Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBergamotka dziękujemy
Flakonik no już wcześniej widziałam te żyłki (jakieś 3 dni temu) ale nie były aż tak widoczne a teraz widać je na całych nogach. Dlaczego tak się dzieje? Wiem, że zwiększa się ilość krwi, ale czy tak zostanie już do końca ciąży ? -
nick nieaktualny
-
Ja też już na nogach
Jestem mocno przeziębiona, a wczoraj wieczorem najadłam się strachu, bo znów mocno kłuło mnie w brzuchu. Generalnie wciąż go czuję mniej lub bardziej. Też tak macie?
Dziś planuję zrobić progesteron, bo w poprzedniej ciąży plamiłam od 6-8 tc. Chociaż koleżanka miała w normie, a i tak plami.
Dobrego dnia
23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
14.04. -- 6t6d
-
Ida88 wrote:Poronilam 3 razy,ostatnio ciąża blizniacza. W lutym..wiec ta ciąża to wielkie zaskoczenie, tym bardziej ze mąż od 5 marca za granicą i przytulanie było raz,do tego w gumce
ciążę tracilam zawsze bardzo wcześnie, nie dobialm nawet do 5 tygodnia, test i za dwa trzy dni spadek bety i czekanie aż się zacznie. Porobilam badania na własna rękę i mam niedoczynność tarczycy, biorę leki od miesiąca. Znalazłam super lekarza nowego i os razu po pozytywnym teście kazał brać clexane i acard, co mi przepisał. I tak oto jestem juz trochę po terminie @ i póki co beta chyba rośnie bo mega ciemne kreski (a ostanio baldzichy przy tamtych ciazach) i jak na razie nic nie zapowiada złych rzeczy. Minęła juz mioja krytyczna granicą 4w3dni wiec bardzo się ciesze i mam nadzieje ze.juz tym razem będzie ok. Jestem z łowicza
Dzieki clexane (brałam aż do 30 tc bałam sie odstawić) i dzieki acardowi donosilam ciaze.tez miałam 2 poronienia.u mnie wykryto genetyczna mutację genu zakrzepicy.znam kilka osób,ktorym acard i clexane pomogly.moja ciaza była bezproblemowaw 40 tyg.urodzilam córkę przez cc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 07:08
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie też na razie tylko kwas foliowy i magnez.
No u mnie kłucia pojawiają się co jakiś czas, ale bywa, że są dość mocne. Mam wrażenie, że dzisiaj piersi mnie przestały boleć. Przeczytałam jeszcze na Wikipedii, że 25% ciąż kończy się poronieniem samoistnym przed 6 tc. No nic, stres nic mi nie pomoże. Mam dzisiaj sporo rzeczy do zrobienia i postaram się nie nakręcać.
23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
14.04. -- 6t6d
-
Cześć wam
ja też już od dawna na nogach.
MartaKD ja w sumie biorę clexane i acard bo to taka moja.ostatnia deska ratunku,robiłam badania na.wszystko co możliwe i wszystko w porządku. Wiec dostałam tak jakby profilaktycznie. Co widać- działa. Wiec problem musiał tkwić w krzepliwosci. Mam pytanie jak to jest z tym odstawieniem późnej? Bo co lekarz to opinia.ja się bardzo boje.tego,koleżance kazali odstawić 3 tyg przed porodem oczywiście była już w szpitalu i zaraz ma.drugi dzień cc bo dziecko się dusilo. I też brała zastrzyku tak w razie wu bo wyniki w normie. -
nick nieaktualny