ciebie i maluszka i oczywiscie szybkiego porodu :)

Aliss wspolczuje napewno musialas sie nacierpiec ale najwazniejsze ze juz lepiej trzymaj sie kochana jak najdluzej w dwupaku :)

Acikk czekamy na wiesci co u Antosia :)

Acikk, Matleena lubią tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Cze dziewczynki! Ostatnia zasnęłam i prawie pierwsza wstałam :-P
    Nie powiem że te 7h snu starczyło he he.

Madzisek ale masz melodię do spania :-D

Dżulia to miała być wizyta na już? Trzeba było powiedzieć, że jesteś w c. (a widać) i nie możesz czekać.
    Mi się nie chce jeździć do szpitala (w tym samym mieście) i czekać w rejestracji, to drugi raz już zapłacę te trzy dychy za TSH.

Misia26 oby te skurcze przeszły :-) Ostatnio przekonałam się na własnej skórze, jakie to upierdliwe :-(
    oczywiście że było na już :). Miałam napisane na skierowaniu, że ciężarna. Recepcjonista i tak mnie wcisnął pomiędzy ludzi. Najwcześniejszy termin "normalny" to w połowie roku. U nas w mieście jest tylko jeden lekarz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Matleena! Madzisek ja też mam taki ból, ale nie potrafiłam tego nazwać. jak idę przez miasto to jeszcze próbuję to robić z gracją, ale w domu chodzę jak pingwin. Ale mam dziś dzień lenia i pierwszy raz od dawna zajadam się słodyczami, aż mi niedobrze

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was jest z okolic Opola, ale nie pamiętam która? Chciałam spytać o jakiś duży sklep z wózkami, który można by odwiedzić.
    Jutro będę w Opolu i chciałam coś pooglądać. Czas leci nieubłaganie, a ja jeśli chodzi o wózek to nadal niezdecydowana

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Matleena 100 lat ;)

Mi się śniło, że urodziłam, karmiłam piersią i myślałam jak się zdziwicie, że jestem już rozpakowana:P

Pamiętam, że kiedyś pytałyście o komplety minky. Ja mam pościel minky (poduszka, kocyk, ochraniacz) i rogal do karmienia (na styl Makaszki). Za wszystko zapłaciłam 180zł (już z przesyłką) więc dużo taniej. Szyła mi dziewczyna z ogłoszenia z olx i jestem bardzo zadowolona. A dziś przyszła pościel minky do wózka też szyta na zamówienie przez jeszcze inną Panią z ogłoszenia na olx. Zapłaciłam za nią 35zł!!! Polecam. Jakby któraś była zainteresowana mogę dać namiary ;)
    ja poproszę o namiary jeśli można :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:41

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupowałyście rogale do karmienia? :-) jesteście w stanie polecić jakiś dobry? :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeden duży rogal. Dostałam od koleżanki. Na razie u mnie się nie sprawdza, przeszkadza mi w nocy, zajmuje dużo miejsca, mąż się dusi, ja się duszę i rogal ląduje na podłodze. Chyba dzisiaj go schowam pod łóżko :) Nie wiem jak będzie z karmieniem ale wolałabym karmić bez jakiś wspomagaczy. Chyba że nie dam rady to przeproszę rogala i wyjmę spod łóżka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek ja kupiłam właśnie od Pani od pościeli rogal Minky i jest cudny i ekstra wypełniony.

Tutaj ogłoszenie Pani od pościeli do wózka http://olx.pl/i2/oferta/posciel-do-wozka-minky-bawelna-z-wypelnieniem-producent-CID88-ID7oZsL.html

A tutaj do ogłoszenia pościeli do łóżeczka
    http://olx.pl/i2/oferta/komplet-minky-kocyk-75x100-podusia-ochraniacz-CID88-IDaBeKf.html

Oczywiście same komponujecie sobie pościel ;)

Matleena, moniek90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a temat smoczków był już poruszany? Od kiedy w ogóle daje się smoczek dziecku? Ja bym nie chciała przyzwyczajać ale jak już nie będzie wyjścia to chciałabym szybko odzwyczaić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 13:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc8d6102df58.jpg

Madzisek, MeGi2986, Dżulia, Nadulka, Mama-julka, Madzia890722 lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyte mam we wtorek i napewno powiem doktorkowi bo to dość bolesne. W pierwszej ciąży tego nie miałam

1usap07w9hybl9h9.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 1293 1294 1295 1296 1297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ