Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykurcze, jak Wy liczycie te tygodnie?Flakonik wrote:
Rozmawiałam dzisiaj z moim ginem, bo troche sie martwie bo od wczoraj czuje mniej ruchow z jednej strony i mam jutro przyjsc do niego na wizyte. A jutro zaczynam już 36 tydzień

34 i 6 to jutro powinien być chyba 35, bynajmniej mój ginekolog tak liczy i w szpitalu też nie zaokrąglali...
-
nick nieaktualnyno ja to się doczekać nie mogę, jak tylko już będę mogła to będę robić wszystko żeby Kubuś przyszedł na świat, chyba że się nie obkręci to będę zaciskać nogi i czekać na ccMadzisek wrote:Justyna Oluś jest słodki
ja sobie w sobotę przeglądałam właśnie zdjęcia mojej małej z okresu rok-dwa latka, takie słodziaki małe te dzieci wtedy. I pomyśleć że teraz tak wyczekujemy tych okruszków a za rok też takie będą 
Dziś muszę zapytać właśnie na wizycie jak lekarz to widzi . Nie chciałabym usłyszeć że w razie czego czekamy do akcji porodowej...
Tak sobie marzę, że na wiosnę jak już będzie miał te 3-4 mc to już będzie można wyjść na spacerek dłuższy i w ogóle...
Pewnie będę narzekać że nie wyspana i w ogóle, ale chciałabym już mieć Kubusia przy sobie :)i tak mi sięmarzy żeby na lato być już super szczupłą laską
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 14:14
-
nick nieaktualny
-
U mnie tak samo;) i ja tak licze,ze 35tydz dopiero a nie 36tydz. Tak samo belly pokazuje mi ciaze donoszona 11.11 ale to za wczesnie..i u mnie donoszona czyli 38tydz to powinno byc 18.11 tydzien pozniej;)ZieloneOliwki wrote:kurcze, jak Wy liczycie te tygodnie?

34 i 6 to jutro powinien być chyba 35, bynajmniej mój ginekolog tak liczy i w szpitalu też nie zaokrąglali...
-
Dzięki dziewczyny, cieszę się, że Wam się podoba:). Oczy już do mnie lecą wiec obiecuję, że nie będzie ślepy na stałe:). Uwielbiam szyć zabawki, może uda mi się wrócić do tego zajęcia i coś dorobić na macierzyńskim;).
kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybo liczy sie zakonczone tygodnie. teraz jestem w 35 tygodniu, czyli skonczylam 34tydz i 6 dni. a jutro skoncze 35tydzien , czyli bede w 36ZieloneOliwki wrote:kurcze, jak Wy liczycie te tygodnie?

Pchelkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJem jem , tylko tak dziwnie jakos. Do tej pory obie kopaly raczej tak samo. Mam nadzieje ze u nich wszystko ok. Pewnie mnie znowu wysle jutro na ktg do szpitala.KASIAG24 wrote:Ja po tym krwawieniu teZ dosc dlugo nie czulam ruchow. Flakonik Jedz cos slodkiego pooddychaj a po wizycie daj Znac.ufffkroplowka sie konczy pol dnia leciala
kasia czyli mowisz ze juz masz mniejsze te skurcze i lepiej ogolnie?
-
Hashija wrote:Fajnie, to jestesmy w tym samym dniu ciazy i w tensam dzienbedziemy wizytowac. A dzisiaj sie zastanawialam kiedy to moja ciaza bedzie bezpieczna donoszona
dzieki za info!
Ja tu takie strachy mam a sie jeszcze okaze ze Gabrysia po terminie wyjdzie
A to będzie bardzo możliwe;P Moja siostra chodziła 4 tygodnie z małym rozwarciem, szyjka skrócona, czop odpadł więc uważała na siebie i co? Urodziła dzień po terminie:)
Hashija lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycześć dziewczyny,
Ja dzisiaj miałam usg i dowiedziałam się że mam łożysko nisko schodzące, brzegiem dochodzące do ujścia wewnętrznego, mam mieć kontrolę za 3 tyg i może się podniesie a jak nie to czeka mnie cc, zaskoczona jestem bardzo bo nastawiałam się w 100% na poród sn, a tu takie coś. Czy któraś też tak ma bądź miała? Czy się podniosło te łożysko? A nawet jak się podniesie powiedzmy w tym 35 tygodniu i nastawię się na poród sn, a potem się znowu obniży i ja o tym nie będę wiedziała to co wtedy? Ta lekarka co mi robiła usg powiedziała że może dojść do krwawienia i odklejenia łożyska, bardzo mnie to zmartwiło. -
Mi$ia26 wrote:My torbe pakujemy za tydzien jakos mi sie do tego nie spieszy

Dziewczyny a pierzecie rozki ochraniacze na łozeczko???
Rozek też już wyprałam a z ochraniaczem na lozeczko jeszcze nie wiem... bede miala ochraniacz uzyczony i boj sie ze w praniu cos die z nim stanie -
Inso ale u nas położna też mówiła że donoszona jest od 38 i tj. 37+1 i od takiej daty przyjmują u mnie w szpitalu do poroduiNso87 wrote:U mnie tak samo;) i ja tak licze,ze 35tydz dopiero a nie 36tydz. Tak samo belly pokazuje mi ciaze donoszona 11.11 ale to za wczesnie..i u mnie donoszona czyli 38tydz to powinno byc 18.11 tydzien pozniej;)
-
Kurwa mąż gdzieś jechał i mowie wejdz po drodze do lidla i kup mi boczek do zurku. I jak poszedł napisalam mu SMS żeby kupil jeszcze mleko. I mial se tam koszule poogladac.
I dzwoni do mnie że do domu jedzie i pytam się go czy coś kupił a on że nie bo nic nie było w tych koszulach i kupił tylko mleko. A ja mowie no a boczek? A on do mnie yyy NIE BYLO!
Kurwa czy to tak ciężko zapamiętać DWIE rzeczy? Pojade do tego lidla i mu udowodnie że jednak był... Boże nie wiem jak to będzie jak się Antek urodzi i sama nie ogarne wszystkiego...
Wiem że to pierdola no ale kriwa
jeszcze mi gada że nie było jak dobrze wiem że albo mnie nie słuchał jak o tym mówiłam albo zapomniał jak tylko wyszedł z domu :]
A potem vbeda w TV mówić że dziecko w aucie zostało bo facet zapomniał zawieźć do przedszkola
to będzie o nas
-
nick nieaktualnyHaha Acikk to bedziesz musiala chyba Ty wozic dziecko zeby mezu nie zapomnial

Jeeeeejjjjjuuuu belly pokazuje 9 miesiac:) Dziewczyny wytrzymajmy jeszcze troche
Widze ze juz powstal watek Lipcowek tez czas naprawde szybko zasuwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 15:06
alicja_ lubi tę wiadomość
-
AAA i jak wychodził to ją sprzatalam i mówi żebym dokonczyla a jemu zostawiła odkurzanie i mycie podlogi, jak nie wróci zanim wyjde (po boczek do lidla) to mu zostawie kartkę jakie mamy w domu pomieszczenia bo ostatnio zapomniał pokój Antka poodkurzac
gosia mmr lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny