X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:19

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obyśmy wszystkie w terminach, szybko i bez komplikacji urodziły :-)

Alicja czekamy na wieści po obchodzie :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie było, wciąż czekam :D

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Alicja,dawaj znac co i jak :)

No to dziś kolej na mnie... Od soboty mam dziwne skurcze, no ale jakoś to sobie przeszło. Wczoraj też skurcze, trochę śluzu zabarwionego krwią. Pod wieczór tak mnie przeczyściło, że dziwiłam się że tak można. Na pewno niczym się nie zatrułam, bo zjadłam tylko kanapkę z dżemem, rosołek i kawałek ciasta drożdżowego własnej roboty. Do tego kaszel sprawiał mi ogromny ból i kłucie w okolicach spojenia.wzięłam wczoraj no-spe max i przetrwałam noc. Śluzu już więcej nie było, ale zadzwoniłam dzisiaj do swojego doktorka i na 16 mamy z mężem u niego być. Powiedział, że od teraz to właściwie wszystko może się dziać. Mała się tak potwornie mocno kręci dzisiaj, że leżę i nie wstaję, bo nie daję rady. Ból nie do opisania. No to leżę i czekam, aż mąż z pracy wróci. Nigdzie nie wstaję, bo się boję. Jestem ciekawa jak wygląda moja szyjka, jeszcze nie miałam badanej. Tu chyba tego nie robią. Dzisiaj jednak poproszę, żeby sprawdził.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 2 listopad więc to już będzie rytuał, że pierwsze co, to rano sprawdzę czy ktoś się nie rozpakował. Przez te wczorajsze emocje i to, że u Alicji już się zaczęło jak się wczoraj położyłam t wydawało mi się że mam skurcze ;p Jutro wizyta, ale raczej spodziewam się informacji: szyjka długa, zamknięta, oznak porodu brak ;p Dziś zaliczyłam już badania, Mąż w domu więc może zaczniemy myć okna i wieszać świeże zasłony :) pewnie do porodu zrobię to jeszcze 10 razy... Miłego dnia, będę zaglądać jak tam rozwój sytuacji

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola27 to odpoczywaj i bądź dobrej myśli :) a po wizycie koniecznie daj znać.
    Wydaje mi się że sezon na stres porodowy można uznać za otwarty ;) lada moment bedzie pierwsza forumowa kruszyna z nami, a poźniej to już będzie z górki :D

Ola_45, Pola_27 lubią tę wiadomość

• Evka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, niezle, nie było mnie dzień a tu takie wieści:)
    Dziewczyny trzymajcie się!
    U mnie też ciężko, plecy cały dzień mnie bolały jakby krzyże, taki tępy ból, do rozchodzenia - wtedy przestawało. Skurcze są dalej raz tylko takie napinania a raz takie bóle jak na @. No i te kłucie w pipce - ponoć to objaw skracającej się szyjki. Mam jakieś przeczucia, że w ciągu 2-3 tyg urodzę. Powoli schizuję ;) Torbe juz całą przygotowałam. Jutro na badanie krwi idę i moczu a w czwartek na usg.

Acikk wysłałam Ci zaposzenie - mam pytanko. :)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po obchodzie, niewiele więcej wiem...
    Jedyne co to "Pozwalamy Pani rodzić, człowiek jest już duży"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 09:43

Matleena, justyna14, revvelka, MeGi2986, ZieloneOliwki, Nadulka, Klara87, akira, Madzia890722, moniek90, dorciamw, Dżulia, pati_zuzia, lilianna, lula.91 lubią tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Odpoczywam MeGi2986, cały czas mnie coś kręci w tym brzuchu, jak na @ właśnie, jak to Evka trafnie okresliła. Póki co nie biorę no spy bo boję się że wyciszy wszystko i na ktg nic nie wyjdzie.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) ale wieści :)

Alicja to nic tylko słuchać się lekarza :) Trzymam kciuki :)

Widzę, że chętnych do rozpakowania się dużo :) Też już mam dość ale jeszcze 26 dni muszę się trzymać do skończonego 37 tyg potem niech Polka wyskakuje.

alicja_ lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 16:24

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka zaproszenie przyjete pisz smialo:D
    A przy okazji wszystkie inne, bez sebsu nawet nie wiedzialam ze te zapeoszrnia tam sa zadne powiadomienia mi nie wyskoczyly ani nic :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja to trzymamy kciuki i czekamy kiedy Sarka zechce wyjsc. Rozumie ze zostajesz juz w szpitalu?
    Pola zdrowka daj znac co i jak

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie poszło Acikk:)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh..jak mysle ze porod już blisko, to boję się czy malutka jest zdrowa...matrwi mnie to. Wy też dziewczyny macie takie myśli? Czy ja tylko panikara jestem?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Alicja to trzymamy kciuki i czekamy kiedy Sarka zechce wyjsc. Rozumie ze zostajesz juz w szpitalu?
    Pola zdrowka daj znac co i jak

Narazie tak, chociaż nie widzę w tym większego sensu. Skoro mam czekać - to mogłabym przecież czekać w domu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Eh..jak mysle ze porod już blisko, to boję się czy malutka jest zdrowa...matrwi mnie to. Wy też dziewczyny macie takie myśli? Czy ja tylko panikara jestem?

Ojjj na pewno nie jesteś sama.
    Ja też się bardzo martwię.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja żeby nie było tak że wypuszczą cie di domu a wieczorem albo na drugi dzień wrócisz rodzić :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Pola, o której Twój mąż wraca z pracy?

Alicja, najważniejsze, że wiesz na czym stoisz. Teraz to już tylko Twoja córa zdecyduje kiedy to będzie :)

A ja mam dzisiaj dzień wypłaty i czekam, sprawdzam stan konta co chwilę i liczę na to, że dostanę stypendium socjalne. Trzymajcie kciuki :)

o 14 bedzie w domu już. Z tego co doktorek powiedział, jeśli wcześniej zacznie sie coś więcej dziac, to do szpitala natychmiast, a jeśli nie to mamy spokojnie przyjechac na wizytę i sprawdzimy co tam sie dzieje

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Narazie tak, chociaż nie widzę w tym większego sensu. Skoro mam czekać - to mogłabym przecież czekać w domu :)

Może u Ciebie jest taki zwyczaj jak u mnie i trzyma się pacjenta trzy doby?
    Spokojnego oczekiwania na dużego człowieka :-D

‹‹ 1436 1437 1438 1439 1440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ