X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) u nas światełko w tunelu, od wczoraj od godz. 11 Olek nie ma gorączki ani stanu podgorączkowego i znów jest radosnym chłopcem. :) Antybiotyk działa, dzięki Bogu :) Teraz pod koniec tygodnia idziemy na kontrole, dziś nas zapiszę.

Za to mnie coś łapie, moich chłopaków podleczyłam, to zaraza na mnie przeszła. Stan podgorączkowy i gardło czerwone. Jak nie urok to ... :/ to to co u Pchełki :)

Pchelkaa cieszę się, że na razie w dwupaku się trzymasz :) Zaciskaj nogi :) a taki ból że się składałam w pół miałam jak mi się szyjka skracała i rozwarcie zaczynało robić. Także, myślę, że u Ciebie akcja powoli postępuje, mimo wszystko.

Flakonik wpadaj do mnie, ja pośpię za Ciebie od 4 do 11 :) a Ty się z Olkiem pobawisz :) jak mi się marzy przespać noc :) eh jeszcze ze 2-3 lata :)

Asiowa cudowny misio! masz talent kurna!

genoweffa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna wlasnie tak mysle ze to moze szyjka, bo w szpitalu tak mnie nie bolalo (w sumie caly czas lezalam) i szyjka troche sie wydluzyla (zaledwie kilka mm) a teraz jak tylko wstane doslownie herbate zrobic (z sypialni do kuchni mam kilka krokow) to bol okropny, o staniu dluzszym tez moge zapomniec. Ehh a w srode wybieralam sie na ostatnie zakupy no i we Wszystkich Świetych na cmentarz

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:34

l22ntv73ogvn473k.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka i Kasia trzymam za Was kciuki:)a w sumie to takie ekscytujące, że już niedługo na forum będą pojawiać się dzidzie:) Oczywiście trzymajcie się w dwupakach jak najdłużej, ciekawe która pierwsza z nas urodzi:)Pozdrawiam

Justyna, fajnie że Olek już się czuje dużo lepiej;)

alicja_, justyna14 lubią tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja juz mam koszmary o przedwczesnym porodzie...
    Rodzina straszy bo tak nisko Brzuch mam. A znow lekarz mowi ze jest wszystko ok. Nastepn wizyta 10.11 po miesiacu czekania.

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Karola ja juz mam koszmary o przedwczesnym porodzie...
    Rodzina straszy bo tak nisko Brzuch mam. A znow lekarz mowi ze jest wszystko ok. Nastepn wizyta 10.11 po miesiacu czekania.
    Ja też cały czas schizuję, że szyjka się skraca albo coś innego się dzieje bo tu mnie boli, tam zakuje a u lekarza wszystko dobrze - szyjka długa i zamknięta;) nastepną wizytę mam 10 listopada i powiedział, że do tego czasu nie powinnam urodzić a 14 listopada ciąża donoszona:) Wierzę mu na słowo i tego się trzymam hehe

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jak leki nie pomoga beda mnie przewozic do innego szpitala a rpzwarcie mialam na ponad paldc wczotaj rano dzisiaj nikt mnie nie badal skrzepy dalej mi wypadaja jestem prErazona dziewczyny

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam!:)
    Wy tu tak wszystkie o skurczach i twardnieniach, a mnie to w ogóle nie dotyczy... zaczynam się powoli martwić czy ze mną wszystko w porządku;>

Wczoraj Kubuś znalazł sobie rozrywkę i chciał mnie chyba zamęczyć. Wieczorem tak wierzgał nóżkami że płakałam z bólu, skopał mi pęcherz i miałam wrażenie że nóżkę mi w szyjkę wsadza normalnie... Zaczynają mnie dobijać pobudki co godzinę w nocy na kilka kropelek siusiu...

Asiowa- prześliczny miś, masz talent! :)

Dziś wizyta na 15:20, teraz minęły 3 tygodnie ale chyba jeszcze nie będzie co 2:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    Podobno jak leki nie pomoga beda mnie przewozic do innego szpitala a rpzwarcie mialam na ponad paldc wczotaj rano dzisiaj nikt mnie nie badal skrzepy dalej mi wypadaja jestem prErazona dziewczyny
    Spokojnie, na pewno w szpitalu wiedzą co robią. Najważniejsze że dostałaś sterydy.

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:36

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiag24 mocno trzymam kciuki abyś jeszcze została jakiś czas w dwupaku :-)

A ja mam od rana takiego lenia... tyle mam do zrobienia a motywacja zerowa... :-P nawet mała w brzuchu spokojnie siedzi, jakby jej nie było :-P

Dzięki za opinie- chyba faktycznie zamowie sobie ten zestaw z aventu, dobre opinie ma :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 10:09

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Justyna wlasnie tak mysle ze to moze szyjka, bo w szpitalu tak mnie nie bolalo (w sumie caly czas lezalam) i szyjka troche sie wydluzyla (zaledwie kilka mm) a teraz jak tylko wstane doslownie herbate zrobic (z sypialni do kuchni mam kilka krokow) to bol okropny, o staniu dluzszym tez moge zapomniec. Ehh a w srode wybieralam sie na ostatnie zakupy no i we Wszystkich Świetych na cmentarz
    Pchelkaa ty sie tam tak nie forsuj i odpczywaj jak najwięcej.

Kasia nogi na supełek ;-) A tak powaznie kochana to trzymaj sie tam mocno, nawet gdybys miała urodzić to maleństwo jest juz bezpieczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 10:11

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do butelek to zakupiliśmy Avent Natural :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:

Kasia trzymamy kciuki, tylko się nie stresuj jesteś pod dobrą opieką i pod kontrolą lekarską wszystko będzie dobrze

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparvcie

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zestaw butelek tez z aventa kupilam. Poprzednio bylam z nich bardzo zadowolona.

Haha jakie sny dzisiaj mialam. Najpierw śniły mi sie kanapki z pomidorem i takiego smaka sobie przez sen zrobiłam że zgadnijcie co właśnie wcinam na śniadanie :-D
    A potem śniła mi sie wizyta u ginekologa,tylko ze jego gabinet byl na środku pastwiska dla koni, poprostu postawione biurko, samolocik i sprzet usg, a malo tego akurat przyszli do mojego lekarza znajomi i sobie patrzeli na cale moje badanie na fotelu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 10:26

Dżulia lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahahahaha :D Ale się uśmiałam z tego pastwiska:P
    Ja mialam wczoraj sen, ale smutno mi , było, ze łzami się obudziłam...

Śniło mi się że mąż gdzieś wyjechał w delegację, a ja Kubusia zostawiłam pod opieką Rodziców i wyszłam z koleżankami na domówkę. Kubuś się rozchorował, miał gorączkę i problemy z oddychaniem i trafił do szpitala, rodzice do mnie dzwonili ale mi się telefon zepsuł i nie dzwonił w ogóle. I jak już przyjechałam do domu i mi powiedzieli że był w szpitalu, to siostra powiedziała że dobrze że tak wyszło to mi dziecko zabiorą bo się nie nadaję na matkę... :(

Dodam że jak to usłyszałam w tym śnie, to poszłam do niej i ją tak za włosy wyszarpałam że garście mi zostały w rękach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 10:30

• Acikk Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia trzymajcie się mocno jak najdluzej dobrze że jesteś w szpitalu to maja Cię na oku!

Pchelkaa Ty się już lepiej nigdzie nie vwybieraj bo jeszcze na cmentarzu będziesz rodzic i potem będziemy o Tobie w TV słuchać. Siedz w chałupie i trzymaj dzidzie w środku!

Justyna super że z olkiem lepiej to pewnie i Tobie lżej na duchu :)

Ja średnio noc przespalam bo pół nocy się bujalam z tymi skurczami/ twardnieniami już potem się poschizowalam bo zaczęło mnie to trochę bolec :/ i w sumie nie wiem kiedy przeszło ale kiepsko spalam raczej drzemalam dopiero jak mąż przyszedł o 6 mały go tam fajnie pokopal trochę pogadalismy to pospalam od 7 do teraz i znów jestem polamana i nie wyspana :P ehh stresujaca ta koncowka ciazy jak nie wiem...

justyna14 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Acikk następna, to ja już nie wiem... to normalne że mi brzuch nie twardnieje? :D

w ogóle to Wy już tak blisko, a mi jeszcze tyyyle czasu do terminu...

• Acikk Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki chyba dobrze że nie twardnieje jeszcze :) zresztą mi tak zaczął twardniec tydz temu także "jak byłam Twoim wieku..." :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1331 1332 1333 1334 1335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ