Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyalicja_ wrote:Ja to narazie jestem spraliżowana i nie wiem co robić.
Brzuch ciągle twardy i bolesny. Jutro zrobimy jeszcze jedno KTG i zobaczymy jak z szyjką.
Lekarz kazał wziąć torby ;/ -
nick nieaktualnySuerte na grype sie szczepilam tez juz
aaa no zostawilismy samochod kolo lidla, bo bylismy na zakupach szybciutkich i blisko do szpitala i moj maz zapomnial,ze tam mozna tylko 2 godziny i mu mowie a samochod nie trzeba przestawic no i sie okazalo po kilku dniach kiedy przyszla kara,ze sie spoznil moze z 5 minut, wiec to chyba jego najdrozszy parking
teraz zaparkujemy juz na szpitalnym parkingu, nawet ak zajedziemy do lidla
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczynki
my jesteśmy po wizycie
zadwolona jestem bardzo, bo przy każdym pomiarze maluszka lekarka jak nigdy mówiła, że idealne i książkowe
mały już waży 2400:) cieszę się też, bo martwiłam się, że skoro można ciążę przenosić dwa tyg to trafię w Wigilię
ale lekarka powiedziała, że mam się nastawiać na poród przed terminem a nie po, bo od samego początku ciąża wygląda na starszą niż wynika z miesiączki, gdzieś o 4 dni
więc nastawiam się na poród w Mikołaja
MeGi2986, ania14, Mama-julka, Nadulka, Madzisek, Suerte, justyna14, moniek90, Acikk, Moniusia89, pati_zuzia, pati_zuzia, pati_zuzia, akira, genoweffa, Matleena, kwiatakacji, Klara87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:no a generalnie to teraz mi przykro
bo cała akcja wynikła z powodu problemów z zasypianiem Olka
Flakonik nie wygłupiaj się i nie zostawiaj nas. Ja tam na nikogo się nie obraziłam, każdy może pisać co chce. Z części porad skorzystałam z części nie, na razie z sukcesem mega wielkiem jak dla mnie bo Oluś teraz na noc zasnął w ciągu 6 min, bez płaczu dał się odłożyć do łóżeczka, sam do podusi się przytulił, tylko rączkę wyciągnął, żeby go pogłaskać. Wyszłam po 6 min, zanim jeszcze dobrze zasnął a było to 20 min temu, jest cisza, więc smacznie śpi
Szkoda, że taki sukces podzielił forum
Nie powinno być Ci przykro bo to nie Twoja wina. Kazda jest odpowiedzialna za siebie i swoje wpisyjesli ktos uwaza ze jedna dyskusja przekresla pare miesiecy przyjemnej konwersacji i moim zdaniem zażyłych relacji no to trudno, nikogo na siłe nie zatrzymasz. Choć wierze ze to tylko chwilowe i wszystko wroci do normy
Ja do nikogo nie mam pretensji, był temat i już go nie ma -
nick nieaktualnyania14 wrote:no duża... więc ja już nie mam nic przeciwko żeby w najbliższym czasie się rozpakować
a już na pewno nie chciałam dotrwać do terminu z om
Mnie też denerwuje to że nikt nie bierze pod uwagę dłuższych cykli, a kieruje się tym koleczkiem.
To czekamy razem z Tobą -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kurcze alicja to juz? W szoku jestem, a szczerze powiem ci ze sie zastanawiałam czy czasami sarka po tych wszystkich waszych przygodach i perturbacjach nie posiedzi dluzej w brzuszku i wyjdzie dopiero po terminie ale widocznie bardzo chce sie spotkac juz z rodzicami. To skoro masz torby wziąć to w szpitalu zostaniesz, tylko informuj nas na bieżąco. Moze bedziesz pierwsza. Trzymam mocno kciuki
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyalicja_ wrote:Nadulka lekarz powiedział, że "od 2,5 kg raczej nie hamują już porodu, ale zobaczymy jak będzie jutro"... Może spróbują w razie czego jeszcze wstrzymać to kroplówką.
Powiedział, że może być tak, że to ustąpi i jeszcze troche pociągne, a może być tak, że tylko zacznie coraz bardziej się rozkręcać i za 2 dni będziemy rodzicami.
ALE.. JAK TO? JUŻ?więc będziemy sobie razem w szpitalu leżeć
-
nick nieaktualnyMi$ia26 wrote:Kochane gratuluje udanych wizyt jakie duze te wasze dzieciaczki az jestem ciekawa ile nasz klocuszek wazy
A bedziecie zakladac szaliczki na wyjscie ze szpitala bo zastanawiam sie czy kupic czapke z szalikiem czy bez ??
Nie myślałam nad szalikiem. Chyba to zależy jak bardzo zabudowany jest kombinezon. No nie wiem. -
O matko poszłam na godzinę z mężem w wannie polezec a tu tyle newsów!
Alicja o matko, szok no ale z drugiej strony Sara już duża i nic jej nie grozi ją urodziłam się z podobną wagai nic nigdy mi nie było z tego powodu a drobiazgiem nie jestem i to ile lat temu
Ale mimo wszystko trzymajcie się jak najdluzej no i koniecznie dawaj znać co i jak że szpitala!
Madzia to gratuluje dużego już Antkano i super że nie będziesz się już meczyc.
A Ty Justynka niczym się nie przejmuj bo tak jak któras napisała każda odpowiada za siebie i co pisze a jak widać Twoje dziecko wcale nie ma jakiejś traumy i spokojnie śpia to najważniejsze żeby Wszyscy byli szczęśliwi
:*
justyna14, Madzia890722 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewuszki
Oj ostro tu dzisiaj było widzę
Hormony buzują
Miejmy nadzieję, że wszystko wróci do normy, kiedy emocje opadnąNie ma sensu się kłócić o poglądy, każdy ma swoje
Kate to niesamowite, że za 12 dni zostaniesz mamądołączam do grona dziewczyn, które ze zgromadzonym prowiantem będą oczekiwać wieści tego dnia
alicja_ trzymam kciuki, żeby Sarka jeszcze sobie pomieszkała w brzuszku, a jeśli nie to nie martw się, malutka widocznie jest gotowajedziesz jutro na Godulę? Odzywaj się stamtąd i informuj co się dzieje
justyna14 nie przejmuj się i nie czuj winna! Po to jest to forum, żeby się dzielić swoimi problemami. Miałaś poważny problem i ciesz się, że wspólnymi siłami dzięki pomocy dziewczyn udało Ci się go rozwiązać! Pola na pewno jest Ci wdzięczna, że nie musisz dźwigać i nosić jej braciszka
Cieszę się ze wszystkich udanych wizyt! Powoli niedługo zaczną pojawiać się zdjęcia dzieciaczków
pati_zuzia cudowna z Was rodzinkaWidać, że zgrany z Was zespół
Dołączam się też do grona amatorek wina Mogen DavidZ czystym sumieniem polecam
przepyszne, zupełnie inne niż wszystkie
Ufff...no to się rozpisałam
Nie kłóćcie się dziewczynyTo nie ma sensu
Takie kochane z Was babeczki, szkoda nerwów Waszych i Waszych Pociech
justyna14, pati_zuzia, Kate4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania14 wrote:jak do starań to więcej cykli
ale dość często, ile razy zdażyło się że @ 2 razy w miesiącu
więc gin nie może podawać terminu porodu i porównywać mnie np z taką co ma cykl 32dni bo to już tydzień różnicy w terminie ;/
Oczywiściel że nie powinien porównywać. A koleczko zrobione na 28 dni raczej. Ja mam co 35 dni w miarę regularne. Lekarz nie powinien brać czasami pod uwagę dnia przyblizonego terminu porodu z usg do 15 tyg.? Bo tak mi się wydaje. -
nick nieaktualnyGratuluje Wam wszystkim udanych wizyt
U nas wszystko ok, Wojtek wlasnie buszuje w brzuchuniestety nie mam pojecia ile wazy, bo ostatnie pomiary mial robione w 30tc
za tydzien mamy ostatnia wizyte, a 12.11 idziemy do szpitala czekac na porod
Wasze dzieciaczki sa juz takie duze, mam nadzieje, ze moj synus tez tak ladnie przybiera na wadze
Alicja powodzeniatwoja cora naprawde spieszy sie na spotknie z Wami
Nadulka, MeGi2986, Mama-julka, moniek90, Madzisek, Dżulia, akira, pati_zuzia lubią tę wiadomość