X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    hej kobietki :*

po 2 położyłam się spać a mimo to wstałam o 7:30 i posprzątałam już mieszkanie, mam tyle energii od wczorajszej wizyty że szok :D
    aaa i ten widok mojej Malutkiej pchającej paluszki do buźki mnie rozczulił <3

co tu dalej robić...

milutkiego dnia:*
    Gratuluje Kochana szybkiej pobudki. Ja po nocnych wojażach zasnęłam ok 2:30 a obudziłam się o 10 i nadal nie wiem od czego zacząć :/ Mieszkanie muszę posprzątać, jakieś jedzenie przyszykować bo wieczorem goście wpadają z wizytą, potrzebuje jakiegoś powera bo jak na razie snuje się po pokojach w piżamie :/

Nadulka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzynski juz zalatwilam zajelo mi to 20 min :).Myslalam,ze bedzie gorzej a tu mig cyk i po wszystkim,teraz tylko na pieniazki czekac :).
    Ja w toalecie tez zagladam czy juz cos nie wychodzi.Jeszcze tylko 2 tygodnie musze przecierpiec na tej sofie a pozniej zaczne powoli wstawac.
    Flakonik ale mialas przejscia biedaku ja bym juz na zawal zeszla.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Pchełkaa powiem Ci, że nie mogę uwierzyć, że to już się zaczyna, że jeszcze tylko 2 tyg i będziesz już mamą i tak zaczną się też kolejne porody!!! Chwilami mnie to przeraża, choć chciałabym już tulić mojego synka ;)

Odebrałam wczoraj wyniki i mocz super, a krwi też już lepsze, jeszcze minimalnie żelazo niższe, ale i tak dużo wzrosło od ostatniej wizyty, także przyjmowanie po śniadaniu też daje pozytywne efekty :D

Mam to samo :-) Bo na razie pozostaje łapanie kopytek przez brzuch :-)

Od dziś zaczęłam brać żelazo na czczo ;-) bo nie miałam do wczoraj pojęcia, że się tak robi. Tylko Euthyrox brałam przed śniadaniem.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu Azja wymyśliłam dzisiaj na obiad gołąbki... Tak mięsie chce coraz mniej czasu zostało a ja z robotą w lesie bo narazie tylko ryż mam zgotowany. Muszę się ubrać i iść do garażu po kapustę. Mam tylko nadzieję że w trakcie gotowania gaz w butli mi się nie skończy :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko a ja po moich ostatnich strefach i po wizycie przespałam 12 godzin z jedną tylko przerwą na siku iii jestem nieprzytomna hehee :)

U mnie dzisiaj na obiad rybka kapustka kiszona i ziemniaczki :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk jadę do Ciebie na obiad ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ja już jestem pod drzwiami! ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mi Acikk pocztą wyślij bo pewnie 4 ciężarówy to już się nie zmieszczą ;)
    Ja dziś pomidorową robię. Dawno zupy nie jadłam.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 23:50

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się nie chce nic straszne rzeczy, a przydałoby się ogarnąć trochę mieszkanie na obiadek u mnie też rybka tylko po grecku :) Noce mam ostatnio jak na początku ciąży, budzę się raz i nie mogę zwlec się z łóżka :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    No to mi Acikk pocztą wyślij bo pewnie 4 ciężarówy to już się nie zmieszczą ;)
    Ja dziś pomidorową robię. Dawno zupy nie jadłam.

A co się maja nie zmiescic, my? Takie lasencje :D?

MeGi2986 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A co się maja nie zmiescic, my? Takie lasencje :D?

Mnie musisz gabarytowo liczyć x2

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:36

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Wam też tak ciężko się oddycha ? Siedzę nic nie roboę a nabrać tchu nie mogę :/ nie wiem czy to przez to że synek jest główką pod moimi żebrami... najlepiej jest jak się położę... chyba się wykończę... na dzień dzisiejszy nie widzę porodu sn no nawet oddechu porządnego nie mogę nabrać... jakby mi ktoś paskiem płuca obwiązał...

Wczoraj tak miałam, a do tego jeszcze katar to masakra była, ogólnie od czasu do czasu mi się zdarza i rzeczywiście jak mały jest wysoko, ale dziś już spoko :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Wam też tak ciężko się oddycha ? Siedzę nic nie roboę a nabrać tchu nie mogę :/ nie wiem czy to przez to że synek jest główką pod moimi żebrami... najlepiej jest jak się położę... chyba się wykończę... na dzień dzisiejszy nie widzę porodu sn no nawet oddechu porządnego nie mogę nabrać... jakby mi ktoś paskiem płuca obwiązał...

Zależy od ułożenia dziecka. Dwa razy miałam zadyszkę na siedząco. W końcu przestał naciskać i normalnie oddychałam. Przejdzie :-)

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:36

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:

Cześć! Ja też witam się po ciężkiej nocy...

Tinusia! też mam taki problem, strasznie ciężkie uczucie... momentami mam aż tak, że prawie tracę prxytomność i jak w odpowiedniej chwili nie położę się z nogami do góry to jest kiepsko... a nogi do góry ciężko z tym brxuchem podnieść :D

• rewelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    A u Ciebie ułożony jest główkowo czy miednicowo ? U mnie miednicowo i jak mi ulżyło na szyjce i pęcherzu tak okropnie się oddycha... nie wiem czy to przez to ułożenie dziecka...

Główkę ma w dole, ale tak jak wspomniałam, czasami się zdarza, wczoraj to i się mniej mi ruszał, i czułam go wysoko więc może tak się wyprężył :) może spróbuj "poszturchać" brzuch porozmawiać itp. u mnie zazwyczaj to działa jak za bardzo naciska np. na pęcherz :)

Ostatnio zauważyłam, że jak rozmawiam z mężem i mówię o nim coś źle (o mężu) to mały mnie bije po pęcherzu... już kilka razy tak się zdarzyło...

genoweffa lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Ostatnio zauważyłam, że jak rozmawiam z mężem i mówię o nim coś źle (o mężu) to mały mnie bije po pęcherzu... już kilka razy tak się zdarzyło...

A to dobre, solidarność jajeczek już w życiu płodowym :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój jak szaleje w brzuchu i tylko tatuś położy rękę na brzuchu to się uspokaja ;) ja mogę położyć, głaskać i nic ;) skąd on wie, że to ręka taty? :o

maya34, Madzisek lubią tę wiadomość

‹‹ 1309 1310 1311 1312 1313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ