X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Anglii :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja tez mam zamiar robic pompony do pokoiku córci, chce je przywiesic przy suficie w jednym miejscu. Maz zlozyl juz łóżeczko, komode i szafe do pokoju Irenki, zostalo żyrandol kupic, firanke i zaslonke. No i czekamy na dywan. Tak sie wkurzylam! szwagier od dwoch tyg go pierze (zajmuje sie praniem dywanow i tapicerki). Pierze Nam go za darmo wiec dlatego jeszcze za niego sie wzial, bo ludziom z "ulicy" to trzy dni i do odbioru czysciutki. Gdybym wiedziala oddalabym go do kogos innego.

Ja jutro wizytuje, ale dopiero o 21 :-S bede miala pobierany gbs i jesli okaze sie ze mala sie nie przekrecila to bede rozmawiala z ginem o cesarce :$ z tego co juz z nim rozmawialam, umawia na ok 38 tc, czyli za ok 2,5 tyg.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Marta ja tez mam zamiar robic pompony do pokoiku córci, chce je przywiesic przy suficie w jednym miejscu. Maz zlozyl juz łóżeczko, komode i szafe do pokoju Irenki, zostalo żyrandol kupic, firanke i zaslonke. No i czekamy na dywan. Tak sie wkurzylam! szwagier od dwoch tyg go pierze (zajmuje sie praniem dywanow i tapicerki). Pierze Nam go za darmo wiec dlatego jeszcze za niego sie wzial, bo ludziom z "ulicy" to trzy dni i do odbioru czysciutki. Gdybym wiedziala oddalabym go do kogos innego.

Ja jutro wizytuje, ale dopiero o 21 :-S bede miala pobierany gbs i jesli okaze sie ze mala sie nie przekrecila to bede rozmawiala z ginem o cesarce :$ z tego co juz z nim rozmawialam, umawia na ok 38 tc, czyli za ok 2,5 tyg.

OOo tak pchelkaa święte słowa!!! Nie ma nic gorszego niż dawanie czegoś do zrobienia znajomemu. Jemu sie nie spieszy bo przecież i tak robi "wielką przysluge" że za darmo, człowiekowi glupio się upominać no i takie błędne koło... A tak dajesz placisz i nikumu nic niexkestes winna. Już się nauczylam że nie ma sensu.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Madzisek co kupilas Kacperkowi pod choinke bo tez mayslalam ae jakos nic mi do gowy nie przychodzi narazie wielka pustka :/
    Kacperkowi jeszcze nie kupiłam ale będę brała z Fisher pricea albo "garnuszek na klocuszek" albo taką żyrafke do której wrzuca się klocuszki sensoryczna. Niestety nie wrzucę linka bi na telefonie siedzę a allegro mam jako aplikacje wygraną i nie ma tam żadnego linka do skopiowania.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez musze pomyslec nad jakims prezentem da malego bo to beda jego pierwsze swieta :)

Ja juz sobie wymysilam ze kupie to tlo jakies ubranko do sesji i bede robic maemu sesje a pozniej bede chciala wywolac w wiekosci obrazu na sciane :)

genoweffa lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek a nie lepiej z tym poczekać do dnia dziecka? i tak wcześniej tego nie ogarnie :)

Pchełka 2,5 tygodnia ładnie... :) też nie lubię jak mi coś robi ktoś znajomy, najgorzej się wkurzam z samochodem, kiedyś wstawiłam do znajomego mechanika, i tak mu płaciliśmy, i przez tydzień stania nie zrobił mi połowy rzeczy (takich dupereli...)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Terraska Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ladne te pomponiki / mufki :)

Dzieki dziewczyny, ja juz sie troche zestresowalam, ze nie zdazymy z wszystkim. W pokoiku malego ma byc lozeczko, szafa, przewijak... Moze fotel jakis. Czyli niby nic wielkiego, ale czeka nas kupowanie wszystkiego do domu w ikei, bo wynajmowalismy umeblowane mieszkanie - no i skrecanie mebli... Ale macie racje, damy jakos rade. Najwazniejsze, by wlasciciele zalatwili sprawe z gruntem i podpisanie umowy u notariusza. Potem to juz jakos sie uda :) trzymajcie kciuki!

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem rewelka że robiła niego jeszcze za wcześnie ale jak już mam coś kupić ma święta to wolę coś konkretnego (najwyżej poleżę) grzechotek mam trochę po córce więc raczej wolała bym kolejnych nie kupować :-) a potem na dzień dziecka kupi się coś innego :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    rewelka, genoweffa, misa największy problem to zdecydować się jakie tło wybrać :)
    Będziecie kupować takie mufki do wózków? Wzięło mnie na takie gadżety :)

http://allegro.pl/edisa-mufa-welna-na-wozek-sanki-spiwor-mufka-sowy-i5647994413.html

Jeszcze chcę kupić tiul w rolce i będę tworzyć pompony :p

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/582814b0f634.jpg

Ja już tiul zamówiłam, też będę robić pompony :) cotton balls też sama robiłam. Teraz tylko kupię lampki do nich :) Sporo rzeczy robię sama bo lubię i jest taniej :) :) lada moment pokój księżniczki będzie skończony :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 13:29

Marta0912, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica masę radości daje robienie takich rzeczy :)

cotton balls zakupiłam, ale kto wie może najdzie mnie ochota na zrobienie swoich :) Nie wiem czy widziałaś, ale można też bardzo fajne zrobić z piłeczek pingpongowych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta widziałam;) ale to najfajniej wygląda wieczorem jak są zapalone. Teraz robiłam cotton ballsy z włóczki ale zamówiłam małe bandaże i zamierzam dodać do kleju troche kolorowej farby i zrobić je w ten sposób bo też takie widziałam. Można jeszcze z gazików takie zrobić. Możliwe, że spróbuję;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica - właśnie dzwoniłam do ZUS jak tam moja sprawa, bo to już 27 dni minęło od złożenia dokumentów i zostałam poinformowana, że termin wypłaty a tym samym ich decyzji czy wszczęcia jakiegoś postępowania mija 30 dni od opłacenia składki za miesiąc, w którym powstała niezdolność do pracy. W moim przypadku od zapłacenia składki za październik, którą opłacę najwcześniej 2 listopada czyli czas będą mieli do 2 grudnia. Oczywiście Pani mnie poinformowała, że takim 'migusiem' to załatwią tylko jeżeli nie będę mieć żadnej kontroli, bo kontrola wydłuża i daje im jakieś dodatkowe terminy. Nie zagłębiałam się w to - myślę, że moja księgowa miała rację - pieniądze nie wcześniej niż w styczniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak robicie cotton balls co potrzeba gdzie kupic chcialabym sprobowac sama zrobic tylko jak sie do tego zabrac ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica zdolniacha z Ciebie :)
    Koniecznie musisz się pochwalić efektem końcowym :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O prosze ile my tu mamy zdolnych mamusiek :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Nie denerwuj się kochana. Ja od 15 tygodnia dowiedziałam się też że mam łożysko przodujące. Wylądowałam wtedy pierwszy raz z krwawieniem w szpitalu bo łożysko nachodziło na szyjkę i ocierało o nią. Całą ciążę czekałam w niepewności czy się podniesie. Dużo o tym rozmawiałam z lekarzem. W najgorszym wypadku, kiedy łożysko do końca ciąży nachodzi na ujście szyjki należy bardzo dokładnie obserwować czy nie dochodzi do krwawienia. Wtedy to znak że łożysko odkleja się i zaczyna "wychodzić" przez szyjkę i trzeba robić natychmiast cesarkę. Jeżeli jednak nie ma krwawienia to robi się cesarkę później, w wyznaczonym terminie. Cesarka musi być bo jak zacznie Ci się akcja porodowa to urodzisz najpierw łożysko a wiadomo że wtedy dziecko pozbawione jest życia :(
    Ja jestem w 33 tygodniu i wreszcie pojawiło się światełko nadziei bo na ostatniej wizycie lekarz powiedział że łożysko przesunęło się ku górze o całe 13 mm :D dla mnie to bardzo dużo bo cały czas nachodziło na szyjkę. Teraz mam wizytę w czwartek i sprawdzimy czy dalej idzie do góry. Lekarz mnie uspokajał że nieraz nawet przed samym porodem łożysko się przekręca w górę także spokojnie. Najważniejsze żebyś miała wszystko pod kontrolą i szybko reagowała na jakiekolwiek krwawienie. Jestem pełna nadziei że przesunie Ci się do góry :)A jak nie to cesarkę też się nie martw-pamiętaj że chodzi o zdrowie Twojego dzieciątka a matka dla niego jest w stanie wszystko przetrwać :)

Dzięki za odpowiedź. :) Wczoraj byłam w strasznym szoku jak dowiedziałam się o tym łożysku. Wcześniej u mnie było wszystko dobrze z łożyskiem, było wysoko na tylnej ścianie cały czas. To już 32 tydzień przecież. Teraz przespałam się z tą myślą i pogodziłam się z tym że jeśli trzeba to będzie cesarka, tak jak napisałaś dla Michasia zrobię wszystko. Martwię się tylko co jeśli zacznę krwawić, wolę o tym nie myśleć. Jakoś muszę przeżyć te 3 tygodnie, a potem w razie czego czekać na termin cc. Ciekawa jestem kiedy ustalają u nas w szpitalu, nie interesowałam się tym wcześniej.

Na dodatek mój synek był 5 tyg temu na USG główką do doły, 10 tyg temu też a wczoraj sobie fiknął i siedział główką do góry, więc musi się znowu przekręcić jeśli mam rodzić sn.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas synek ma swój pokój ale na razie jest on składzikiem różnych rzeczy, tak do 3 lat pewnie będzie z nami w sypialni jak córcia. W sypialni mam dla niego łóżeczko i komodę na jego rzeczy. Na ścianie na razie nic nie planuję bo będzie baldachim, może później jakieś naklejki mu nakleję jak już zdejmiemy baldachim.

Dziewczyny czytam że strasznie narzekacie na ZUS a ja jak na razie, odpukać w niemalowane, dostaję kasę od razu na bieżąco, co miesiąc mam pieniążki na koncie. Także nie mogę narzekać, kontroli też nie miałam i oby tak zostało.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Dziewczyny mam mały kryzys związany z bolesnymi sutkami :( od początku ciąży miałam je wrażliwe i czasami bolesne ale myślałam że to minie. A tu już 33 tydzień ciąży a sutki jak bolały tak bolą :( cholernie bolą :( i teraz boję się że nie będę mogła przez to karmić bo nie wyobrażam sobie dać dziecku taką bolesną brodawkę :(
    Kupiłam krem ale ni za bardzo pomaga. Czy któraś z doświadczonych mam mogłaby się wypowiedzieć czy ten ból minie po porodzie? Bo zaczynam mieć doła :(
    Alisss a jaki stanik nosisz? Bo ja tak mam jak zaloze z duzym pushupem,niby dobry na mnie jest,nie cisnie ale jednak jak caly dzien ponosze i zdejme to piersi i sutki tak bola,ze dotknac nie idzie. Zamienilam na usztywniany zwykly bez pushupa i czuje duuuuza roznice,takze u mnie to akurat przyczyna byl stanik.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze dziewczyny :) moje zdolności artystyczne kończą się na zaszyciu dziury ;)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Alisss a jaki stanik nosisz? Bo ja tak mam jak zaloze z duzym pushupem,niby dobry na mnie jest,nie cisnie ale jednak jak caly dzien ponosze i zdejme to piersi i sutki tak bola,ze dotknac nie idzie. Zamienilam na usztywniany zwykly bez pushupa i czuje duuuuza roznice,takze u mnie to akurat przyczyna byl stanik.
    Właśnie chyba spróbuję od zmiany stanika. W czwartek też mam wizytę to się spytam co może być przyczyną bo jak na razie to tragedia :( mąż jak mnie dotknął to prawie piszczałam z bólu więc co dopiero podczas karmienia... a bardzo chciałabym karmić. Może to przejdzie po porodzie. Zobaczymy. W każdym razie muszę się zaopatrzyć w te nakładki silikonowe.

‹‹ 1345 1346 1347 1348 1349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ