X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Terraska Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2015, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mam termin na 25.12... I nie moge spac ;)

Co do terminu - nie wiem jak Wy, ale ja sie troche obawiam kwalifikacji personelu w szpitalu. Tak sobie mysle, ze na dyzuze zostana pewnie najmlodsi stazysci - bo kto by chcial pracowac w Boze Narodzenie... :/ tak na marginesie, tutaj za granica nawet normalnie miewam czasem zastrzezenia co do kompetencji sluzby zdrowia ;)

• Terraska Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2015, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jeszcze doczytalam o tych kasach pierwszenstwa. Jak mnie to wkurza... Napisane jak byk, ze pierwszenstwo ma kobieta w ciazy - podchodze w sobote do kasy, mowie do goscia, a on sie na mnie wydarl, ze juz sobie rozpakowal wozek (500 tysiecy rzeczy) i mam sobie poczekac. Nie przepuscil mnie, kasjerka nic sie nie odezwala, a typ byl przy tym tak nieprzyjemny, ze po wyjsciu sie rozbeczalam... Chyba juz wole czekac w normalnej kasie....

Mieszkam w Luksemburgu i fakt faktem jeszcze ani razu nikt mi nie ustapil miejsca w komunikacji czy w kolejce. Nie wiem czy to kwestia grubianskich ludzi czy mojego pecha :/

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie tylko w Polsce szerzy się chamstwo.

1usap07w9hybl9h9.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cisza dziś... Wszystkie śpią?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 08:13

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja włąsnie pędzę zrobić śniadanie. Jak cudownie jest mieć wolne:)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio udaje sie spac do 9 ale dzisiaj głód mnie obudził. Wczoraj niewiele jadłam bo Mała chyba mi uciskała żołądek i strasznie mnie mdlilo.
    W końcu zamówiłam wózek i fotelik :) To już chyba ostatnie z zakupów. Pewnie jakieś drobnostki sie jeszcze znajda. Zastanawiam sie kiedy rozłożyć łóżeczko.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, nie śpimy od prawie 4 bo Olek był głodny a potem to juz tylko sie wiercił z nami w łóżku :/ a teraz cwaniaczek poszedł na drzemkę :)

ja ostatnio zrobiłam się mega ociężała, chyba dlatego, że drugi tydzień siedze z dzieckiem w domu :/ jeszcze trochę to mnie coś trafi :/ oby do czwartku, mamy kontrole.
    Ciężko mi się przekręcić, wstać z kanapy, generalnie czuję się już jak wieloryb i marze żeby już był 28 listopada, żebym mogła już rodzić , a to jeszcze caluśki miesiąc....

7w3d 💔
  • Evka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie oddzywałam się kilka dni, nawet nie czytałam Was, bo kupa roboty a i samopoczucie kiepskie. Zmuszam się do spacerków z psem w ciągu dnia, ale sił nie mam wiele, więc tak sobie przystaje albo przysiadam na ławeczkach.
    Też się tak męczycie przy jakimś wysiłku?

Od 2 nocy, budzą mnie bóle jak na okres, trwają chwile, ale zawsze mam stracha, że coś się zaczyna. Mam wrażenie, że urodzę wcześniej niż 1 grudnia...
    Wizyta dopiero w czwartek, jestem ciekawa mojej szyjki, bo ostatnio z 3.9 na 2.9 się skróciła.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczynki gratuluje udanych wizyt czekamy jeszcze na wieści od Poli??
    A nie macie żadnych fotek słodkich buziek żebyśmy się pojaraly: D?
    No ja niestety nie mam, moj mial nas doslownie w dupie :P

Wizytujacym dzisiaj zycze powodzenia :)

Evka wszystkie tu kuż się męczymy, sapiemy i toczymy jak kulki ;) już niewiele Ci zostało, niebawem będziesz miała Anię w swoich ramionach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 09:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam moja buzinkę sprzed 3tygodni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 14:12

Evka, rewelka, mandarynkaa, MeGi2986, Madzisek, Chichibi, genoweffa, Nadulka, maya34, kwiatakacji, Mama-julka, pati_zuzia, Dżulia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 36 tygodniu :) Cały czas Was podczytuję, ale rzadko się odzywam, bo ciężko mi się wbić w rozmowę, Wy już jesteście takie zżyte ze sobą:) Szkoda , że nie znalazłam tego forum wcześniej :) Ja dziś wizytuję, jestem ciekawa co słychać u mojego maleństwa. Chciałabym też już znać termin CC (to będzie moje drugie cc)
    Dziś w końcu zaczynam pakować torbę do szpitala. Mam nadzieje, że teraz to już szybko czas zleci, codziennie patrzę w kalendarz i odliczam dni, tym bardziej że coraz gorzej znoszę duży brzuszek. Słabo się wysypiam, strasznie bolą mnie biodra i kręgosłup. Ale na szczęście to już ostatnia prosta :)
    Co do ustępowania miejsc w kolejce to spotkałam sie już kilka razy z uprzejmością. Nieraz ustępowały mi kobietki w kolejce, a nieraz same sprzedawczynie mnie prosiły jako pierwszą do kasy :) Choć spotykam często ludzi którzy na mój widok odwracają głowe i udaja że mnie nie widzą. Ale najbardziej zachwycony jest mój mąż, gdy jedziemy do galerii a on z dumą parkuje na miejscu dla kobiet w ciąży przy samym wejsciu :):)

kwiatakacji, justyna14, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandarynkaa wrote:
    Witam się w 36 tygodniu :) Cały czas Was podczytuję, ale rzadko się odzywam, bo ciężko mi się wbić w rozmowę, Wy już jesteście takie zżyte ze sobą:) Szkoda , że nie znalazłam tego forum wcześniej :) Ja dziś wizytuję, jestem ciekawa co słychać u mojego maleństwa. Chciałabym też już znać termin CC (to będzie moje drugie cc)
    Dziś w końcu zaczynam pakować torbę do szpitala. Mam nadzieje, że teraz to już szybko czas zleci, codziennie patrzę w kalendarz i odliczam dni, tym bardziej że coraz gorzej znoszę duży brzuszek. Słabo się wysypiam, strasznie bolą mnie biodra i kręgosłup. Ale na szczęście to już ostatnia prosta :)
    Co do ustępowania miejsc w kolejce to spotkałam sie już kilka razy z uprzejmością. Nieraz ustępowały mi kobietki w kolejce, a nieraz same sprzedawczynie mnie prosiły jako pierwszą do kasy :) Choć spotykam często ludzi którzy na mój widok odwracają głowe i udaja że mnie nie widzą. Ale najbardziej zachwycony jest mój mąż, gdy jedziemy do galerii a on z dumą parkuje na miejscu dla kobiet w ciąży przy samym wejsciu :):)

A w jakim terminie miałaś te pierwsze cc? w 38 tyg czy później czy jak? A inne dziewczyny, które już wiedzą że będą miały cc, wiecie już kiedy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk – ja właśnie nie mam fotki dzidzi, bo niestety jest już za nisko w kanale rodnym i nie można tam dotrzeć głowicą :D
    Ponadto leży tyłem do nas tzn. przodem do mojego kręgosłupa :D

mandarynkaa – Trzymam kciuki za wizytę!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedwczoraj kolejna listopadówka urodziła:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    A w jakim terminie miałaś te pierwsze cc? w 38 tyg czy później czy jak? A inne dziewczyny, które już wiedzą że będą miały cc, wiecie już kiedy?

Wcześniej nie miałam planowanego cc. Po prostu tak zakończył sie mój poród SN, mimo pełnego rozwarcia i skurczów partych córcia nie chciała wyjść więc zrobili CC. Teraz termin wg OM mam na 1 grudnia, a lekarz mówi że CC będę miała po 23 listopada. A ty też masz mieć CC?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Powiem Wam, że ostatnio dostałam voucher na sesje brzuszkową. Ucieszyłam się i zadzwoniłam do fotografa – Pani zaproponowała mi termin 11 stycznia 2016 …. Fajnie, ale nie będzie już brzucha :D
    Zapytałam w takim razie czy nie ma możliwości przerobienia tej sesji na noworodkową, ale powiedziała, że sesja noworodkowa to sesja dzidziusia do 14 dnia życia, więc też się nie łapie :D paranoja :D
    Zapytałam w takim razie, czy nie mogę tego zamienić na zwykła sesję małego dzidziusia - „nie, bo nie zmieści się do koszyka” :D nosz kurrr :)

Kochana sama zrób sesję swojej dziecinie :) Ja tak zrobiłam w ubiegłym roku. Oto pięciomiesięczny, świąteczny Grześ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 22:47

mandarynkaa, alicja_, MeGi2986, Evka, Madzisek, Nadulka, maya34, Marik, kwiatakacji, revvelka, Klara87, Mama-julka, pati_zuzia, Marta0912, ania14, Dżulia, Matleena, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa cudowny! <3

genoweffa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genoweffa co za słodziak !! :):)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj cicho. Ja pod wieczór to chyba będę miała oczy na zapałki bo dzisiaj mała została że mną w domu i w sumie nie było już jak się od rana położyć więc jestem na nogach od 6. Ale przynajmniej już się na spokojnie ogolilam przed wizytą i tak na czuja to robiłam że pozacinalam sobie udo przy pipce :-P
    Umówiłam sir Też wkońcu ma pierwszą wizytę z położną na piątek, jutro z małą na szczepienie a w czwartek jadę do pracy ze zwolnieniem i wybadac trochę sytuację po wyborach więc tydzień aktywny.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genoweffa boski :-) Mój mąż też sam małej robił zdjęcia.

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 1341 1342 1343 1344 1345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ