Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNadulka wrote:hej kobietki :*
po 2 położyłam się spać a mimo to wstałam o 7:30 i posprzątałam już mieszkanie, mam tyle energii od wczorajszej wizyty że szok
aaa i ten widok mojej Malutkiej pchającej paluszki do buźki mnie rozczulił
co tu dalej robić...
milutkiego dnia:*Mieszkanie muszę posprzątać, jakieś jedzenie przyszykować bo wieczorem goście wpadają z wizytą, potrzebuje jakiegoś powera bo jak na razie snuje się po pokojach w piżamie
Nadulka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMacierzynski juz zalatwilam zajelo mi to 20 min
.Myslalam,ze bedzie gorzej a tu mig cyk i po wszystkim,teraz tylko na pieniazki czekac
.
Ja w toalecie tez zagladam czy juz cos nie wychodzi.Jeszcze tylko 2 tygodnie musze przecierpiec na tej sofie a pozniej zaczne powoli wstawac.
Flakonik ale mialas przejscia biedaku ja bym juz na zawal zeszla. -
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:Pchełkaa powiem Ci, że nie mogę uwierzyć, że to już się zaczyna, że jeszcze tylko 2 tyg i będziesz już mamą i tak zaczną się też kolejne porody!!! Chwilami mnie to przeraża, choć chciałabym już tulić mojego synka
Odebrałam wczoraj wyniki i mocz super, a krwi też już lepsze, jeszcze minimalnie żelazo niższe, ale i tak dużo wzrosło od ostatniej wizyty, także przyjmowanie po śniadaniu też daje pozytywne efekty
Mam to samoBo na razie pozostaje łapanie kopytek przez brzuch
Od dziś zaczęłam brać żelazo na czczobo nie miałam do wczoraj pojęcia, że się tak robi. Tylko Euthyrox brałam przed śniadaniem.
-
Boziu Azja wymyśliłam dzisiaj na obiad gołąbki... Tak mięsie chce coraz mniej czasu zostało a ja z robotą w lesie bo narazie tylko ryż mam zgotowany. Muszę się ubrać i iść do garażu po kapustę. Mam tylko nadzieję że w trakcie gotowania gaz w butli mi się nie skończy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tinusia wrote:Wam też tak ciężko się oddycha ? Siedzę nic nie roboę a nabrać tchu nie mogę
nie wiem czy to przez to że synek jest główką pod moimi żebrami... najlepiej jest jak się położę... chyba się wykończę... na dzień dzisiejszy nie widzę porodu sn no nawet oddechu porządnego nie mogę nabrać... jakby mi ktoś paskiem płuca obwiązał...
Wczoraj tak miałam, a do tego jeszcze katar to masakra była, ogólnie od czasu do czasu mi się zdarza i rzeczywiście jak mały jest wysoko, ale dziś już spoko -
nick nieaktualnyTinusia wrote:Wam też tak ciężko się oddycha ? Siedzę nic nie roboę a nabrać tchu nie mogę
nie wiem czy to przez to że synek jest główką pod moimi żebrami... najlepiej jest jak się położę... chyba się wykończę... na dzień dzisiejszy nie widzę porodu sn no nawet oddechu porządnego nie mogę nabrać... jakby mi ktoś paskiem płuca obwiązał...
Zależy od ułożenia dziecka. Dwa razy miałam zadyszkę na siedząco. W końcu przestał naciskać i normalnie oddychałam. Przejdzie -
nick nieaktualnyTinusia wrote:Wam też tak ciężko się oddycha ? Siedzę nic nie roboę a nabrać tchu nie mogę
Cześć! Ja też witam się po ciężkiej nocy...
Tinusia! też mam taki problem, strasznie ciężkie uczucie... momentami mam aż tak, że prawie tracę prxytomność i jak w odpowiedniej chwili nie położę się z nogami do góry to jest kiepsko... a nogi do góry ciężko z tym brxuchem podnieść -
Tinusia wrote:A u Ciebie ułożony jest główkowo czy miednicowo ? U mnie miednicowo i jak mi ulżyło na szyjce i pęcherzu tak okropnie się oddycha... nie wiem czy to przez to ułożenie dziecka...
Główkę ma w dole, ale tak jak wspomniałam, czasami się zdarza, wczoraj to i się mniej mi ruszał, i czułam go wysoko więc może tak się wyprężyłmoże spróbuj "poszturchać" brzuch porozmawiać itp. u mnie zazwyczaj to działa jak za bardzo naciska np. na pęcherz
Ostatnio zauważyłam, że jak rozmawiam z mężem i mówię o nim coś źle (o mężu) to mały mnie bije po pęcherzu... już kilka razy tak się zdarzyło...genoweffa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny