X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    aa i jeszcze jedno. Kiedyś pisałam, że mam "nieogarniętą" lekarkę prowadzącą ciążę, która ma mnie gdzieś. Dość, że płacę za wizyty, to tak naprawdę oprócz tego, że podglądnę małą na USG i dostane zwolnienie to nic z tego nie mam. Wszystkiego o ciąży, dolegliwościach dowiaduje się z innych źródeł. Zlała na moje wysokie TSH, skurcze, krótka szyjke (13mm) i wszystko inne.

To się nazywa powołanie.

Dżulia lubi tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam tylko na 1 piętrze. bardziej realne byłoby gdyby coś w nią "przypadkiem" poleciało.:P
    Pewnie będą teksty, że za dużo przytyłam w ciąży.
    Z tą głupotą to coś jest na rzeczy. Ma 44 lata, jest singielka, bez faceta, bez dzieci. Mieszka z mamą, która nie pozwala jej zapraszać mężczyzn ! (Pamiętam jak po weselu kuzyna wygoniła jej "kolegę" mimo że miał z 200 km do domu). Ona by chciała "mulatka z kasą". I ślubu nie chcę, bo jej się nie podobają suknie. Wolałaby pobawić się w latynoskich klimatach :D

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:56

Dżulia, Mama-julka, ania14, Nadulka, Madzisek, Matleena, Karola1990, kwiatakacji, genoweffa, alicja_, moniek90, maya34, iNso87, Moniusia89 lubią tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Dżulia ja mam okropną położną i nie moge jej zmienić do końca ciąży i też dla niej wszystko spoko. Byłam ostatnio to mnie zrypała że za dużo przytyłam że będą mi poród wcześniej wywoływać pewnie a o zwolnieniu moge zapomniec. A bole jak na miesiaczke to nic specjalnego tak ma byc i juz :p
    "tak ma być i już"- dobre.. Bo ty chyba za granicą, zgadza się?
    Tobie i reszcie dziewczyn współczuje w takiej sytuacji.
    Dobrze, że tutaj jest jakiś wybór.

• mnk Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja za granica. I jeszcze pracuje na dodatek do tej pory:D temu nie wiem jak mozecie narzekac na polske czasami:D:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Mieszkam tylko na 1 piętrze. bardziej realne byłoby gdyby coś w nią "przypadkiem" poleciało.:P
    Z tą głupotą to coś jest na rzeczy. Ma 44 lata, jest singielka, bez faceta, bez dzieci. Mieszka z mamą, która nie pozwala jej zapraszać mężczyzn ! (Pamiętam jak po weselu kuzyna wygoniła jej "kolegę" mimo że miał z 200 km do domu). Ona by chciała "mulatka z kasą". I ślubu nie chcę, bo jej się nie podobają suknie. Wolałaby pobawić się w latynoskich klimatach :D

Nie pozostało jej nic innego jak wyjechać na Hawaje albo bliżej do Włoch czy Hiszpanii. A sukni nie trzeba, jak nie chce.
    Samotna to ona już będzie...

Dżulia lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:

Ha ha :D dobre, nie chce ślubu niech zgadne czemu, pewnie temu że JEJ nikt nie chce :D
    Też mam taka znajomą była długo z facetem i mówiła że nie zależy jej na oświadczynach a ślubu i tak by nie wzięła a wesela wogole nie chce. II co, jak się oświadczył to jeszcze tego samego dnia zaczęła robic listę gości na wesele :D

Dżulia, Matleena, genoweffa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Tak ja za granica. I jeszcze pracuje na dodatek do tej pory:D temu nie wiem jak mozecie narzekac na polske czasami:D:D
    Powiem Ci, że gdybym miała jakąś bardziej "normalną" pracę i nie "męską", to bym jeszcze popracowała. Może nie na cały etat, ale na pół chociaż. A tak to korzystam z wolnego, bo przede mną jeszcze kuuuupe lat pracy. Do 65 lat? Czy ilu? Nie orientuję się w polityce :P

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Nie pozostało jej nic innego jak wyjechać na Hawaje albo bliżej do Włoch czy Hiszpanii. A sukni nie trzeba, jak nie chce.
    Samotna to ona już będzie...
    Wyjeżdża dwa razy w roku do ciepłych krajów. Specjalnie zapisała się na kurs angielskiego, żeby mieć jak dogadać się z jej wybrankiem serca :D

• mnk Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja teraz juz tez na pol etatu od 2 tygodni bo ciezko bylo. Stac w zimnie 8 godzin na nogach i dzwigac to nie fajnie. A o zwolnienie 100% ciezko, chociaz trafilam na spoko lekarke wiec sie musze zarejestrowac jutro do niej i na cale moze mnie pusci. Mam taka nadzieje

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:

Wszędzie są plusy i minusy.

• ania14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Hej kobitki :)

Ja dziś miałam wizytę. Rozalka waży 1943g, lekarz powiedział że jak na 33tydz5z to poniżej normy :( maleństwo jest drobniutkie. W 31tyg4dz czyli 3 tygodnie temu ważyła 1580, wiec w zasadzie niecałe 400g przybrała w ciągu 3 tygodni... Ale lekarza to nie zmartwiło, mnie chyba troszkę. Z resztą ja sama urodziłam się kilka dni przed terminem z wagą 2600g więc może ona ma to po mnie.
    Dostaliśmy w prezencie zdjęcie 3d :) W zasadzie widać tylko pół twarzy, bo wtuliła się w ściankę łożyska :)

Kochana nie martw się :) wage podaja +/- może się okazać że ma z 500g więcej :) albo że na sam koniec dużo przybierze :)
    ja mam cały czas nadzieje że na poprzednej wizycie gin się pomylił i Marysia jest chodź troszeczkę mniejsza :)
    na październikowych jest Bąbelek, wczoraj urodziła, gin jej mówił od połowy ciąży że ma nie jeść słodkiego i nie brać witamin bo dziecko jest duże a urodziła chyba Antosia 3200g

mówią że dziecko na koniec przybiera 100g na tydzień to akurat może mieć po Tobie 2600g ;)

Chichibi, Nadulka lubią tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnk - w takim razie trzymam kciuki, żeby się udało;)

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wagi dzieciaczków są "dziedziczne" po rodzicach ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Wyjeżdża dwa razy w roku do ciepłych krajów. Specjalnie zapisała się na kurs angielskiego, żeby mieć jak dogadać się z jej wybrankiem serca :D

Niemożliwe! Tyle okoliczności sprzyjających i nic :-)

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Kochana nie martw się :) wage podaja +/- może się okazać że ma z 500g więcej :) albo że na sam koniec dużo przybierze :)
    ja mam cały czas nadzieje że na poprzednej wizycie gin się pomylił i Marysia jest chodź troszeczkę mniejsza :)
    na październikowych jest Bąbelek, wczoraj urodziła, gin jej mówił od połowy ciąży że ma nie jeść słodkiego i nie brać witamin bo dziecko jest duże a urodziła chyba Antosia 3200g

mówią że dziecko na koniec przybiera 100g na tydzień to akurat może mieć po Tobie 2600g ;)

dziękuje za słowa pocieszenia :*

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poznała kiedyś Ahmeda (chyba tak miał na imię). Ale zbyt szybko się zakochał w niej. I nie chciał zamieszkać w Polsce. :D i od tamtej pory żyje nadzieją, że jednak ten mulat się pojawi w jej życiu :D

• Matleena Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 23:49

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    a wagi dzieciaczków są "dziedziczne" po rodzicach ?

Coś w tym pewnie jest, skoro cała reszta też jest w genach. Mój ważył 3500, a ja 2600, małż nie wiadomo bo teściowa tyle razy rodziła to przy takiej liczbie dzieci ciężko spamiętać ;-)

Mnk trzymam kciuki za obibokowe. Już czas!

mnk lubi tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:36

mhsvqps6d6vf02dw.png
‹‹ 1305 1306 1307 1308 1309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ