Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlicja wow to juz moze byc za chwile wow w szoku jestem ja za max 3 tyg chce byc rozpakowana
Dzis tesciowa dzwonila i boja sie zamowic bilet ze jak przyjada to moze nie urodze i nie zobacza wnuka
Kasiag trzymaj sie tam sciskaj nogi bedzie dobrze
Justyna super ze Olek juz taki postep zrobil juz moze byc tylko lepiej :)A dziewczyny juz napisaly ze nie masz sie co przejmowac i zgadzam sie z nimi
Asiowa poprosze adres
Pati_zuzia super zdjecie piekna pamiatka maly jest uroczy
Jednak kupie te tla do sesji i tez zrobimy taka swiateczna pamiatkeWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 21:50
pati_zuzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoniek90 wrote:W razie czego mogę posłużyć za translator
Baba nigdy nie ma:
- czasu
- pieniędzy
- w co się ubrać
Baba zawsze ma:
- rację
- śliczne dzieci
- głupiego chłopa
Baba z byle czego może zrobić:
- sałatkę jarzynową
- bigos
- wielką awanturę
Moniek, z takim translatorem jak Ty to będę Śląsk podbijać. Teraz to się pośmiałam jak po polskuMieszkam na Pomorzu, ale nie miałam okazji poznać kaszubskiego. To dopiero język.
moniek90 lubi tę wiadomość
-
Mama-julka wrote:Moniek, z takim translatorem jak Ty to będę Śląsk podbijać. Teraz to się pośmiałam jak po polsku
Mieszkam na Pomorzu, ale nie miałam okazji poznać kaszubskiego. To dopiero język.
W takim razie zapraszam na podbój ŚląskaKaszubski to dla mnie czarna magia, nie da się nic zrozumieć
Byłam kiedyś w skansenie we Wdzydzach i w jednej chacie, chyba szkole, dziewczyna śpiewała kaszubski alfabet...to było coś
-
nick nieaktualny
-
justyna14 wrote:krwią samą czy z glutem? bo jak z glutem to może kawałek czopa Ci odszedł.
-
nick nieaktualnymoniek90 wrote:W takim razie zapraszam na podbój Śląska
Kaszubski to dla mnie czarna magia, nie da się nic zrozumieć
Byłam kiedyś w skansenie we Wdzydzach i w jednej chacie, chyba szkole, dziewczyna śpiewała kaszubski alfabet...to było coś
Tak bo śląska to jest gwara i ja pojedynczych słów nie rozumiem, a kaszubski jest język i tego trzeba sié trochę uczyć. A alfabet ciekawy, racja. To jest krótsi to je dłużsi to kaszebska stolyca. Coś tam widły gnojne. Tyle pamiętamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 22:08
moniek90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Moniusia89 wrote:ja z Oer-Erkenschwick a Ty??
Ja z lippstadtale to w odwrotnym kierunku niż ty...
-
Wiecie co? Ale się ciesze mój mezyk poszedł dziś do pracy i od jutra ma tydzień urlopu
Do wtorku się uczy bo ma ten egzamin górniczy ale potem będziemy mieć w końcu trochę czasu dla siebieno i nie będę musiała sama spać cały tydzień
i będziemy antusiowi szykować pokój lozeczko składac, wózek pewnie będzie do odbioru
Strasznie się cieszemoniek90, pati_zuzia, Moniusia89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania14 wrote:z ciekawości musiałam spojrzeć w te papiery co dostawałam na prywatnych wizytach...
te usg 1 trymestru
wiek ciąży wg OM 12+2
USG 13+1
PTP wg USG 01.12
2t
OM 19+4
USG 20+1
ptp wg usg 03.12
3t
om 28+4
usg 30+5
ptp nie wpisał ;/
Jak nic wychodzi początek grudnia. Raczej to wiążący jest termin z pierwszego USG bo z późniejszych usg już nie ponieważ dzieci rosną już indywidualnie swoim tempem. A Ty jaką datę bierzesz pod uwagę?
-
nick nieaktualny