X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Mi brzuch twardnieje prawie bez przerwy...już się tym nie przejmuję, ale jest to strasznie niekomfortowe i utrudnia funkcjonowanie
    No ją się też staram nie przejmować bo lekarka powiedziała że szyjkę mam długa 4cm i zamknięta i nic się nie dzieje ale tak jak mówisz strasznie to nie komfortowe i nieprzyjemne takie :/ ja zaś mam tak że jak mam spokój to wogole mi nie twardnieje a jak już zacznie to co chwilę twardy

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Witam kobitki :-) sliczne macie te brzuszki i wy same sexi mamuski ;-) ja przy was to pewnie wyglądam jak wieloryb :-P

Mam pytanko czy macie jakieś doświadczenie z butelkami firmy avent a konkretnie z zestawem startowym tej firmy? W jakie butelki się zaopatrzacie lub już zaopatrzylyscie? :-)

Ja własnego doświadczenia nie mam, ale zamówiłam te butelki Aventu z uwagi na to, że co druga znajoma mi je polecała.
    Firma ma na prawdę bardzo dobre opinie.

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój seksu by mi nigdy nie odmówił, jednak gdy ostatnio przypadkiem powiedziałam, że od grudnia codziennie kilka razy po pierwszej radości zastanowił się dlaczego, a gdy mu wyjaśniłam, że w ten sposób może uda nam się wcześniej rozpocząć akcję porodową to stwierdził, że od grudnia przywdziewa habit bo mała ma wyjść dopiero w styczniu;p ciekawe ile wytrzyma

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to może SE odpuszcze te seksy juz bo nie chciałabym urodzić przez najbliższe 3 tyg a potem to już tylko seks :D
    Megi no trochę się nie dziwie mężowi w końcu się o Was troszczy nie :)

alicja_, MeGi2986 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Madzisek – dzięki!;)
    A czemu nie będziecie robić KTG?
    Trzymam kciuki za wtorkową wizytę w takim razie ;-)
    Ja za wasze jutrzejsze też :-)
    Mój lekarz nie jest za robieniem ktg przed porodem bo często Zdarza się że sprzęt zaczyna świrować przy skurczach przepowiadających i zaraz panikują w szpitalu i zatrzymują na oddziale. Ja w sumie też nie widzę potrzeby robienia wcześniej ktg bo skurcze każda z nas wie kiedy ma a akcje serduszka można sprawdzić na usg Albo przez detektor. Co innego jak już się poród zacznie ;-)

MeGi2986, alicja_ lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 – bardzo ładny front!:)
    Jaki super pępek wystający!:)

żulia – wrzucaj zdjęcie!:) Czekamy!

Ale się tu na wieczór żwawo zrobiło ! :D

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No ją się też staram nie przejmować bo lekarka powiedziała że szyjkę mam długa 4cm i zamknięta i nic się nie dzieje ale tak jak mówisz strasznie to nie komfortowe i nieprzyjemne takie :/ ja zaś mam tak że jak mam spokój to wogole mi nie twardnieje a jak już zacznie to co chwilę twardy

No właśnie ja tez mam długą szyjkę ciągle pomimo tych napięć i twardnień, dlatego już staram się uznawać to za coś normalnego, tym bardziej, że już ciąża jest na takim etapie, że nawet jakby się zaczął poród to jest już to bezpieczne. Przejmowałam się tym jak ciąża była młodsza i latałam ciagle na IP ;) My jeśli chodzi o seks to ani razu nie zrezygnowaliśmy, kochamy się przez całą ciążę, bez względu na te twardnienia, ale to właśnie dlatego, że wiem, że nic złego one nie powodują ;)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk temu nie mam tu tego za złe, szkoda rezygnowac z takiej przyjemnosci :P ale słodkie sa jego maslane oczka kiedy mi odmawia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji – ale chudzinka!:) u Ciebie to normlanie widać jeszcze mięśnie brzucha, wow!:)

ola25 – czekamy w takim razie na obiecaną fotkę ;D

Madzisek - jest sporo racji w tym co mówi Twój lekarz.. Może to dobre podejście faktycznie.

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no zwawo sie zrobiło bo koniec weekendu od jutra pewnie produkcja pełną para :D ją znowu zostałam sama bo mąż na noc to potrzebuje towarzystwa :D a ostatnimi czasy nikt mnie tak nie rozumie jak Wy hehe :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk a Twoj maz zawsze na nocki?? Czy w systemie zmianowym pracuje??

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Madzisek - jest sporo racji w tym co mówi Twój lekarz.. Może to dobre podejście faktycznie.
    Każdy lekarz ma inne podejście i każda z dziewczyn też :-) są takie które są spokojniejsze jak chodzą co Tydzień na ktg i mówią im ze wszystko jest ok i żadnych skurczy nie ma :-) ja sama mam przyjaciółkę która Chodziła właśnie co tydzień do swojego lekarza żeby samo ktg jej położna robiła i musiała za to dodatkowo 50 zł ekstra płacić więc moim zdanie tylko sobie kasę nabijali.
    Ale mówię to tylko moje zdanie :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Acikk a Twoj maz zawsze na nocki?? Czy w systemie zmianowym pracuje??
    Noo tylko na nocki :/ chyba że wypadnie coś nie planowanego że musi zastąpić kogoś kto nagle wyskoczy z jakimś urlopem chorobowym itp to go rzucają na jakas inną zmianę. A tak to tylko na nocki.
    Daj spokój nie dość że pracuje 6 dni w tygodniu to jeszcze nocka u nich jest od 00-8:00 ale on już musi być o 22 :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Acikk. Jakbym chyba ześwirowała jakbym miała zostawać co noc sama.
    Chyba miałyście rację z połączeniem coli a czkawki. Ja cole piłam do kolacji i małemu teraz się czka, a najlepsze jest to że ja czuję tą czkawe pod żebrami i się zaczęłam zastanawiać czy moje dziecko nie przekręciło się główką do góry...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 22:46

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze to powiem że współczuje. Wiem że do tego trybu idzie się przyzwyczaić bo sama kiedys duzo nocek przepracowalam, ale noc w łóżku jest niezastąpiona. A i jednak zycie prywatne tez inaczej sie toczy...a te 2 h co jest wczesniej to tak charytatywnie??

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik- już dawno miałam wrzucić, ale dopiero dzisiaj skończyłam ogrodniczki, czekam jeszcze na oczy i misiek będzie gotów:D.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7648ea71acf1.jpg

MeGi2986, Madzisek, kwiatakacji, Matleena, annielica, ZieloneOliwki, pati_zuzia, Klara87, Flakonik, alicja_, rewelka, justyna14, Mama-julka, moniek90, Madzia890722, Moniusia89 lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Accik, podziwiam,ja bym nie dała rady zostawać sama na noc.. chociaż, pewnie gdybym nie miała innego wyjścia to bym została, ale nie wyobrażam sobie tak żyć

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    O kurcze to powiem że współczuje. Wiem że do tego trybu idzie się przyzwyczaić bo sama kiedys duzo nocek przepracowalam, ale noc w łóżku jest niezastąpiona. A i jednak zycie prywatne tez inaczej sie toczy...a te 2 h co jest wczesniej to tak charytatywnie??

No właśnie same powiedzcie jakie mam inne wyjście? Tak megi te 2 godziny to charytatywnie... Z racji tego że jest pracownikiem dozoru więc zgodnie z kodeksem nie przysługuje mu wynagrodzenie za godziny nadliczbowe... :/
    Wiecie ja się przyzwyczailam już do tych nocek ale teraz jak już jestem na końcówce no to co tu dużo mówić stresują mnie te noce, zwłaszcza że jak on jest w pracy to jesteśmy bez kontaktu...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa ! Wow :) masz dziewczyno talent :) misiek super czekamy na oczy bo trochę szkoda go że taki ślepy :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Acikk- wiem, że głupio wygląda bez tych oczu, ale miłam tylko takie guzikowe przyszywane, a nie chce takich na zabwkę dla dziecka coby nie zostały połknięte lub wchłonięte. Za pare dni przyjdą eleganckie, wkręcane to się pochwale. Jutro musze coś nowego na warsztat wrzucić tylko co tym razem;).

bl9ccwa1nyfonmaw.png
‹‹ 1329 1330 1331 1332 1333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ