Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Huhu, widze ze tu goraco u nas sie robi! Pchelkaa nie ma jak w domu, do szpitala zawsze mozesz jechac. Alicja, mnie sie tez tak wody saczyly z pierwszym synkiem, ale z braku skurczy mialam porod wywolywany.
A ja od wczoraj zle sie cos czuje... wszystko mnie boli, skurcze mialam wczoraj dziwne, nawet nie jak na okres tylko takie jak przy biegunce... zakrecilo i puscilo i tak przez dwie trzy godz. Dzisiaj znowu ciut poplamilam, ale jednorazowo. Poki co jeden skurcz mialam taki dziwny znowu. Humor mam do dupy, jestem nie do zniesienia. Poza tym wyszla mi opryszczka na ustach, kleszcza mialam przed wczoraj, ale ledwo sie wbil i go zauwazylam. Teraz leze i czekam nie wiem sama na co... -
nick nieaktualnyMatleena wrote:Położna na szkole rodzenia mówiła, że wody odchodzą stopniowo. Najpierw mało (to co było koło główki), potem jak główka wchodzi w kanał odchodzi reszta. Ale nie stresuj się, patrz co się dzieje, jeśli to wody to na pewno akcja się rozkręci.
No patrz, a mnie nad ranem obudziło takie "pyk". Pomacałam i była susza, ale jak wstalam - poleciało... Zrobiłam mokry szlak do łazienki.Matleena lubi tę wiadomość
-
Alicja no u nas też mówiła że mogą odchodzić stopniowo i nie muszą wcale chlustac jak na filmie dużo też zależy od ułożenia dzidzi a Twoja już ponoć nisko :> więc mogłoby być.
Czekaj co dalej i jak co to dzwon do ginapo odejściu wód powinny się skurcze pojawić ale też ponoć różnie to bywa i czasem muszą rozkrecac porod, tak czy siak jak odejda to już trza rodzic
-
Mama-julka wrote:No patrz, a mnie nad ranem obudziło takie "pyk". Pomacałam i była susza, ale jak wstalam - poleciało... Zrobiłam mokry szlak do łazienki.
Może być różnie. I wszystko jest w normiemogą również nie odejsc tylko dopiero w dużo późniejszej fazie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
alicja_ wrote:kurde, kurde, to nie jest taki skrzep jak piszą w internecie. Nie ma czerwonego ani białego zabarwienia.
Cały jest ciemnobrązowy prawie czarny.
Moze wybierz sie juz do szpitala?
Jak wody odchodza za dlugo to tez nie dobrze, a Tobie sie sacza juz od wczoraj -
alicja_ wrote:kurde, kurde, to nie jest taki skrzep jak piszą w internecie. Nie ma czerwonego ani białego zabarwienia.
Cały jest ciemnobrązowy prawie czarny.
Alicja w internecie pisze też że każdy może wyglądać inaczej!
Dzwon do gina i zbieraj się pomału!
Aha no i pamiętaj że odejście czopa nie musi oznaczać porodu - pchelce też już odszedł o dupa. Ale lepiej sprawdź.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 11:57
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWody dalej lecą no i odeszły kolejne dwa czopy.
Mąż z teściową pojechał na groby. Idę pod prysznic, czekam na męża i jadę na IP.
Będę informować na bieżąco!!Flakonik, ania14, Acikk, Madzisek, Pola_27, Matleena, MeGi2986, Madzia890722, Hashija, Piegus, Dżulia, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAz przygotowalam cos takiego ;)tak bede zapistwac nowe maluszki na liste.
Powiedzcie czy tak moze vyc? Czy cos dodac jeszcze?
01. nick -IMIE - ?g i ?cm [00:00]
- TP. 1.12.2015 - SN/CC. 01.11.2015 {?tydz+0}
Nie jest jakos za malo kolorowo albo za bardzo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 12:33
Mama-julka, Mi$ia26, Acikk, alicja_, Moniusia89, Pola_27, maya34, kwiatakacji, Suerte, Matleena, MeGi2986, Madzia890722, Klara87, iNso87, Hashija, lilianna, Piegus, Dżulia, justyna14, ZieloneOliwki, genoweffa, Kourtney lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWow aicja czekamy na wiesci trzymam kciuki za was
Ja po nocy nie spalam najpierw z wrazenia nie mogam usnac a potem budzilam sie bo mocne skurcze lapaly dosyc bolesne ale po nospie przeszlo
Nasze bizniakowe mamusie swietnie sie trzymaja
Flakonik moim zdaniem jest ok sa wszystkie potrzebne informacje a kolory mnie sie podobajaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 12:34
Flakonik, alicja_ lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:48
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
nick nieaktualnyFlakonik wrote:Az przygotowalam cos takiego ;)tak bede zapistwac nowe maluszki na liste.
Powiedzcie czy tak moze vyc? Czy cos dodac jeszcze?
Nie jest jakos za malo kolorowo albo za bardzo?
Na niektórych jeszcze napisane czy np. ze znieczuleniem, ale wg mnie niekoniecznie.