X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaG mam nadzieje, ze jeszcze troche uda Wam sie wytrzymac. AJesli nie to dzidzia ma juz ponad 2 kgwiec nie ma takiego strachu. Moja kolezanka urodzila w 27tyg ciazy i jej synek przezyl.a wazyl ok 1kg. Trzymam za Was kciuki

• Acikk Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie dziewczyny :) najważniejsze że etap 600g szczęścia nasze dzidzie daaaaawno maja za sobą i są już niezlymi kluskami :)

Megi, Alicja czekamy na wieści po wizytach! Jeszcze ktoś dziś?

alicja_, Klara87 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry wlasnie biore sie za pranie bialych ciuskow dla malej. Posciele mam poprne, poduszke uszylam. Wczorsj smoczki kupilismy. Koniecznie chcielismy te scietei nigdzie ich nie widzielismy dopiero w pepco dorwalismy.
    Torbe chyba tez spakuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My torbe pakujemy za tydzien jakos mi sie do tego nie spieszy :)

Dziewczyny a pierzecie rozki ochraniacze na łozeczko???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 12:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też występują twardnienia brzucha i to głównie wieczorem. Co do bólów pleców to bolą zawsze przy zmywaniu, odkurzaniu i bieganiu z mopem. Dlatego często robię przerwy i się podpieram czymś, żeby kręgosłup odciążyć. Ból jest dziwnie umiejscowiony bo po lewej stronie, a nie centralnie. Przy każdym wstawaniu z łóżka to czuję i musze powoli ruszać, bo inaczej gleba. A do tego jak ostatnio byłam z młodym na zakupach zrobiło mi się ciemno pzred oczami i myślałam, że zaraz tam odjadę. A to chyba przez niskie ciśnienie, bo stało się to zaraz po tym jak sie po coś schyliłam i zaraz wyprostowałam.

Nie podchodzić do balonika z ostrymi narzędziami, bo pęknie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 22:42

Madzisek, justyna14, maya34, akira, pati_zuzia, Mama-julka, ZieloneOliwki, iNso87, kwiatakacji, Klara87, Flakonik, MeGi2986 lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam torbę prakrycznie spakowaną, zostały tylko rzeczy codziennego użytku do dopakowania przed samym wyjazdem

1usap07w9hybl9h9.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    My torbe pakujemy za tydzien jakos mi sie do tego nie spieszy :)

Dziewczyny a pierzecie rozki ochraniacze na łozeczko???

Ja prałam :-) ale mam używane od siostry, chociaż gdybym kupiła nowe to też bym chyba wyprała :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uch to ja faktycznie mam mały brzuch w poriwnaniu do waszych tak jak mi wszyscy mówią http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dfe08d3f8638.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 12:17

genoweffa, akira, Mama-julka, Klara87, Flakonik, MeGi2986 lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    cherry_lady wrote:
    P.s. macie już torby spakowane do szpitala?
    Ja po piatkowej wizycie sie zestresowalam. Szyjka zamknieta, ale juz bardzo skrocona. Doszly skurcze. Przyjechala moja mama, poprasowala moje koszule, majtki bawelniane oraz ubranka i pieluchy dla malej. Torba juz czeka zapakowana. Peka w szwach. Dodatkowo w pudle mam reszte rzeczy popakowanych tak, by maz wiedzial, skad i co brac, jak juz urodze. Bedzie mi sukcesywne dowoził do szpitala.

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za wsparcie i ciepłe słowa :) Acikk kamień z serca mi spadł, że Olkowi wróciło "życie" bo dosłownie tak to wygląda. Znów chodzi krok w krok za mną i akuku robi :) i mniam mniam jak tylko coś do jedzenia zobaczymy :) zdrowe dziecko to jednak szczęśliwe dziecko. W czwartek mamy kontrole, zobaczymy jak będzie, tym razem zapisałam go do innej pediatry, zastanawiam się też, czy skarg oficjalnej na tamtą nie złożyć, bo to przez jej zaniedbanie moje dziecko tyle się męczyło i cierpiało.

Widzę, że wszystkie pięknie w ciąży wyglądacie, bez względu na płeć spodziewanego potomstwa :)

Kasia jak tam dziś u Was? mam nadzieje, że dobrze :) leż odpoczywaj i wysypiaj się :)

Pchelkaa nic się nie martw, odpoczywaj, są dziewczyny co z rozwarciem 3-4 cm chodzą nawet do terminu porodu i nic nie rusza dalej samo, także na dwoje babka wróżyła.
    U mnie jak się zaczęło to szyjka miała jeszcze 1,5 cm i nagle wszystko na raz i ból bo szyjka się skraca i ból bo rozwarcie z 0 do 10 musi dojść i wszystko w sumie w kilka godzin. Także może lepiej, jak to wszystko powoli w czasie się rozkłada, a te 2-3 tyg musisz leżeć plackiem i już :) niech mężuś usługuje :)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja torby też jeszcze nie pakowalam może dlatego że zbyt wiele do tego pakowania nie mam :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna a nie chcialabys nam pokazać tego Twojego szkraba? Bo ja np chętnie bym go zobaczyła ;)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa - duzy brzuszek :-) Tez mam taki, mniej wiecej. Dziwne, bo nie mam tej kreski pionowej na brzuchu, a w poprzedniej ciazy mialam.

genoweffa lubi tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Justyna wlasnie tak mysle ze to moze szyjka, bo w szpitalu tak mnie nie bolalo (w sumie caly czas lezalam) i szyjka troche sie wydluzyla (zaledwie kilka mm) a teraz jak tylko wstane doslownie herbate zrobic (z sypialni do kuchni mam kilka krokow) to bol okropny, o staniu dluzszym tez moge zapomniec. Ehh a w srode wybieralam sie na ostatnie zakupy no i we Wszystkich Świetych na cmentarz

Może wcale nie szyjka? ;) ja miałam taki ból kilka razy od 20 tygodnia. I yo tak okropny, że właśnie zginał mnie w pół, nie dało się ani chodzić, ani leżeć, ani wyprostować a szyjka się nie skrócila ani milimetr ;) lekarka mówiła, że macica się rozciąga i stąd ten ból, a przecież nasze maleństwa teraz sobie nabierają masę ;)
    Myśl pozytywnie! :)

• cherry_lady Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja torba i torba dla Dorotki już spakowane, musiałam bo zaczynałam fisiować, że jak wszystko zacznie się wcześniej to mam nic nie naszykowane i tatuś nie weźmie tego co potrzebne... ;) U mnie szyjka miękka ale jeszcze zamknięta i wysoko (tak twierdzi lekarz). W sumie nie pogniewam się jak mała zechce się pospieszyć z przyjściem na świat...:) bo już się nie mogę doczekać :)

2nn343r89nwazcjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaG - Jak tam u Ciebie?
    uważam, że to nawet lepiej gdyby Cie przewieźli na wszelki wypadek do szpitala o III stopniu referencyjności. Zawsze to bezpieczniej.

Acik - Ja wizytuje dopiero 20:15 więc pewnie dam znać dopiero po 21:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    genoweffa - duzy brzuszek :-) Tez mam taki, mniej wiecej. Dziwne, bo nie mam tej kreski pionowej na brzuchu, a w poprzedniej ciazy mialam.

Może się jeszcze pokaże, u mnie pojawiła się jakis tydzień temu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Ja zestaw butelek tez z aventa kupilam. Poprzednio bylam z nich bardzo zadowolona.

Haha jakie sny dzisiaj mialam. Najpierw śniły mi sie kanapki z pomidorem i takiego smaka sobie przez sen zrobiłam że zgadnijcie co właśnie wcinam na śniadanie :-D
    A potem śniła mi sie wizyta u ginekologa,tylko ze jego gabinet byl na środku pastwiska dla koni, poprostu postawione biurko, samolocik i sprzet usg, a malo tego akurat przyszli do mojego lekarza znajomi i sobie patrzeli na cale moje badanie na fotelu ;-)

:D ja ostatnio miałam sen, że mój mąż był w ciąży i szedł rodzić. Jechaliśmy już do szpitala a on był tak przerażony, że z auta nie chciał wysiąść :D ja go pocieszałam i mówiłam, że wszystko będzie dobrze, że nie poczuje, bo to cesarka :D a najlepsze jest to, że ja też z brzuchem byłam i mnie pielegniarka zaprowadziła do takiego kącika, gdzie był telewizor, włączyła jakąś płytę z ćwiczeniami i kazała ćwiczyć :D no takie bzdury... :D

genoweffa, Madzisek lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk proszę bardzo :) zdjęcie z kotem już z naszego nowego domu:) niestety aktualnych nie mam, jedno z września, drugie z sierpnia na motorze wujka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:33

genoweffa, Madzia890722, Mama-julka, pati_zuzia, Acikk, Moniusia89, maya34, Eve_84, Madzisek, iNso87, Klara87, Flakonik, Dżulia, kwiatakacji, Matleena, alicja_, Pchelkaa, MeGi2986, Nadulka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Acikk proszę bardzo :) zdjęcie z kotem już z naszego nowego domu:) niestety aktualnych nie mam, jedno z września, drugie z sierpnia na motorze wujka :)

Fajny szkrab :) Mój też uwielbia koty i baloniki, ale na motorze jeszcze nie siedział, za to na kosiarce tak :)

justyna14, alicja_ lubią tę wiadomość

‹‹ 1333 1334 1335 1336 1337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ