Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    aa i jeszcze jedno. Kiedyś pisałam, że mam "nieogarniętą" lekarkę prowadzącą ciążę, która ma mnie gdzieś. Dość, że płacę za wizyty, to tak naprawdę oprócz tego, że podglądnę małą na USG i dostane zwolnienie to nic z tego nie mam. Wszystkiego o ciąży, dolegliwościach dowiaduje się z innych źródeł. Zlała na moje wysokie TSH, skurcze, krótka szyjke (13mm) i wszystko inne.

To się nazywa powołanie.

Dżulia lubi tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam tylko na 1 piętrze. bardziej realne byłoby gdyby coś w nią "przypadkiem" poleciało.:P
    Pewnie będą teksty, że za dużo przytyłam w ciąży.
    Z tą głupotą to coś jest na rzeczy. Ma 44 lata, jest singielka, bez faceta, bez dzieci. Mieszka z mamą, która nie pozwala jej zapraszać mężczyzn ! (Pamiętam jak po weselu kuzyna wygoniła jej "kolegę" mimo że miał z 200 km do domu). Ona by chciała "mulatka z kasą". I ślubu nie chcę, bo jej się nie podobają suknie. Wolałaby pobawić się w latynoskich klimatach :D

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:56

Dżulia, nick nieaktualny, ania14, Nadulka, Madzisek, Matleena, Karola1990, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, moniek90, nick nieaktualny, iNso87, Moniusia89 lubią tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Dżulia ja mam okropną położną i nie moge jej zmienić do końca ciąży i też dla niej wszystko spoko. Byłam ostatnio to mnie zrypała że za dużo przytyłam że będą mi poród wcześniej wywoływać pewnie a o zwolnieniu moge zapomniec. A bole jak na miesiaczke to nic specjalnego tak ma byc i juz :p
    "tak ma być i już"- dobre.. Bo ty chyba za granicą, zgadza się?
    Tobie i reszcie dziewczyn współczuje w takiej sytuacji.
    Dobrze, że tutaj jest jakiś wybór.

• mnk Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja za granica. I jeszcze pracuje na dodatek do tej pory:D temu nie wiem jak mozecie narzekac na polske czasami:D:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Mieszkam tylko na 1 piętrze. bardziej realne byłoby gdyby coś w nią "przypadkiem" poleciało.:P
    Z tą głupotą to coś jest na rzeczy. Ma 44 lata, jest singielka, bez faceta, bez dzieci. Mieszka z mamą, która nie pozwala jej zapraszać mężczyzn ! (Pamiętam jak po weselu kuzyna wygoniła jej "kolegę" mimo że miał z 200 km do domu). Ona by chciała "mulatka z kasą". I ślubu nie chcę, bo jej się nie podobają suknie. Wolałaby pobawić się w latynoskich klimatach :D

Nie pozostało jej nic innego jak wyjechać na Hawaje albo bliżej do Włoch czy Hiszpanii. A sukni nie trzeba, jak nie chce.
    Samotna to ona już będzie...

Dżulia lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:

Ha ha :D dobre, nie chce ślubu niech zgadne czemu, pewnie temu że JEJ nikt nie chce :D
    Też mam taka znajomą była długo z facetem i mówiła że nie zależy jej na oświadczynach a ślubu i tak by nie wzięła a wesela wogole nie chce. II co, jak się oświadczył to jeszcze tego samego dnia zaczęła robic listę gości na wesele :D

Dżulia, Matleena, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Tak ja za granica. I jeszcze pracuje na dodatek do tej pory:D temu nie wiem jak mozecie narzekac na polske czasami:D:D
    Powiem Ci, że gdybym miała jakąś bardziej "normalną" pracę i nie "męską", to bym jeszcze popracowała. Może nie na cały etat, ale na pół chociaż. A tak to korzystam z wolnego, bo przede mną jeszcze kuuuupe lat pracy. Do 65 lat? Czy ilu? Nie orientuję się w polityce :P

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Nie pozostało jej nic innego jak wyjechać na Hawaje albo bliżej do Włoch czy Hiszpanii. A sukni nie trzeba, jak nie chce.
    Samotna to ona już będzie...
    Wyjeżdża dwa razy w roku do ciepłych krajów. Specjalnie zapisała się na kurs angielskiego, żeby mieć jak dogadać się z jej wybrankiem serca :D

• mnk Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja teraz juz tez na pol etatu od 2 tygodni bo ciezko bylo. Stac w zimnie 8 godzin na nogach i dzwigac to nie fajnie. A o zwolnienie 100% ciezko, chociaz trafilam na spoko lekarke wiec sie musze zarejestrowac jutro do niej i na cale moze mnie pusci. Mam taka nadzieje

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:

Wszędzie są plusy i minusy.

• ania14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Hej kobitki :)

Ja dziś miałam wizytę. Rozalka waży 1943g, lekarz powiedział że jak na 33tydz5z to poniżej normy :( maleństwo jest drobniutkie. W 31tyg4dz czyli 3 tygodnie temu ważyła 1580, wiec w zasadzie niecałe 400g przybrała w ciągu 3 tygodni... Ale lekarza to nie zmartwiło, mnie chyba troszkę. Z resztą ja sama urodziłam się kilka dni przed terminem z wagą 2600g więc może ona ma to po mnie.
    Dostaliśmy w prezencie zdjęcie 3d :) W zasadzie widać tylko pół twarzy, bo wtuliła się w ściankę łożyska :)

Kochana nie martw się :) wage podaja +/- może się okazać że ma z 500g więcej :) albo że na sam koniec dużo przybierze :)
    ja mam cały czas nadzieje że na poprzednej wizycie gin się pomylił i Marysia jest chodź troszeczkę mniejsza :)
    na październikowych jest Bąbelek, wczoraj urodziła, gin jej mówił od połowy ciąży że ma nie jeść słodkiego i nie brać witamin bo dziecko jest duże a urodziła chyba Antosia 3200g

mówią że dziecko na koniec przybiera 100g na tydzień to akurat może mieć po Tobie 2600g ;)

Chichibi, Nadulka lubią tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnk - w takim razie trzymam kciuki, żeby się udało;)

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wagi dzieciaczków są "dziedziczne" po rodzicach ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Wyjeżdża dwa razy w roku do ciepłych krajów. Specjalnie zapisała się na kurs angielskiego, żeby mieć jak dogadać się z jej wybrankiem serca :D

Niemożliwe! Tyle okoliczności sprzyjających i nic :-)

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Kochana nie martw się :) wage podaja +/- może się okazać że ma z 500g więcej :) albo że na sam koniec dużo przybierze :)
    ja mam cały czas nadzieje że na poprzednej wizycie gin się pomylił i Marysia jest chodź troszeczkę mniejsza :)
    na październikowych jest Bąbelek, wczoraj urodziła, gin jej mówił od połowy ciąży że ma nie jeść słodkiego i nie brać witamin bo dziecko jest duże a urodziła chyba Antosia 3200g

mówią że dziecko na koniec przybiera 100g na tydzień to akurat może mieć po Tobie 2600g ;)

dziękuje za słowa pocieszenia :*

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poznała kiedyś Ahmeda (chyba tak miał na imię). Ale zbyt szybko się zakochał w niej. I nie chciał zamieszkać w Polsce. :D i od tamtej pory żyje nadzieją, że jednak ten mulat się pojawi w jej życiu :D

• Matleena Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 23:49

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    a wagi dzieciaczków są "dziedziczne" po rodzicach ?

Coś w tym pewnie jest, skoro cała reszta też jest w genach. Mój ważył 3500, a ja 2600, małż nie wiadomo bo teściowa tyle razy rodziła to przy takiej liczbie dzieci ciężko spamiętać ;-)

Mnk trzymam kciuki za obibokowe. Już czas!

mnk lubi tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:36

mhsvqps6d6vf02dw.png
‹‹ 1305 1306 1307 1308 1309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ