Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWczoraj ogladalam serial porody .Po trzech odcinkach musialam wylaczyc bo tak wylam a podczas partych parlam w jednym momencie razem z bohaterka
.
Zastanawialiscie sie juz o pzycjach podczas porodu bo slyszalam ,ze najlepiej jak najwiecej sioe ruszac ,na pilce i kucac przy skurczach .Wtedy niby glowka szybciej schodzi.alicja_, Pola_27, genoweffa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
maya34 wrote:Wczoraj ogladalam serial porody .Po trzech odcinkach musialam wylaczyc bo tak wylam a podczas partych parlam w jednym momencie razem z bohaterka
.
Zastanawialiscie sie juz o pzycjach podczas porodu bo slyszalam ,ze najlepiej jak najwiecej sioe ruszac ,na pilce i kucac przy skurczach .Wtedy niby glowka szybciej schodzi.
edit: a rodziłam w półsiedzącej pozycji nogi podciągnięte pod siebie, czyli standard, i teraz też tak chce, było mi wygodnie i zaprzeć się nogami i rękami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 08:52
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:Megi ja tez dzis pospalam az do 6!
a zaraz wychodze do labo oddac probke gbs i l4 do zus
Alicja, nasze kolejne ślicznościprezentowalas sie jak zona z Hollywood
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlicja nie mozna powiedziec,ze w ciazy bylas a na pewno,nie ze to 6 miesiac. Slicznie. My powoli wylazimy z lozka,choc taka pogoda na zewnatrZ,ze chetnie bym w nim jeszcze zostala
dlugi dzien sie zapowiada bo co tu robic,obiad mam ze wczoraj,chalupka ogarnieta. Moze wybiore sie do more jej bylej szefowej w odwiedziny, aby do 13 przetrwac. No jeszcze Gabrys moze mi zapewnic atrakcji
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymaya34 wrote:Wczoraj ogladalam serial porody .Po trzech odcinkach musialam wylaczyc bo tak wylam a podczas partych parlam w jednym momencie razem z bohaterka
.
Zastanawialiscie sie juz o pzycjach podczas porodu bo slyszalam ,ze najlepiej jak najwiecej sioe ruszac ,na pilce i kucac przy skurczach .Wtedy niby glowka szybciej schodzi.
ahahaha:) Ja też wczoraj oglądałam dwa odcinki i czułam się jak bym była tam z nimi na tej porodówcemaya34 lubi tę wiadomość
-
jak wszystkie to wszystkie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:32
Tinusia, MeGi2986, rewelka, revvelka, Klara87, Pola_27, pati_zuzia, Mama-julka, ZieloneOliwki, alisss871, alicja_, Nadulka, maya34, Kate4, Marta0912, Dżulia, kwiatakacji, Piegus, Matleena, Moniusia89, genoweffa, Madzisek, moniek90 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Skoro tutaj tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:56
rewelka, revvelka, justyna14, Tinusia, MeGi2986, Klara87, Pola_27, pati_zuzia, Mama-julka, ZieloneOliwki, alisss871, maya34, Nadulka, Kate4, Marta0912, Dżulia, kwiatakacji, Piegus, Matleena, Moniusia89, mandarynkaa, genoweffa, Madzisek, moniek90 lubią tę wiadomość
-
A tak poza tym to miałam wczoraj wizyte.
Nasz synek ma juz 2700gChyba będzie dość duży bo lekarz mówi ze wagowo jest 2 tygodnie do przodu. Główka juz do dołu, szyjka ma jeszcze ponad 4 cm, zamknięta, gbs ujemny i ogólnie wszystko w porządku. Następna wizyta za 2 tygodnie. Oczywiście na usg 3d zasłaniał się rączkami jakby płakał w kącie
obie piąstki na wysokości oczu ...urocze
I powoli zaczyna do mnie dociarać ze tak naprawde już niedługo zostaniemy rodzicamiPojedziemy do szpitala we dwoje a wrócimy już we troje
masakra
Czy wy dziewczyny już macie kąciki dla dziecka przygotowane ? W sensie że już łóżeczka, przewijaki i wszystko wszystko poukładane ? Ja jakoś się boje tak wszystko przemeblować pod dziecko... Wiem że to nie zapeszy ale jakoś tak wolałabym kilka dni przed porodem.rewelka, pati_zuzia, MeGi2986, Mama-julka, Nadulka, Pchełka, kwiatakacji, genoweffa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
maya34 wrote:Wczoraj ogladalam serial porody .Po trzech odcinkach musialam wylaczyc bo tak wylam a podczas partych parlam w jednym momencie razem z bohaterka
.
Ostatnio mielismy to na szkole rodzenia. Dokladnie tak jak mowisz, pozycje najlepsze z kalalem rodnym w dół sa najlepsze i porod trwa krócej. W trakcie skurczu najlepiej byc aktywną a pomiędzy odpoczywać. U nas to nawet przewidują, że można mieć ze soba soczki jablkowe, żeby troche cukier podnieść jakbyśmy słabły. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
lips wrote:Czy wy dziewczyny już macie kąciki dla dziecka przygotowane ? W sensie że już łóżeczka, przewijaki i wszystko wszystko poukładane ? Ja jakoś się boje tak wszystko przemeblować pod dziecko... Wiem że to nie zapeszy ale jakoś tak wolałabym kilka dni przed porodem.
Pare dni przed porodem to raczej nie, bo w sumie nie wiem kiedy to nastapi. Po 10.11 zamowimy materac do lozeczka, pozniej maz bedzie musial z sasiadem przeniesc komode, poprzesuwac meble i dopiero bedzie mozna rozkladac lozeczko, poprzecierac je, i dopiero ubierac w posciele itd.mysle ze to i tak w czasie sie rozwlecze. Posciele to pozakladam sama jak ze szpitala wyjde albo maz to zrobi zanim po nas przyjedzie do szpitala.