X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:14

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mnie rozklada choroba jakaś. Drapie mnie w oskrzelach, mam suchy kaszel i kicham. Bede sie leczyła domowymi sposobami. Poza tym dobrze się czuję. I czasami też boli mnie podbrzusze ale to tak jakby na @. Cycochy bolą, plecy. I mam mega dużo śluzu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety. Ale przezyje :)

A ile ma juz twoja corka? :)

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica to duzo zdrowka zycze :)

Blair lubi tę wiadomość

• muamua Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica, a jak planujesz się leczyć? Ja idę zaraz zrobić syrop z cebuli i będę się faszerować czosnkiem, herbatką z cytryną i miodem, a może nawet zrobię sobie inhalację :)

Ja w poprzedniej ciąży wymiotowałam od 6 do 20 tc. Przytyłam dopiero w połowie ciąży. Mam nadzieję, że nie będę mieć teraz powtórki z rozrywki.

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muamua mam zamiar się leczyć dokładnie jak Ty - domowe sposoby i tyle. Ja na razie nie wymiotowałam i oby tak zostało.
    Dziś się zestresowałam bo na teście kasetowym z allegro wyszła blada kreska (podobnie jak wczoraj) a to już 14 dpo. Ale zrobiłam bobo test i są 2 piękne ciemne krechy (testowa odrobinę tylko bledsza). Także teraz wiem, że testy z allegro są do dupy. Muszę wyluzować, bo stres szkodzi fasolce, a przecież wszystko musi być dobrze !!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica to moze to zalezy od czulosci testu jakie wychodza kreseczki

Blair lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Flakonik lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U was tez taka lipna pogoda? U mnie od wczoraj pada deszcz :/

Blair lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Flakonik lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od 2 dni nie mam żadnych mdłości :P

Okropnie leje. Te 2 dni siedzę w domu i się kuruję. Dziewczyny jak jestem w 4 tygodniu i 2 dniu to jest to piąty tydzień prawda? Tak pokazuje BBF.

• naox Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) ja sprzątam od rana i czuję się nawet ok. Nie czuję zupełnie nic, poza obolałymi piersiami.
    Flakonik dbaj o siebie. U nas póki co nie pada, ale pochmurno i 7 stopni. A już było tak pięknie.
    Annielica ja Ci polecam syrop prenalen (malinowy z czosnkiem)
    Wyleczył mnie w 3dni z tej serii są też tabletki na gardło i spray do nosa.

Ja kupiłam sobie kompleks mama DHA coś koło 40zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 10:40

p19uyx8dnezstxe3.png
  • naox Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie annielica ja mam 4tydzień i 3dzień i pokazuje 5tydzień :)

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie 5 tydzień. To zobaczcie jak wygląda bobo www.dzieciowo.pl Tu jest opis tydzień po tygodniu :D

• naox Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wciąż oglądam te wszystkie strony z opisem ciąży tydzień po tygodniu. Mój J powiedział, że sam się domyślił, że się udało, bo wyglądam jakoś tak inaczej.. oczy mi się błyszczą i pięknieje. Wariat, wie jak zdobyć +. :P

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno pięknieje się przy chłopcu, a dziewczynka zabiera mamie urodę:P

• Bergamota Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na przeziębienie polecam serię prenalen na katar, na kaszel, pastylki do ssania no i domowy syrop z buraków i miodu (5 buraczków surowych obrać, zetrzeć na grubych oczkach, wsypać 2 stołowe łyżki cukru, wymieszać, przykryć i odstawić żeby puściło sok na jakieś 30minut. Sparzyć słoik 1-litrowy. Wkładać do niego warstwę buraków z sokiem i warstwę miodu, tj ok 2-3łyżki najlepiej płynnego, może być lekko podgrzany. I tak do końca przekładać warstwy. Na końcu też polać miodem. Jak nie ma miodu można użyć cukier. Przykryć słoik gazą/ściereczką i zawiązać aby się nic nie dostało do środka, odstawić na ok 3-5 godzin w temp pokojowej, może być na noc, tylko wtedy słoik dać w chłodniejsze miejsce. Po tym czasie odcisnąć/przecedzić sok z buraków do osobnego naczynia, np buteleczki. Wstawić do lodówki. Pić 1-2 łyżek stołowych 3-5 razy dziennie. Syrop działa wzmacniająco, przeciwkaszlowo, to bomba witamin i minerałów.

Ja właśnie się wykurowałam z zapalenia zatok... Walczyłam ponad dwa tygodnie. Pomogło mi płukanie zatok solą fizjologiczną metodą "Jala Neti". Polecam, bo bezpieczna (mimo, że dość kłopotliwa) dla dziecka zamiast używania np ksylometazoliny.
    Inhalacje z macierzanki i rumianku też mi pomagały, nawilżały śluzówkę.

Płukanka, która pomogła mi na ból gardła, przepis pani S. Korżawskiej: łyżeczka suszonej szałwii (lub 1 torebka w saszetce) na szklankę wrzącej wody, lekko ostudzić, dodać łyżeczkę soli morskiej (albo zwykłej) i 4 krople (jak macie i możecie stosować) płynnego propolisu. Płukać przynajmniej 3-5 razy dziennie ciepłą (nie gorącą ani nie zimną)płukanką.

Nie zapomnijcie nawilżać powietrze w sypialniach. Temp w sypialni nie powinna przekraczać 22st. W miarę możliwości wietrzcie pokój gdzie śpicie.

Ot, takie moje rady, mam nadzieję, że przydatne :)
    Zdrowia Wam życzę!

<3 SYNEK FLORIAN <3
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ