Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzisek wrote:Alicja jeżeli mogę zapytać to tak planowaliscie już wcześniej czy ciąża tak wam dała w kość że nie chcecie drugiego dziecka?
Jeżeli mam być szczera to i jedno i drugie. Nazwijcie mnie wyrodną matką, ale oboje z mężem zawsze byliśmy zgodni co do tego, że jedno dzieciątko wystarczy i zawsze chcieliśmy jedną kochaną córeczkę + teraz te wszystkie przejścia z ciążą utwierdziły nas w tym przekonaniu.
-
nick nieaktualnyEvka wrote:Najlepiej porozmawiać z lekarzem o metodach antykoncepcji, jeśli się będzie karmić
Mówisz Alicja, że będziecie księżniczkę Sarę rozpieszczać?Znacie tę bajkę/film - Sara - Mała Księżniczka? - jedna z moich ulubionych
Można tak powiedzieć!
a powiem szczerze, że nie znam.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJą po wizycie, lekarz powiedział że jak na ten etap ciąży to moja opuchnizny to pikus i nie ma się czym przejmować
leże sama na sali, trochę nudno czekam na męża, ale on właśnie na 30 min i już ucieka bo ma jeszcze interesy;)
Na kolację miałam 3 naleśniki z serem już od dawna o takich marzyła także super;)
Gratuluje udanych dzisiejszych wizyt;)Nadulka, aannkkaa, Madzisek, Mama-julka, kwiatakacji, Matleena, moniek90, genoweffa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKate4 wrote:Ją po wizycie, lekarz powiedział że jak na ten etap ciąży to moja opuchnizny to pikus i nie ma się czym przejmować
leże sama na sali, trochę nudno czekam na męża, ale on właśnie na 30 min i już ucieka bo ma jeszcze interesy;)
Na kolację miałam 3 naleśniki z serem już od dawna o takich marzyła także super;)
Gratuluje udanych dzisiejszych wizyt;)
wow!co to za szpital gdzie naleśniki podają! nonono!
Ja wczoraj na obiad miałam makaron z kiełbasą - super danie dla kobiety w ciąży -
nick nieaktualnyalicja_ wrote:wow!
co to za szpital gdzie naleśniki podają! nonono!
Ja wczoraj na obiad miałam makaron z kiełbasą - super danie dla kobiety w ciążyalicja_, Dagietka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKate4 wrote:Ją po wizycie, lekarz powiedział że jak na ten etap ciąży to moja opuchnizny to pikus i nie ma się czym przejmować
Gratuluje udanych dzisiejszych wizyt;)Na pewno jestes w szpitalu ?
Ja jak leżałam w 23 tygodniu to na śniadanie miałam paste jajeczną z dodatkiem skorupek od jajek w akompaniamencie 3 kromek chleba troche twardego z dodatkiem masła na jedną kanapke
wiec u Ciebie to jak w hotelualicja_, Kate4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvka wrote:Oj Alicja, odrazu wyrodna matka. Przecież nie każdy chce mieć kilkoro dzieci. Ważne, że będziecie je kochać ponad wszystko
To prawda, ale nie każdy tak reaguje.
Zawsze jak mówię, że chcemy tylko jedno dziecko to od razu dostaje reprymendę pt "dwójka dzieci się lepiej chowa" , "jedynaki źle się chowają", "zrobicie dziecku krzywdę" itp ;/
Wyczekana, wystarana, wymarzona. Będzie kochana ponad wszystko
-
nick nieaktualnyalicja_ wrote:Jeżeli mam być szczera to i jedno i drugie. Nazwijcie mnie wyrodną matką, ale oboje z mężem zawsze byliśmy zgodni co do tego, że jedno dzieciątko wystarczy i zawsze chcieliśmy jedną kochaną córeczkę + teraz te wszystkie przejścia z ciążą utwierdziły nas w tym przekonaniu.
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Misia wstawie fotke jak kacik będzie gotowy bo na razie tylko lozeczko takie gole stoi, jeszcze nawet nie mamy pewności gdzie będzie stało bo czekamy jeszcze na sofe dla mamusi i wtedy będziemy ustawiać co gdzie ma stać
Alicja czemu wyrodna matka przecież nikt nie powiedział ile kto ma mieć dzieci. Ja na ten moment nie zarzekam się na żadna z opcji ale jestem wygodna ii na ten moment mowie że jedno tylko. Ale czy mi się nie odmieni tego niewiem. Napewno nie zdecyduje się na drugie jeżeli nie będę tego pewną na 100000 %
Na szczęście mam na ta decyzję jeszcze spokojnie 5-6 lat aczkolwiek myślę że jak do 3 się nie z decydujemy to potem nie chce ju takiej dużej różnicyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 19:45
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi$ia26 wrote:Kate gdzie ten szpital jest takie jedzenie to rarytas
No wlasnie jak to jest z tym jedzeniem jak sie karmi jedni mowia ze wono prawie wszystko inni ze dieta ja juz zgupialam
bo są dwie szkoły.
Jedni mówią właśnie, że można jeść wszystko, a drudzy, że ścisła dieta, że gotowanie na parze itp.
Ja chyba będę stosować tą pierwszą i zobaczymy co z tego wyjdzie. Najwyżej jak zobaczę, że dzidzia ma po czymś wysypkę to odstawię. -
nick nieaktualnyMi$ia26 wrote:Kate gdzie ten szpital jest takie jedzenie to rarytas
No wlasnie jak to jest z tym jedzeniem jak sie karmi jedni mowia ze wono prawie wszystko inni ze dieta ja juz zgupialam
-
nick nieaktualny
-
alicja_ wrote:To prawda, ale nie każdy tak reaguje.
Zawsze jak mówię, że chcemy tylko jedno dziecko to od razu dostaje reprymendę pt "dwójka dzieci się lepiej chowa" , "jedynaki źle się chowają", "zrobicie dziecku krzywdę" itp ;/
Wyczekana, wystarana, wymarzona. Będzie kochana ponad wszystko
Zawsze krótko ucinam - moje cycki, mój brzuch i ją o tym zdecyduje. Dziękuje dobranocEvka, alicja_, Madzisek lubią tę wiadomość