X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:15

ania14, alicja_ lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa najadłam się frytasów z sosem czosnkowym i normalnie mi mały tak teraz ciśnie się pod żebra że leże odłogiem z wyciągniętymi rękoma żeby miał więcej miejsca :P

Nadulka ja pewnie też się popłaczę, czekam na ten cud narodzin z niecierpliwością :):)

Nadulka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    można taką dostawkę kupić http://naforum.zapodaj.net/thumbs/44a1cd323dcf.jpg

Ja kupiłam kołyskę simplicty. Ma opuszczany bok więc służyć będzie jako dostawka. Dodatkowo to kołyska, ma kółka więc można ją przestawiać, posiada karuzelę, melodyjki i lampkę nocną. Wygląda tak:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8198517479bd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:31

Marta0912, Moniusia89, Kate4, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka lekarz powiedział, że "od 2,5 kg raczej nie hamują już porodu, ale zobaczymy jak będzie jutro"... Może spróbują w razie czego jeszcze wstrzymać to kroplówką.

Powiedział, że może być tak, że to ustąpi i jeszcze troche pociągne, a może być tak, że tylko zacznie coraz bardziej się rozkręcać i za 2 dni będziemy rodzicami.

ALE.. JAK TO? JUŻ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    tutaj swego czasu dużo dzieci zmarło na krztuśca i teraz zalecają szczepić.
    ja byłam umówiona już, ale miałam infekcję i brałam antybiotyk i odwołałam, bo bałam się, że antybiotyk+szczepionka to za wiele dla organizmu... a teraz jakaś zeschizowana naprawdę chodzę, że nie zdążę... o.O
    jak wczoraj miałam USG, to położna mi ta głowicą tak zjechała w dół jak mierzyła główkę, że prawie całe majtki mi zdjęła o.O

Pamiętam doskonale że chora byłaś, odwolalas szczepienie choć położna chciała robić. Też ostatnio myślę że mam szyjke krótszą bo smyranie czuję trochę niżej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica śliczna kołyska :)

annielica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorki, że tak chaotycznie piszę, ale za dużo informacji naraz dostałam i sama nie wiem czy wszystko dobrze rozumiem :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Nadulka lekarz powiedział, że "od 2,5 kg raczej nie hamują już porodu, ale zobaczymy jak będzie jutro"... Może spróbują w razie czego jeszcze wstrzymać to kroplówką.

Powiedział, że może być tak, że to ustąpi i jeszcze troche pociągne, a może być tak, że tylko zacznie coraz bardziej się rozkręcać i za 2 dni będziemy rodzicami.

ALE.. JAK TO? JUŻ?

Faktycznie to trochę szok :D ale pomyśl, chwila i córcia będzie z Wami ! To wspaniała wiadomość. Jest bezpieczna, waży tyle ile powinna, nic tylko się cieszyć :) wyprawkę macie więc tylko czekać :D

alicja_ lubi tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    A mi wczoraj rano stwardniał brzuch jak skała i nie odpuszczał w ogóle.
    Przechodziłam z tym cały dzień i położylam się spać z myślą, że rano przejdzie. Nawet Wam nie pisałam, bo uznałam, że bzdura i że pewnie przejdzie na drugi dzień jak się wyśpię. Dziś rano obudziłam z takim samym twardym brzuchem. Dziwne to strasznie, bo to nawet nie skurcze tylko po prostu twardy jak skała brzuch.
    Wkurzyłam się i podjechałam do mojego ginekologa. Zmierzył szyjkę, zbadał ginekogicznie, podpiął pod KTG i zmierzył małą.
    Mała od poniedziałku skoczyła z 2359gram na 2600gram. Szyja już prawie znikoma..

Jutro rano mam się stawić w szpitalu i podejmiemy decyzję.
    . Oooio to jux blisko ja mam calkiem Zgladzona irozearcie ns ponad palrc mimo to mam nadzieje ze do 36 wytrzyman. Alicja dawaj znac co i jak

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 duża ta Twoja dzidzia. Gratuluje!:)

• Nadulka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja i na co się nastawiacie?? Że to już Sarka będzie z Wami? :):) a tak poza tym to fajnie przybrała :)

Ania gratuluję udanej wizyty :) kochana, tutaj czasem się pamięta, czasem zapomni, czasem przeoczy czyjś post, ale nie bierz do siebie tylko pisz, pisz i jeszcze raz pisz :):)

ania14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    a ja miałam wczoraj wizyte :P
    wszystkie o mnie zapomniały :P nie o mnie nie pyta :P

Marysia ma 2840g
    szyjka długa zamknięta, rozwarcia brak
    pobrał mi wymaz yyy na co? GBS?
    główką w dół i już nie ma szans na przekręcenie się
    wizyta za 2 tyg 12 listopada i ostatnie badania zrobić morfologia, cukier, mocz

nie kłóce się z ginem ale te jego liczenie dla mnie jest bez sensu :P
    on twierdzi że to 35t ja że 36, on to liczy według jakiegoś papierowego kółka ustawia ostatnią @ na 2 marca i mu wychodzi ale przecież każda ma inną dł cyklu, i już w 25dniu cyklu wieczorem miałam test pozytywny

ja chce zeby to był 36t :( wszyscy mnie cały straszą że ona jeszcze dobry kilogram przybierze i bedzie ponad 4 kg do porodu :( ja licze tp 1 grudnia a gin wg om 8.12
    gin mówił że jest 2 tyg większa a nie starsza, to chyba różnica? ;/

całą ciąże przechodziłam, prawie nie leżałam i teraz też chodze ale mnie to chyba nie bedzie miało wpływu na szybszy poród :( tak bym chciała już za 2 tyg... mała by aż tyle nie urosła i na święta była by już taka fajniutka, chrzciny by się zrobiło
    ja pytałam wczoraj! gratulację udanej wizyty :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    . Oooio to jux blisko ja mam calkiem Zgladzona irozearcie ns ponad palrc mimo to mam nadzieje ze do 36 wytrzyman. Alicja dawaj znac co i jak

Trzymaj się trzymaj jak najdłużej.
    Każdy dzień teraz dla nas jest na wagę złota. Zawsze to kilkadziesiąt gram więcej.

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:

ALE.. JAK TO? JUŻ?
    . A ja wagi nir znam;/ 14 pazdz wazyla niecale dwa kg dowiem sie pewnir na lubinowej o ilr wczrsnirj mnie nie zlapie ; /

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Alicja i na co się nastawiacie?? Że to już Sarka będzie z Wami? :):) a tak poza tym to fajnie przybrała :)

Ania gratuluję udanej wizyty :) kochana, tutaj czasem się pamięta, czasem zapomni, czasem przeoczy czyjś post, ale nie bierz do siebie tylko pisz, pisz i jeszcze raz pisz :):)

Ja to narazie jestem spraliżowana i nie wiem co robić.
    Brzuch ciągle twardy i bolesny. Jutro zrobimy jeszcze jedno KTG i zobaczymy jak z szyjką.
    Lekarz kazał wziąć torby ;/

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Trzymaj się trzymaj jak najdłużej.
    Każdy dzień teraz dla nas jest na wagę złota. Zawsze to kilkadziesiąt gram więcej.
    Doklsdnie ale i tak jestem spokojniejxza ze dostslam yr sterydyna plucka

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    . A ja wagi nir znam;/ 14 pazdz wazyla niecale dwa kg dowiem sie pewnir na lubinowej o ilr wczrsnirj mnie nie zlapie ; /

Szkoda, że nie znasz wagi.
    Ale wydaje mi się, że na pewno ma już ponad 2,5kg!:)

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a generalnie to teraz mi przykro :( bo cała akcja wynikła z powodu problemów z zasypianiem Olka :/
    Flakonik nie wygłupiaj się i nie zostawiaj nas. Ja tam na nikogo się nie obraziłam, każdy może pisać co chce. Z części porad skorzystałam z części nie, na razie z sukcesem mega wielkiem jak dla mnie bo Oluś teraz na noc zasnął w ciągu 6 min, bez płaczu dał się odłożyć do łóżeczka, sam do podusi się przytulił, tylko rączkę wyciągnął, żeby go pogłaskać. Wyszłam po 6 min, zanim jeszcze dobrze zasnął a było to 20 min temu, jest cisza, więc smacznie śpi :)

Szkoda, że taki sukces podzielił forum :/

ania14 waga dziecka przy porodzie nie ma wielkiego znaczenia , najważniejszy jest obwód główki :) jak główka przejdzie to i reszta ciałka się przepchnie. Dasz rade :)

pati_zuzia ale z Was cudowna rodzinka :) Tylko po kim Gabryś ma takie blond włoski??

ania14, pati_zuzia lubią tę wiadomość

7w3d 💔
‹‹ 1403 1404 1405 1406 1407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ