X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:14

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mnie rozklada choroba jakaś. Drapie mnie w oskrzelach, mam suchy kaszel i kicham. Bede sie leczyła domowymi sposobami. Poza tym dobrze się czuję. I czasami też boli mnie podbrzusze ale to tak jakby na @. Cycochy bolą, plecy. I mam mega dużo śluzu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety. Ale przezyje :)

A ile ma juz twoja corka? :)

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica to duzo zdrowka zycze :)

Blair lubi tę wiadomość

• muamua Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica, a jak planujesz się leczyć? Ja idę zaraz zrobić syrop z cebuli i będę się faszerować czosnkiem, herbatką z cytryną i miodem, a może nawet zrobię sobie inhalację :)

Ja w poprzedniej ciąży wymiotowałam od 6 do 20 tc. Przytyłam dopiero w połowie ciąży. Mam nadzieję, że nie będę mieć teraz powtórki z rozrywki.

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muamua mam zamiar się leczyć dokładnie jak Ty - domowe sposoby i tyle. Ja na razie nie wymiotowałam i oby tak zostało.
    Dziś się zestresowałam bo na teście kasetowym z allegro wyszła blada kreska (podobnie jak wczoraj) a to już 14 dpo. Ale zrobiłam bobo test i są 2 piękne ciemne krechy (testowa odrobinę tylko bledsza). Także teraz wiem, że testy z allegro są do dupy. Muszę wyluzować, bo stres szkodzi fasolce, a przecież wszystko musi być dobrze !!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica to moze to zalezy od czulosci testu jakie wychodza kreseczki

Blair lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Flakonik lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U was tez taka lipna pogoda? U mnie od wczoraj pada deszcz :/

Blair lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Flakonik lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od 2 dni nie mam żadnych mdłości :P

Okropnie leje. Te 2 dni siedzę w domu i się kuruję. Dziewczyny jak jestem w 4 tygodniu i 2 dniu to jest to piąty tydzień prawda? Tak pokazuje BBF.

• naox Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) ja sprzątam od rana i czuję się nawet ok. Nie czuję zupełnie nic, poza obolałymi piersiami.
    Flakonik dbaj o siebie. U nas póki co nie pada, ale pochmurno i 7 stopni. A już było tak pięknie.
    Annielica ja Ci polecam syrop prenalen (malinowy z czosnkiem)
    Wyleczył mnie w 3dni z tej serii są też tabletki na gardło i spray do nosa.

Ja kupiłam sobie kompleks mama DHA coś koło 40zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 10:40

p19uyx8dnezstxe3.png
  • naox Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie annielica ja mam 4tydzień i 3dzień i pokazuje 5tydzień :)

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie 5 tydzień. To zobaczcie jak wygląda bobo www.dzieciowo.pl Tu jest opis tydzień po tygodniu :D

• naox Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wciąż oglądam te wszystkie strony z opisem ciąży tydzień po tygodniu. Mój J powiedział, że sam się domyślił, że się udało, bo wyglądam jakoś tak inaczej.. oczy mi się błyszczą i pięknieje. Wariat, wie jak zdobyć +. :P

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno pięknieje się przy chłopcu, a dziewczynka zabiera mamie urodę:P

• Bergamota Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na przeziębienie polecam serię prenalen na katar, na kaszel, pastylki do ssania no i domowy syrop z buraków i miodu (5 buraczków surowych obrać, zetrzeć na grubych oczkach, wsypać 2 stołowe łyżki cukru, wymieszać, przykryć i odstawić żeby puściło sok na jakieś 30minut. Sparzyć słoik 1-litrowy. Wkładać do niego warstwę buraków z sokiem i warstwę miodu, tj ok 2-3łyżki najlepiej płynnego, może być lekko podgrzany. I tak do końca przekładać warstwy. Na końcu też polać miodem. Jak nie ma miodu można użyć cukier. Przykryć słoik gazą/ściereczką i zawiązać aby się nic nie dostało do środka, odstawić na ok 3-5 godzin w temp pokojowej, może być na noc, tylko wtedy słoik dać w chłodniejsze miejsce. Po tym czasie odcisnąć/przecedzić sok z buraków do osobnego naczynia, np buteleczki. Wstawić do lodówki. Pić 1-2 łyżek stołowych 3-5 razy dziennie. Syrop działa wzmacniająco, przeciwkaszlowo, to bomba witamin i minerałów.

Ja właśnie się wykurowałam z zapalenia zatok... Walczyłam ponad dwa tygodnie. Pomogło mi płukanie zatok solą fizjologiczną metodą "Jala Neti". Polecam, bo bezpieczna (mimo, że dość kłopotliwa) dla dziecka zamiast używania np ksylometazoliny.
    Inhalacje z macierzanki i rumianku też mi pomagały, nawilżały śluzówkę.

Płukanka, która pomogła mi na ból gardła, przepis pani S. Korżawskiej: łyżeczka suszonej szałwii (lub 1 torebka w saszetce) na szklankę wrzącej wody, lekko ostudzić, dodać łyżeczkę soli morskiej (albo zwykłej) i 4 krople (jak macie i możecie stosować) płynnego propolisu. Płukać przynajmniej 3-5 razy dziennie ciepłą (nie gorącą ani nie zimną)płukanką.

Nie zapomnijcie nawilżać powietrze w sypialniach. Temp w sypialni nie powinna przekraczać 22st. W miarę możliwości wietrzcie pokój gdzie śpicie.

Ot, takie moje rady, mam nadzieję, że przydatne :)
    Zdrowia Wam życzę!

<3 SYNEK FLORIAN <3
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ