Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Ja to narazie jestem spraliżowana i nie wiem co robić.
    Brzuch ciągle twardy i bolesny. Jutro zrobimy jeszcze jedno KTG i zobaczymy jak z szyjką.
    Lekarz kazał wziąć torby ;/
    Kurcze niby kazdy wyczekuje tej chwili, ale jak już ma się tą świadomość że to już to ogarnia panika. 3mam kciuki żeby było po Waszej myśli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte na grype sie szczepilam tez juz :) aaa no zostawilismy samochod kolo lidla, bo bylismy na zakupach szybciutkich i blisko do szpitala i moj maz zapomnial,ze tam mozna tylko 2 godziny i mu mowie a samochod nie trzeba przestawic no i sie okazalo po kilku dniach kiedy przyszla kara,ze sie spoznil moze z 5 minut, wiec to chyba jego najdrozszy parking :D teraz zaparkujemy juz na szpitalnym parkingu, nawet ak zajedziemy do lidla :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    pati_zuzia ale z Was cudowna rodzinka :) Tylko po kim Gabryś ma takie blond włoski??

U mnie też taka anomalia.

Nie wyglupiaj się, to nie Twoja wina, najważniejsze że Oluś sam zasypia.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) my jesteśmy po wizycie :) zadwolona jestem bardzo, bo przy każdym pomiarze maluszka lekarka jak nigdy mówiła, że idealne i książkowe ;) mały już waży 2400:) cieszę się też, bo martwiłam się, że skoro można ciążę przenosić dwa tyg to trafię w Wigilię :D ale lekarka powiedziała, że mam się nastawiać na poród przed terminem a nie po, bo od samego początku ciąża wygląda na starszą niż wynika z miesiączki, gdzieś o 4 dni ;) więc nastawiam się na poród w Mikołaja ;)

nick nieaktualny, ania14, nick nieaktualny, Nadulka, Madzisek, nick nieaktualny, justyna14, moniek90, Acikk, Moniusia89, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, akira, nick nieaktualny, Matleena, nick nieaktualny, Klara87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    no a generalnie to teraz mi przykro :( bo cała akcja wynikła z powodu problemów z zasypianiem Olka :/
    Flakonik nie wygłupiaj się i nie zostawiaj nas. Ja tam na nikogo się nie obraziłam, każdy może pisać co chce. Z części porad skorzystałam z części nie, na razie z sukcesem mega wielkiem jak dla mnie bo Oluś teraz na noc zasnął w ciągu 6 min, bez płaczu dał się odłożyć do łóżeczka, sam do podusi się przytulił, tylko rączkę wyciągnął, żeby go pogłaskać. Wyszłam po 6 min, zanim jeszcze dobrze zasnął a było to 20 min temu, jest cisza, więc smacznie śpi :)
    Szkoda, że taki sukces podzielił forum :/
    Ogromnie się cieszę z Waszego sukcesu :)
    Nie powinno być Ci przykro bo to nie Twoja wina. Kazda jest odpowiedzialna za siebie i swoje wpisy :) jesli ktos uwaza ze jedna dyskusja przekresla pare miesiecy przyjemnej konwersacji i moim zdaniem zażyłych relacji no to trudno, nikogo na siłe nie zatrzymasz. Choć wierze ze to tylko chwilowe i wszystko wroci do normy ;)
    Ja do nikogo nie mam pretensji, był temat i już go nie ma :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    no duża... więc ja już nie mam nic przeciwko żeby w najbliższym czasie się rozpakować
    a już na pewno nie chciałam dotrwać do terminu z om :(

Mnie też denerwuje to że nikt nie bierze pod uwagę dłuższych cykli, a kieruje się tym koleczkiem.
    To czekamy razem z Tobą :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia gratuluję udanej wizyty i dobrych wieści :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Madzia gratuluję udanej wizyty i dobrych wieści :)

dziękuję <3

no i odstawiamy już duphaston :) i dostałam super tabletki na ta paskudną zgagę i refluks, które są wspaniałe, bo zgaga po nich znika momentalnie!

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:15

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze alicja to juz? W szoku jestem, a szczerze powiem ci ze sie zastanawiałam czy czasami sarka po tych wszystkich waszych przygodach i perturbacjach nie posiedzi dluzej w brzuszku i wyjdzie dopiero po terminie ale widocznie bardzo chce sie spotkac juz z rodzicami. To skoro masz torby wziąć to w szpitalu zostaniesz, tylko informuj nas na bieżąco. Moze bedziesz pierwsza. Trzymam mocno kciuki

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane gratuluje udanych wizyt jakie duze te wasze dzieciaczki az jestem ciekawa ile nasz klocuszek wazy :) A bedziecie zakladac szaliczki na wyjscie ze szpitala bo zastanawiam sie czy kupic czapke z szalikiem czy bez ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Ciebie denerwuje że nikt nie bierze pod uwage dłuższych a mnie krótszych
    moje cykle trwały 23dni...

zanjomy męża odpisał... ich córka ma 4.8kg i 60cm
    poród sn UWAGA !! 1h

Oł, u Ciebie odwrotnie. Ale i tak źle i tak niedobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Nadulka lekarz powiedział, że "od 2,5 kg raczej nie hamują już porodu, ale zobaczymy jak będzie jutro"... Może spróbują w razie czego jeszcze wstrzymać to kroplówką.

Powiedział, że może być tak, że to ustąpi i jeszcze troche pociągne, a może być tak, że tylko zacznie coraz bardziej się rozkręcać i za 2 dni będziemy rodzicami.

ALE.. JAK TO? JUŻ?
    Ją też mam cały czas twardy brzuch a w nocy jak kamień ale nie boli więc myślę że jest ok. Gin mówi że do 11 powinnam wytrzymać;) więc będziemy sobie razem w szpitalu leżeć;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Kochane gratuluje udanych wizyt jakie duze te wasze dzieciaczki az jestem ciekawa ile nasz klocuszek wazy :) A bedziecie zakladac szaliczki na wyjscie ze szpitala bo zastanawiam sie czy kupic czapke z szalikiem czy bez ??

Nie myślałam nad szalikiem. Chyba to zależy jak bardzo zabudowany jest kombinezon. No nie wiem.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko poszłam na godzinę z mężem w wannie polezec a tu tyle newsów!

Alicja o matko, szok no ale z drugiej strony Sara już duża i nic jej nie grozi ją urodziłam się z podobną waga :) i nic nigdy mi nie było z tego powodu a drobiazgiem nie jestem i to ile lat temu :P
    Ale mimo wszystko trzymajcie się jak najdluzej no i koniecznie dawaj znać co i jak że szpitala!

Madzia to gratuluje dużego już Antka :D no i super że nie będziesz się już meczyc.

A Ty Justynka niczym się nie przejmuj bo tak jak któras napisała każda odpowiada za siebie i co pisze a jak widać Twoje dziecko wcale nie ma jakiejś traumy i spokojnie śpi :) a to najważniejsze żeby Wszyscy byli szczęśliwi :) :*

justyna14, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:15

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki :-) Oj ostro tu dzisiaj było widzę :-) Hormony buzują :-)
    Miejmy nadzieję, że wszystko wróci do normy, kiedy emocje opadną :-) Nie ma sensu się kłócić o poglądy, każdy ma swoje :-)

Kate to niesamowite, że za 12 dni zostaniesz mamą :-) dołączam do grona dziewczyn, które ze zgromadzonym prowiantem będą oczekiwać wieści tego dnia :-)

alicja_ trzymam kciuki, żeby Sarka jeszcze sobie pomieszkała w brzuszku, a jeśli nie to nie martw się, malutka widocznie jest gotowa :-) jedziesz jutro na Godulę? Odzywaj się stamtąd i informuj co się dzieje :-)

justyna14 nie przejmuj się i nie czuj winna! Po to jest to forum, żeby się dzielić swoimi problemami. Miałaś poważny problem i ciesz się, że wspólnymi siłami dzięki pomocy dziewczyn udało Ci się go rozwiązać! Pola na pewno jest Ci wdzięczna, że nie musisz dźwigać i nosić jej braciszka :-)

Cieszę się ze wszystkich udanych wizyt! Powoli niedługo zaczną pojawiać się zdjęcia dzieciaczków :-)

pati_zuzia cudowna z Was rodzinka :-) Widać, że zgrany z Was zespół :-)

Dołączam się też do grona amatorek wina Mogen David :-D Z czystym sumieniem polecam :-D przepyszne, zupełnie inne niż wszystkie :-D

Ufff...no to się rozpisałam :-D

Nie kłóćcie się dziewczyny :-) To nie ma sensu :-) Takie kochane z Was babeczki, szkoda nerwów Waszych i Waszych Pociech :-)

justyna14, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    jak do starań to więcej cykli :)
    ale dość często, ile razy zdażyło się że @ 2 razy w miesiącu
    więc gin nie może podawać terminu porodu i porównywać mnie np z taką co ma cykl 32dni bo to już tydzień różnicy w terminie ;/

Oczywiściel że nie powinien porównywać. A koleczko zrobione na 28 dni raczej. Ja mam co 35 dni w miarę regularne. Lekarz nie powinien brać czasami pod uwagę dnia przyblizonego terminu porodu z usg do 15 tyg.? Bo tak mi się wydaje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Wam wszystkim udanych wizyt :)

U nas wszystko ok, Wojtek wlasnie buszuje w brzuchu ;) niestety nie mam pojecia ile wazy, bo ostatnie pomiary mial robione w 30tc :/ za tydzien mamy ostatnia wizyte, a 12.11 idziemy do szpitala czekac na porod :)

Wasze dzieciaczki sa juz takie duze, mam nadzieje, ze moj synus tez tak ladnie przybiera na wadze :)

Alicja powodzenia :) twoja cora naprawde spieszy sie na spotknie z Wami :)

Nadulka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, moniek90, Madzisek, Dżulia, akira, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 1404 1405 1406 1407 1408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ