X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa o matko ale mialas sen!!
    Ale to świadczy tylko o tym jak bardzo już się o te nasze malnestwa troszczymy :) i martwimy :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Kochana sama zrób sesję swojej dziecinie :) Ja tak zrobiłam w ubiegłym roku. Oto pięciomiesięczny, świąteczny Grześ.

897a20a4d32e0b94med.jpg
    49c56c8d83c4b6c4med.jpg
    033151b7fb451c8bmed.jpg

Dokładnie można samemu zrobić taką sesję :)
    Polecam kupić jakieś fajne tło np na allegro

http://allegro.pl/tlo-tla-fotograficzne-wzory-swiateczne-133x100-i5698114680.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandarynkaa wrote:
    Witam się w 36 tygodniu :) Cały czas Was podczytuję, ale rzadko się odzywam, bo ciężko mi się wbić w rozmowę, Wy już jesteście takie zżyte ze sobą:) Szkoda , że nie znalazłam tego forum wcześniej :) Ja dziś wizytuję, jestem ciekawa co słychać u mojego maleństwa. Chciałabym też już znać termin CC (to będzie moje drugie cc)

Nie masz łokci do rozpychania się? Też nie jestem tu od początku, a nie bałam się odzywać bo przecież po gębie nikt nie da :-P
    Powodzenia na wizycie :-)

genoweffa lubi tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk- dokładnie. Sen okropny, szczególnie ten moment kiedy dokturka uznała że trzeba ją włożyć z powrotem. Czasem się zastanawiam co Mąż mi podaje przez sen, że mam takie sny. Chyba nie narkotyki na rozmiękczenie, bo łatwiejsza już być nie mogę;p

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak na dzień dobry :D

655388d080467774med.jpg

Acikk, MeGi2986, Dżulia, Ola_45, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Dziewczyny mam mały kryzys związany z bolesnymi sutkami :( od początku ciąży miałam je wrażliwe i czasami bolesne ale myślałam że to minie. A tu już 33 tydzień ciąży a sutki jak bolały tak bolą :( cholernie bolą :( i teraz boję się że nie będę mogła przez to karmić bo nie wyobrażam sobie dać dziecku taką bolesną brodawkę :(
    Kupiłam krem ale ni za bardzo pomaga. Czy któraś z doświadczonych mam mogłaby się wypowiedzieć czy ten ból minie po porodzie? Bo zaczynam mieć doła :(
    a konsultowałaś to z lekarzem? bo zazwyczaj bolą w 1 i 3 trymestrze ale nie aż tak, że żyć się z tym nie da. Może masz jakieś zapalenie? Spróbuj lekko jakiś ucisnąć może siara się produkuje a kanalik masz jakiś zapchany czy coś, jeśli to możliwe przy pierwszym dziecku. Spróbuj też masować piersi okrężnymi ruchami, mi w karmieniu to pomagało, dziewczyny które miały zatory pokarmu i bolały ich piersi to też okłady z lisci kapusty robiły, ale nie wiem, czy na same sutki to pomoże.

O karmienie się nie martw, zawsze możesz skorzystać z nakładek silkonowych.

genoweffa, alisss871 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:

655388d080467774med.jpg

Mi moj już bokiem wychodzi...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Acikk- dokładnie. Sen okropny, szczególnie ten moment kiedy dokturka uznała że trzeba ją włożyć z powrotem. Czasem się zastanawiam co Mąż mi podaje przez sen, że mam takie sny. Chyba nie narkotyki na rozmiękczenie, bo łatwiejsza już być nie mogę;p

Ja jak mi mi się śniło że lekarze powiedzieli że jednak nie byłam w ciazy tylko miałam żabę w brzuchu, żabę wyjeli i odesłali do domu ja wyszlam na ulice i zobaczylam babki z wózkami i zaczelqm tak wyc w tym śnie że się obudzilam poduszka cała mokra a ja nadal wylam innie mogłam się uspokoic

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Mi moj już bokiem wychodzi...
    Asiowa z tego co pamiętam to Ty masz brzuch na 3 m-c?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jak u was z waga??? U mnie plus 6 kg

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:

655388d080467774med.jpg
    Na dzień dobry w południe haha :D a jak nam się dzieci porodza to dzień dobry będzie o 4 rano jak nasze maluszki będą darly :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Asiowa z tego co pamiętam to Ty masz brzuch na 3 m-c?

No szału nie ma, ale jednak siedzi w nim blisko 2kg ze skłonnościami terrorystycznymi i długimi nogami zlokalizowanymi w okolicach żeber i żołądka.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MArta ale cudne te tła takie świąteczne :), już się nie mogę śniegu i świąt doczekać :)
    Mamie zapowiedziałam, że jak będziemy jechać z mężem po choinkę to przyjdzie z Tobim posiedzieć, to jeszcze się bratowa i bratanica zgłosiły :)

Acikk jedz, albo Ci przejdzie albo zwymiotujesz to i to pomoże :)

Ania a może przeleż cały dzień odpocznij?

Asiowa sen miałaś tragiczny, ale może myślisz dużo w dzień o porodzie? A farbuję zawsze sama, za długie mam żeby płacić fryzjerom, chociaż ostatnio mąż mi malował :) Zuch chłopak.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj asiowa nie marudz, skłonności terrorystyczne to chyba wszystkie dzieciaki tu maja, ale mnie to mimo wszystko jakos rozczula :) i staram się nie narzekać żeby dzidziuś same dobre fluidy dostawał i był spokojny po urodzeniu :P

Rewelka no zjadlam kromke z masłem hehe i dalej mi tak nijak, nie wiem czy coś mi poszkodzilo czy to mały coś gdzieś wepchal :PP

Ojj tak te święta będą wyjątkowe :) już sobie wyobrażam dzieciątko pod choinka :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 12:10

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka- ja mam włosy aż po pas, nie farbowałam jeszcze sama, ale Mąż się zaoferował więc może spróbujemy, muszę jeszcze tylko jakieś fajne farby znaleźć, może coś polecisz?
    Nie wiem czy rozmyślam dużo o porodzie, raczej staram się zająć jakimś konstruktywnym działaniem chociażby szyciem czy poszukiwaniem prezentów świątecznych;)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie jaki ja dziś miałam sen? :D że brałam udział w Mam Talent iiii... ja z brzuchem trzymałam nogi trzech kaczek, które unosiły mnie w powietrze i tak sobie latalismy :D a potem mnie za nogi złapała Chylińska i latałyśmy sobie razem :D

genoweffa, alisss871 lubią tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk nie narzekam, ale o wiele bardziej wolalabym mieć już mała obok siebie, bo czasem jak się wypnie to w spoczynku dostaję zadyszki. (nie dziwne skoro puls mam pod 100;))

Ja też cierpie żołądkowo i nie mogę sobie pomóc:(

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale Wy macie sny :P mi przez calą ciaze snilo sie raz i to nie było zwiazane z ciaza.

Jesli chodzi o malowanie wlosow to od jakiegos czasu maluje mi maz :) uwielbiam jak przy okazji robi mi masaz glowy :) i przyznam że kolor wychodzi zawsze ladny, odrosty dokladnie pokryte :P

Ja dzisiaj od 5 nie spie. Urzadzilam sobie spacerek do przychodni rodzinnej po skierowanie do dermatologa. Musze skontrolowac swoje znamiona bo od hormonow duzo sie pozmienialy. I kurcze w drodze mialam 2 razy skurcz lekko bolesny :/ trwaly na szczescie dosc krotko. Wiec teraz wstawilam pranie i relaksik ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 12:30

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Na dzień dobry w południe haha :D a jak nam się dzieci porodza to dzień dobry będzie o 4 rano jak nasze maluszki będą darly :D

:D ale ja wstałam po 9:00 akurat dziś :D

• rewelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa jak pierwszy raz to polecam farby w piance (łatwo się rozprowadza i jest wydajna, chociaż jak masz do pasa to i tak pewnie dwie będziesz musiała kupić) i przede wszystkim nie kupuj tych tańszych bo nigdy kolor nie wychodzi taki jak na opakowaniu, Ja używam Syoss i jestem zadowolona :)

Tak święta będą wyjątkowe :) Jeszcze przed na pewno będę się irytować, próbując umówić się z rodziną męża na wigilię...

Madzia to nie jesteś taka ciężka jak Cię trzy kaczki utrzymały :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 12:16

Madzia890722 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 1343 1344 1345 1346 1347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ