Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Wiecie co, byłam dziś u lekarza rodzinnego po receptę na żelazo bo mi gin zapomniała wypisać i lekarka się mnie pyta czemu biorę to zelazo ją mowie że mam w ciazy zaniżone wyniki bla bla a ona do mnie ahaa jest pani w ciazy?? A ja yyy no?? A ona a który tydz ja mowie że 34 a ona oczy na mnie i mówi noo nie raz tak się ładnie te ciążę układają ale takiego czegoś nie widziałam jeszcze
No i nie ma co się dziwić, Mama-julka miała rację- mocno się wygięłaś tak samo było się u lekarza wygiąćMama-julka lubi tę wiadomość
-
ZieloneOliwki wrote:Sprawdzałąm czy pijesz po prostu:P
No i nie ma co się dziwić, Mama-julka miała rację- mocno się wygięłaś tak samo było się u lekarza wygiąćmąż SE otworzył Lecha schandy to kosztowałam czy dobre to ma
alicja_ lubi tę wiadomość
-
A tez dziś miałam fajna sytuację w biedrze, stoję z tym koszyczkiem w kolejce i baba przedemna tak na mnie patrzy i już myślałam że pierwszy raz mnie ktoś przepuci a ta do mnie "chyba nie powinna pani tyle dzwigac" hahahaha
iNso87, Matleena, Pchelkaa, Ola_45 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypuli27 wrote:Wiesz co ja to mam je w srodku i podczas zalatwiania one mi pekaja, bol niesamowity i krew leci
mozna cos na to stosowac w ciazy?
Ja też niestety mam i nawet się ostatnio pytałam czy ktoś ma jakieś magiczne sposoby. Moje też na zewnątrz i tak jak inso, mam wrażenie, że w środku nie ma miejsca. Boję się jak to będzie po porodzie.
Ja stosuję maść Procto Glyvenol (można w ciąży, mój gin mi przepisał), w opakowaniu jest taki dziubek , który można założyć na tubkę i wprowadzać maść do środka. No i mam zrobiony napar z kory dębu i przemywam po każdym wypróżnianiu lub robię sobie okłady. Jak dla mnie ten napar jest lepszy od maści ale cudów nie ma po wypróżnianiu d... boli. Na szczęście moje nie krwawią. -
puli27 wrote:Wiesz co ja to mam je w srodku i podczas zalatwiania one mi pekaja, bol niesamowity i krew leci
mozna cos na to stosowac w ciazy?
-
Acikk wrote:A tez dziś miałam fajna sytuację w biedrze, stoję z tym koszyczkiem w kolejce i baba przedemna tak na mnie patrzy i już myślałam że pierwszy raz mnie ktoś przepuci a ta do mnie "chyba nie powinna pani tyle dzwigac" hahahaha
-
nick nieaktualnyInso dobre masz podejscie kurde ludzie widza kobiete z brzuchem a pchaja sie jak nienormalni tym bardziej nie rozumiem kobiet co byly w ciazy nie przepuszcza kobiety z brzuszkiem a jeszcze cie zmierza od gory do dolu chamstwo poprostu ;/
Acikk ty moze udajesz ze tam nosisz Antosia co przyznaj sie
A gdzie Mama-Julka sie podziewa co hhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaallllllllllllllloooooooooooooooooooooooo)
Mama-julka lubi tę wiadomość
-
kwiatakacji wrote:Ja też niestety mam i nawet się ostatnio pytałam czy ktoś ma jakieś magiczne sposoby. Moje też na zewnątrz i tak jak inso, mam wrażenie, że w środku nie ma miejsca. Boję się jak to będzie po porodzie.
Ja stosuję maść Procto Glyvenol (można w ciąży, mój gin mi przepisał), w opakowaniu jest taki dziubek , który można założyć na tubkę i wprowadzać maść do środka. No i mam zrobiony napar z kory dębu i przemywam po każdym wypróżnianiu lub robię sobie okłady. Jak dla mnie ten napar jest lepszy od maści ale cudów nie ma po wypróżnianiu d... boli. Na szczęście moje nie krwawią. -
Misia myślisz że tak jak kiedyś mi się przysnilo mam w brzuchu jednak żabę
??
Mnie to wręcz smieszy takie stare baby się patrzą normalnie jakby to jakis wstyd był ta ciąża a pchający się ludzie z podejściem "oo ta jest w ciazy to nie zdąży się dokulac" to już całkiem mnie rozdupiaale mam to gdzieś aczkolwiek gdyby ktoś na bezczela się pchal jak przed inso to też bym coś powiedziała bo ja też raczej nie odpuszczam i jestem wredna z natury
-
Ehh też mam ten problem już od jakiegoś czasu
ja uzywam posterisan jak mnie bola a jak nie bola to i tak są na zewnątrz mam nadzieję że po ciazy się same pochowaja
?? Teraz zwalam to na to że wszystko jest "rozwalone" w organizmie, mam nadzieję że potem się "zepna"
kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Misia myślisz że tak jak kiedyś mi się przysnilo mam w brzuchu jednak żabę
??
Mnie to wręcz smieszy takie stare baby się patrzą normalnie jakby to jakis wstyd był ta ciąża a pchający się ludzie z podejściem "oo ta jest w ciazy to nie zdąży się dokulac" to już całkiem mnie rozdupiaale mam to gdzieś aczkolwiek gdyby ktoś na bezczela się pchal jak przed inso to też bym coś powiedziała bo ja też raczej nie odpuszczam i jestem wredna z natury
Acikk, Matleena lubią tę wiadomość
-
Madzisek wrote:No ba Acikk to poprostu chce mieć zajebiste towarzystwo w naszej postaci
wszystko dlatego że nie mam znajomych ani męża a tu mogę być kim cvhce
Madzisek lubi tę wiadomość
-
ZieloneOliwki wrote:proponuję zakupić koszulkę z napisem "wiem kto jest ojcem". Są na allegro
hahaha ciekawe jakie by były reakcje na taka koszulkę
iNso87, ZieloneOliwki, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzisek masz racje Acikk lubi nasze towarzystwo
Czy wy tez zrobiyscie sie takie antyspoleczne jak mnie wkurza jak ktos mi sie wieczorem zwala zeby posiedziec a szczegolnie szwagierka ktora chce przyjsc tylko zeby sobie zapalic a moj nie umie powiedziec ze sie zle czuje bo mnie skurcze lapia tylko no ok to przyjdz normanie wtedy nerwicy dostaje ;/ -
A musze Wam powiedziec,ze w Auchanie jak bylam tydzien temu i tam jest 3 kasa czy 4 jakas na poczatku w kazdym badz razie dla osob niepelno. I dla kobiet w ciazy,taka z pierwszenstwem i bylam sama,ide a tam kolejka,jedna kobieta,ktora byla juz podliczana,para mlodych osob co wlasnie mieli sie rozkladac ze zniczami,kwiatami i ogolnie doac spry wozek i z tylu za nimi ktos tam jeszcze a ja z 5 rzeczami w reku,bez koszyka i cmyknelam przed nich i mowie,przepraszam przejde przed Panstwem? Chlopak spojrzal tylko i tak,prosze,dziewczyna nic sie nie odezwala,polozylam swoje rzwczy na tasme a oni jak gdyby nigdy nic dalej swoje zakupy rozpakowywali na tasme i zero komentarza durnego..mozna? Mozna.. ale to wyjatki jakies,no i w sumie nie wiem wtedy skad ta odwage wzielam:p
-
Też mam ten problem od niedawna
i właśnie myślę nad tą korą dębu może się schowaja na szczęście raczej nie boli i nie krwawie, a wszystko przez to że się strułam w tamtą sobotę...
Też mi się wydaje że te babcie patrzą na ciężarne jakby każda była latawicą i puszczała się na prawo i lewo...