Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 00:25

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Jakiejs glupawki dostalam:p :D pelnia moze? :Pp ale nie łysy patrze przez okno odsloniety to chyba nów?:p

Alicja nie przejmuj sie tymi pomiarami,taka uroda Sary poprostu i tyle,w zyciu plodowym robi sie juz na modelke poprostu;D

Apropo's pełni!
    Pełnia jutro tj. 27 październik 2015 13:05:59! Żeby mi tylko żadna przez to nie urodziła!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk – powiedział żeby się nie martwić i żartował ciągle, że to po mnie.
    Ja mimo wszystko jak zobaczyłam taką dużą rozbieżność między terminem USG a OM to się zlękłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ostatnio dostałam voucher na sesje brzuszkową. Ucieszyłam się i zadzwoniłam do fotografa – Pani zaproponowała mi termin 11 stycznia 2016 …. Fajnie, ale nie będzie już brzucha :D
    Zapytałam w takim razie czy nie ma możliwości przerobienia tej sesji na noworodkową, ale powiedziała, że sesja noworodkowa to sesja dzidziusia do 14 dnia życia, więc też się nie łapie :D paranoja :D
    Zapytałam w takim razie, czy nie mogę tego zamienić na zwykła sesję małego dzidziusia - „nie, bo nie zmieści się do koszyka” :D nosz kurrr :)

Asiowa, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje pozytywnych wizyt:-)
    Ala mysle ze 300 gram w 10 dni to sporo, moja przybrala 179g w 7 dni.

Dziewczyny oszczedzam sie jak moge, ale tak chce do ludzi! W piatek urodziny tesciowej- 50te, mialam szykowac je jako niespodzianke wspolnie ze szwagierka ale tesciowa mnie wkurza ostatnio a poza tym zle sie czuje wiec niech sama sobie szykuje.

Od 30 min dziecko sasiadow z dolu tak placze ze az serce mi sie sciska. To nie pierwszy raz taka chora akcja. Chlopiec ma 1,5 r w ciagu dnia siedzi z dziadkiem i slysze codziennie jak ten dziadek go nasladuje, ten maly cos mowi ze cos chce (oczywiscie po swojemu) a ten dziad stary go przedrzeznia! Np chlopiec wola pic a dziadek: łe łe pic! Jest chyba jakis niezrownowazony psychicznie, czesto tego dzieciaka doprowadza do placzu. I nie ma wieczora zeby nie plakal, sory on wyje, tak wyje ze mam ochote pojsc i go zabrac i krzyczy maaaammma. Nie wiem co tam sie dzieje ale od razu zle mysli przychodza do glowy. A rodzina jakas nie bardzo chyba bo mieszkaja w 3 pokojowym mieszkaniu: dziadkowie(ok55l) ich corka mezem i dwojka dzieci i ich syn z dziewczyna. Wiec meksyk.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Inso dobre masz podejscie kurde ludzie widza kobiete z brzuchem a pchaja sie jak nienormalni tym bardziej nie rozumiem kobiet co byly w ciazy nie przepuszcza kobiety z brzuszkiem a jeszcze cie zmierza od gory do dolu chamstwo poprostu ;/

Acikk ty moze udajesz ze tam nosisz Antosia co przyznaj sie :P

A gdzie Mama-Julka sie podziewa co hhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaallllllllllllllloooooooooooooooooooooooo :))

Dzięki, że o mnie pamiętasz :-)
    Jestem, jestem teraz czytam Was na telefonie i pewnie z czasem się przyzwyczaję do pisania. Tablet się rozwala, tzn. chyba wirusy się za Androida wzięły. No kicha. Muszę iść do znajomego informatyka bo nic się na tym nie znam :-S

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się i ja po wizycie, mieliśmy dziś gości i tak zleciało.
    U Franka wszystko ok, wazy 1800g, termin z om i usg taki sam. Przepływy, serduszko, nerki wszystko ok. Nastepna wizyta za 4 tyg i na niej gin bedzie umawiał mnie na poród w klinice. Wyniki z krwi minimalnie jeszcze niższe więc mam dokończyć żelazo bo zostało kilka tabletek. Jeśli chodzi o mnie, to mam wod plodowych w gornej granicy, stad mozliwe ze mam cały czas napięty brzuch. Szyjka skrocila mi sie z 4cm do 2.8cm i lekarz powiedzial ze jesli chce dotrzymac do 38tc to mam naprawde sie oszczedzac. Niepokoi go fakt ze skurcze i bole brzucha mam zazwyczaj rano po odpoczynku i leki rozkurczowe na nie nie działają kazal mi obserwowac siebie i sluz czy przypadkiem nie zacznie sie barwic. No i na dodatek mam zespół cieśni nadgarstka więc się z tym pomęcze do porodu. Woda mi sie strasznie zatrzymuje w organiźmie, jestem cała opuchnięta, ale taki mój urok.

Gratuluję udanych wizyt :) i powodzenia na jutrzejszych!

nick nieaktualny, Madzisek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Karola1990, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk- ale wtedy to już mnie nie będzie interesowało, ważne że nikt mnie nie będzie wkurzał :D

Alicja- też mi się zdaje że to dużo 300g w 10 dni :)

Ania- mi dziś lekarz powiedział, że jeśli puchnięcie idzie w parze z wagą to jeszcze nie jest źle. Żle by było gdyby ciśnienie skakało albo było bardzo wysokie cały czas.

Dziewc zyny które mają mokro w gaciACH :D - znajdujecie czasem jakieś gluty na papierze...?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Apropo's pełni!
    Pełnia jutro tj. 27 październik 2015 13:05:59! Żeby mi tylko żadna przez to nie urodziła!
    no nie strasz nawet! :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Gratuluje pozytywnych wizyt:-)
    Ala mysle ze 300 gram w 10 dni to sporo, moja przybrala 179g w 7 dni.

Dziewczyny oszczedzam sie jak moge, ale tak chce do ludzi! W piatek urodziny tesciowej- 50te, mialam szykowac je jako niespodzianke wspolnie ze szwagierka ale tesciowa mnie wkurza ostatnio a poza tym zle sie czuje wiec niech sama sobie szykuje.

Od 30 min dziecko sasiadow z dolu tak placze ze az serce mi sie sciska. To nie pierwszy raz taka chora akcja. Chlopiec ma 1,5 r w ciagu dnia siedzi z dziadkiem i slysze codziennie jak ten dziadek go nasladuje, ten maly cos mowi ze cos chce (oczywiscie po swojemu) a ten dziad stary go przedrzeznia! Np chlopiec wola pic a dziadek: łe łe pic! Jest chyba jakis niezrownowazony psychicznie, czesto tego dzieciaka doprowadza do placzu. I nie ma wieczora zeby nie plakal, sory on wyje, tak wyje ze mam ochote pojsc i go zabrac i krzyczy maaaammma. Nie wiem co tam sie dzieje ale od razu zle mysli przychodza do glowy. A rodzina jakas nie bardzo chyba bo mieszkaja w 3 pokojowym mieszkaniu: dziadkowie(ok55l) ich corka mezem i dwojka dzieci i ich syn z dziewczyna. Wiec meksyk.
    U mnie na górze sąsiedzi z pięcioletnim dzieckiem... dzieciak się zanosi i wymusza wszystko co chce płaczem a właściwie rykiem jakimś, bo ciężko to nazwać płaczem... jakby świnię zarzynali... jak zacznie to ze 40 minut. no i najgorsze jest to że ostatnio kilka razy dziennie, a nawet o 4 nad ranem...

• Acikk Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! To jutro proszę leżeć wszystkie cały dzień a już zwłaszcza mamusie blizniakowe, pchelkaa i KasiaG !!!

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    O matko! To jutro proszę leżeć wszystkie cały dzień a już zwłaszcza mamusie blizniakowe, pchelkaa i KasiaG !!!

dokładnie!

• Matleena Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 23:57

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 cieszę się, że wszystko ok u Ciebie:)

A jeżeli chodzi o moją szyjkę - to skróciła się znów, ale lekarz powiedział, że to nawet dobrze, bo w końcu zbliżamy się do terminu... ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Alicja, ale w tak zaawansowanej ciąży już się nie wyznacza TP z USG! Nie panikuj. Sara będzie chudzinką po prostu. Jak ma być grubasem po takiej mamusi?

No może macie racje dziewczyny...
    Jest jeszcze opcja, że geny po moim tacie - chudy długi patyk 2 metry wzrostu.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 23:57

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 00:25

• Matleena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 23:58

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Madzisek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:

Dziewc zyny które mają mokro w gaciACH :D - znajdujecie czasem jakieś gluty na papierze...?

Oł je. Już kiedys pisalam ze sluz czasami jest taki gesty i dziwny jak smarki

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się ze wszystkie wizyty dzisiejsze z pozytywnymi wieściami i mam nadzieję że ja jutro też takie przekaże. Wizytuje ktoś jutro ze mną?

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 1339 1340 1341 1342 1343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ