X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Klara87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiag24, będzie dobrze, maluszek jest już duży, ale oczywiście trzymaj się jeszcze w dwupaku jak najdłużej :)

Asiowa, śliczny misiu :)

Justyna, Olek słodziak :)

Powodzenia na wizytach! :)

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

Rozmawiałam dzisiaj z moim ginem, bo troche sie martwie bo od wczoraj czuje mniej ruchow z jednej strony i mam jutro przyjsc do niego na wizyte. A jutro zaczynam już 36 tydzień :)
    kurcze, jak Wy liczycie te tygodnie? :P
    34 i 6 to jutro powinien być chyba 35, bynajmniej mój ginekolog tak liczy i w szpitalu też nie zaokrąglali... :P

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po tym krwawieniu teZ dosc dlugo nie czulam ruchow. Flakonik Jedz cos slodkiego pooddychaj a po wizycie daj Znac.ufffkroplowka sie konczy pol dnia leciala

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Justyna Oluś jest słodki :-) ja sobie w sobotę przeglądałam właśnie zdjęcia mojej małej z okresu rok-dwa latka, takie słodziaki małe te dzieci wtedy. I pomyśleć że teraz tak wyczekujemy tych okruszków a za rok też takie będą :-)
    no ja to się doczekać nie mogę, jak tylko już będę mogła to będę robić wszystko żeby Kubuś przyszedł na świat, chyba że się nie obkręci to będę zaciskać nogi i czekać na cc :P Dziś muszę zapytać właśnie na wizycie jak lekarz to widzi . Nie chciałabym usłyszeć że w razie czego czekamy do akcji porodowej...

Tak sobie marzę, że na wiosnę jak już będzie miał te 3-4 mc to już będzie można wyjść na spacerek dłuższy i w ogóle... :) Pewnie będę narzekać że nie wyspana i w ogóle, ale chciałabym już mieć Kubusia przy sobie :)i tak mi sięmarzy żeby na lato być już super szczupłą laską :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 14:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, Flakonik, jeśli po jednej stronie nie czujesz ruchów to może łożysko sięprzesunęło? Ja się martwiłam że czuję ruchy tylko po lewej stronie od samego początku, a teraz na usg się okazało że mam łożysko na ścianie bocznej prawej:)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    34 i 6 to jutro powinien być chyba 35, bynajmniej mój ginekolog tak liczy i w szpitalu też nie zaokrąglali... :P
    U mnie tak samo;) i ja tak licze,ze 35tydz dopiero a nie 36tydz. Tak samo belly pokazuje mi ciaze donoszona 11.11 ale to za wczesnie..i u mnie donoszona czyli 38tydz to powinno byc 18.11 tydzien pozniej;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, cieszę się, że Wam się podoba:). Oczy już do mnie lecą wiec obiecuję, że nie będzie ślepy na stałe:). Uwielbiam szyć zabawki, może uda mi się wrócić do tego zajęcia i coś dorobić na macierzyńskim;).

kwiatakacji lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    bo liczy sie zakonczone tygodnie. teraz jestem w 35 tygodniu, czyli skonczylam 34tydz i 6 dni. a jutro skoncze 35tydzien , czyli bede w 36 ;)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzidziaa chyba sie przekrecila bo czkawke czulam z boku po lewej stronie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    Ja po tym krwawieniu teZ dosc dlugo nie czulam ruchow. Flakonik Jedz cos slodkiego pooddychaj a po wizycie daj Znac.ufffkroplowka sie konczy pol dnia leciala
    Jem jem , tylko tak dziwnie jakos. Do tej pory obie kopaly raczej tak samo. Mam nadzieje ze u nich wszystko ok. Pewnie mnie znowu wysle jutro na ktg do szpitala.

kasia czyli mowisz ze juz masz mniejsze te skurcze i lepiej ogolnie?

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Fajnie, to jestesmy w tym samym dniu ciazy i w tensam dzienbedziemy wizytowac. A dzisiaj sie zastanawialam kiedy to moja ciaza bedzie bezpieczna donoszona :-) dzieki za info!
    Ja tu takie strachy mam a sie jeszcze okaze ze Gabrysia po terminie wyjdzie :-P

A to będzie bardzo możliwe;P Moja siostra chodziła 4 tygodnie z małym rozwarciem, szyjka skrócona, czop odpadł więc uważała na siebie i co? Urodziła dzień po terminie:)

Hashija lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,
    Ja dzisiaj miałam usg i dowiedziałam się że mam łożysko nisko schodzące, brzegiem dochodzące do ujścia wewnętrznego, mam mieć kontrolę za 3 tyg i może się podniesie a jak nie to czeka mnie cc, zaskoczona jestem bardzo bo nastawiałam się w 100% na poród sn, a tu takie coś. Czy któraś też tak ma bądź miała? Czy się podniosło te łożysko? A nawet jak się podniesie powiedzmy w tym 35 tygodniu i nastawię się na poród sn, a potem się znowu obniży i ja o tym nie będę wiedziała to co wtedy? Ta lekarka co mi robiła usg powiedziała że może dojść do krwawienia i odklejenia łożyska, bardzo mnie to zmartwiło.

• ania14 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 00:24

Flakonik, Karola1990 lubią tę wiadomość

• Hashija Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    My torbe pakujemy za tydzien jakos mi sie do tego nie spieszy :)

Dziewczyny a pierzecie rozki ochraniacze na łozeczko???

Rozek też już wyprałam a z ochraniaczem na lozeczko jeszcze nie wiem... bede miala ochraniacz uzyczony i boj sie ze w praniu cos die z nim stanie

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik tak czuje ze sa mniejsze ale martwi mnie szyjkz przy corce mialamprawie pelne rozwarcie a nic mnie nie bolalo a wczoraj mialam ponad centymetr rozwarta

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    U mnie tak samo;) i ja tak licze,ze 35tydz dopiero a nie 36tydz. Tak samo belly pokazuje mi ciaze donoszona 11.11 ale to za wczesnie..i u mnie donoszona czyli 38tydz to powinno byc 18.11 tydzien pozniej;)
    Inso ale u nas położna też mówiła że donoszona jest od 38 i tj. 37+1 i od takiej daty przyjmują u mnie w szpitalu do porodu :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa mąż gdzieś jechał i mowie wejdz po drodze do lidla i kup mi boczek do zurku. I jak poszedł napisalam mu SMS żeby kupil jeszcze mleko. I mial se tam koszule poogladac.
    I dzwoni do mnie że do domu jedzie i pytam się go czy coś kupił a on że nie bo nic nie było w tych koszulach i kupił tylko mleko. A ja mowie no a boczek? A on do mnie yyy NIE BYLO!
    Kurwa czy to tak ciężko zapamiętać DWIE rzeczy? Pojade do tego lidla i mu udowodnie że jednak był... Boże nie wiem jak to będzie jak się Antek urodzi i sama nie ogarne wszystkiego...
    Wiem że to pierdola no ale kriwa :P jeszcze mi gada że nie było jak dobrze wiem że albo mnie nie słuchał jak o tym mówiłam albo zapomniał jak tylko wyszedł z domu :]
    A potem vbeda w TV mówić że dziecko w aucie zostało bo facet zapomniał zawieźć do przedszkola :P to będzie o nas :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Acikk to bedziesz musiala chyba Ty wozic dziecko zeby mezu nie zapomnial :)

Jeeeeejjjjjuuuu belly pokazuje 9 miesiac:) Dziewczyny wytrzymajmy jeszcze troche :)

Widze ze juz powstal watek Lipcowek tez czas naprawde szybko zasuwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 15:06

alicja_ lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA i jak wychodził to ją sprzatalam i mówi żebym dokonczyla a jemu zostawiła odkurzanie i mycie podlogi, jak nie wróci zanim wyjde (po boczek do lidla) to mu zostawie kartkę jakie mamy w domu pomieszczenia bo ostatnio zapomniał pokój Antka poodkurzac :)

gosia mmr lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze nie tylko moj ma problemy z pamiecia moj jak idzie po cos na dol dla mnie to wraca z niczym bo zapomina po co poszedl :P

‹‹ 1335 1336 1337 1338 1339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ