Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na poczatku przed ciaza chcieismy jedno dziecko a ja teraz zmienilam zdanie i chce dwojke najwczesniej za 2 latka o ie Bog da :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję karmienia piersią chyba bardziej niż porodu. Ale bardzo chcę :)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie piersią to nie bajka i na początku cholernie boli (chociaż mi udało sie uniknąć zastojów i nawału pokarmu) ale ja jestem zdecydowana. Chcialabym pokarmić tak do pól roku albo krócej jak malemu szybko wyjdą ząbki bo jakoś nie chciala bym być Pogryziona i właśnie jutro mam na ten temat spoktanie z położną bo małą karmiłam tylko półtorej miesiąca i pokarm mi zniknął,a teraz chciałabym tego uniknąć.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:18

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• lilianna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandarynka trzymaj się dzielnie, czekamy na wieści :-)

Co do antykoncepcji ja pójdę chyba w plastry a co najmniej na początku gumki :-P chociaż jak sobie przypomne te nasze 2letnie starania o dzidzie to nie wierze że po porodzie udało by się nam "wpaść" od razu...

A jeśli chodzi o karmieniem piersią to ja osobiście myślę o 6miesiacach i potem butla :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Mandarynka trzymaj się dzielnie, czekamy na wieści :-)

Co do antykoncepcji ja pójdę chyba w plastry a co najmniej na początku gumki :-P chociaż jak sobie przypomne te nasze 2letnie starania o dzidzie to nie wierze że po porodzie udało by się nam "wpaść" od razu...

A jeśli chodzi o karmieniem piersią to ja osobiście myślę o 6miesiacach i potem butla :-)
    my o Olka staraliśmy się dwa lata, a o Polę jeden cykl :) także ten :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadl mi dzisiaj telefon na plytki. Jak to zobaczylam to sie balam podniesc bo bylam pewna ze bedzie rozbity ekran. Nowy teledon calkiem od miesiaca. I nie wiem jakim cudem nic mu nie jest :D

justyna14, nick nieaktualny, Madzisek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze ogarnac jakies zajecia dla maluchow na miescie. Na pewno bedziemy chcieli chodzic na basen z nimi i to jak najwczesniej. A reszta to musze obczaic co jeszcze ciekawego sie znajdzie .
    A wy planujecie moze basen?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy chodzić na basen :) nawet strój kąpielowy mam dla małej :P ale to dopiero ok pół roczku. Wcześniej zima będzie nic chciałabym małej zaziębić, zwłaszcza, że sama marznę zimą na basenie. Mąż kocha pływać nie może się doczekać kiedy z malutką poszaleje :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Musze ogarnac jakies zajecia dla maluchow na miescie. Na pewno bedziemy chcieli chodzic na basen z nimi i to jak najwczesniej. A reszta to musze obczaic co jeszcze ciekawego sie znajdzie .
    A wy planujecie moze basen?
    my z Olkiem pierwszy raz byliśmy na basenie jak miał pół roku, chcieliśmy, żeby głowkę już ładnie sam trzymał i żeby wiosna przyszła :) pierwszy raz to nie mógł się odnaleźć, trochę przerażony był, ale bez płaczu. Już kolejny raz było lepiej :) ale byliśmy tylko pare razy, regularnie nie chodzimy.

7w3d 💔
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    my o Olka staraliśmy się dwa lata, a o Polę jeden cykl :) także ten :)

No to może faktycznie lepiej się zabezpieczać na początku :-P :-D

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam obiecane zdjęcie, a w zasadzie to dwa zdjęcia.
    Pierwsze z nich to mój normalny brzuch w spoczynku, a przy drugim chciałam sprawdzić czy moje mięśnie brzucha jeszcze istnieją - i powiem Wam, że jestem w szoku - istnieją! Nie zanikły od ton słodyczy i leżenia. Fakt, zmieniły troche swoje miejsce, bo teraz są na boku - ale są! :D Ciekawe jak to będzie po porodzie..
    1)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b208a2def8d.jpg

2)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/37aea46ef9da.jpg

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Madzisek, lilianna, nick nieaktualny, Nadulka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Matleena, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Klara87, moniek90, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    No to może faktycznie lepiej się zabezpieczać na początku :-P :-D
    no u nas to było planowane :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwczesniej mozna od 12tygodnia. I dziecie musi tezymac glowke i wazyc ok 7k g. Wiec mysle ze pierwszy raz na wiosne pojdziemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 20:45

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .........

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:32

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Wrzucam obiecane zdjęcie, a w zasadzie to dwa zdjęcia.
    Pierwsze z nich to mój normalny brzuch w spoczynku, a przy drugim chciałam sprawdzić czy moje mięśnie brzucha jeszcze istnieją - i powiem Wam, że jestem w szoku - istnieją! Nie zanikły od ton słodyczy i leżenia. Fakt, zmieniły troche swoje miejsce, bo teraz są na boku - ale są! :D Ciekawe jak to będzie po porodzie..
    1)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b208a2def8d.jpg

2)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/37aea46ef9da.jpg
    Jesteś w ciąży ? ;o jaki mały brzuszek

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a gdzie jest Sara ?? Acikk przykro mi ale Alicja cie przebila :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 20:48

nick nieaktualny, Pola_27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ile wazy tetaz twoja Sara?
    Czy jest tu ktos kogo dzieci tez malo waza?
    Moje sie mieszcza w tej najnizszej dolnej granicy jak na ten tydz ...2350 i 2600

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 20:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandarynkaa – trzymam kciuki!
    To już się zaczął 37 tydzień więc bądź spokojna – dzidzia jest już bezpieczna w razie czego!

Flakonik – mi się to samo stało wczoraj w szpitalu!!
    Spadł na płytki w łazience i też bałam się podnieść :D
    No ale jak się nawet do kibla chodzi z telefonem to tak jest...;D
    Ojjj na basen to bym chciała z młodą chodzić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja Ciebie upublicznić !!!! to serio najmniejszy ciążowy brzuch w Polsce a może i na świecie !!! jesteś jak ta modelka a o niej było głośno wszędzie :P

http://www.papilot.pl/ciaza/29855/Kobieta-o-najmniejszym-brzuchu-ciazowym-swiata-wlasnie-urodzila-Wiemy-ile-wazy-jej-dziecko.html

‹‹ 1464 1465 1466 1467 1468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ