Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Cherry wlasnie biore sie za pranie bialych ciuskow dla malej. Posciele mam poprne, poduszke uszylam. Wczorsj smoczki kupilismy. Koniecznie chcielismy te scietei nigdzie ich nie widzielismy dopiero w pepco dorwalismy.
Torbe chyba tez spakuje. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie też występują twardnienia brzucha i to głównie wieczorem. Co do bólów pleców to bolą zawsze przy zmywaniu, odkurzaniu i bieganiu z mopem. Dlatego często robię przerwy i się podpieram czymś, żeby kręgosłup odciążyć. Ból jest dziwnie umiejscowiony bo po lewej stronie, a nie centralnie. Przy każdym wstawaniu z łóżka to czuję i musze powoli ruszać, bo inaczej gleba. A do tego jak ostatnio byłam z młodym na zakupach zrobiło mi się ciemno pzred oczami i myślałam, że zaraz tam odjadę. A to chyba przez niskie ciśnienie, bo stało się to zaraz po tym jak sie po coś schyliłam i zaraz wyprostowałam.
Nie podchodzić do balonika z ostrymi narzędziami, bo pęknieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 22:42
Madzisek, justyna14, maya34, akira, pati_zuzia, Mama-julka, ZieloneOliwki, iNso87, kwiatakacji, Klara87, Flakonik, MeGi2986 lubią tę wiadomość
-
Uch to ja faktycznie mam mały brzuch w poriwnaniu do waszych tak jak mi wszyscy mówią http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dfe08d3f8638.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 12:17
genoweffa, akira, Mama-julka, Klara87, Flakonik, MeGi2986 lubią tę wiadomość
-
Hejcherry_lady wrote:P.s. macie już torby spakowane do szpitala?
-
dzięki dziewczyny za wsparcie i ciepłe słowa
Acikk kamień z serca mi spadł, że Olkowi wróciło "życie" bo dosłownie tak to wygląda. Znów chodzi krok w krok za mną i akuku robi
i mniam mniam jak tylko coś do jedzenia zobaczymy
zdrowe dziecko to jednak szczęśliwe dziecko. W czwartek mamy kontrole, zobaczymy jak będzie, tym razem zapisałam go do innej pediatry, zastanawiam się też, czy skarg oficjalnej na tamtą nie złożyć, bo to przez jej zaniedbanie moje dziecko tyle się męczyło i cierpiało.
Widzę, że wszystkie pięknie w ciąży wyglądacie, bez względu na płeć spodziewanego potomstwa
Kasia jak tam dziś u Was? mam nadzieje, że dobrzeleż odpoczywaj i wysypiaj się
Pchelkaa nic się nie martw, odpoczywaj, są dziewczyny co z rozwarciem 3-4 cm chodzą nawet do terminu porodu i nic nie rusza dalej samo, także na dwoje babka wróżyła.
U mnie jak się zaczęło to szyjka miała jeszcze 1,5 cm i nagle wszystko na raz i ból bo szyjka się skraca i ból bo rozwarcie z 0 do 10 musi dojść i wszystko w sumie w kilka godzin. Także może lepiej, jak to wszystko powoli w czasie się rozkłada, a te 2-3 tyg musisz leżeć plackiem i jużniech mężuś usługuje
Pchelkaa lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:Justyna wlasnie tak mysle ze to moze szyjka, bo w szpitalu tak mnie nie bolalo (w sumie caly czas lezalam) i szyjka troche sie wydluzyla (zaledwie kilka mm) a teraz jak tylko wstane doslownie herbate zrobic (z sypialni do kuchni mam kilka krokow) to bol okropny, o staniu dluzszym tez moge zapomniec. Ehh a w srode wybieralam sie na ostatnie zakupy no i we Wszystkich Świetych na cmentarz
Może wcale nie szyjka?ja miałam taki ból kilka razy od 20 tygodnia. I yo tak okropny, że właśnie zginał mnie w pół, nie dało się ani chodzić, ani leżeć, ani wyprostować a szyjka się nie skrócila ani milimetr
lekarka mówiła, że macica się rozciąga i stąd ten ból, a przecież nasze maleństwa teraz sobie nabierają masę
Myśl pozytywnie! -
Moja torba i torba dla Dorotki już spakowane, musiałam bo zaczynałam fisiować, że jak wszystko zacznie się wcześniej to mam nic nie naszykowane i tatuś nie weźmie tego co potrzebne...
U mnie szyjka miękka ale jeszcze zamknięta i wysoko (tak twierdzi lekarz). W sumie nie pogniewam się jak mała zechce się pospieszyć z przyjściem na świat...
bo już się nie mogę doczekać
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzisek wrote:Ja zestaw butelek tez z aventa kupilam. Poprzednio bylam z nich bardzo zadowolona.
Haha jakie sny dzisiaj mialam. Najpierw śniły mi sie kanapki z pomidorem i takiego smaka sobie przez sen zrobiłam że zgadnijcie co właśnie wcinam na śniadanie
A potem śniła mi sie wizyta u ginekologa,tylko ze jego gabinet byl na środku pastwiska dla koni, poprostu postawione biurko, samolocik i sprzet usg, a malo tego akurat przyszli do mojego lekarza znajomi i sobie patrzeli na cale moje badanie na fotelu
ja ostatnio miałam sen, że mój mąż był w ciąży i szedł rodzić. Jechaliśmy już do szpitala a on był tak przerażony, że z auta nie chciał wysiąść
ja go pocieszałam i mówiłam, że wszystko będzie dobrze, że nie poczuje, bo to cesarka
a najlepsze jest to, że ja też z brzuchem byłam i mnie pielegniarka zaprowadziła do takiego kącika, gdzie był telewizor, włączyła jakąś płytę z ćwiczeniami i kazała ćwiczyć
no takie bzdury...
genoweffa, Madzisek lubią tę wiadomość
-
Acikk proszę bardzo
zdjęcie z kotem już z naszego nowego domu:) niestety aktualnych nie mam, jedno z września, drugie z sierpnia na motorze wujka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:33
genoweffa, Madzia890722, Mama-julka, pati_zuzia, Acikk, Moniusia89, maya34, Eve_84, Madzisek, iNso87, Klara87, Flakonik, Dżulia, kwiatakacji, Matleena, alicja_, Pchelkaa, MeGi2986, Nadulka lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:Acikk proszę bardzo
zdjęcie z kotem już z naszego nowego domu:) niestety aktualnych nie mam, jedno z września, drugie z sierpnia na motorze wujka
Fajny szkrabMój też uwielbia koty i baloniki, ale na motorze jeszcze nie siedział, za to na kosiarce tak
justyna14, alicja_ lubią tę wiadomość