Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlicja wow to juz moze byc za chwile wow w szoku jestem ja za max 3 tyg chce byc rozpakowana
Dzis tesciowa dzwonila i boja sie zamowic bilet ze jak przyjada to moze nie urodze i nie zobacza wnuka 
Kasiag trzymaj sie tam sciskaj nogi bedzie dobrze
Justyna super ze Olek juz taki postep zrobil juz moze byc tylko lepiej :)A dziewczyny juz napisaly ze nie masz sie co przejmowac i zgadzam sie z nimi
Asiowa poprosze adres
Pati_zuzia super zdjecie piekna pamiatka maly jest uroczy
Jednak kupie te tla do sesji i tez zrobimy taka swiateczna pamiatke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 21:50
pati_zuzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoniek90 wrote:W razie czego mogę posłużyć za translator

Baba nigdy nie ma:
- czasu
- pieniędzy
- w co się ubrać
Baba zawsze ma:
- rację
- śliczne dzieci
- głupiego chłopa
Baba z byle czego może zrobić:
- sałatkę jarzynową
- bigos
- wielką awanturę

Moniek, z takim translatorem jak Ty to będę Śląsk podbijać. Teraz to się pośmiałam jak po polsku
Mieszkam na Pomorzu, ale nie miałam okazji poznać kaszubskiego. To dopiero język.
moniek90 lubi tę wiadomość
-
Mama-julka wrote:Moniek, z takim translatorem jak Ty to będę Śląsk podbijać. Teraz to się pośmiałam jak po polsku
Mieszkam na Pomorzu, ale nie miałam okazji poznać kaszubskiego. To dopiero język.
W takim razie zapraszam na podbój Śląska
Kaszubski to dla mnie czarna magia, nie da się nic zrozumieć
Byłam kiedyś w skansenie we Wdzydzach i w jednej chacie, chyba szkole, dziewczyna śpiewała kaszubski alfabet...to było coś
-
nick nieaktualny
-
Sama malutko dostaje to na skyrcze Ala bedziesz wiedziala to na F co sie po tym ma kolatania serca. Na razie wkledka czysta mam nadzieje ze przejdzie i pojde do domujustyna14 wrote:krwią samą czy z glutem? bo jak z glutem to może kawałek czopa Ci odszedł.
-
nick nieaktualnymoniek90 wrote:W takim razie zapraszam na podbój Śląska
Kaszubski to dla mnie czarna magia, nie da się nic zrozumieć
Byłam kiedyś w skansenie we Wdzydzach i w jednej chacie, chyba szkole, dziewczyna śpiewała kaszubski alfabet...to było coś 
Tak bo śląska to jest gwara i ja pojedynczych słów nie rozumiem, a kaszubski jest język i tego trzeba sié trochę uczyć. A alfabet ciekawy, racja. To jest krótsi to je dłużsi to kaszebska stolyca. Coś tam widły gnojne. Tyle pamiętam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 22:08
moniek90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Moniusia89 wrote:ja z Oer-Erkenschwick a Ty??

Ja z lippstadt
ale to w odwrotnym kierunku niż ty...
-
Wiecie co? Ale się ciesze mój mezyk poszedł dziś do pracy i od jutra ma tydzień urlopu

Do wtorku się uczy bo ma ten egzamin górniczy ale potem będziemy mieć w końcu trochę czasu dla siebie
no i nie będę musiała sama spać cały tydzień
i będziemy antusiowi szykować pokój lozeczko składac, wózek pewnie będzie do odbioru 
Strasznie się ciesze
moniek90, pati_zuzia, Moniusia89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania14 wrote:z ciekawości musiałam spojrzeć w te papiery co dostawałam na prywatnych wizytach...
te usg 1 trymestru
wiek ciąży wg OM 12+2
USG 13+1
PTP wg USG 01.12
2t
OM 19+4
USG 20+1
ptp wg usg 03.12
3t
om 28+4
usg 30+5
ptp nie wpisał ;/
Jak nic wychodzi początek grudnia. Raczej to wiążący jest termin z pierwszego USG bo z późniejszych usg już nie ponieważ dzieci rosną już indywidualnie swoim tempem. A Ty jaką datę bierzesz pod uwagę?
-
nick nieaktualny