X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od poczatku ciazy co 2tyg ;)
    Teraz mam przyjsc na poczatku 37tyg(jak dotrwam) i prawdopodobnie po wizycie juz pojde do szpitala.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam roznie,raz co 2tyg raz co 4tyg,teraz mam po 2tyg znowu wizyte,te pierwsze ktg i potem pewnie tez po 2 tyg bede jeszcze miec.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ehh widzisz Ty no.. a proponowalam mu wczoraj jak od Cioci wracalismy,ze zajedziemy,moze akurat jeszcze bedzie wywijac na scenie:p ale sie zawstydzil i glupio mu bylo,ze ze mna w ciazy i jeszcze Laura.. :d hehehe Czubek Moj no;D
    Mój za to jak idziemy do sasiadki ktora urodzila 2 tyg temu i zaczyna karmic to wychodzi z pokoju bo jak mowi obcych cycek ogladac nie bedzie :P mimo iz ona robi to naprawde dyskretnie. Zawsze z niego wtedy szydze i sie smieje, ze jakos na plazy to obce cycki ogladac mu nie przeszkadza ;)

Pchełka, iNso87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    Wesele udane piekne dziewczyny ale o 3 w nocy zaczelam krwawic pokechalismy rano do szpitala odchodzi mi czop szyjka plaska otwarta gotowa do porodu ;/// skurcze na ktg nie reguralne. Lekarz powiedzial ze kilka godzin pozniej byla by juz reguralna akcja porodowa dostalam zastrzyki na plucka i jakies inne
    Wykrakalsm sibie albo mialam takiego czuja :/ talze poprawiny mam w szszpitalu chca zebym wytrzymala jeszczr jakies dwa tyg ehhh az sie poplakalam dzisiaj:(((( sory za lek

Bledy ale pisze na tel

OMG:(
    Trzymaj się kochana!
    Niech dzidziuś jeszcze posiedzi w brzuszku!
    Na jakim poziomie miałaś skurcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 19:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Alicja super wygladasz :)

Dziękuję! ;*

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Macie już wizyty co 2 tyg? Bo Mi już teraz kazała przyjść za 2 tyg anie jak zwykle za 4.

Ja ostatnie 2-3 wizyty miałam co 10dni, a od następnej wizyty będę już miała co 7 dni :)
    Musiałam się poumawiać już na wszystkie wizyty do końca ciąży, bo później ciężko z terminami. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam już poumawiane wszystkie wizyty do końca. Teraz mam w środę 2 tyg po poprzedniej , a dalej już co tydzień - wizyta+ktg.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko to ciekawe czy ją po następnej też już będę mieć za tydzien. Jak tu na to zarobić! :( :o

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Ja też mam już poumawiane wszystkie wizyty do końca. Teraz mam w środę 2 tyg po poprzedniej , a dalej już co tydzień - wizyta+ktg.

A kiedy masz ostatnią wizytę? Bo ja mam 29listopada, a termin 1 grudnia - i teraz nie wiem, czy umawiać jeszcze jedną czy już nie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 25 listopada a termin z z OM 30 listopad a z USG właśnie 25 listopad. Mam nadzieję, że mała wykluje się wcześniej :)

alicja_ lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i co od Pchelkaaa cisza? czy coś przegapiłąm?

KasiaG24 ojej współczuję, ale dobrze, że dostałaś sterdydy na płucka, jeszcze z tydzień choć żeby się wszystko wstrzymało a potem to nie masz co się już martwić. Teraz potrzebny Ci odpoczynek i spokój. Dzidzia jest pod dobrą opieką i nic się nie martw, na tym etapie na pewno wszystko z dzieckiem będzie dobrze

Alicja ty naszą miss chyba jesteś! super wyglądasz!

U nas ciut leiej, jeśli tak można powiedzieć, od rana Olek miał tylko raz gorązke o godz 11 - 38,1 a poźniej już spokój, niestety znów nam zwymiotował około 18 :/ eh Zobaczymy jak noc będzie wyglądała.

7w3d 💔
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja nie wiem nawet ale ja je idczuwdlam jako dosc di

Silne

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    A kiedy masz ostatnią wizytę? Bo ja mam 29listopada, a termin 1 grudnia - i teraz nie wiem, czy umawiać jeszcze jedną czy już nie..

Umówić się przecież możesz :) najwyżej nie pojdziesz ;)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia trzymaj się tam uparcie w dwupaku bo my tu wszystkie z tobą jesteśmy.
    Alicja Chudzino po tobie z przodu wcale nie widać że w ciąży jesteś :-D
    Ja jeszcze niewiem jak u mnie z wizytą będzie. Z córką miałam normalnie do końca co 4 tygodnie. We wtorek wizytuje więc zobaczymy ale obstawiam że albo będę jeszcze miała za 4 albo umówi mnie za trzy tygodnie. Rozmawiałam za to z ginekologiem o ktg i wiem ze przed porodem Nie będziemy go robić chyba że koniecznie będę chciala to da mi skierowanie na ktg do szpitala.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wiecie co, znowu niedziela i znowu tydzień minął :P jakos szybko teraz te tygodnie zaczęły mi lecieć :D i jak SE pomyśle że za 3 tygodnie antus już może bezpiecznie wychodzić to jakis taki niepokój mnie ogarnia :D
    A nie wiem czy Wam mówiłam że byłam w pracy L4 zanieść to się mnie pytali czy już urodziłam że brzuszek taki mały jak po porodzie :P
    A jedną kolezanka to prawie plakala i mówiła że mi tak zazdrości bo oni remontowali kilka lat dom i czekali z drugim dzieckiem aż się wprowadza, niestety w międzyczasie zachorowała i bierze jakieś hardcorowe leki które ingeruja w DNA i nie ma już opcji by była w ciazy bo to by było zbyt niebezpieczne dla niej i dla dziecka...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Umówić się przecież możesz :) najwyżej nie pojdziesz ;)

masz rację:)
    Tak zrobię, jeżeli jeszcze będą w ogóle wolne terminy:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 – Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.
    Ja również wizytuję jutro, ale bardzo późno, bo o 20:15.

kwiatakacji – dziękuję!:)

MeGi2986, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Kurde wiecie co, znowu niedziela i znowu tydzień minął :P jakos szybko teraz te tygodnie zaczęły mi lecieć :D i jak SE pomyśle że za 3 tygodnie antus już może bezpiecznie wychodzić to jakis taki niepokój mnie ogarnia :D
    A nie wiem czy Wam mówiłam że byłam w pracy L4 zanieść to się mnie pytali czy już urodziłam że brzuszek taki mały jak po porodzie :P
    A jedną kolezanka to prawie plakala i mówiła że mi tak zazdrości bo oni remontowali kilka lat dom i czekali z drugim dzieckiem aż się wprowadza, niestety w międzyczasie zachorowała i bierze jakieś hardcorowe leki które ingeruja w DNA i nie ma już opcji by była w ciazy bo to by było zbyt niebezpieczne dla niej i dla dziecka...

Powiem Ci, że ja sobie ostatnio uświadomiłam, że może być taka sytuacja, że np. za 2 tygodnie MOGĘ MIEĆ DZIECKO.
    Niby wszystko gotowe, wyprawka czeka, torba spakowana i generalnie takie rzeczy organizacyjne są ogarnięte - to mimo wszystko ogarnęła mnie lekka panika.

A co do brzuszka - to Ty też jesteś chudzina i masz malutki brzuszek! To dlatego tak się pomylili w pracy:) Nie dziwię się:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja dziękuję i również powodzenia :)
    Matko cały dzień czekania przed Tobą, ja mam na 14.00.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Powiem Ci, że ja sobie ostatnio uświadomiłam, że może być taka sytuacja, że np. za 2 tygodnie MOGĘ MIEĆ DZIECKO.
    Niby wszystko gotowe, wyprawka czeka, torba spakowana i generalnie takie rzeczy organizacyjne są ogarnięte - to mimo wszystko ogarnęła mnie lekka panika.

A co do brzuszka - to Ty też jesteś chudzina i masz malutki brzuszek! To dlatego tak się pomylili w pracy:) Nie dziwię się:)

A no właśnie, wyprawka wyprawką pokój pokojem ale jakos tak... Szybciej mi serce zaczyna bic jak o tym wszystkim myślę :PP

Megi to jutro trzymamy kciuki za Ciebie i Franka :DD
    I za Alicję z Sara :) Alicja tonormalniee weterankaa jesteś ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 20:29

MeGi2986, alicja_ lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1326 1327 1328 1329 1330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ