X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na poczatku przed ciaza chcieismy jedno dziecko a ja teraz zmienilam zdanie i chce dwojke najwczesniej za 2 latka o ie Bog da :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję karmienia piersią chyba bardziej niż porodu. Ale bardzo chcę :)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie piersią to nie bajka i na początku cholernie boli (chociaż mi udało sie uniknąć zastojów i nawału pokarmu) ale ja jestem zdecydowana. Chcialabym pokarmić tak do pól roku albo krócej jak malemu szybko wyjdą ząbki bo jakoś nie chciala bym być Pogryziona i właśnie jutro mam na ten temat spoktanie z położną bo małą karmiłam tylko półtorej miesiąca i pokarm mi zniknął,a teraz chciałabym tego uniknąć.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:18

alicja_ lubi tę wiadomość

• lilianna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandarynka trzymaj się dzielnie, czekamy na wieści :-)

Co do antykoncepcji ja pójdę chyba w plastry a co najmniej na początku gumki :-P chociaż jak sobie przypomne te nasze 2letnie starania o dzidzie to nie wierze że po porodzie udało by się nam "wpaść" od razu...

A jeśli chodzi o karmieniem piersią to ja osobiście myślę o 6miesiacach i potem butla :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Mandarynka trzymaj się dzielnie, czekamy na wieści :-)

Co do antykoncepcji ja pójdę chyba w plastry a co najmniej na początku gumki :-P chociaż jak sobie przypomne te nasze 2letnie starania o dzidzie to nie wierze że po porodzie udało by się nam "wpaść" od razu...

A jeśli chodzi o karmieniem piersią to ja osobiście myślę o 6miesiacach i potem butla :-)
    my o Olka staraliśmy się dwa lata, a o Polę jeden cykl :) także ten :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadl mi dzisiaj telefon na plytki. Jak to zobaczylam to sie balam podniesc bo bylam pewna ze bedzie rozbity ekran. Nowy teledon calkiem od miesiaca. I nie wiem jakim cudem nic mu nie jest :D

justyna14, alicja_, Madzisek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze ogarnac jakies zajecia dla maluchow na miescie. Na pewno bedziemy chcieli chodzic na basen z nimi i to jak najwczesniej. A reszta to musze obczaic co jeszcze ciekawego sie znajdzie .
    A wy planujecie moze basen?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy chodzić na basen :) nawet strój kąpielowy mam dla małej :P ale to dopiero ok pół roczku. Wcześniej zima będzie nic chciałabym małej zaziębić, zwłaszcza, że sama marznę zimą na basenie. Mąż kocha pływać nie może się doczekać kiedy z malutką poszaleje :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Musze ogarnac jakies zajecia dla maluchow na miescie. Na pewno bedziemy chcieli chodzic na basen z nimi i to jak najwczesniej. A reszta to musze obczaic co jeszcze ciekawego sie znajdzie .
    A wy planujecie moze basen?
    my z Olkiem pierwszy raz byliśmy na basenie jak miał pół roku, chcieliśmy, żeby głowkę już ładnie sam trzymał i żeby wiosna przyszła :) pierwszy raz to nie mógł się odnaleźć, trochę przerażony był, ale bez płaczu. Już kolejny raz było lepiej :) ale byliśmy tylko pare razy, regularnie nie chodzimy.

7w3d 💔
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    my o Olka staraliśmy się dwa lata, a o Polę jeden cykl :) także ten :)

No to może faktycznie lepiej się zabezpieczać na początku :-P :-D

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam obiecane zdjęcie, a w zasadzie to dwa zdjęcia.
    Pierwsze z nich to mój normalny brzuch w spoczynku, a przy drugim chciałam sprawdzić czy moje mięśnie brzucha jeszcze istnieją - i powiem Wam, że jestem w szoku - istnieją! Nie zanikły od ton słodyczy i leżenia. Fakt, zmieniły troche swoje miejsce, bo teraz są na boku - ale są! :D Ciekawe jak to będzie po porodzie..
    1)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b208a2def8d.jpg

2)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/37aea46ef9da.jpg

Flakonik, aannkkaa, Madzisek, lilianna, nikicia86, Nadulka, Mama-julka, Kate4, kwiatakacji, Matleena, pati_zuzia, Pchelkaa, Klara87, moniek90, genoweffa lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    No to może faktycznie lepiej się zabezpieczać na początku :-P :-D
    no u nas to było planowane :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwczesniej mozna od 12tygodnia. I dziecie musi tezymac glowke i wazyc ok 7k g. Wiec mysle ze pierwszy raz na wiosne pojdziemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 20:45

alicja_ lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .........

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:32

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Wrzucam obiecane zdjęcie, a w zasadzie to dwa zdjęcia.
    Pierwsze z nich to mój normalny brzuch w spoczynku, a przy drugim chciałam sprawdzić czy moje mięśnie brzucha jeszcze istnieją - i powiem Wam, że jestem w szoku - istnieją! Nie zanikły od ton słodyczy i leżenia. Fakt, zmieniły troche swoje miejsce, bo teraz są na boku - ale są! :D Ciekawe jak to będzie po porodzie..
    1)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b208a2def8d.jpg

2)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/37aea46ef9da.jpg
    Jesteś w ciąży ? ;o jaki mały brzuszek

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a gdzie jest Sara ?? Acikk przykro mi ale Alicja cie przebila :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 20:48

alicja_, Pola_27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ile wazy tetaz twoja Sara?
    Czy jest tu ktos kogo dzieci tez malo waza?
    Moje sie mieszcza w tej najnizszej dolnej granicy jak na ten tydz ...2350 i 2600

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 20:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandarynkaa – trzymam kciuki!
    To już się zaczął 37 tydzień więc bądź spokojna – dzidzia jest już bezpieczna w razie czego!

Flakonik – mi się to samo stało wczoraj w szpitalu!!
    Spadł na płytki w łazience i też bałam się podnieść :D
    No ale jak się nawet do kibla chodzi z telefonem to tak jest...;D
    Ojjj na basen to bym chciała z młodą chodzić.

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja Ciebie upublicznić !!!! to serio najmniejszy ciążowy brzuch w Polsce a może i na świecie !!! jesteś jak ta modelka a o niej było głośno wszędzie :P

http://www.papilot.pl/ciaza/29855/Kobieta-o-najmniejszym-brzuchu-ciazowym-swiata-wlasnie-urodzila-Wiemy-ile-wazy-jej-dziecko.html

Flakonik lubi tę wiadomość

‹‹ 1464 1465 1466 1467 1468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ