X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja jeśli to teraźniejsze zdjęcia to wyglądasz jak dla mnie przeraźliwie chudo jak na ciąże tak zaawansowaną. ILe Ty ważyłaś przed ciążą? 35 kg? bo jesteś mega drobna

7w3d 💔
  • Evka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja...no way;) to Twoj brzuszek w ciązy?

alicja_ lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Madzisek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się teraz zaczęłam zastanawiać czy ty alicja czasami nie masz mniejszego brzuszka od Acikk

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Alicja ile wazy tetaz twoja Sara?
    Czy jest tu ktos kogo dzieci tez malo waza?
    Moje sie mieszcza w tej najnizszej dolnej granicy jak na ten tydz ...2350 i 2600

Sarka w piątek u mojego gina 2600gram, a w niedziele jak mnie przyjmowali do szpitala to na szpitalnym sprzęcie im wyszło 2400gram.
    Tak czy inaczej obie wagi są na dolnej granicy.
    A czy dla bliźniaków nie ma przypadkiem jakiś innych tabel jeżeli chodzi o wagę?

• lilianna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    no u nas to było planowane :)

My planujemy drugie ale troszkę później, nie tak od razu :-) ja myślę że drugie napewno jeszcze tak przed moja 30-stka... :-P

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    to aktualne zdjęcia?????

no robiłam jakieś 10 minut temu! :D specjalnie dla Was :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktos duzo cwiczyl to miesnie powoduja ze brzuch nie jest tak widoczny w ciazy ;)

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    To ja się teraz zaczęłam zastanawiać czy ty alicja czasami nie masz mniejszego brzuszka od Acikk
    Acikk wstawila zdjecie i Alicja zdecydowanie ja pobila to rzeczywiscie najmiejszy brzuszek w porownaniu z tym co wstawila annielica :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja gdzie ty masz to swoje maleństwo :-) ale bardzo fajnie wygladasz :-)

Flakonik moja mała ma 2500 36tc :-) a moj brzuchol jest na moim zdjeciu profilowym :-)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    no robiłam jakieś 10 minut temu! :D specjalnie dla Was :D
    kobieto lodówkę Ci na klucz mąż zamyka czy jak? wpadaj do mnie podtuczę Cie trochę.

ZieloneOliwki, Mama-julka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicja przynajmniej nie bedziesz miala czego praktycznie zrzucac :)

• Evka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ważyła w czwartek 2500, i lekarka mówi, że waga idealna :) Wg usg tez wychodzi idealnie zgodnie z terminem, więc nie wiem o jakich dolnych granicach mówicie..hmmm

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Jak ktos duzo cwiczyl to miesnie powoduja ze brzuch nie jest tak widoczny w ciazy ;)

No właśnie też mi to lekarz mówił kiedyś, że mieśnie brzucha potrafią mocno trzymać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie boje ze znowu bedziemy sie tyle starac. O te dzieci starania trwaly 6lat...mam juz 30tke. Takze sie zastanawiamy czy w ogole sie zabezpieczac...no ale nie chce od razu po porodzie zajsc w ciaze bo nie dam rady

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Aicja przynajmniej nie bedziesz miala czego praktycznie zrzucac :)
    A no wlasnie chciałam napisać ze alicja po porodzie odrazu będzie miała płaski brzuszek

1usap07w9hybl9h9.png
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę Wam zameldować, że zaczęło się u mnie coś dziać. Nie wiem czy to już to, czy na razie przepowiadające skurcze, ale o 15tej dostałam strasznych bóli krzyżowych, aż płakałam, były nie do wytrzymania. Do tego doszły skurcze brzucha. Na ból pomagał tylko gorący prysznic. Wzięłam nospę, magnez i paracetamol i jakoś ratuję sytuację, ale nie wiem na jak długo. Czuję ciągle spięcia w brzuchu, jak do rana nie przejdzie, to jadę do szpitala. Trzymajcie kciuki, żeby to był fałszywy alarm. Z tego strachu spakowałam dziś torbę.

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Ja sie boje ze znowu bedziemy sie tyle starac. O te dzieci starania trwaly 6lat...mam juz 30tke. Takze sie zastanawiamy czy w ogole sie zabezpieczac...no ale nie chce od razu po porodzie zajsc w ciaze bo nie dam rady
    ponoć o kolejne dziecko łatwiej...

Flakonik lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka kciuki zacisniete :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica - Sarah Stage! Uwielbiam jej zdjęcia i urodę!
    Urodziła wielkie dziecko! A wszyscy mówili, że je głodzi i że urodzi się chore. -,-

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka wrote:
    Dziewczyny muszę Wam zameldować, że zaczęło się u mnie coś dziać. Nie wiem czy to już to, czy na razie przepowiadające skurcze, ale o 15tej dostałam strasznych bóli krzyżowych, aż płakałam, były nie do wytrzymania. Do tego doszły skurcze brzucha. Na ból pomagał tylko gorący prysznic. Wzięłam nospę, magnez i paracetamol i jakoś ratuję sytuację, ale nie wiem na jak długo. Czuję ciągle spięcia w brzuchu, jak do rana nie przejdzie, to jadę do szpitala. Trzymajcie kciuki, żeby to był fałszywy alarm. Z tego strachu spakowałam dziś torbę.
    jedź już na ip, bo to ciut za wcześnie, może jeszcze uda się zatrzymać ewentualny poród choć na tydzień. Może to krótko, ale dla dziecka każdy dzień w brzuszku jest ważny. Bezpiecznie można rodzić po skończonym 36-37 tyg, ale wcześniej powinno się jednak zatrzymywac poród w miarę możliwości.

7w3d 💔
‹‹ 1465 1466 1467 1468 1469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ