X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:59

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:

ale są tu jakieś mamuśki np pierwszych dzieciaczków które nie planują zabezpieczać się po tej ciąży? z nadzieją że szybko beda z 2 w ciąży?

ja tak myśle... chyba że po porodzie zmienie szybko zdanie :P
    boje się zabezpieczać że później znów trzeba będzie się starać 2 lata tak jak o Marysie
    ja chciałabym po 9-12 miesiącach zobaczyć ponownie 2 kreseczki. Wtedy prawie dwa lata różnicy w sam raz. Tylko raczej mój tak szybko nie będzie chciał. Mówi, że zakład produkcyjny chowa na strych :D.

ania14, genoweffa lubią tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Koleżanka mamy, no taka młoda, coś w moim wieku to wyczytała gdzieś w internecie, że na początku tak często myć nie trzeba, tzn. codziennie. I też tak robiła przy dziecku. Ta maź dobrze wpływa tylko na co i jak dokładnie o co kaman, to nie wiem. Mama też się dziwiła, a teraz mi mówi: wiesz że nie musisz codziennie kąpać :-) Jednym słowem muszę doczytać o co cho.
    Nam na SR mówili, że z jednej strony jest fajnie kąpać dziecko codziennie, bo to reguluje jego dzień i wprowadza stabilizacje. A z drugiej strony można sobie czasami odpuścić, bo to jest nie potrzebne i ewentualnie tylko przetrzeć czymś mokrym.

• ania14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    A masz jeszcze gdzies link do tego wozka bo patrze na niego to faktycznie ciekawy i spora gondola. A baze izofix do kazdego auta da sie zamontowac?

http://allegro.pl/marcello-coletto-nowe-kolory-melange-4w1-isofix-i5745194897.html
    to jest ten użytkownik na allegro

ale zamawialiśmy u nich na
    www.baby-centrum.pl

my płaciliśmy mniej niż podałam w linku wyżej, nie mamy bazy a fotelik wzieliśmy maxi cosi
    za polubienie ich na fb dostałam jeszcze 20zł przyklejone do wózka :P
    przesyłka gratis

chyba nie do każdego, muszą być odpowiednie wycięcia w siedzeniu czy coś (ale mogę się mylić)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 22:10

stars2345 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Nam na SR mówili, że z jednej strony jest fajnie kąpać dziecko codziennie, bo to reguluje jego dzień i wprowadza stabilizacje. A z drugiej strony można sobie czasami odpuścić, bo to jest nie potrzebne i ewentualnie tylko przetrzeć czymś mokrym.

Właśnie, dzieci lubią rutynę. Kąpałam syna codziennie i pewnie dlatego nie miał problemów z zasypianiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bysmy chcieli tak do roku wznowic starania o kolejne dziecko. Ale to takie plany dalekie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Hej, czym sugerowałyście się wybierając wózek, na co zwrócić uwagę? Bo ja nadal nie mam upatrzonego, siedzę i szukam i czytam i efektów nie widać dalej a czas goni ;/ i jak to jest z gwarancją jak kupi się przez internet to jak później reklamować?

Ja polecam Adamex Barletta, w każdym sklepie, hurtowni do jakiej szłam sprzedawca chwalił i polecał ten model, bo nie dostają zwrotów ani reklamacji od rodziców. Jest to polski produkt, bardzo dobrej jakości, co widać. No i sam fakt, że trudno go dostać, bo jak tylko jest dostawa to od razu schodzą,podobno nie nadążają z produkcją. Wózek jest lekki, zwrotny, ma super amortyzatory więc przy krawężniku nie trzeba się wysilać, ładnie się prezentuje, ma w zestawie wszystko, co potrzebne + te ochraniacze na ręcę dla mamy na zime, które się przypoina do rączki wózka(czad! mega ciepłe). Składa się super, bo tylko jednym kliknięciem, zmienia się gondolę na spacerówkę i fotelik nakłada się bez problemu, sam wchodzi na ramę, nie trzeba się siłować, ma zapinaną torbę na dole na zakupy. A to na co ja zwróciłam uwagę to to, że w każdym miejscu, gdzie się najwięcej dotyka, czyli wszystkie rączki i miejsce na nóżki w spacerówce ma ze skóry a nie materiału więc łatwo wyczyścić ;)

Ja mam taki i jesteśmy nim zachwyceni :)

d010bd555da5356fmed.jpg

1b9c47dcf1286af8med.jpg

af26575035535eaemed.jpg

stars2345, maya34 lubią tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:37

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam przekonania do stelaża. Aktualna wersja jest taka, że na podłodze. Być może w trakcie stwierdzę (najprawdopodobniej tak będzie), że to nie na mój kręgosłup i będę kąpała "na czymś".

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    U nas na SR mówiono , że dobrze jest dziecko kąpać codziennie, bo to reguluje jego rytm dnia, uczy codziennej higieny, z tym ,że kąpanie co dwa dni też nie jest błędem :) kupujecie wanienki ze stelażem, czy będziecie kąpać na stole lub na krzesłach?
    Co do wózka my też zdecydowaliśmy się na Roan Bass :) aby stosować bazę isofix samochód musi mieć specjalne zaczepy. Zazwyczaj na siedzeniach z tyłu są wszywki z napisem isofix :)

Będę kąpać - wanienka na krzesłach.
    Jaki kolor wybrałaś? Bo ja zielony z czarnym stelażem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam stojak do wanienki ;) Chciałam mieć od samego początku, bo nie trzeba szukać specjalnie miejsca gdzie położyć albo usuwać czegoś z szafki, stołu, czy komody, żeby położyć wanienkę ;)

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    ja nie mam przekonania do stelaża. Aktualna wersja jest taka, że na podłodze. Być może w trakcie stwierdzę (najprawdopodobniej tak będzie), że to nie na mój kręgosłup i będę kąpała "na czymś".

Ojj, chyba będzie niewygodnie ;-)

Widzę awatarka zmieniłaś :-D Twoja psinka :-D

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ojj, chyba będzie niewygodnie ;-)

Widzę awatarka zmieniłaś :-D Twoja psinka :-D
    już nie mogę na siebie patrzeć.:P wpadłam wczoraj w jakiegoś doła. Omijam lusterka szerokim łukiem :D.
    Jutro przyjeżdża do mnie rodzinka z daleka jak na złość. Moja chrzestna lubi dbać o siebie. Przede wszystkim na manie na punkcie figury. Za dzieciaka ciągle słyszałam, że powinnam schudnąć. "nie jedz bo będziesz gruba", "wiesz ile to ma kalorii?", "kobiecie nie przystoi tyle jeść". Z perspektywy czasu wiem, że wcale gruba nie byłam, miałam tłuszczyk tam gdzie powinnam. Teraz boje się co to będzie. Hormony szaleją !:D jak nie wyleci z domu ode mnie to będzie dobrze .

Acikk lubi tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:37

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Normalnie szok jak mi ulzylo po tej dzisiejszej wizycie i tak jakby powietrze że mnie uszło. Normalnie oczy mi się zamykają :) jestem taka szczęśliwa dziś że szok :) i zakochana hehe <3 w tym moim klusku :)

Dzulia jak coś to wywalaj z domu albo powiedz jej że Ty urodzisz i będziesz laska a jej glupota już nie przejdzie :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    jak nie wyleci z domu ode mnie to będzie dobrze .

A wysoko mieszkasz? Jesteś w c., to chyba takie teksty odpuści ;-) Mam nadzieję, że dobrze to przeżyjesz :-)

• mnk Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wanienke w komodzie i jedna zwykla wiec najwyzej bede ja kladla na komode :D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i jeszcze jedno. Kiedyś pisałam, że mam "nieogarniętą" lekarkę prowadzącą ciążę, która ma mnie gdzieś. Dość, że płacę za wizyty, to tak naprawdę oprócz tego, że podglądnę małą na USG i dostane zwolnienie to nic z tego nie mam. Wszystkiego o ciąży, dolegliwościach dowiaduje się z innych źródeł. Zlała na moje wysokie TSH, skurcze, krótka szyjke (13mm) i wszystko inne.
    Przechodząc do rzeczy... Zebrałam się w sobie i zmieniłam lekarza. Na wizytę idę w środę :D. To był chyba jedyny lekarz, który nie skomentował tego, że w tak zaawansowanej ciąży chcę zmienić lekarza prowadzącego.

Hashija lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Póki co stanęło na tym szaro-białym
    http://www.entliczekpentliczeksklep.pl/wozki-dzieciece/roan-bass-3w1_p_1768.html
    Zastanawiam się jeszcze nad grafitową budą. Chcemy pojechać jeszcze do innej hurtowni zobaczyć na żywo inny kolor :) z tym, że fotelik mamy maxi cosi i do niego bazę. Mam nadzieję ,że się nie rozczarujemy, bo amortyzację ma inną niż większość wózków.. no i brak opinii o nim a ta firma od niedawna produkuje takie wózki ze skrętnymi kołami ;) a Tobie coś sprzedawca mówił?

Dla mnie najlepszy z jakich widziałam na żywo. Mi mówiła że dobre, porządna firma, reklamacji na ten model nie miała. Jej koleżanka kupiła cały czarny, to wie, że koloru nie traci. Jestem zdecydowana.

Tinusia lubi tę wiadomość

• mnk Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia ja mam okropną położną i nie moge jej zmienić do końca ciąży i też dla niej wszystko spoko. Byłam ostatnio to mnie zrypała że za dużo przytyłam że będą mi poród wcześniej wywoływać pewnie a o zwolnieniu moge zapomniec. A bole jak na miesiaczke to nic specjalnego tak ma byc i juz :p

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
‹‹ 1304 1305 1306 1307 1308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ