X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Wiecie co, byłam dziś u lekarza rodzinnego po receptę na żelazo bo mi gin zapomniała wypisać i lekarka się mnie pyta czemu biorę to zelazo ją mowie że mam w ciazy zaniżone wyniki bla bla a ona do mnie ahaa jest pani w ciazy?? A ja yyy no?? A ona a który tydz ja mowie że 34 a ona oczy na mnie i mówi noo nie raz tak się ładnie te ciążę układają ale takiego czegoś nie widziałam jeszcze :|
    Sprawdzałąm czy pijesz po prostu:P

No i nie ma co się dziwić, Mama-julka miała rację- mocno się wygięłaś tak samo było się u lekarza wygiąć:D

Mama-julka lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Sprawdzałąm czy pijesz po prostu:P

No i nie ma co się dziwić, Mama-julka miała rację- mocno się wygięłaś tak samo było się u lekarza wygiąć:D
    A żebyś wiedziala :D mąż SE otworzył Lecha schandy to kosztowałam czy dobre to ma :P

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tez dziś miałam fajna sytuację w biedrze, stoję z tym koszyczkiem w kolejce i baba przedemna tak na mnie patrzy i już myślałam że pierwszy raz mnie ktoś przepuci a ta do mnie "chyba nie powinna pani tyle dzwigac" hahahaha :D

iNso87, Matleena, Pchelkaa, Ola_45 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Wiesz co ja to mam je w srodku i podczas zalatwiania one mi pekaja, bol niesamowity i krew leci :( mozna cos na to stosowac w ciazy?

Ja też niestety mam i nawet się ostatnio pytałam czy ktoś ma jakieś magiczne sposoby. Moje też na zewnątrz i tak jak inso, mam wrażenie, że w środku nie ma miejsca. Boję się jak to będzie po porodzie.

Ja stosuję maść Procto Glyvenol (można w ciąży, mój gin mi przepisał), w opakowaniu jest taki dziubek , który można założyć na tubkę i wprowadzać maść do środka. No i mam zrobiony napar z kory dębu i przemywam po każdym wypróżnianiu lub robię sobie okłady. Jak dla mnie ten napar jest lepszy od maści ale cudów nie ma po wypróżnianiu d... boli. Na szczęście moje nie krwawią.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Wiesz co ja to mam je w srodku i podczas zalatwiania one mi pekaja, bol niesamowity i krew leci :( mozna cos na to stosowac w ciazy?
    Puli nasiadowki w goracej wodzie sie robi z rozniastymi ziolami,przelec na necie z jakimi,bo ja juz nie.pamietam,bo na mnie dawno nic nie dziala.. plyn do higieny intymnej z kory debu ponoc profilaktycznie dziala na hemoroidy,z masciami to juz nie wiem jak w ciazy.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A tez dziś miałam fajna sytuację w biedrze, stoję z tym koszyczkiem w kolejce i baba przedemna tak na mnie patrzy i już myślałam że pierwszy raz mnie ktoś przepuci a ta do mnie "chyba nie powinna pani tyle dzwigac" hahahaha :D
    Hahahahahahahahahhahahhhahaa <lol> no to mnie zagielas!:D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso dobre masz podejscie kurde ludzie widza kobiete z brzuchem a pchaja sie jak nienormalni tym bardziej nie rozumiem kobiet co byly w ciazy nie przepuszcza kobiety z brzuszkiem a jeszcze cie zmierza od gory do dolu chamstwo poprostu ;/

Acikk ty moze udajesz ze tam nosisz Antosia co przyznaj sie :P

A gdzie Mama-Julka sie podziewa co hhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaallllllllllllllloooooooooooooooooooooooo :))

Mama-julka lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Ja też niestety mam i nawet się ostatnio pytałam czy ktoś ma jakieś magiczne sposoby. Moje też na zewnątrz i tak jak inso, mam wrażenie, że w środku nie ma miejsca. Boję się jak to będzie po porodzie.

Ja stosuję maść Procto Glyvenol (można w ciąży, mój gin mi przepisał), w opakowaniu jest taki dziubek , który można założyć na tubkę i wprowadzać maść do środka. No i mam zrobiony napar z kory dębu i przemywam po każdym wypróżnianiu lub robię sobie okłady. Jak dla mnie ten napar jest lepszy od maści ale cudów nie ma po wypróżnianiu d... boli. Na szczęście moje nie krwawią.
    Tak wlasnie ta kora debu cos jednak daje,chociaz ja jak kupilam kiedys zel do higieny intymnej z kora w skladzie to myslalam,ze umre tak mnie dupa piekla i bolala,cos mnie uczulilo chyba i juz nigdy wiecej od paru dobrych lat nie zmienialam,caly czas lactacyd i nic innego. U mnie i nie krwawia i nie bola,chyba,ze wkladka mi sie zle ulozy na tylku gdzies i przyszoruje mi dziada to bedzie bolal potem dzien-dwa,a o stringach wogole nie ma mowy... bo przejde sie jeden dzien w takich majtasach i koniec dupa obtarta...

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia myślisz że tak jak kiedyś mi się przysnilo mam w brzuchu jednak żabę :P??

Mnie to wręcz smieszy takie stare baby się patrzą normalnie jakby to jakis wstyd był ta ciąża a pchający się ludzie z podejściem "oo ta jest w ciazy to nie zdąży się dokulac" to już całkiem mnie rozdupia :P ale mam to gdzieś aczkolwiek gdyby ktoś na bezczela się pchal jak przed inso to też bym coś powiedziała bo ja też raczej nie odpuszczam i jestem wredna z natury :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ba Acikk to poprostu chce mieć zajebiste towarzystwo w naszej postaci ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:08

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh też mam ten problem już od jakiegoś czasu :( ja uzywam posterisan jak mnie bola a jak nie bola to i tak są na zewnątrz mam nadzieję że po ciazy się same pochowaja :P?? Teraz zwalam to na to że wszystko jest "rozwalone" w organizmie, mam nadzieję że potem się "zepna" :D

kwiatakacji lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, Acik ja to bialej goraczki juz dostaje jak taka sie wykloca,dobrze,ze Malz nie musial rozdzielac i mnie wyprowadzac:p bo mialam duuuuuuuzo do powiedzenia jeszcze heheheh :D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Misia myślisz że tak jak kiedyś mi się przysnilo mam w brzuchu jednak żabę :P??

Mnie to wręcz smieszy takie stare baby się patrzą normalnie jakby to jakis wstyd był ta ciąża a pchający się ludzie z podejściem "oo ta jest w ciazy to nie zdąży się dokulac" to już całkiem mnie rozdupia :P ale mam to gdzieś aczkolwiek gdyby ktoś na bezczela się pchal jak przed inso to też bym coś powiedziała bo ja też raczej nie odpuszczam i jestem wredna z natury :D
    proponuję zakupić koszulkę z napisem "wiem kto jest ojcem". Są na allegro :P

Acikk, Matleena lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    No ba Acikk to poprostu chce mieć zajebiste towarzystwo w naszej postaci ;-)
    Noo, podszywam się pod mamuske jak pedofil pod mała dziewczynkę :P wszystko dlatego że nie mam znajomych ani męża a tu mogę być kim cvhce :D :P

Madzisek lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 00:24

• ania14 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 00:24

• Acikk Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    proponuję zakupić koszulkę z napisem "wiem kto jest ojcem". Są na allegro :P
    Już bym wolala koszulkę z napisem " co się gapisz stara prukwo ?" :D hahaha ciekawe jakie by były reakcje na taka koszulkę :D

iNso87, ZieloneOliwki, kwiatakacji lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek masz racje Acikk lubi nasze towarzystwo :)

Czy wy tez zrobiyscie sie takie antyspoleczne jak mnie wkurza jak ktos mi sie wieczorem zwala zeby posiedziec a szczegolnie szwagierka ktora chce przyjsc tylko zeby sobie zapalic a moj nie umie powiedziec ze sie zle czuje bo mnie skurcze lapia tylko no ok to przyjdz normanie wtedy nerwicy dostaje ;/

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A musze Wam powiedziec,ze w Auchanie jak bylam tydzien temu i tam jest 3 kasa czy 4 jakas na poczatku w kazdym badz razie dla osob niepelno. I dla kobiet w ciazy,taka z pierwszenstwem i bylam sama,ide a tam kolejka,jedna kobieta,ktora byla juz podliczana,para mlodych osob co wlasnie mieli sie rozkladac ze zniczami,kwiatami i ogolnie doac spry wozek i z tylu za nimi ktos tam jeszcze a ja z 5 rzeczami w reku,bez koszyka i cmyknelam przed nich i mowie,przepraszam przejde przed Panstwem? Chlopak spojrzal tylko i tak,prosze,dziewczyna nic sie nie odezwala,polozylam swoje rzwczy na tasme a oni jak gdyby nigdy nic dalej swoje zakupy rozpakowywali na tasme i zero komentarza durnego..mozna? Mozna.. ale to wyjatki jakies,no i w sumie nie wiem wtedy skad ta odwage wzielam:p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam ten problem od niedawna :\ i właśnie myślę nad tą korą dębu może się schowaja na szczęście raczej nie boli i nie krwawie, a wszystko przez to że się strułam w tamtą sobotę...

Też mi się wydaje że te babcie patrzą na ciężarne jakby każda była latawicą i puszczała się na prawo i lewo...

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 1337 1338 1339 1340 1341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ