X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Dziewczyny mam mały kryzys związany z bolesnymi sutkami :( od początku ciąży miałam je wrażliwe i czasami bolesne ale myślałam że to minie. A tu już 33 tydzień ciąży a sutki jak bolały tak bolą :( cholernie bolą :( i teraz boję się że nie będę mogła przez to karmić bo nie wyobrażam sobie dać dziecku taką bolesną brodawkę :(
    Kupiłam krem ale ni za bardzo pomaga. Czy któraś z doświadczonych mam mogłaby się wypowiedzieć czy ten ból minie po porodzie? Bo zaczynam mieć doła :(

Nie miałam i nie mam takiego bólu, ale sądzę, że dopiero maluszek przyniesie ulgę, gdy odciągnie nagromadzony pokarm.

alisss871 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam swieta Bozego Narodzenia :) tak, te beda najpiekniejsze :) fajnie jakby choc troszke sniegu spadlo. Zaraz juz bedzie szal w sklepach.

alicja_ lubi tę wiadomość

• akira Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisss - moze wyprobuj jakis krem na brodawki? Pamietam, ze Maltan przynosil mi ulge. teraz zakupilam ziajke, ale co do jej dzialania to sie jeszcze nie wypowiem.

Dzis rozmawiam przez telefon, akurat bylam gola. Patrze, a tu z prawej piersi leci mi siara. Duzo zoltego plynu, caly brzuch mokry. Wczesniej obserwowalam na stanikach zolto-bialy nalot, ale dzis polecialo ciurkiem. Czyzby to zwiastun zblizajacego sie porodu?

Aniu - mierz cisnienie. Moze warto odwiedzic kardiologa i pomyslec o lekach obnizajacych cisnienie?

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Dokładnie można samemu zrobić taką sesję :)
    Polecam kupić jakieś fajne tło np na allegro

http://allegro.pl/tlo-tla-fotograficzne-wzory-swiateczne-133x100-i5698114680.html

Dzięki za pomysł :) Nie wpadłabym na to by czegoś takiego poszukać. Przyda się :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Dziewczynki jak u was z waga??? U mnie plus 6 kg

U mnie masakra :P Twoje 6 kg i jeszcze 10 kg. Czuję się strasznie niezdarnie i ociężale. Siniaków przybywa w zastraszającym tempie, bo wciąż jakiś mebel mnie atakuje :D

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta siczne te tla i chyba malemu kupimy i zrobimy taka sesje pobawimy sie w fotografow :)Ciasto sie piecze zaraz zrobie sobie kawke mmm okrutny los prxez ta cukrzyce :)

Mi sie sniy dzis szczepienia maego i ze sie ich bardzo balam ale ostatnio moje sny nawet spokojne sa :)

Ja przez cala ciaze nie farbuje wlosow bo z rofziny kazdy mowi o zabobonie ale juz bym chciala pofarbowac i miec taki ladny kolor ae mowia ze jak tyle wytrzymalam to wytrzymam jeszcze trroche ;/

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja nawet nie wiedzialam ze są takie tla do kupienia

Ja wlasnie dzisiaj buszuje na allegro, prezenty dla malej na mikołajki juz kupiłam, na wigile chyba upatrzylam tylko musze mezowi pokazac no i zostal nam jeszcze prezent na urodziny. Dla kacperka pod choinke tez juz prezent upatrzony :-D
    No i na gazie pyrka sobie pyszny rosolek na dzisiaj :-)

Ja fryzjerke mam umowiona na 19 listopada, robie włosy co trzy miesiące i gdyby nie to że to ona do mnie przyjeżdża to pewnie bym się sama nie ruszyła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 12:31

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola25 u mnie tez 6+10 ale narazie waga stanela przez cukrzyce :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek co kupilas Kacperkowi pod choinke bo tez mayslalam ae jakos nic mi do gowy nie przychodzi narazie wielka pustka :/

• rewelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie w tym roku trzeba będzie prezenty wcześniej kupić, na szczęście nie mam tego dużo, z czego większością będą ubrania bo nasze bratanice i bratanek, już się zabawkami nie bawią :)
    A dla małego to nawet nie pomyślałam :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Dziewczynki jak u was z waga??? U mnie plus 6 kg

6kg ? Szczęściara!:)
    U mnie 8, ale z dnia na dzień leci do góry.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio było 8 kg na plus więc mam nadzieję się zamknac w 10. Teraz już mi nie rośnie tak drastycznie - między ostatnimi wizytami Antek przybrał 800 g a ja 1 kg więc w sumie tylko o tyle mi się zwiększyła co on nabrał :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    6kg ? Szczęściara!:)
    U mnie 8, ale z dnia na dzień leci do góry.
    Alicja no jakas sprawiedliwość musi być na tym świecie :D Ty taka chuda to i tak powinnas przytyc więcej :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Terraska Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandarynka, ja tez dopiero co odwazylam sie napisac ;) witam Cie serdecznie i zycze spokojnej koncoweczki ciazy :)

Kurcze ale rozbieznosci sa w wadze. Ja przytylam poki co 8 kg, od rozpoznania cukrzycy ciazowej w 28 tyg tez stoje w miejscu... To chyba przez te diete... Przynajmniej jest jeden plus :)

Czy sa tutaj dziewczyny, ktore jeszcze nie zaczely przygotowywac domu na Maluszka? Nam sie troche przesunelo wszystko - kupujemy dom i wyszly jakies problemy z gruntem. Mielismy sie w poprzedni weekend przeprowadzac, a tutaj ani widu ani slychu w sprawie aktu notarialnego... Mieszkanie musimy zdac z koncem listopada, wiec niby jeszcze troche czasu jest... Ale jak mysle o wszystkich przemeblowaniach i urzadzaniu sie... To mnie to wszystko przeraza... A gdzie tu jeszcze urzadzanie pokoju malego? :/

mandarynkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka, genoweffa, misa największy problem to zdecydować się jakie tło wybrać :)
    Będziecie kupować takie mufki do wózków? Wzięło mnie na takie gadżety :)

http://allegro.pl/edisa-mufa-welna-na-wozek-sanki-spiwor-mufka-sowy-i5647994413.html

Jeszcze chcę kupić tiul w rolce i będę tworzyć pompony :p

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/582814b0f634.jpg

genoweffa lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terraska spokojnie przecież dzidzi od razu nie będzie potrzebny pokój :) ważne by miał w czym spać :) a pokoik urzadzicie z czasem.
    My w sumie specjalnie nic nie urzadzamy. Pokój mieliśmy pusty tylko z dużą szafa no i w tej szafie są wszystkie rzeczy dla malego. Trzeba tylko po składać lozeczko :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    rewelka, genoweffa, misa największy problem to zdecydować się jakie tło wybrać :)
    Będziecie kupować takie mufki do wózków? Wzięło mnie na takie gadżety :)

http://allegro.pl/edisa-mufa-welna-na-wozek-sanki-spiwor-mufka-sowy-i5647994413.html

Jeszcze chcę kupić tiul w rolce i będę tworzyć pompony :p

Fajne te mufki na nasze zimowe dzieciaczki pewnie się sprawdza :D o ile wogole jakas zimą będzie bo u nas w zeszłym roku 2 razy spadło po 1 cm śniegu który się trzymał 1 dzień i to na tyle zimy :) mrozów jakichś też nie było.
    Pompony też fajne ale chyba nie dla chłopca :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maly bedzie z nami w pokoju ale my bedziemy wyjezdzac i dobudowywac sie z boku tesciow i dopiero wtedy maly bedzie mial pokoj :)

Piekne sa te tla i do tego ubranko na taka sesje oj juz mam to przed oczami :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia a dokąd to wyjezdzacie?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mufke pewnie będę kupowała, bo mi zawsze zimno w dłonie, dwie pary rękawiczek nie wystarczają :)

U Nas mały będzie spał z nami w pokoju, czekam na łóżeczko (bo nawet już zamówione) do tego kupiłam naklejki na ścianę z dinozaurami, jakaś karuzelka i będzie jego kącik :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 1344 1345 1346 1347 1348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ