X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    A mój jak szaleje w brzuchu i tylko tatuś położy rękę na brzuchu to się uspokaja ;) ja mogę położyć, głaskać i nic ;) skąd on wie, że to ręka taty? :o

Hehe u nas tak samo :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:36

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    U nas to samo... leżę koło męża a synek stopami chodzi mi po kościach miednicy że ręką wyczuję dokładnie a jak tylko mąż przyłoży rękę to udaje że go nie ma :P

No dokładnie! A ja potem wychodzę na głupią :D bo żalę się mężowi, że on szaleje, wbija mi nogi w żebra, wali w pęcherz i inne cuda robi a jak mąż przyjdzie zobaczyć to jest spokój i cisza :D

Fajnie by było gdyby po urodzeniu jak tylko mały zacznie płakac i zobaczy, poczuje tatusia to się uspokoi :D

Chociaż... później mąż będzie myślał, że przy dziecku roboty nie ma, bo zawsze jest takie spokojne :P

Tinusia lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pchelka ja po tygodniu od odejścia czopa urodziłam i sie wcale nie zdziwie jak będziesz pierwsza na naszym watku :)

genoweffa lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja wczoraj juz byam tak zmeczona ze nie mialam sily nic napisac i poszlam spac w nocy budzilam si\e ze 3 razy brzuch dalej pobolewa na dole i skurcze lapia ;/

Flakonik biedna to sie strachu najdlas dobrze ze wszystko skonczylo sie dobrze i masz racje wiecej tam nie jedz :(

Acikk ale siczna buzka Antosia do schrupania :) To ja tez juz jade do ciebie na obiadek :)

Pchelkaa wow juz za 2 tyg mozesz zobaczyc swoja dzidzie niesamowite kiedy to zlecialo dobrze ze przynajmniej bedziesz w domu pamietaj lezec odpoczywac i czekac na dzidzie a waga malej imponujaca :)

U nas tez jest tak ze jak tatus przylozy reke to zaraz maly sie uspokaja :) U nas witamine D trzeba brac do szpitala :)

Wiecej nie pamietam co chcialam napisac :(Skleroza

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Dzień dobry :)

Powiedzcie jak to jest z podawaniem witaminy D i... jaką jeszcze się podaje niemowlakowi? Wczoraj wieczorem mnie oświeciło, że trzeba będzie zakupić.. ale nie wiem czy mam sama to kupić, czy w szpitalu dają informacje o tych witaminach i od kiedy je podawać?

Czy któraś z was to ogarnęła?

W szpitalu wszystko mówią. Przez pierwsze 2 m-ce K + D, a potem tylko D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 12:41

Nadulka, Chichibi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Wam też tak ciężko się oddycha ? Siedzę nic nie roboę a nabrać tchu nie mogę :/ nie wiem czy to przez to że synek jest główką pod moimi żebrami... najlepiej jest jak się położę... chyba się wykończę... na dzień dzisiejszy nie widzę porodu sn no nawet oddechu porządnego nie mogę nabrać... jakby mi ktoś paskiem płuca obwiązał...

Mam to samo, ale nie martw się, przed samym porodem dzidzia schodzi niżej i lżej się oddycha, więc możesz być spokojna o parcie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    W szpitalu wszystko mówią. Przez pierwsze 2 m-ce K + D, a potem tylko D.

Doczytałam: wit. D od urodzenia, wit. K od 2tyg. do ukończenia 3 miesiąca przy karmieniu naturalnym.

Nadulka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smętny dziś dzień u nas. Pogoda do spania. Mam sporo do zrobienia, ale tak bardzo mi się nie chce, ze zrobię tylko to co konieczne, a resztę odłożę do jutra.
    Dziś idę na ploty z koleżankami, tzreba trochę pogadać o czymś innym niż ciąża i porody, bo oszaleć można :)
    Apropos porodów to oglądałam kolejny odcinek porodu w dziczy Tym razem rzecz działa się na Alasce. Ludzie mieszkali 2h drogi od szpitala i to przez wodę. Ale kobita sobie wykombinowała, że będzie rodzić na plaży. Jak przyszło co do czego to namiot i materace pływały w wodzie. Dlatego zgodziła się rodzić w lesie, w prowizorycznym szałasie okrytym na tyle by nie padało do środka i by nie wlatywały komary. Komary i tak ją dopadły, a mąż skakał po całym szałasie próbując je ubić. Ja już dawno bym nie wyrobiła przez komary, a ta uparcie rodziła tam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Doczytałam: wit. D od urodzenia, wit. K od 2tyg. do ukończenia 3 miesiąca przy karmieniu naturalnym.

No tak, jakoś to tak było :P Lekarze dają wytyczne przy wypisie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    No tak, jakoś to tak było :P Lekarze dają wytyczne przy wypisie :)

Pewnie, nie ma o co się martwić. Potem wizyta położnej to też można dopytać. Nie zginiemy :-D

• Matleena Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 23:52

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na SR neonatolog mówił, że wszystkie wytyzne odnośnie witamin i innych zaleceń będą na wypisie. W szpitalu podają swoje. Tak jest u nas.

Do mnie dzisiaj przyszła paczka z koszulami do karmienia i porodu i karmnikami. Tak więc będę się miała w co ubrać. Mogłam wziąć mniejszy rozmiar, bo takie luźne są ale się bałam, że mi się cycki nie zmieszczą :)
    No i przyszedł też monitor oddechu ten do pieluszki. Takie maleństwo.

Acikk też się wpraszam na obiad, bo mi się nawet wstać nie chce.

Pchełka super, że wyszłaś.Nie ma jak w domu.

• Klara87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, mi też dzisiaj nic się nie chce...

Flakonik, współczuję takich przeżyć, ale dobrze, że wszystko ok :)

Pchełkaa, super, że już wracacie do domku, odpoczywaj :)

Dziewczyny, jakie kupujecie wanienki? Zastanawiam się czy lepiej wziąć mniejszą - 80cm, czy od razu większą - 100cm ;)

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara87 wrote:
    Oj, mi też dzisiaj nic się nie chce...

Flakonik, współczuję takich przeżyć, ale dobrze, że wszystko ok :)

Pchełkaa, super, że już wracacie do domku, odpoczywaj :)

Dziewczyny, jakie kupujecie wanienki? Zastanawiam się czy lepiej wziąć mniejszą - 80cm, czy od razu większą - 100cm ;)

Większą ;) po co za chwilę się martwić, że jest za mała ;)

Klara87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wieksza :) A kupujecie te gabki do wanienki??

Klara87 lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym wzięła większą wanienke .
    My dzisiaj dziecko na weeckend do dziadków sprzedajemy :-) mam nadzieję jutro męża zbałamucić żeby mi łóżeczko już złożył, skończyć szykować wyprawkę, spakować sobie torbę do Szpitala i dla małego ciuszki na wyjście przyszykować :-)
    Dobrze ze poruszyłyście temat witamin bo mi to całkiem z głowy wyleciało, spytam się przyjaciółki która urodziła dwa tygodnie temu jak to u nas teraz jest bo nie pamiętam :-P

Klara87, Nadulka lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Klara87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, kupię większą :)

Misia, ja nie będę kupować gąbek ani żadnych wkładów do wanienki, na dno będę dawać tylko pieluszkę flanelową :)

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 ja sobie podaruję gąbkę. Zastąpię ją pieluchą ;-)

Madzisek to napisz jak to u Was wygląda z witaminami :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie podejrzałam mamy z października i jak zobaczyłam, że śpią po 2 godziny to trochę się przeraziłam :P wiedziałam, że nie będzie łatwo, ale 2 godziny? jak idzie tak żyć? :P no dobra, wiem, że maleństwo dodaje energii do działania, ale 2 godziny? :P

‹‹ 1310 1311 1312 1313 1314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ