Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny a mnie rozklada choroba jakaś. Drapie mnie w oskrzelach, mam suchy kaszel i kicham. Bede sie leczyła domowymi sposobami. Poza tym dobrze się czuję. I czasami też boli mnie podbrzusze ale to tak jakby na @. Cycochy bolą, plecy. I mam mega dużo śluzu.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Annielica, a jak planujesz się leczyć? Ja idę zaraz zrobić syrop z cebuli i będę się faszerować czosnkiem, herbatką z cytryną i miodem, a może nawet zrobię sobie inhalację
Ja w poprzedniej ciąży wymiotowałam od 6 do 20 tc. Przytyłam dopiero w połowie ciąży. Mam nadzieję, że nie będę mieć teraz powtórki z rozrywki.
23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
14.04. -- 6t6d
-
nick nieaktualnymuamua mam zamiar się leczyć dokładnie jak Ty - domowe sposoby i tyle. Ja na razie nie wymiotowałam i oby tak zostało.
Dziś się zestresowałam bo na teście kasetowym z allegro wyszła blada kreska (podobnie jak wczoraj) a to już 14 dpo. Ale zrobiłam bobo test i są 2 piękne ciemne krechy (testowa odrobinę tylko bledsza). Także teraz wiem, że testy z allegro są do dupy. Muszę wyluzować, bo stres szkodzi fasolce, a przecież wszystko musi być dobrze !!! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki
ja sprzątam od rana i czuję się nawet ok. Nie czuję zupełnie nic, poza obolałymi piersiami.
Flakonik dbaj o siebie. U nas póki co nie pada, ale pochmurno i 7 stopni. A już było tak pięknie.
Annielica ja Ci polecam syrop prenalen (malinowy z czosnkiem)
Wyleczył mnie w 3dni z tej serii są też tabletki na gardło i spray do nosa.
Ja kupiłam sobie kompleks mama DHA coś koło 40zł.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 10:40
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny na przeziębienie polecam serię prenalen na katar, na kaszel, pastylki do ssania no i domowy syrop z buraków i miodu (5 buraczków surowych obrać, zetrzeć na grubych oczkach, wsypać 2 stołowe łyżki cukru, wymieszać, przykryć i odstawić żeby puściło sok na jakieś 30minut. Sparzyć słoik 1-litrowy. Wkładać do niego warstwę buraków z sokiem i warstwę miodu, tj ok 2-3łyżki najlepiej płynnego, może być lekko podgrzany. I tak do końca przekładać warstwy. Na końcu też polać miodem. Jak nie ma miodu można użyć cukier. Przykryć słoik gazą/ściereczką i zawiązać aby się nic nie dostało do środka, odstawić na ok 3-5 godzin w temp pokojowej, może być na noc, tylko wtedy słoik dać w chłodniejsze miejsce. Po tym czasie odcisnąć/przecedzić sok z buraków do osobnego naczynia, np buteleczki. Wstawić do lodówki. Pić 1-2 łyżek stołowych 3-5 razy dziennie. Syrop działa wzmacniająco, przeciwkaszlowo, to bomba witamin i minerałów.
Ja właśnie się wykurowałam z zapalenia zatok... Walczyłam ponad dwa tygodnie. Pomogło mi płukanie zatok solą fizjologiczną metodą "Jala Neti". Polecam, bo bezpieczna (mimo, że dość kłopotliwa) dla dziecka zamiast używania np ksylometazoliny.
Inhalacje z macierzanki i rumianku też mi pomagały, nawilżały śluzówkę.
Płukanka, która pomogła mi na ból gardła, przepis pani S. Korżawskiej: łyżeczka suszonej szałwii (lub 1 torebka w saszetce) na szklankę wrzącej wody, lekko ostudzić, dodać łyżeczkę soli morskiej (albo zwykłej) i 4 krople (jak macie i możecie stosować) płynnego propolisu. Płukać przynajmniej 3-5 razy dziennie ciepłą (nie gorącą ani nie zimną)płukanką.
Nie zapomnijcie nawilżać powietrze w sypialniach. Temp w sypialni nie powinna przekraczać 22st. W miarę możliwości wietrzcie pokój gdzie śpicie.
Ot, takie moje rady, mam nadzieję, że przydatne
Zdrowia Wam życzę!
SYNEK FLORIAN