Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Poznała kiedyś Ahmeda (chyba tak miał na imię). Ale zbyt szybko się zakochał w niej. I nie chciał zamieszkać w Polsce. :D i od tamtej pory żyje nadzieją, że jednak ten mulat się pojawi w jej życiu :D
    Oby się wyrobila przed 70 -tka:)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama julka no sa pewnie ze tak ale co do prowadzenia ciazy to w polscw jest o wiele lepsza opieka i cala reszta :) jestem pewna tego:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby moja nie poszła po tatusiu. U niego wszyscy wielcy. On 4900. A reszta pomiędzy 4700 a 5300 :D Straszne to. Za to ja 2200 :).
    Tinusia- też mi się tak wydaje. Takie ambicje mają, a za przeproszeniem gów..o z nich wychodzi.

Tinusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Poznała kiedyś Ahmeda (chyba tak miał na imię). Ale zbyt szybko się zakochał w niej. I nie chciał zamieszkać w Polsce. :D i od tamtej pory żyje nadzieją, że jednak ten mulat się pojawi w jej życiu :D

Imię takie arabskie. Z tamtej strony świata to nie chciałabym mieć męża. Ale kużwa, jakby zakochała się w Szwedzie to nie dałaby mu szansy? No mój małż jest za niski, a jakbym chciała wyższego to szukałabym do usranej śmierci pewnie :-D :-D :-D Załóż jej konto na stronie matrymonialnej hi hi.

• Matleena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 23:49

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • mnk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zaczelam troche obawiac bo ja 3650g a tezet w z poczatku 7 msca z waga 2080 a jego rodzenstwo prawie po 5 kg wiec jakby tesciowa dotrwala do 9 msca to pewnie tez by duzy byl.

nick nieaktualny, Dżulia lubią tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Oby moja nie poszła po tatusiu. U niego wszyscy wielcy. On 4900. A reszta pomiędzy 4700 a 5300 :D Straszne to. Za to ja 2200 :).
    Tinusia- też mi się tak wydaje. Takie ambicje mają, a za przeproszeniem gów..o z nich wychodzi.

Jeju, żeby wyszła jakaś średnia z tego to będzie git :-D

mnk lubi tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba na stronę matrymonialną nie skusiłaby się. Mieliśmy w rodzinie niemiły przypadek, właśnie z udziałem oszustki z biura matrymonialnego. Detektywi, policja, dochodzenie, próba morderstwa. Myślałam, że takie rzeczy tylko w W11 :P
    On chyba z Egiptu był. Nie wiem czy dałaby szansę. Jak dla mnie to głupota. Ja osobiście nie chciałabym być sama na starość, chciałabym coś zostawić po sobie, mieć się do kogo przytulić. A ona? ja nie wiem o czym myśli. W Polsce też latali kiedyś za nią faceci (podobno porządni, z dobrych domów). Ale takie życie sobie wybrała, więc co mi do tego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Mama julka no sa pewnie ze tak ale co do prowadzenia ciazy to w polscw jest o wiele lepsza opieka i cala reszta :) jestem pewna tego:D

Jeszcze trochę wytrzymaj, jeszcze te parę tygodni :-) a żyje się chyba dobrze, tyle ludzi emigruje. Opieka socjalna jest o niebo lepsza, tutaj sama wiesz, noga Ci się powinie to nie wiadomo na co kasę przeznaczyć.

• mnk Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyje sie napewno lepiej niz w polsce nie ma co sie oszukiwac:D
    A najbardziej denerwujace sa gadki kobiet ktore urodzily w polsce, cale ciaze pewnie przelezaly na l4 a mi mowia ze przeciez ciaza to nie choroba i poki mozna to trzeba pracowac:D pewnie, ja sie zgadzam, no ale nie przesadzajmy ze ja w 8mym miesiacu jeszcze bede zapierdzielac za niektorych w pracy bo tu o zwolnienia ciezko...

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Chyba na stronę matrymonialną nie skusiłaby się. Mieliśmy w rodzinie niemiły przypadek, właśnie z udziałem oszustki z biura matrymonialnego. Detektywi, policja, dochodzenie, próba morderstwa. Myślałam, że takie rzeczy tylko w W11 :P
    On chyba z Egiptu był. Nie wiem czy dałaby szansę. Jak dla mnie to głupota. Ja osobiście nie chciałabym być sama na starość, chciałabym coś zostawić po sobie, mieć się do kogo przytulić. A ona? ja nie wiem o czym myśli. W Polsce też latali kiedyś za nią faceci (podobno porządni, z dobrych domów). Ale takie życie sobie wybrała, więc co mi do tego.

Co za historia...
    Z Egiptu powiadasz. Na trzeźwo mówię nie. Ale jakbym się zakochała to pewnie klapki na oczach by były.

• mnk Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy wiecie zebysmy sie zle nie zrozumialy o tym l4, mam po prostu na mysli ludzi za granica wlasnie tak jak u mnie:D bo dzisiaj w sklepie uslyszalam taki tekst az sie we mnie zagotowalo. No ludzie...

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia co kto lubi:D a może na starość będzie żałowała.

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Zyje sie napewno lepiej niz w polsce nie ma co sie oszukiwac:D
    A najbardziej denerwujace sa gadki kobiet ktore urodzily w polsce, cale ciaze pewnie przelezaly na l4 a mi mowia ze przeciez ciaza to nie choroba i poki mozna to trzeba pracowac:D pewnie, ja sie zgadzam, no ale nie przesadzajmy ze ja w 8mym miesiacu jeszcze bede zapierdzielac za niektorych w pracy bo tu o zwolnienia ciezko...

Jestem na obibokowym od początku i się tego nie wstydzę bo moja praca nie jest tego warta (stać 12h, łazić za klientem, dźwigać i zarobić min. krajową - dziękuję). Jestem pewna, że gdybym pracowała to o wiele gorzej bym przechodziła ciążę (bo nie jest zawsze różowo). I bym nie miała siły.
    Ja z tych co wręcz namawiają do L4. Podziwiam kobiety które pracują do końca.
    Kurczę, kobiety mają takie problemy z zajściem w c. to powinno się na nie dmuchać i chuchać, a nie gadać takie dyrdymały.

mnk, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• mnk Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale co zrobić :) juz nic nie zrobisz, po prostu irytujace jest to jak ktos sie wymadrza niewiadomo jak a co innego robil kiedys pewnie. Ja jak poszlam do gina na potwierdzenie i zapytalam co i jak bo dzwigam duzo nawet po 20-30 kg to powiedzial ze to nie ma znaczenia i ciaza jak ma sie utrzymac to sie utrzyma jak nie to nie. Tym bardziej ze miesiac wczesniej poronilam... Moj tezet juz sie denerwuje chyba juz ze 3 miesiace ze ja jeszcze pracuje bo lekkiej pracy nie mam i ze on by wolal bym ja w domu juz siedziala. Tym bardziej ze ja tylko jak wracalam do domu to od raZu na kregoslup i nogi narzekalam:D moze mial dosc mojego gadania

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnk, oby Ci się udało z tym zwolnieniem. Pachnie dżunglą, a to cywilizowany kraj.

• mnk Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taka nadzieje :P dlatego pisze ze opieka ciazowa w polsce o niebo lepsza jak was czytam :)

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to se pospałam... Położyłam się o 22 padnięta, obudziłam o północy i chyba koniec snu tej nocy. Poza tym jakoś dziwnie się czuje-niby zgaga, niby na wymioty, rozpalona jakaś, hmmm... czyżbym w ciąży była? ;-)

Nadulka, Matleena lubią tę wiadomość

• mnk Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie jeszcze nie polozylam a na 7 do pracy:D ale u mnie dopiero 23... A tak mnie bezsennosc meczy juz ostatnio ze szok

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję :( i tak do samego rozwiązania musisz pracować? czy jest szansa na jakiekolwiek L4 przed porodem?

‹‹ 1306 1307 1308 1309 1310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ