X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 00:25

Azande lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Jakiejs glupawki dostalam:p :D pelnia moze? :Pp ale nie łysy patrze przez okno odsloniety to chyba nów?:p

Alicja nie przejmuj sie tymi pomiarami,taka uroda Sary poprostu i tyle,w zyciu plodowym robi sie juz na modelke poprostu;D

Apropo's pełni!
    Pełnia jutro tj. 27 październik 2015 13:05:59! Żeby mi tylko żadna przez to nie urodziła!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk – powiedział żeby się nie martwić i żartował ciągle, że to po mnie.
    Ja mimo wszystko jak zobaczyłam taką dużą rozbieżność między terminem USG a OM to się zlękłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ostatnio dostałam voucher na sesje brzuszkową. Ucieszyłam się i zadzwoniłam do fotografa – Pani zaproponowała mi termin 11 stycznia 2016 …. Fajnie, ale nie będzie już brzucha :D
    Zapytałam w takim razie czy nie ma możliwości przerobienia tej sesji na noworodkową, ale powiedziała, że sesja noworodkowa to sesja dzidziusia do 14 dnia życia, więc też się nie łapie :D paranoja :D
    Zapytałam w takim razie, czy nie mogę tego zamienić na zwykła sesję małego dzidziusia - „nie, bo nie zmieści się do koszyka” :D nosz kurrr :)

Asiowa, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje pozytywnych wizyt:-)
    Ala mysle ze 300 gram w 10 dni to sporo, moja przybrala 179g w 7 dni.

Dziewczyny oszczedzam sie jak moge, ale tak chce do ludzi! W piatek urodziny tesciowej- 50te, mialam szykowac je jako niespodzianke wspolnie ze szwagierka ale tesciowa mnie wkurza ostatnio a poza tym zle sie czuje wiec niech sama sobie szykuje.

Od 30 min dziecko sasiadow z dolu tak placze ze az serce mi sie sciska. To nie pierwszy raz taka chora akcja. Chlopiec ma 1,5 r w ciagu dnia siedzi z dziadkiem i slysze codziennie jak ten dziadek go nasladuje, ten maly cos mowi ze cos chce (oczywiscie po swojemu) a ten dziad stary go przedrzeznia! Np chlopiec wola pic a dziadek: łe łe pic! Jest chyba jakis niezrownowazony psychicznie, czesto tego dzieciaka doprowadza do placzu. I nie ma wieczora zeby nie plakal, sory on wyje, tak wyje ze mam ochote pojsc i go zabrac i krzyczy maaaammma. Nie wiem co tam sie dzieje ale od razu zle mysli przychodza do glowy. A rodzina jakas nie bardzo chyba bo mieszkaja w 3 pokojowym mieszkaniu: dziadkowie(ok55l) ich corka mezem i dwojka dzieci i ich syn z dziewczyna. Wiec meksyk.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Inso dobre masz podejscie kurde ludzie widza kobiete z brzuchem a pchaja sie jak nienormalni tym bardziej nie rozumiem kobiet co byly w ciazy nie przepuszcza kobiety z brzuszkiem a jeszcze cie zmierza od gory do dolu chamstwo poprostu ;/

Acikk ty moze udajesz ze tam nosisz Antosia co przyznaj sie :P

A gdzie Mama-Julka sie podziewa co hhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaallllllllllllllloooooooooooooooooooooooo :))

Dzięki, że o mnie pamiętasz :-)
    Jestem, jestem teraz czytam Was na telefonie i pewnie z czasem się przyzwyczaję do pisania. Tablet się rozwala, tzn. chyba wirusy się za Androida wzięły. No kicha. Muszę iść do znajomego informatyka bo nic się na tym nie znam :-S

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się i ja po wizycie, mieliśmy dziś gości i tak zleciało.
    U Franka wszystko ok, wazy 1800g, termin z om i usg taki sam. Przepływy, serduszko, nerki wszystko ok. Nastepna wizyta za 4 tyg i na niej gin bedzie umawiał mnie na poród w klinice. Wyniki z krwi minimalnie jeszcze niższe więc mam dokończyć żelazo bo zostało kilka tabletek. Jeśli chodzi o mnie, to mam wod plodowych w gornej granicy, stad mozliwe ze mam cały czas napięty brzuch. Szyjka skrocila mi sie z 4cm do 2.8cm i lekarz powiedzial ze jesli chce dotrzymac do 38tc to mam naprawde sie oszczedzac. Niepokoi go fakt ze skurcze i bole brzucha mam zazwyczaj rano po odpoczynku i leki rozkurczowe na nie nie działają kazal mi obserwowac siebie i sluz czy przypadkiem nie zacznie sie barwic. No i na dodatek mam zespół cieśni nadgarstka więc się z tym pomęcze do porodu. Woda mi sie strasznie zatrzymuje w organiźmie, jestem cała opuchnięta, ale taki mój urok.

Gratuluję udanych wizyt :) i powodzenia na jutrzejszych!

Mama-julka, Madzisek, pati_zuzia, kwiatakacji, Karola1990, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk- ale wtedy to już mnie nie będzie interesowało, ważne że nikt mnie nie będzie wkurzał :D

Alicja- też mi się zdaje że to dużo 300g w 10 dni :)

Ania- mi dziś lekarz powiedział, że jeśli puchnięcie idzie w parze z wagą to jeszcze nie jest źle. Żle by było gdyby ciśnienie skakało albo było bardzo wysokie cały czas.

Dziewc zyny które mają mokro w gaciACH :D - znajdujecie czasem jakieś gluty na papierze...?

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Apropo's pełni!
    Pełnia jutro tj. 27 październik 2015 13:05:59! Żeby mi tylko żadna przez to nie urodziła!
    no nie strasz nawet! :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Gratuluje pozytywnych wizyt:-)
    Ala mysle ze 300 gram w 10 dni to sporo, moja przybrala 179g w 7 dni.

Dziewczyny oszczedzam sie jak moge, ale tak chce do ludzi! W piatek urodziny tesciowej- 50te, mialam szykowac je jako niespodzianke wspolnie ze szwagierka ale tesciowa mnie wkurza ostatnio a poza tym zle sie czuje wiec niech sama sobie szykuje.

Od 30 min dziecko sasiadow z dolu tak placze ze az serce mi sie sciska. To nie pierwszy raz taka chora akcja. Chlopiec ma 1,5 r w ciagu dnia siedzi z dziadkiem i slysze codziennie jak ten dziadek go nasladuje, ten maly cos mowi ze cos chce (oczywiscie po swojemu) a ten dziad stary go przedrzeznia! Np chlopiec wola pic a dziadek: łe łe pic! Jest chyba jakis niezrownowazony psychicznie, czesto tego dzieciaka doprowadza do placzu. I nie ma wieczora zeby nie plakal, sory on wyje, tak wyje ze mam ochote pojsc i go zabrac i krzyczy maaaammma. Nie wiem co tam sie dzieje ale od razu zle mysli przychodza do glowy. A rodzina jakas nie bardzo chyba bo mieszkaja w 3 pokojowym mieszkaniu: dziadkowie(ok55l) ich corka mezem i dwojka dzieci i ich syn z dziewczyna. Wiec meksyk.
    U mnie na górze sąsiedzi z pięcioletnim dzieckiem... dzieciak się zanosi i wymusza wszystko co chce płaczem a właściwie rykiem jakimś, bo ciężko to nazwać płaczem... jakby świnię zarzynali... jak zacznie to ze 40 minut. no i najgorsze jest to że ostatnio kilka razy dziennie, a nawet o 4 nad ranem...

• Acikk Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! To jutro proszę leżeć wszystkie cały dzień a już zwłaszcza mamusie blizniakowe, pchelkaa i KasiaG !!!

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    O matko! To jutro proszę leżeć wszystkie cały dzień a już zwłaszcza mamusie blizniakowe, pchelkaa i KasiaG !!!

dokładnie!

• Matleena Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 23:57

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 cieszę się, że wszystko ok u Ciebie:)

A jeżeli chodzi o moją szyjkę - to skróciła się znów, ale lekarz powiedział, że to nawet dobrze, bo w końcu zbliżamy się do terminu... ;-)

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Alicja, ale w tak zaawansowanej ciąży już się nie wyznacza TP z USG! Nie panikuj. Sara będzie chudzinką po prostu. Jak ma być grubasem po takiej mamusi?

No może macie racje dziewczyny...
    Jest jeszcze opcja, że geny po moim tacie - chudy długi patyk 2 metry wzrostu.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 23:57

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 00:25

• Matleena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 23:58

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Madzisek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:

Dziewc zyny które mają mokro w gaciACH :D - znajdujecie czasem jakieś gluty na papierze...?

Oł je. Już kiedys pisalam ze sluz czasami jest taki gesty i dziwny jak smarki

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się ze wszystkie wizyty dzisiejsze z pozytywnymi wieściami i mam nadzieję że ja jutro też takie przekaże. Wizytuje ktoś jutro ze mną?

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 1339 1340 1341 1342 1343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ