X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to pochwal sie jakie Wasz Antos bedzie miec lozeczko :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Hahaha placze ze smiechu. Poprawilas mi humor
    haha chociaz cos dobrego zrobiłam :D
    Nie no czasami serio czuje sie jakbym miała z 80 lat.

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk a jak u was lozeczko zlozone czy jeszcze tez prosimy o zdjecia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Alicja jeżeli mogę zapytać to tak planowaliscie już wcześniej czy ciąża tak wam dała w kość że nie chcecie drugiego dziecka?

Jeżeli mam być szczera to i jedno i drugie. Nazwijcie mnie wyrodną matką, ale oboje z mężem zawsze byliśmy zgodni co do tego, że jedno dzieciątko wystarczy i zawsze chcieliśmy jedną kochaną córeczkę + teraz te wszystkie przejścia z ciążą utwierdziły nas w tym przekonaniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Najlepiej porozmawiać z lekarzem o metodach antykoncepcji, jeśli się będzie karmić :)

Mówisz Alicja, że będziecie księżniczkę Sarę rozpieszczać? ;) Znacie tę bajkę/film - Sara - Mała Księżniczka? - jedna z moich ulubionych :)

Można tak powiedzieć! :D
    a powiem szczerze, że nie znam. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie prosze sie chwalić łóżeczkami i kącikami :D ja tu czekam !!

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją po wizycie, lekarz powiedział że jak na ten etap ciąży to moja opuchnizny to pikus i nie ma się czym przejmować;) leże sama na sali, trochę nudno czekam na męża, ale on właśnie na 30 min i już ucieka bo ma jeszcze interesy;)

Na kolację miałam 3 naleśniki z serem już od dawna o takich marzyła także super;)

Gratuluje udanych dzisiejszych wizyt;)

Nadulka, aannkkaa, Madzisek, Mama-julka, kwiatakacji, Matleena, moniek90, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Ją po wizycie, lekarz powiedział że jak na ten etap ciąży to moja opuchnizny to pikus i nie ma się czym przejmować;) leże sama na sali, trochę nudno czekam na męża, ale on właśnie na 30 min i już ucieka bo ma jeszcze interesy;)

Na kolację miałam 3 naleśniki z serem już od dawna o takich marzyła także super;)

wow!:D co to za szpital gdzie naleśniki podają! nonono!
    Ja wczoraj na obiad miałam makaron z kiełbasą - super danie dla kobiety w ciąży :D

• Evka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Alicja, odrazu wyrodna matka. Przecież nie każdy chce mieć kilkoro dzieci. Ważne, że będziecie je kochać ponad wszystko :)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    wow!:D co to za szpital gdzie naleśniki podają! nonono!
    Ja wczoraj na obiad miałam makaron z kiełbasą - super danie dla kobiety w ciąży :D
    No nie mogę narzekać tutaj na jedzenie bo czasami lepsze niż w domu;) wczoraj spaghetti, dzisiaj pierogi z mięsem więc nudy nie ma i co najlepsze to samo jedzą matki karmiące i podobno przy karmieniu wszystko można jeść;)

alicja_, Dagietka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:

uuu to nawet w domu takich kolacji nie mam :D Na pewno jestes w szpitalu ?
    Ja jak leżałam w 23 tygodniu to na śniadanie miałam paste jajeczną z dodatkiem skorupek od jajek w akompaniamencie 3 kromek chleba troche twardego z dodatkiem masła na jedną kanapke :D
    wiec u Ciebie to jak w hotelu

alicja_, Kate4 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Oj Alicja, odrazu wyrodna matka. Przecież nie każdy chce mieć kilkoro dzieci. Ważne, że będziecie je kochać ponad wszystko :)

To prawda, ale nie każdy tak reaguje.
    Zawsze jak mówię, że chcemy tylko jedno dziecko to od razu dostaje reprymendę pt "dwójka dzieci się lepiej chowa" , "jedynaki źle się chowają", "zrobicie dziecku krzywdę" itp ;/

Wyczekana, wystarana, wymarzona. Będzie kochana ponad wszystko <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Jeżeli mam być szczera to i jedno i drugie. Nazwijcie mnie wyrodną matką, ale oboje z mężem zawsze byliśmy zgodni co do tego, że jedno dzieciątko wystarczy i zawsze chcieliśmy jedną kochaną córeczkę + teraz te wszystkie przejścia z ciążą utwierdziły nas w tym przekonaniu.
    Skoro oboje chcecie miec jedno dziecko to nic strasznego a tym bardziej nie jestes wyrodną matką. Sarka bedzie miała dobrze z wami :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate gdzie ten szpital jest takie jedzenie to rarytas :) No wlasnie jak to jest z tym jedzeniem jak sie karmi jedni mowia ze wono prawie wszystko inni ze dieta ja juz zgupialam

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia wstawie fotke jak kacik będzie gotowy bo na razie tylko lozeczko takie gole stoi, jeszcze nawet nie mamy pewności gdzie będzie stało bo czekamy jeszcze na sofe dla mamusi i wtedy będziemy ustawiać co gdzie ma stać :)

Alicja czemu wyrodna matka przecież nikt nie powiedział ile kto ma mieć dzieci. Ja na ten moment nie zarzekam się na żadna z opcji ale jestem wygodna ii na ten moment mowie że jedno tylko. Ale czy mi się nie odmieni tego niewiem. Napewno nie zdecyduje się na drugie jeżeli nie będę tego pewną na 100000 % :)
    Na szczęście mam na ta decyzję jeszcze spokojnie 5-6 lat aczkolwiek myślę że jak do 3 się nie z decydujemy to potem nie chce ju takiej dużej różnicy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 19:45

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Kate gdzie ten szpital jest takie jedzenie to rarytas :) No wlasnie jak to jest z tym jedzeniem jak sie karmi jedni mowia ze wono prawie wszystko inni ze dieta ja juz zgupialam

bo są dwie szkoły.
    Jedni mówią właśnie, że można jeść wszystko, a drudzy, że ścisła dieta, że gotowanie na parze itp.
    Ja chyba będę stosować tą pierwszą i zobaczymy co z tego wyjdzie. Najwyżej jak zobaczę, że dzidzia ma po czymś wysypkę to odstawię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Wydaje mi się ze powinno sie raczej normalnie jesc, oczywiscie unikać tych wzdymających . Moja siostra jadła wszystko normalnie jedynie czegos jej synuś nie tolerował to czekolada a tak dosłownie wcinała jak odkurzacz

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicja kazdy decyduje o sobie i to wasza decyzja wiele osob ma jedno dziecko i wcale nie sa rozpieszczone to kwestia wychowania :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    To prawda, ale nie każdy tak reaguje.
    Zawsze jak mówię, że chcemy tylko jedno dziecko to od razu dostaje reprymendę pt "dwójka dzieci się lepiej chowa" , "jedynaki źle się chowają", "zrobicie dziecku krzywdę" itp ;/

Wyczekana, wystarana, wymarzona. Będzie kochana ponad wszystko <3
    Yhym jakbym teścia mojego słyszała - "za rok też się nie napijesz bo przecież będziesz w drugiej ciazy" albo "no chyba że dwa lata pokarmisz go piersia"?

Zawsze krótko ucinam - moje cycki, mój brzuch i ją o tym zdecyduje. Dziękuje dobranoc :)

Evka, alicja_, Madzisek lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:21

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
‹‹ 1462 1463 1464 1465 1466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ