X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, mi sie znowu włączyła faza "wielkiego słonia" normalnie nie mogę patrzeć na siebie w lustrze... Eh od frontu jeszcze spoko, ale też z daleka bo nawet osrarnio makijażu porządnego nie potrafie sobie zroobić i wyglądam jak obraz nędzy i rozpaczy...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bola Was też tak krzyże? Ja już czasami nie wiem jak się ukladac, ani siedzieć ani leżeć na plecach ani ma boku żadnym :/ jedynie w wannie jest fajnie :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa jeszcze trochę, nie badz dla siebie taka oschła.

Acikk mnie krzyż boli jak chodze. Czasem tez jak dlugo leze na plecach, ale w tej pozycji to czesciej boli mnie dupa ;)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk mnie pobolewają. Ostatnio budzę się też w nocy i bolą mnie biodra. Coraz gorzej mi się śpi, chociaż po powrocie do domu nie chodzę już na siku po 6 razy w nocy, a budzę się raz może 2. Ostatni tydzie by k oid tym względem dramatyczny:D, a najdorsze że mieliśmy łazienkę w pokoju, drzwi otwierane w stronę łóżka, więc za każdym razem budziłam Męża, jak nie światłem w łazience to szumem wodospadu;)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczyny bola Was też tak krzyże? Ja już czasami nie wiem jak się ukladac, ani siedzieć ani leżeć na plecach ani ma boku żadnym :/ jedynie w wannie jest fajnie :P

oj taaaak... ale ja sobie poszłam na masaże i od razu mi lepiej!

A nogi Was bolą? bo mnie w nocy tak strasznie rwą...

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi- nie jestem oschła tylko permanentnie głodna:(... w sumie waga od tygodnia stoi a ja ciągle mam wrażenie że potrzebuję kalorii!

Z ciekawszych zajeć weekendowych wyprałam i poprasowałam ubranka dla małej- te które kupiłam sama i wyprawkę, którą dostałam w spafku po cioci. Niestety z tych używanych fajne są w zasadzie tylko ciuszki w rozmiarze 50. Takie, wraz z białymi kaftanikami pamiętającymi chyba moje dzieciństwo wezmę do szpitala, bo nie wiadomo jak będzie ze zwracaniem... Przy okazji zrobiłam listę ile jakich ciuszków mam i wychodzi na to, że śpiochów i półśpiochów mam chyba ze 4 sztuki w rozmiarówce od 50 do 68:D, baaardzo dużo bodów z krótkim rękawem lub bez i 2 pajacyki. Koniecznie muszę zabrać Męża na przelot po ciucholandach... Jedye czym mogę się podzielić to skarpetki chyba z 15 par;)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie z tym siku to mega roznie. Bywają nocki że wstaje 2 razy a bywają takie że po 10 :P ale gorzej jak w dzień mnie taka fala dopadnieto nigdzie nie mogę się ruszyc :P ale te krzyże okropnie mnie bola ehh ... Ogólnie już się czuje taka sflaczala i zdechla i nie nadająca się do niczego :P kurde znowu mi ten brzuch tak twardnieje co chwilę chyba muszę se już jednak odpuścić seksy:/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie krzyż boli jak chwilę pochodzę, ale nie jest to dla mnie nowość bo Poprzednio też to przerabiałam. Za to pozycji wygodnej do siedzenia nie mogę znaleźć bo mnie zaraz mały po żebrach nawala.
    Natomiast od kilku dni znowu strasznie bolą mnie piersi i sutki tak jak na początku.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Matleena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 23:56

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie uczucie że chcialabym się zwinąć w kulkę i mam wrażenie że byloby mi super :P ale wez tu się zwinąć w kulkę z takim balastem z przodu :P

kwiatakacji, genoweffa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek zarówno kopy po żebrach jak i obolałe piersi mnie rónież doświadczają co dnia... Najgorzej gdy mała podczas jazdy samochodem postanowi radośnie się porozciągać;.

Acikk- seksy chyba rzeczywiście mają na to wpływ, u mnie się ta teoria sprawdza i raczej staram się pozostawiać te przyjemności na wieczór, gdy zasypiam brzuch mi nie przeszkadza, naromiast igraszki w ciągu dnia sprawiają, że póxniej resztę dni mam z głowy.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze chętnie wybrałabym się na basen, jednak boję się, że załapię jakieś infekcję, na dodatek mam jedynie bikini sprzed ciąży, fajnie bym się prezentowała:D

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa a to też Ci tak twardnieje brzuch po seksie??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mi to już jest czasem wieczorem i w nocy tak niewygodnie i wszystko boli że marzę o tym żeby się na brzuchu położyć
    .. Boziu jak mi tego brakuje... Przed ciążą zasypiałam tylko na brzuchu :-(

genoweffa lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Alicja dziękuję i również powodzenia :)
    Matko cały dzień czekania przed Tobą, ja mam na 14.00.

Całe szczęście jutro cały dzień mam zawalony innymi sprawami, więc szybko mi zleci.
    Ale gdybym faktycznie miała czekać do tej godziny w domu to bym chyba zwariowała od odliczania :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brzuch twardnieje prawie bez przerwy...już się tym nie przejmuję, ale jest to strasznie niekomfortowe i utrudnia funkcjonowanie

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek – dzięki!;)
    A czemu nie będziecie robić KTG?
    Trzymam kciuki za wtorkową wizytę w takim razie ;-)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Asiowa a to też Ci tak twardnieje brzuch po seksie??
    Mi tak :-) ale lekarz mówił że to normalne. Nawet na samym początku jak mieliśmy zakaz sexu ale dostaliśmy pozwolenie na zabawy ręczne to mówił żeby uważać na Skórcze macicy po sexie.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj basen, moj stroj jest na mnie za mały i nie chce juz kupowac wiekszego wiec poczekam na czas kiedy bede mogla zabrac ze soba Franka :)

Moj maz odmawia mi seksu :( po ostatnich bolach i skurczach boi sie i nic nie jest w stanie go przekonac..

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk- dokładnie tak. Najgorsze jest to że po seksie czasem baardzo długo mnie męczą, cały brzuch się spina i aż mięśnie wkoło mnie bolą. Dzięki bogu skurcze są nieregularne więc wiem, że to nie porodowe jednak ostatnio wolę unikać porannego bzykania;)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
‹‹ 1328 1329 1330 1331 1332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ