X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:10

genoweffa lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Teraz ten słodziak mamę drażni puszczając wciąż tą samą melodię z zabawki.

Jakiś czas temu pisałam, że mam problem ze snem. Aktualnie spałabym cały czas. Zasnęłam wczoraj ok. 21.30 a pobudkę miałam o 7. Gdyby nie młody to pewnie jeszcze bym spała. Wstaliśmy, jest prawie 10 a ja taka padnięta, że szok. Nawet na pogodę nie mogę zwalić, bo piękna dziś jest.

Czy zdarza wam się takie uczucie jakby pękała skóra na brzuchu?

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:11

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genoweffa słodki ten dzieciaczek, po prostu przecudny ;D

• rewelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ładnie się listopadówki trzymają, bardzo mało urodziło jak na razie :)

Dziewczyny super dzieciaczki macie :)

A w ogóle co dziś robicie? szukam inspiracji bo mi mąż w trasę wyjechał i sama cały dzień w domu jestem :\ zastanawiałam się nad fryzjerem ale szkoda mi włosów chyba jednak :\

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    A w jakim terminie miałaś te pierwsze cc? w 38 tyg czy później czy jak? A inne dziewczyny, które już wiedzą że będą miały cc, wiecie już kiedy?
    ja mam sie zglosic do poradni kwalifikujacej do ciecia miedzy 36 a 38 tc. Wtedy bede miala ustalony termin. W poprzedniej ciazy ciecie wykonano 39t1dz.c.

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie wiem czy będę mieć cc czy uda się sn. Wszystko okaże się 16.11 na usg, mam nadzieję że łożysko się podniesie i będę mogla rodzić sn. Jeśli nie czeka mnie właśnie planowane cc. Nie wiem jak to jest u nas w szpitalu, nie interesowalam się tym wcześniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ja dopiero wstalam zjadlam sniadanko i jeszcze leze w lozeczku :)

Genoweffa przepiekne zdjecia a maly przecudny :) my tez bedziemy chcieli zrobic sesje malemu i tez moze zdecydujemy sie w domu :)

Mandarynka trzymam kciuki za wizyte :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 10:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:

A w ogóle co dziś robicie? szukam inspiracji bo mi mąż w trasę wyjechał i sama cały dzień w domu jestem :\ zastanawiałam się nad fryzjerem ale szkoda mi włosów chyba jednak :\

To możemy sobie przybić piątkę. Ja też zostałam dziś sama na cały dzień. Mąż wróci dopiero późno wieczorem koło 22.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też jeszcze w łóżku dopiero się obudzilam :P ogolnie ostatnio się klade i spać nie mogę albo budze się co chwilę a potem im bliżej rana tym lepiej się spi :P ale nie mam co się spieszyć wczoraj posprzatalam chatę i nie mam żadnych pilnych zadań więc gnije w łóżku :D
    Genoweffa super ten Twój synek naprawdę słodki :D

alicja_, genoweffa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:

Ja dziś ciasto pieke bo jutro koleżanki z pracy do mnie przyjdą :) a do fryzjera to IDE odkąd jestem na l4 czyli od lipca - chyba już nie dotre przed porodem :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pytał o termin cięcia. Ja mam termin z OM na 3 grudnia a termin cięcia mam ma 27 listopada na godz 12;)

Moje maleństwo waży już 2700 gram. Lekarz mówi, że będzie ważyła w granicach 3500gram. Duży brzuszek ma ;) a ja jestem 6,5 kg do przodu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 11:18

Karola1990, alicja_, pati_zuzia, Madzisek, genoweffa, Dżulia, Flakonik, Klara87 lubią tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ja dziś ciasto pieke bo jutro koleżanki z pracy do mnie przyjdą :) a do fryzjera to IDE odkąd jestem na l4 czyli od lipca - chyba już nie dotre przed porodem :P

Ciasto odpada, bo mam straszną zgagę po praktycznie każdym a zrobić i nie zjeść to bez sensu :P U fryzjera ostatnio byłam w lutym 2014 :)

Alicja mój pewnie też o tej porze wróci :\

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    cześć dziewczyny,
    Ja dzisiaj miałam usg i dowiedziałam się że mam łożysko nisko schodzące, brzegiem dochodzące do ujścia wewnętrznego, mam mieć kontrolę za 3 tyg i może się podniesie a jak nie to czeka mnie cc, zaskoczona jestem bardzo bo nastawiałam się w 100% na poród sn, a tu takie coś. Czy któraś też tak ma bądź miała? Czy się podniosło te łożysko? A nawet jak się podniesie powiedzmy w tym 35 tygodniu i nastawię się na poród sn, a potem się znowu obniży i ja o tym nie będę wiedziała to co wtedy? Ta lekarka co mi robiła usg powiedziała że może dojść do krwawienia i odklejenia łożyska, bardzo mnie to zmartwiło.
    Nie denerwuj się kochana. Ja od 15 tygodnia dowiedziałam się też że mam łożysko przodujące. Wylądowałam wtedy pierwszy raz z krwawieniem w szpitalu bo łożysko nachodziło na szyjkę i ocierało o nią. Całą ciążę czekałam w niepewności czy się podniesie. Dużo o tym rozmawiałam z lekarzem. W najgorszym wypadku, kiedy łożysko do końca ciąży nachodzi na ujście szyjki należy bardzo dokładnie obserwować czy nie dochodzi do krwawienia. Wtedy to znak że łożysko odkleja się i zaczyna "wychodzić" przez szyjkę i trzeba robić natychmiast cesarkę. Jeżeli jednak nie ma krwawienia to robi się cesarkę później, w wyznaczonym terminie. Cesarka musi być bo jak zacznie Ci się akcja porodowa to urodzisz najpierw łożysko a wiadomo że wtedy dziecko pozbawione jest życia :(
    Ja jestem w 33 tygodniu i wreszcie pojawiło się światełko nadziei bo na ostatniej wizycie lekarz powiedział że łożysko przesunęło się ku górze o całe 13 mm :D dla mnie to bardzo dużo bo cały czas nachodziło na szyjkę. Teraz mam wizytę w czwartek i sprawdzimy czy dalej idzie do góry. Lekarz mnie uspokajał że nieraz nawet przed samym porodem łożysko się przekręca w górę także spokojnie. Najważniejsze żebyś miała wszystko pod kontrolą i szybko reagowała na jakiekolwiek krwawienie. Jestem pełna nadziei że przesunie Ci się do góry :)A jak nie to cesarkę też się nie martw-pamiętaj że chodzi o zdrowie Twojego dzieciątka a matka dla niego jest w stanie wszystko przetrwać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam mały kryzys związany z bolesnymi sutkami :( od początku ciąży miałam je wrażliwe i czasami bolesne ale myślałam że to minie. A tu już 33 tydzień ciąży a sutki jak bolały tak bolą :( cholernie bolą :( i teraz boję się że nie będę mogła przez to karmić bo nie wyobrażam sobie dać dziecku taką bolesną brodawkę :(
    Kupiłam krem ale ni za bardzo pomaga. Czy któraś z doświadczonych mam mogłaby się wypowiedzieć czy ten ból minie po porodzie? Bo zaczynam mieć doła :(

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Ciasto odpada, bo mam straszną zgagę po praktycznie każdym a zrobić i nie zjeść to bez sensu :P U fryzjera ostatnio byłam w lutym 2014 :)

Alicja mój pewnie też o tej porze wróci :\
    W lutym 2014? To dobra jesteś :D ja też w lutym ale tego roku :P

Kurde ale mnie mdli :/ zastanawiam się czy jak cos zjem to mi przejdzie czy się porzygam...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że tak jak wczoraj obudziłam sę rozanielona moimi sennymi marzeniami tak dzisiaj miałam ciężką noc. Śniło mi się, że M zawiózł mnie do szpitala, nie miałam skurczy, akcja się nie zaczynała, ale uznaliśmy, żee czekanie w szpitalu będzie bezpieczniejsze. Tam dopadła mnie moja gin, podała leki wwołujące poród, urodziłam naprawdę maleńką dziecinę, a wtedy ginka uznała, że skoro Lila jest taka mała to jeszcze powinna trochę posiedzieć w brzuchu więc zaczęła mi ją wciskać spowrotem tą samą drogą którą wyszła. Dziecko oczywiście nie przeżyło, a ginka kazała mi przyjechać do siebie na wizyte aby zaplanować starania o kolejne. Obudziłam się w nocy przerażona. Męża obok nie bylo bo jest przeziębiony i wyprowadził się z sypialni. Długo czekałam, aż mała się poruszy na szczęście wkrótce potem dostała czkawki i mogłam się uspokoić.
    Noc zarwana. Żołądek boli od niedzieli... Masakra jakaś...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Alisss, nie pomogę. Mnie bolały właśnie dopiero przy karmieniu. I karmiłam długo z popękanymi. Nie chcę z siebie robić męczennicy, ale jestem dumna, że dałam radę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 11:48

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam czy sobie w domu nie farbnąć włosów. Moja fryzjerka zmieniła ostatnio farby na nowe i dosłownie po 2 tygodniach po kolorze ani śladu, a nowej nie chce mi się szukać...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie posprzatalam i chyba zrobie sobie dietetyczne ciasto bo mam ochote na slodkie :) Ja tez w lutym ale w tego roku bylam u fryzjera :P

‹‹ 1342 1343 1344 1345 1346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ