Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Na l4 idzie sie 3 tygodnie przed planowanym terminem;D no nie, teraz jestem na pol etatu i bede sie starala juz ugrac 100%
z jednej strony to zalezy na jakiego lekarza sie trafi, sa dziewczyny ktore od 5 miesiaca tez juz siedza na zwolnieniach:D oczywiscie islandka juz w ogole ida lekarze na reke no bo to jednak swoje, a obcy niech zapieprzaja ile mozna
-
nick nieaktualnyNadulka wrote:nie jesteś sama, czuję się teraz identycznie..
zgaga, chce mi się wymiotować, uderzenie gorąca i ta bezsenność.. ciąża!i ciągle o nim myślę a termin dopiero na 21.12.
-
nick nieaktualnyDobry pomysł
tylko te noce zawsze są najgorsze, mąż słodko śpi, wszędzie tak cicho i pusto, deszcz leje, tylko ja i moje myśli. Dlatego tak bardzo obawiałam się bezsenności w nocy. Niestety od kilku dni mnie dopada. Za to w dzień mogę spać do południa
Chyba wezmę się za jakąś lekturę do poduszki
Nadulka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNadulka wrote:
ostatnio przepełniają mnie myśli o pierwszym przytuleniu malutkiej o tym jak ją zobaczę i łezka w oku mi się kręci ze szczęścia
Taka jestem w niej zakochananie raz rycze jak o tym myślę a na porodówce jak hormony puszczą to chyba kałuża łez poleci
Nadulka lubi tę wiadomość
-
mnk wrote:Tak ja za granica. I jeszcze pracuje na dodatek do tej pory:D temu nie wiem jak mozecie narzekac na polske czasami:D:D
Ja tez jeszcze pracuje, niestety ja musze stać w pracy 8h ale jeszcze jakos daje rade chociaz jak jodze na przerwę to wracając z każdej coraz ciężej jak stoję to stoję ale jak siądę to masakra zeby potem wstacNo ale mi zostało jesZcze 3 tyg, od 16 listopada złożyłam list o to ze przechodzę na macierzyńskie takze odliczam
jeszcze 16 dni roboczych + moze 3 soboty :)w tym ta co wlasnie nadchodzi chociaz ciagle sie nad nia zastanawiam
niby fajnie troche kasy wpłynie ale tak dawno nie miałam pełnego weekendu
No i mój tez ma wolne tez mamy rocznice ale zas pewnie prześpimy caaaaly dzien bo my to tak lubimy siedzieć w naszym lozku całymi dniami a potem tylko robimy deale kto co komu zrobi jak przyniesie mu kanapkę hehe
ja to zawsze chce masaż stop lub łydek on przelicza na minuty lodowe
Haha ale ja to nie prosze go o nic za często
teraz ogólnie czekam na przyszły czawrtek bo mam bardziej szczegółowe usg jesli chodzi o nerkę Maksia bo ma niedrożna jedna
mam nadzieje ze sie troche poprawiło bo nie wyobrażam sobie zeby takiemu maleństwu robiło potem zabieg jak sie urodzi
a tym moze sie to wszystko skonczyc, duzo z was ma problemy w nocy ze snem ja absolutnie nie mam ale sikam co godzine dosłownie i przez to sie nie wysypiam
a tak to moge spac całymi dniami, fajnie ze u was wszystkich ok i dobrze ze u niektórych dobrze sie wszystko skończyło, czytam was cały czas i nieraz mam ubaw niezły
pozdrawiam i odezwę soe znowu kiedys jak cos bede miała do powiedzenia bo ja tak czytam nadrabiam ale jak cos mam do powiedzenia to juz zazwyczaj jest nieaktualne i mysle ze sporo dziewczyn sie tak nie odzywa z tego powodu
za szybko produkujecie ale moze dlatego ze tez macie wiecej czasu niz np ja ktora ciagle pracuje
a w wolnym czasie tylko spie albo was czytam
pozdrawiam
kwiatakacji, alisss871 lubią tę wiadomość
Maksymilian
-
nick nieaktualnyMnie właśnie obudził telefon od kuriera. Z tym l4 w Pl to jest fajnie jak masz pracę na etacie, albo działalność gdzie nie boisz się utraty klientów. Ja prowadzę działalność, zlecenia mam głównie z Anglii i nie mogę sobie pozwolić na ciążowe l4 żeby nie wypaść z rynku. To samo z macierzyńskim. Też jeszcze pracuję, na szczęście nie fizycznie, ale łatwo nie jest. Dodatkowo będę się użerać z ZUSem o wypłatę macierzyńskiego, który mi się jak psu buda należy, ale przecież nie mogą go wypłacać tak po prostu. Tak więc może jeżeli chodzi o podejście do ciąży to jest w PL lepiej, ale cudów to tutaj też nie ma.
Dziewczyny macie jakiś cudowny sposób na hemoroidy? Normalnie obrócić się w nocy nie mogę, bo czuję jakby mi ktoś igłę wbijał. -
nick nieaktualnyKwiat akacji a przechodzisz na wczesniejszy macierzynski? Czy liczysz ze prezydent podpisze ustawe? Niby jest zatwierdzona przez sejm, ale czekaja na jakis glupi podpis jego zeby nowa ustawa wesla od 1.01.2016r, bo jak nie to wchodzi od 1.11.2015 i musialabym isc na wczesniejszy macierzynski.
-
nick nieaktualnyJa już złożyłam o wcześniejszy macierzyński i teoretycznie jestem na nim od 20.10. Teoretycznie, bo nie dostałam z ZUS żadnej informacji czy mi ten macierzyński przyznali, czy nie. Papiery składałam 1.10 więc niby mają jeszcze czas, no ale człowiek się niepokoi. Ponieważ i tak mam zamiar pracować na macierzyńskim w miarę możliwości, nie zależy mi kiedy się formalnie zacznie i skończy, więc dla pewności przeszłam wcześniej żeby sobie głowy nie zawracać czy jest podpis czy nie ma. Zakładam, że podpis będzie, tylko jak to u nas wszystko na ostatnią chwilę.
-
nick nieaktualnymnk wrote:Na l4 idzie sie 3 tygodnie przed planowanym terminem;D no nie, teraz jestem na pol etatu i bede sie starala juz ugrac 100%
z jednej strony to zalezy na jakiego lekarza sie trafi, sa dziewczyny ktore od 5 miesiaca tez juz siedza na zwolnieniach:D oczywiscie islandka juz w ogole ida lekarze na reke no bo to jednak swoje, a obcy niech zapieprzaja ile mozna
Wczoraj na wizycie wszystko wyszlo dobrze ,szyjka bez zmian ,zero rozwarcia tylko malutka strasznie niskoale na to juz nic nie poradze.Mam nadzieje,ze moze sam porod bedzie trwal krocej.Niestety musze sie zebrac w sobie i isc do swojej kasy chorych zalatwic macierzynski bo zostalo mi tylko 6 tygodni do porodu.
kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Powiedzcie jak to jest z podawaniem witaminy D i... jaką jeszcze się podaje niemowlakowi? Wczoraj wieczorem mnie oświeciło, że trzeba będzie zakupić.. ale nie wiem czy mam sama to kupić, czy w szpitalu dają informacje o tych witaminach i od kiedy je podawać?
Czy któraś z was to ogarnęła?