X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie że glupio po prostu biedny taki ślepy ;) :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wyjścia nie masz, takie życie taka praca...obyś wiec zaczela rodzic w dzien jak bedzie w domu ;)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M powiedział, że na początku mała i tak nie będzie wiedziała, że z nim jest cos nie tak;p

gosia mmr lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 23:56

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena nie pomogę, mimo że mi mały czasem nogi pod żebra pcha to nie jest to bolesne nawet.

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Słoniątko :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:42

ZieloneOliwki, MeGi2986, pati_zuzia, Klara87, kwiatakacji, Flakonik, Madzisek, alicja_, rewelka, iNso87, Mama-julka, genoweffa, Madzia890722, Moniusia89 lubią tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 00:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra Gaviscon mi się skończył, mleko nie pomaga a skądś się taka zgaga przypałętała że spać nie idzie :( w dodatku ma£y mi gdzieś uciska w pachwinie bo aż w udzie czuje ucisk. I wez tu teraz zasnij...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Flakonik- już dawno miałam wrzucić, ale dopiero dzisiaj skończyłam ogrodniczki, czekam jeszcze na oczy i misiek będzie gotów:D.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7648ea71acf1.jpg
    Mis cudowny <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG daj znac jak u ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Pchelkaaa a co u Ciebie? bo tak o tym czopie pisałaś i nagle cisza... jak sytuacja na froncie przedporodowym? czop dalej odchodzi? jak się czujesz?
    [/QUOTE

Justyna czasami cos jest na wkladce- takie gluty ale nie duze. Wolalabym zeby odszedl raz a caly wtedy mialabym pewnosc. Czuje sie srednio. Jak leze caly dzien w lozku tak jak w sobote to jesy super, nic nie boli, a wczoraj wstalam obiad zrobic to po 10 min stania brzuch tak boli ze kroku nie moge zrobic. Ale to nie jest bol jak na @, tylko takie ciagniecie w dol ze musze byc w pol zgieta. Na szczescie w domu robic nic nie musze, maz za mnie sprzata gotuje, pierze. No i chyba zaczal mi sie organizm oczyszczac, po kazdym posilku musze leciec na wc:-S bardzo uciazliwe to jest.

Gdyby corcia przekrecila sie to za tydzien zaczelibysmy ja wyganiac poprzez 3xS, a tak to dupcia w dol to nie da rady :-(

Dobrze ze juz wiesz co Olkowi dolega, teraz byle antybiotyk pomogl.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Wszyscy w rodzinie namawiaja mnie zebym nie rodzila naturalnie tylki cc. Ze to bedzie dla mnie bezpieczniej bo to blizniaki...i nie dam rady sn.
    Juz nic nie odpowiadam nim. Wedlug mnke jest tyle samo minusow rodzenia naturalnego jak ciecia.
    Boje sie tylko tego ze no urodze jedna naturalnie a z druga bedzie problem i bedzie cesarka...to jest najgorsza opcja z mozliwych.

Flakonik to powinna byc Twoja decyzja. Siostra w lipcu rodzila blizniaki i tez ja niektore osoby namawialy do cc, ale po konsultacji z lekarzem zdecydowala sie na sn. Tyle zd ona miala skurcze regularne, ale rozwarcia nie miala i nie pomagal masaz szyjki ani balonik, wiec zakonczylo sie sn. Z opowiadan mowi ze nie meczyla sie bardzo, bo skurczy wcale prawie nie czula, a zadowolona bo przynajmniej mogla sprobowac. Pogadaj zs swoim lekarzem, jesli nie ma przeciwskazan to ja bym probowala sn.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na razie nie mam przeciwskazan i jest zgoda lekarza :)

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    KASIAG daj znac jak u ciebie?
    Hej bez zmian czop dalej odchpdzi bo teraZ dopiero widze skrzepy . a wxzoraj okazalo sie ze to krawienie to byl czop wiec nie ogladajcie zdjec czopu bo roznie to moze wygladac... W nocy mnie obudzila na kolejna dawke zaastzyky na rozwiniecie plucek

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek – masz racje. Ja w sumie mam skurcze od 20tc i wiem, że gdybym teraz poszła to na KTG wykazałoby je na pewno i odesłali by mnie do szpitala.
    I po co mi to :D

Flakonik – a dlaczego Ty o 4 jesteś na nogach?!

Madzisek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    Hej bez zmian czop dalej odchpdzi bo teraZ dopiero widze skrzepy . a wxzoraj okazalo sie ze to krawienie to byl czop wiec nie ogladajcie zdjec czopu bo roznie to moze wygladac... W nocy mnie obudzila na kolejna dawke zaastzyky na rozwiniecie plucek

Kochana trzymaj się jak najdłużej!
    Co mówią lekarze? Jak długo możesz jeszcze wytrzymać?

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chca zebym wytrzymala dwa tygodnie ale zobacze co dzisiaj lekarz powie.. Wykrakalam sobie to wszystko:((

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Madzisek – masz racje. Ja w sumie mam skurcze od 20tc i wiem, że gdybym teraz poszła to na KTG wykazałoby je na pewno i odesłali by mnie do szpitala.
    I po co mi to :D

Flakonik – a dlaczego Ty o 4 jesteś na nogach?!
    nie moglam spac...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam nadzieje,ze jeszcze troche wytrzymacie. Trzymam kciuki.
    Ala Ty to weteranka,tyle akcji przezylyscie z Sara,nie zdziwie sie,ze teraz jej sie tam tak spodobalo,ze bedzie chciala posiedziec sobie dluzej.
    A moje dziecko stwierdzilo,ze jego zmiana czasu nie dotyczy :) ale zawrocilam go do lozka to moze jeszcze polezy z jakies 30 min :)

alicja_ lubi tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was po urlopie, a siebie w 34 tygodniu :D Wczoraj wieczorem wrocilismy, bylo super, wesele mega zajebiste, najlepsze na jakim ielismy okazje byc. Ogolnie urlop nam sie udal i narzekalismy, ze tak krotko hihi. Dokupilismy mnostwo rzeczy dla Malutkiej, tesciowa wydziergala istne cudenka na drutach, dzisiaj bede prala reszte rzeczy i pakowala sobie torbe do szpitala. Mielismy tylko przygode z zatruciem jakims. Tesciowa zrobila bigosik, biala kielbaske i salatke jarzynowa na nasz przyjazd. Niestety mi zaszkodzilo mega, mezowi tak samo. reszta rodzinki nic kompletnie. A ja tak rzygalam, ze bylam pewna ze na IP sie skonczy, ale przeszlo. Za to maz dwa dni lezal, bo nie mial wymiotow, tylko mu sie zoladek zablokowal. Ale po dawce lekow i Jemu przeszlo :0 A co tam u Was Kochane, mam nadzieje, ze wszystkie nadal w dwu i trzy pakach?

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

‹‹ 1330 1331 1332 1333 1334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ