X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od poczatku ciazy co 2tyg ;)
    Teraz mam przyjsc na poczatku 37tyg(jak dotrwam) i prawdopodobnie po wizycie juz pojde do szpitala.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam roznie,raz co 2tyg raz co 4tyg,teraz mam po 2tyg znowu wizyte,te pierwsze ktg i potem pewnie tez po 2 tyg bede jeszcze miec.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ehh widzisz Ty no.. a proponowalam mu wczoraj jak od Cioci wracalismy,ze zajedziemy,moze akurat jeszcze bedzie wywijac na scenie:p ale sie zawstydzil i glupio mu bylo,ze ze mna w ciazy i jeszcze Laura.. :d hehehe Czubek Moj no;D
    Mój za to jak idziemy do sasiadki ktora urodzila 2 tyg temu i zaczyna karmic to wychodzi z pokoju bo jak mowi obcych cycek ogladac nie bedzie :P mimo iz ona robi to naprawde dyskretnie. Zawsze z niego wtedy szydze i sie smieje, ze jakos na plazy to obce cycki ogladac mu nie przeszkadza ;)

Pchełka, iNso87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    Wesele udane piekne dziewczyny ale o 3 w nocy zaczelam krwawic pokechalismy rano do szpitala odchodzi mi czop szyjka plaska otwarta gotowa do porodu ;/// skurcze na ktg nie reguralne. Lekarz powiedzial ze kilka godzin pozniej byla by juz reguralna akcja porodowa dostalam zastrzyki na plucka i jakies inne
    Wykrakalsm sibie albo mialam takiego czuja :/ talze poprawiny mam w szszpitalu chca zebym wytrzymala jeszczr jakies dwa tyg ehhh az sie poplakalam dzisiaj:(((( sory za lek

Bledy ale pisze na tel

OMG:(
    Trzymaj się kochana!
    Niech dzidziuś jeszcze posiedzi w brzuszku!
    Na jakim poziomie miałaś skurcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 19:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Alicja super wygladasz :)

Dziękuję! ;*

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Macie już wizyty co 2 tyg? Bo Mi już teraz kazała przyjść za 2 tyg anie jak zwykle za 4.

Ja ostatnie 2-3 wizyty miałam co 10dni, a od następnej wizyty będę już miała co 7 dni :)
    Musiałam się poumawiać już na wszystkie wizyty do końca ciąży, bo później ciężko z terminami. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam już poumawiane wszystkie wizyty do końca. Teraz mam w środę 2 tyg po poprzedniej , a dalej już co tydzień - wizyta+ktg.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko to ciekawe czy ją po następnej też już będę mieć za tydzien. Jak tu na to zarobić! :( :o

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Ja też mam już poumawiane wszystkie wizyty do końca. Teraz mam w środę 2 tyg po poprzedniej , a dalej już co tydzień - wizyta+ktg.

A kiedy masz ostatnią wizytę? Bo ja mam 29listopada, a termin 1 grudnia - i teraz nie wiem, czy umawiać jeszcze jedną czy już nie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 25 listopada a termin z z OM 30 listopad a z USG właśnie 25 listopad. Mam nadzieję, że mała wykluje się wcześniej :)

alicja_ lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i co od Pchelkaaa cisza? czy coś przegapiłąm?

KasiaG24 ojej współczuję, ale dobrze, że dostałaś sterdydy na płucka, jeszcze z tydzień choć żeby się wszystko wstrzymało a potem to nie masz co się już martwić. Teraz potrzebny Ci odpoczynek i spokój. Dzidzia jest pod dobrą opieką i nic się nie martw, na tym etapie na pewno wszystko z dzieckiem będzie dobrze

Alicja ty naszą miss chyba jesteś! super wyglądasz!

U nas ciut leiej, jeśli tak można powiedzieć, od rana Olek miał tylko raz gorązke o godz 11 - 38,1 a poźniej już spokój, niestety znów nam zwymiotował około 18 :/ eh Zobaczymy jak noc będzie wyglądała.

7w3d 💔
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja nie wiem nawet ale ja je idczuwdlam jako dosc di

Silne

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    A kiedy masz ostatnią wizytę? Bo ja mam 29listopada, a termin 1 grudnia - i teraz nie wiem, czy umawiać jeszcze jedną czy już nie..

Umówić się przecież możesz :) najwyżej nie pojdziesz ;)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia trzymaj się tam uparcie w dwupaku bo my tu wszystkie z tobą jesteśmy.
    Alicja Chudzino po tobie z przodu wcale nie widać że w ciąży jesteś :-D
    Ja jeszcze niewiem jak u mnie z wizytą będzie. Z córką miałam normalnie do końca co 4 tygodnie. We wtorek wizytuje więc zobaczymy ale obstawiam że albo będę jeszcze miała za 4 albo umówi mnie za trzy tygodnie. Rozmawiałam za to z ginekologiem o ktg i wiem ze przed porodem Nie będziemy go robić chyba że koniecznie będę chciala to da mi skierowanie na ktg do szpitala.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wiecie co, znowu niedziela i znowu tydzień minął :P jakos szybko teraz te tygodnie zaczęły mi lecieć :D i jak SE pomyśle że za 3 tygodnie antus już może bezpiecznie wychodzić to jakis taki niepokój mnie ogarnia :D
    A nie wiem czy Wam mówiłam że byłam w pracy L4 zanieść to się mnie pytali czy już urodziłam że brzuszek taki mały jak po porodzie :P
    A jedną kolezanka to prawie plakala i mówiła że mi tak zazdrości bo oni remontowali kilka lat dom i czekali z drugim dzieckiem aż się wprowadza, niestety w międzyczasie zachorowała i bierze jakieś hardcorowe leki które ingeruja w DNA i nie ma już opcji by była w ciazy bo to by było zbyt niebezpieczne dla niej i dla dziecka...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Umówić się przecież możesz :) najwyżej nie pojdziesz ;)

masz rację:)
    Tak zrobię, jeżeli jeszcze będą w ogóle wolne terminy:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 – Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.
    Ja również wizytuję jutro, ale bardzo późno, bo o 20:15.

kwiatakacji – dziękuję!:)

MeGi2986, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Kurde wiecie co, znowu niedziela i znowu tydzień minął :P jakos szybko teraz te tygodnie zaczęły mi lecieć :D i jak SE pomyśle że za 3 tygodnie antus już może bezpiecznie wychodzić to jakis taki niepokój mnie ogarnia :D
    A nie wiem czy Wam mówiłam że byłam w pracy L4 zanieść to się mnie pytali czy już urodziłam że brzuszek taki mały jak po porodzie :P
    A jedną kolezanka to prawie plakala i mówiła że mi tak zazdrości bo oni remontowali kilka lat dom i czekali z drugim dzieckiem aż się wprowadza, niestety w międzyczasie zachorowała i bierze jakieś hardcorowe leki które ingeruja w DNA i nie ma już opcji by była w ciazy bo to by było zbyt niebezpieczne dla niej i dla dziecka...

Powiem Ci, że ja sobie ostatnio uświadomiłam, że może być taka sytuacja, że np. za 2 tygodnie MOGĘ MIEĆ DZIECKO.
    Niby wszystko gotowe, wyprawka czeka, torba spakowana i generalnie takie rzeczy organizacyjne są ogarnięte - to mimo wszystko ogarnęła mnie lekka panika.

A co do brzuszka - to Ty też jesteś chudzina i masz malutki brzuszek! To dlatego tak się pomylili w pracy:) Nie dziwię się:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja dziękuję i również powodzenia :)
    Matko cały dzień czekania przed Tobą, ja mam na 14.00.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Powiem Ci, że ja sobie ostatnio uświadomiłam, że może być taka sytuacja, że np. za 2 tygodnie MOGĘ MIEĆ DZIECKO.
    Niby wszystko gotowe, wyprawka czeka, torba spakowana i generalnie takie rzeczy organizacyjne są ogarnięte - to mimo wszystko ogarnęła mnie lekka panika.

A co do brzuszka - to Ty też jesteś chudzina i masz malutki brzuszek! To dlatego tak się pomylili w pracy:) Nie dziwię się:)

A no właśnie, wyprawka wyprawką pokój pokojem ale jakos tak... Szybciej mi serce zaczyna bic jak o tym wszystkim myślę :PP

Megi to jutro trzymamy kciuki za Ciebie i Franka :DD
    I za Alicję z Sara :) Alicja tonormalniee weterankaa jesteś ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 20:29

MeGi2986, alicja_ lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1326 1327 1328 1329 1330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ