X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmien stanik na sportowy jak dziewczyny nosza,albo na taki zwykly wlasnie tylko z dolu usztywniany fiszbinami. Moze akurat. A jak nie to tak jak mowisz,zglos to dla gina,moze rzeczywiscie cos sie tam dzieje.

A ja wlasnie jestem w polowie tez robienia ciasta,wlasnie upieklo mi sie marchewkowe ciasto i fajnie pachnie piernikiem bo przyprawe dodalam,zostalo mi zrobic krem z mascarpone i smietanki,wsadzic w srodek i na wierzch posmarowac po ciescie i obsypac migdalami mhmmm czuje,ze bedzie boskie:D
    Ale poki co zrywam sie najpierw po Laure bo zaraz konczy swoje zajecia zumby;)

alisss871, MeGi2986 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza dziewczynki ociagacie sie ostatnio :P

Masakra pisalam z dziewczyna ktora rodzila u nas w szpitalu i podobno nie sa chetni dawac znieczulenie i maja tylko tlen boze co ja zrobie jak bedzie bolalo ze bede mdlala i zaczelam panikowac ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    A ja wlasnie jestem w polowie tez robienia ciasta,wlasnie upieklo mi sie marchewkowe ciasto i fajnie pachnie piernikiem bo przyprawe dodalam,zostalo mi zrobic krem z mascarpone i smietanki,wsadzic w srodek i na wierzch posmarowac po ciescie i obsypac migdalami mhmmm czuje,ze bedzie boskie:D
    Podrzuć kawałek :D ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    A co tu taka cisza dziewczynki ociagacie sie ostatnio :P

Masakra pisalam z dziewczyna ktora rodzila u nas w szpitalu i podobno nie sa chetni dawac znieczulenie i maja tylko tlen boze co ja zrobie jak bedzie bolalo ze bede mdlala i zaczelam panikowac ;/

W moim szpitalu nie ma znieczulenia 8) tylko gaz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ja zaczynam wpadac w panike ze nie ma tego znieczuleniaa :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;) jak mija dzień? U mnie w dzień ok ale noce są straszne nie umiem znaleźć pozycji do spania bo na każdym boku ugniatam któreś dziecko i jest im niewygodne;/
    Tak się cieszyła że nie mam rozstepow na brzuchu a popatrzylam dziś na tyłek i szok ile rozstepow mi się zrobiło, nawet to boli. W sumie to moja wina bo smarowalam tylko brzuch a pośladków nie bo nie sadzilam że one się tak rozszerzają;/

Flakonik Ty chyba dzisiaj miałas wizytę, daj znać?

Gosia MMM Ty też dawno się nie odzywalam co tam u Ciebie?

Dagietka Ty pisarza że tylko 8 kg przytylas?masakra ją już 16 a tu jeszcze 2 tyg ale może 20 nie przekrocze;)

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was kupowała laktator elektryczny CANPOL EASY START? Coś mi się kojarzy, że była o nim kiedyś rozmowa i chyba Accik Ty się nad nim zastanawiałaś? Chyba że coś pokręciłam...:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po porodzie szybko wrocimy do formy ;) a jak nasze dzisiejsze wizytujące?

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d84a03ccfb2.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/33654d186b2b.jpg

Marta0912, Flakonik, Madzisek, Dżulia, Kate4, Nadulka, revvelka, pati_zuzia, MeGi2986, alicja_, rewelka, genoweffa, Mama-julka, kwiatakacji, Klara87 lubią tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

• ola25 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A siniaki na brzuchu to po clexane i insulinie. Żeby nie było ,że M mnie bije hehehe

8p3onafaaetblgsa.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Dziewczyny ważą 2400g i 2550 :) Czyli przyrosly w ciagu tygodnia o ok.200g wiec jak najbardziej w normie. Byłam też na ktg i wszystko w porządku. Zapisaly sie jakies male skurcze.
    Bardziej martwi mnie moja szyjka, bo ginekolog powiedzial ze jest bardzo skrocona już ale na szczescie nie ma jeszcze rozwarcia żadnego. Wiec na razie moge byc dalej w domu i czekac na ten moment :)

Marta0912, Mi$ia26, ania14, Madzisek, Kate4, Nadulka, Karola1990, pati_zuzia, MeGi2986, iNso87, alicja_, lilianna, Matleena, genoweffa, mandarynkaa, Mama-julka, Klara87 lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 23:58

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakonik super ze dziewczynki tak ladnie waza juz coraz bizej do waszego spotkania :)

Ola25 siczny brzusio a siniakow wogoe nie widac :)

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    I myślisz, że jak zafarbujesz włosy to urodzi się rude dziecko? Jak ma być rude to i farba nic nie zmieni. Jak chcesz farbować to nie słuchaj rodziny tylko farbuj.
    A najgorsze to ze moj w to wierzy i nie pozwala ale chyba kupie farbe i przed nim ufarbuje bo nie lubie chodzic z nijakim kolorem :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Fakonik super ze dziewczynki tak ladnie waza juz coraz bizej do waszego spotkania :)

Coraz blizej ;) dzisiaj wkroczyłam w 36 tydzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 16:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik super ze wszystko ok:-) dziewczynki juz spore jak na blizniaki:-)

Ja to sie dziwie ze tak malo przytylyscie, i tak mysle ze ja moze cos pomylilam. No ale patrze do karty i na pierwszej wizycie bylo 59 kg a 3 tygodnie temu 77 kg, nie zdziwie sie jak jutro bedzie 80. A chcialam nie przekraczac tej cyfry... Dzieki Bogu rozstepow poki co nie mam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kazdym dniem sa coraz bardziej bezpieczne takze teraz juz bedziemy odiczac dni do porodow i zachwycac sie malymi istotkami :)

alicja_, Klara87 lubią tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 00:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do farbowania wlosow ja w trakcie ciazy farbuje regularnie co 1-1,5 msc (farba bez amoniaku). Nienawidze odrostow, kojarza mi sie z zaniedbaniem, jeszcze spoko jak maly odrost i nie duza roznica koloru, ale przerazaja mnie dziewczyny ktore chodza z odrostem przy kolorze blond na pol glowy, bo chca wrocic do naturalnego (tak jak dziewczyba szwagra), kurcze jak bym chciala wrocic do naturalnego to ten odrost ufarbowalabym w bardzo zblizonym kolorze do naturalnego i pozniej niech rosna, przynajmniej takiej roznicy by nie bylo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    pchełka TY jesteś taka chudzina że u Ciebie tego nie widać!!
    i założe się że chociaż TY przytyłabyś 20kg a ja 10 to u Ciebie predzej te kg spadną jak u mnie ;/ taki typ...
    TY zapomnisz już o dodatkowych kg a ja nadal bede z nimi walczyć :(

Powiem Ci ze tylko tym sie pocieszam:-) ale i po porodzie moglabym zostac z waga 70kg, abym brzuch zgubila i miala plaski (przed ciaza moja obsesja ;-) )

‹‹ 1346 1347 1348 1349 1350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ