X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Kate gdzie ten szpital jest takie jedzenie to rarytas :) No wlasnie jak to jest z tym jedzeniem jak sie karmi jedni mowia ze wono prawie wszystko inni ze dieta ja juz zgupialam
    W Nowym Sączu zapraszał jest wolne lozko obok;)
    Położne mówią że to mit że w ciąży nie można jest wiele rzeczy, właściwie to prawie wszystko można jeść chyba że zauważymy coś niepokojacego u dziecka to sprawdzamy od czego;) nawet kapustę kiszona można zajadac więc też trochę przestałam się bać okresu karmienia;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile ja sie juz wysluchalam jaka to bede okropnie zla matka ze nie bede karmic piersia. :/ i to nawet od mamy. Najwiecej oczywiscie tesciowa miala do powiedzenia na ten temat...jedynie maz mnke w tym spiera.

Dagietka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wlasnie chce sprobowac jesc wszystko i zobaczyc jak dziecko reaguje jesi zle to wtedy przejde na diete :) Moja mama oczywiscie jest innego zdania ae to mnie akurat malo interesuje :)

alicja_ lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karmienia to ją też będę próbowała wszystkiego. Wiadomo, nie pojde na kebab i nie nawpycham się kapusty ale będę probowac. Napewno nie zrobie jak moja koleżanką która piłą tylko wodę i jadła chleb z szynką i pomidorem :) bo wtedy ten pokarm chyba też jest bezwartościowy... ( ta kolezanka co do dzis się z cycem buja bo jej mężowi się nie chce jej pomoc odstawić...)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce karmic piersia przez miesiac gora dwa pozniej przestac choc juz slyszalam karm jak najduzej bla bla bla jesli bede chciala rady sama o nia poprosze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie ale kp kojarzy mi sie z bolem, zastojem,zapaleniem,cierpienien i jeszcze raz bolem. Nie czytalam jeszcze zadnej historii o super szczesliwym kp bez problemow.
    Jeszcze z dwojka to juz w ogole...
    KP przeraza mnie bardziej od porodu.
    I jeszcze to czy mozna jesc to czy tamto ...przepraszam jak kogos nastraszylam ale to moja opinia i zdanie byc moze bledna.

Dla dzieci chce najlepiej. I na pewno bedzie dla nich lepiej jak beda mialy szczesliwa mamusie ktore bedzie ich karmila butelka niz zdenerwowana nieszczesliwa matke karmiaca cyckiem.

Acikk, alicja_, Madzisek, Dagietka, kwiatakacji, Hashija lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik nie ma co mi też wszyscy madruja. Ja tam patrzę na siebie i chce pokarmic piersią ale im krócej tym lepiej :) i nie czuje się przez to wyrodna matka;)
    Więc jak tylko będzie się dało będę odstawiac :) i chuj każdemu do tego :) że tak powiem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 19:54

Mi$ia26, alicja_, Madzisek, kwiatakacji, ilonia1984 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie boje bolu zastosjow i problemow z kp jesli sie wylamie i przestane karmic wczesniej wcale nie uznam ze zle zrobilam i tak jak Flakonik piszesz szczesliwa mama to szczesiwe dzieci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    a ile ja sie juz wysluchalam jaka to bede okropnie zla matka ze nie bede karmic piersia. :/ i to nawet od mamy. Najwiecej oczywiscie tesciowa miala do powiedzenia na ten temat...jedynie maz mnke w tym spiera.
    bez sensu masz karmić piesią i stresować i siebie i dziewczynki, a po drugie gdybym miała blizniaki też bym karmiła butleką raczej.
    Po drugie Ty jesteś mamą i to Ty zdecydujesz czy Twije dzieci bedą piły takie mleko czy takie
    a idź z teściowymi, moja ostatnio mówi do mnie ze nie mam co brać smoczka do szpitala bo Dawid jak sie urodził to nie chciał.. Nie wiedziałam czy mam sie śmiać czy płakać.

Mi$ia26, Pola_27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie wy jesteście normalne i ze zdrowym podejściem! Super:)

Ja chcę spróbować karmić chociaż 6 tygodni, ale jak się nie uda to nic za wszelką cenę. :)

aannkkaa, Pola_27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica – Nie,nie – podwiązywanie nie wchodzi w gre.
    Wiesz jak to jest... Jak za np. 5 czy 10 lat zmienie zdanie, to będę strasznie żałować.
    Wiadomo – dziś nie biorę opcji drugiego dziecka pod uwagę, ale za kilka – kilkanaście lat – kto wie..W życiu bywa różnie.

Jak pójdę się kąpać to zrobię fotkę!:D Wrzucę na pewno :D

Hashija lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jadę na IP. Skurcze nie ustały, gin powiedział że mogą to być skurcze porodowe i kazał jechać. Boję się bardzo :( Tym bardziej że za 20 dni miałam mieć CC.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandarynkaa - Trzymam kciuki ! w miare mozliwosci daj znac co u was !

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Ale ja mówię o takim hormonalnym zabiezpieczeniu - kiedy można zacząć brać.
    Bo w sumie chyba nie można przy karmieniu?
    są tabletki anty dla karmiących także spoko można zacząć kiedy tylko będzie się miało chęć :) nie wiem tylko jak z @ w takim wypadku, bo ja jak karmiłam to @ nie miała, ciekawe czy przy tabsach będzie czy nie.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej mandarynka trzymam kciuki dawaj znac jak akcja sie rozwija :)

• Evka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym nie chciala za dlugo karmic piersia. Ale co bedzie i co bede sadzic tak naprawde to wyjdzie po porodzie.;) moze mi odbije i bede karmic wiele miesiecy...a moze w ogole;) szczerze sama nie wiem co bedzie bo hormony i dziecko moga mi przyslonic wszystko inne;) na teraz chcialabym max 6 mcy karmic.

Mandarynka trzymaj sie dzielnir i dawaj znac. Bedzie wszystko w porzadku:-) trzymam kciuki.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem że już było o stanikach do karmienia ale możecie coś polecić, chodzi mi to te zwykłe, te ładniejsze i bardziej normalne chce kupić jak zobaczę o ile mi urosną piesi :)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Jeżeli mam być szczera to i jedno i drugie. Nazwijcie mnie wyrodną matką, ale oboje z mężem zawsze byliśmy zgodni co do tego, że jedno dzieciątko wystarczy i zawsze chcieliśmy jedną kochaną córeczkę + teraz te wszystkie przejścia z ciążą utwierdziły nas w tym przekonaniu.
    Żadna z ciebie wyrodna matka. To wasza decyzja a ja zapytalam tylko z ciekawości. Najważniejsze zeby dziecku dać miłość :-)
    Ja z kolei nie wyobrażam sobie miec jedynaka. Od początku mowilismy z moim że chcemy dwójkę a i wiktoria juz półtorej roku chodziła i mówiła że chce brata wiec ma:-D
    Swoją droga to slodkie jak podbiega, całuje brzuszek, przyrula się do niego i mówi "kocham cię braciszku";-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 20:10

alicja_, Matleena lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Olka karmiłam 3 miesiące i było ciężko, ale powiem Wam, że to coś pięknego mieć swoje kochane maleństwo przy piersi i teraz żałuję, że nie udało nam się pokarmić dłużej - mieliśmy kolkę, więc darowałam sobie męczenie i siebie i jego i przeszliśmy na mm. Teraz chciałabym pokarmić tak z 5 miesięcy :) ale zobaczymy jak będzie. Niestety kp nie jest łatwe, choć mnie ominęły problemy z zastojami, to jednak wypiłam trochę tych herbatek na laktacje, wysłuchałam płaczu dziecka bo kolka, nasmarowałam się sutków bo poranione, no generalnie to nie je bajka :) ale ja mimo wszystko polecam spróbować chociaż :)

edit: i cycki mi nie opadły do pasa, gdyby któraś się o to martwiła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 20:16

Evka, Kate4, Matleena, Pchelkaa, moniek90, moniek90 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja myślę, że Sarka okaże się tak cudownym i kochanym dzieckiem, że prędzej czy później zechcecie kolejnego :P ja jestem jedynaczką i zawsze chciałam mieć rodzeństwo (mąż też jedynak) ale jest dużo plusów bycia jedynakiem. Miałam co chciałam, nie musiałam dzielić się batonem, nie czułam się odtrącona (bo niektórzy rodzice faworyzują jedno dziecko), całą uwagę mama poświęcała właśnie mnie. Także jeśli taka jest Wasza decyzja to nie widzę przeciwwskazań :D jedyny minus dla rodzica, będziesz o wiele bardziej drżeć o dziecko niż jakbyś miała kilkoro. Wiadomo każda matka się martwi itp. ale moja mówiła mi tak. Że jak coś się stanie dziecku matki która ma ich 3, to ból ogromny owszem, ale jest jeszcze dwójka i jest dla kogo żyć. A jakby moja mama straciła mnie to i jej życie straciłoby sens.

Flakonik ja byłam karmiona wyłącznie mm bo mama nie miała pokarmu. Serio nic mi nie dolega, nie czuję się gorsza ani nie jestem głupsza czy bardziej chorowita przez to, że urodziłam się cc i byłam karmiona mm. A zobacz kiedyś te mleka były zupełnie inne. Teraz są wzbogacane itp. Dlatego nie ma w tym nic złego. Ale jeśli chodzi o KP to powiem, że nie zawsze sprawia ból. Owszem niektórym na początku jak brodawki są niezahartowane. Ale koleżanka dała mi sposób. Kupiła szorstką gąbkę i pocierała nią brodawki po kąpieli a potem nakładała krem na brodawki. Brodawki się zahartowały i nie wie co to ból przy KP ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 20:24

‹‹ 1463 1464 1465 1466 1467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ