Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka, rozumiem że gorące Ci pomaga ale nie powinnaś brać ani gorącego prysznica ani przykładać termoforu. Dzieci nie lubią takich temperatur w brzuszku.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka ciepła kąpiel ok, ale gorąca wzmaga jeszcze skurcze, także uważaj. Termofor też nie jest wskazany w ciązy.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Alicja...znam to. Jesc i jesc i nie tyc:-) mam 30 lat i dalej to samo u mnie z przemiana materii. A ile masz wzrostu?

no to tylko się cieszyyyyć!!!
    Wstawiaj swój brzuszek!:D
    174:D

• Evka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch to mam napewno wiekszy niz Ty:-) ja mam 170 z waga wyjsciowa 50kg
    Teraz 59kg;) wstawie cos jutro bo juz leze w wyrku:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 21:25

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    justyna14 – Nie no nie ważyłam wcale jakoś super mało, bo 52kg. Na dzień dzisiejszy waże ok.61 także przytyłam dość sporo jak na to co widać na zdjęciu :D Wiele dziewczyn stąd przytyło o wiele mniej np. Annielica! :D

Nie zamykają mi lodówki! Właśnie jem jak szalona :D
    zjadłam całe pudełko krówek i dwa duże ciastka czekoladowe z BP. Chciałam zjeść jeszcze kanapkę z szynką i nawet ją sobie przygotowałam, ale wyszłam do toalety i kot się nią poczęstował :D

Ja tez jem wszystko najlepiej wchodzi pizza :-D a mam 8kg na plusie a jestem w 36tc ... niektóre dziewczyny mają tyle przy dietach :-) wszystko zależy od organizmu ale ty wygladasz świetnie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję nikicia:)
    Masz rację - wszystko zależy od organizmu i od kobiety - każda z nas jest inna.

Zawsze się zastanawiałam jak wygląda taki brzuch np. godzine po porodzie gdy macica jest jeszcze nie obkurczona. Mówią niby, że wygląda się tak jak by się było w 5 miesiącu, ale trzeba się przekonać na własnej skórze..

Evka - trzymam za słowo i czekam jutro na fotkę :D

nick nieaktualny, Evka lubią tę wiadomość

• lilianna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Ciekawa jestem czy ktoras przenosi maluszka. Chodzi mi o nasza koncowke listy na koniec grudnia. Czy urodza ske jakies maluszki w 2016 ;)

Ja mam termin z OM na 30.12, a wg. ostatniego USG 22.12.... więc nie wiadomo jak to będzie w moim przypadku... :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka

Skoro Twoja lekarka tak mówi to tak musi być. Musisz jej zaufać.
    Daj znać jutro rano czy jest jakaś poprawa. Będziemy się tutaj martwić wszystkie.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik! na profilu FB szpitala w którym zamierzam rodzić pojawiły się zdjęcia i opis bliźniaków:) Jeden urodził się z wagą 2500 a drugi 2340- poród SN :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Evka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ale ze jak widzialas nozke?:)))) na sama mysl sie rozczulilam.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Cos mi sie przypomnialo. ;) wczoraj pierwszy raz mialam okazje cos takiego zobaczyc. Niestety nie zdazylam uwiecznic na zdjeciu. Jedna z dziewczynek tak wypiela noge ze bylo calkiem wyraznie widac przez brzuch. Paluszki i cala ta male stopke <3 no piekny widok:) taka malusienka ze szok;)

a myślałam, że takie rzeczy to tylko w reklamach w tv :D !
    Szkoda, że nie udało Ci się zrobić fotki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Ja mam termin z OM na 30.12, a wg. ostatniego USG 22.12.... więc nie wiadomo jak to będzie w moim przypadku... :-)
    a suwak masz na który termin?
    Bo ja mam na 29.12 i wychodzi mi równo 32tc a u Ciebie dzień później i masz 32+1 ;>

a z ost. usg wyszedł 01.01.2016 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 21:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://img.szafa.pl/forum/1/foto_cache/9eb/8ff/633/26e/02e/a06/039/2c6/faa/bd6/c6_500x640.jpg
    Takie cos ale mniej widoczne. Mniej wyrazne ale bylo widac ze stopka. Ale to byla chwilka doslownie

• lilianna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    a suwak masz na który termin?
    Bo ja mam na 29.12 i wychodzi mi równo 32tc a u Ciebie dzień później i masz 32+1 ;>

Suwaczek mam chyba ustawiony na termin w OM ... ;-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:43

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Suwaczek mam chyba ustawiony na termin w OM ... ;-)
    serio? to coś mi tu nie pasuje :D a pokrywa Ci się z tygodniami na wizytach? :D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Dziękuję nikicia:)
    Masz rację - wszystko zależy od organizmu i od kobiety - każda z nas jest inna.

Zawsze się zastanawiałam jak wygląda taki brzuch np. godzine po porodzie gdy macica jest jeszcze nie obkurczona. Mówią niby, że wygląda się tak jak by się było w 5 miesiącu, ale trzeba się przekonać na własnej skórze..

Evka - trzymam za słowo i czekam jutro na fotkę :D

No to jak w szóstym nie mialas wcale to jak będziesz mieć taki jak w piątym to juz wiesz jaki :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 14:00

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie i jedyne co wiem, to że wyniki ok. Anemii, toksoplazmozy nie mam, tsh dobrze. To trzecia wizyta bez kozła i druga bez usg wchodzę i wychodzę. A to przykładowe wizyty na NFZ. O 2-godzinnej obsuwie nie będę wspominać. Gdyby nie było mnie stać na prywatne wizyty przecież bym się zapłakała.

nick nieaktualny, Matleena, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• lilianna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    serio? to coś mi tu nie pasuje :D a pokrywa Ci się z tygodniami na wizytach? :D

Sprawdziłam i wg. OM (tj.23.03) TP mam na 28.12 czyli jestem w 32+1tc :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
‹‹ 1467 1468 1469 1470 1471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ