X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • mnk Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego mRcel znowu mnie pokopal w żebra przeokrutnie, już z tydzień tak mnie gniecie tam. A tak miło było, ponad tydzień przerwy w bólu żeberków, ehh co te dzieci:D no nic ide sie poloze. Branoc :)

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na l4 idzie sie 3 tygodnie przed planowanym terminem;D no nie, teraz jestem na pol etatu i bede sie starala juz ugrac 100% :) z jednej strony to zalezy na jakiego lekarza sie trafi, sa dziewczyny ktore od 5 miesiaca tez juz siedza na zwolnieniach:D oczywiscie islandka juz w ogole ida lekarze na reke no bo to jednak swoje, a obcy niech zapieprzaja ile mozna

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:09

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

mnk lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    nie jesteś sama, czuję się teraz identycznie..
    zgaga, chce mi się wymiotować, uderzenie gorąca i ta bezsenność.. ciąża! :D
    To Twoja pierwsza ciąża? bo mnie zaczyna w niej coraz więcej rzeczy przerażać a już na pewno poród staje się dla mnie największym horrorem :( i ciągle o nim myślę a termin dopiero na 21.12. :(

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

alisss871 lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry pomysł :) tylko te noce zawsze są najgorsze, mąż słodko śpi, wszędzie tak cicho i pusto, deszcz leje, tylko ja i moje myśli. Dlatego tak bardzo obawiałam się bezsenności w nocy. Niestety od kilku dni mnie dopada. Za to w dzień mogę spać do południa :) Chyba wezmę się za jakąś lekturę do poduszki :)

Nadulka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:

ostatnio przepełniają mnie myśli o pierwszym przytuleniu malutkiej o tym jak ją zobaczę i łezka w oku mi się kręci ze szczęścia
    Taka jestem w niej zakochana <3
    A wiesz że ja też coraz częściej o tym myślę? O tym pierwszym naszym kontakcie. Dla mnie to jest jakieś niepojęte! Bo niby wiem, że nosze pod sercem nowe życie ale jakoś tak dopiero to do mnie dotrze na 100% jak przytule i poznam to "nowe życie" :) nie raz rycze jak o tym myślę a na porodówce jak hormony puszczą to chyba kałuża łez poleci :)

Nadulka lubi tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:10

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2015, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Tak ja za granica. I jeszcze pracuje na dodatek do tej pory:D temu nie wiem jak mozecie narzekac na polske czasami:D:D

Ja tez jeszcze pracuje, niestety ja musze stać w pracy 8h ale jeszcze jakos daje rade chociaz jak jodze na przerwę to wracając z każdej coraz ciężej jak stoję to stoję ale jak siądę to masakra zeby potem wstac :) No ale mi zostało jesZcze 3 tyg, od 16 listopada złożyłam list o to ze przechodzę na macierzyńskie takze odliczam :) jeszcze 16 dni roboczych + moze 3 soboty :)w tym ta co wlasnie nadchodzi chociaz ciagle sie nad nia zastanawiam :) niby fajnie troche kasy wpłynie ale tak dawno nie miałam pełnego weekendu :) No i mój tez ma wolne tez mamy rocznice ale zas pewnie prześpimy caaaaly dzien bo my to tak lubimy siedzieć w naszym lozku całymi dniami a potem tylko robimy deale kto co komu zrobi jak przyniesie mu kanapkę hehe :) ja to zawsze chce masaż stop lub łydek on przelicza na minuty lodowe ;D Haha ale ja to nie prosze go o nic za często :) teraz ogólnie czekam na przyszły czawrtek bo mam bardziej szczegółowe usg jesli chodzi o nerkę Maksia bo ma niedrożna jedna :( mam nadzieje ze sie troche poprawiło bo nie wyobrażam sobie zeby takiemu maleństwu robiło potem zabieg jak sie urodzi :/ a tym moze sie to wszystko skonczyc, duzo z was ma problemy w nocy ze snem ja absolutnie nie mam ale sikam co godzine dosłownie i przez to sie nie wysypiam :/ a tak to moge spac całymi dniami, fajnie ze u was wszystkich ok i dobrze ze u niektórych dobrze sie wszystko skończyło, czytam was cały czas i nieraz mam ubaw niezły :) pozdrawiam i odezwę soe znowu kiedys jak cos bede miała do powiedzenia bo ja tak czytam nadrabiam ale jak cos mam do powiedzenia to juz zazwyczaj jest nieaktualne i mysle ze sporo dziewczyn sie tak nie odzywa z tego powodu :P za szybko produkujecie ale moze dlatego ze tez macie wiecej czasu niz np ja ktora ciagle pracuje :( a w wolnym czasie tylko spie albo was czytam :) pozdrawiam

kwiatakacji, alisss871 lubią tę wiadomość

Maksymilian
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh obudziłam się o 2 i spać nie mogę :-( jeszcze do tego mąż chrapie, chyba przeniosę się zaraz do salonu

1usap07w9hybl9h9.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 23:49

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie właśnie obudził telefon od kuriera. Z tym l4 w Pl to jest fajnie jak masz pracę na etacie, albo działalność gdzie nie boisz się utraty klientów. Ja prowadzę działalność, zlecenia mam głównie z Anglii i nie mogę sobie pozwolić na ciążowe l4 żeby nie wypaść z rynku. To samo z macierzyńskim. Też jeszcze pracuję, na szczęście nie fizycznie, ale łatwo nie jest. Dodatkowo będę się użerać z ZUSem o wypłatę macierzyńskiego, który mi się jak psu buda należy, ale przecież nie mogą go wypłacać tak po prostu. Tak więc może jeżeli chodzi o podejście do ciąży to jest w PL lepiej, ale cudów to tutaj też nie ma.
    Dziewczyny macie jakiś cudowny sposób na hemoroidy? Normalnie obrócić się w nocy nie mogę, bo czuję jakby mi ktoś igłę wbijał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiat akacji a przechodzisz na wczesniejszy macierzynski? Czy liczysz ze prezydent podpisze ustawe? Niby jest zatwierdzona przez sejm, ale czekaja na jakis glupi podpis jego zeby nowa ustawa wesla od 1.01.2016r, bo jak nie to wchodzi od 1.11.2015 i musialabym isc na wczesniejszy macierzynski.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już złożyłam o wcześniejszy macierzyński i teoretycznie jestem na nim od 20.10. Teoretycznie, bo nie dostałam z ZUS żadnej informacji czy mi ten macierzyński przyznali, czy nie. Papiery składałam 1.10 więc niby mają jeszcze czas, no ale człowiek się niepokoi. Ponieważ i tak mam zamiar pracować na macierzyńskim w miarę możliwości, nie zależy mi kiedy się formalnie zacznie i skończy, więc dla pewności przeszłam wcześniej żeby sobie głowy nie zawracać czy jest podpis czy nie ma. Zakładam, że podpis będzie, tylko jak to u nas wszystko na ostatnią chwilę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Na l4 idzie sie 3 tygodnie przed planowanym terminem;D no nie, teraz jestem na pol etatu i bede sie starala juz ugrac 100% :) z jednej strony to zalezy na jakiego lekarza sie trafi, sa dziewczyny ktore od 5 miesiaca tez juz siedza na zwolnieniach:D oczywiscie islandka juz w ogole ida lekarze na reke no bo to jednak swoje, a obcy niech zapieprzaja ile mozna
    Ja pierdziucham.Nie wyobrazam sobie robic tyle czasu.Mieszkam w Niemczech i tu na zwolnienie poszlam w 7 tc.Pracodawca jesli nie ma dla ciebie pracy na odpowiednim stanowisku sam wysyla bez problemu.Ale moze mialam farta i z lekarzem i z pracodawca bo chyba nie wszedzie jest tak kolorowo.
    Wczoraj na wizycie wszystko wyszlo dobrze ,szyjka bez zmian ,zero rozwarcia tylko malutka strasznie nisko :) ale na to juz nic nie poradze.Mam nadzieje,ze moze sam porod bedzie trwal krocej.Niestety musze sie zebrac w sobie i isc do swojej kasy chorych zalatwic macierzynski bo zostalo mi tylko 6 tygodni do porodu.

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Powiedzcie jak to jest z podawaniem witaminy D i... jaką jeszcze się podaje niemowlakowi? Wczoraj wieczorem mnie oświeciło, że trzeba będzie zakupić.. ale nie wiem czy mam sama to kupić, czy w szpitalu dają informacje o tych witaminach i od kiedy je podawać?

Czy któraś z was to ogarnęła?

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:10

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
‹‹ 1307 1308 1309 1310 1311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ