X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:14

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inso gdzie fotka robiona? chciałabym pięknieć w ciąży :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam i jedną i drugą :D

Dziewczyny mam wybuchy gorąca. Wiem, ze jestem przeziębiona, ale pod pachą prawidłowo 36,6 a w ustach 37,2 (ale to wiadomo ciąża). Ogólnie mam je już kilka dni a dziś to szczególnie:/ męczące jest to cholernie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczki pokazuja zakonczony tydzien + dni. Czyli ja jestem w 5 tygodniu :) Wy tez :)
    BBF tez tak liczy

mi juz lepiej :)

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso a ja widze tylko serduszka w twoim avku. Nie zalapalam sie na wczesniejsze fotki :D
    A Jak bedzie dziewczynka to bedzie Marcelinka? ;) bo czekacie na Marcelka ;)

Wiecie co ja jednak chyba nie ide na ta bete w pn. chyba nie ma jux sensu. Pojde przed wizyta u gina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 13:47

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica kuruj sie tam wszystkimi mozliwymi sposobami zeby sie cos wiecej nie rozwinelo. Dobrze ze nie masz wysokiej tempki.
    Ja mam caly czas 37°

Blair lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena mi się podoba ale mamy dwie suczki i jedna z nich nazywa się Lena więc odpada. Ale podoba mi się Ines, Maja, Marcelina, Martyna, Magda, Oliwia. I chyba się skłaniam ku Oliwii.
    A dla chłopca jakby co damy Wiktor:)ale podoba mi się też Marcel, Nikodem, Filip, Franek, Łukasz.

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dla dziewczynki podobaja sie Łucja, Nadia, Kornelia, Kesja, Selena, Konstancja, Zosia, Halinka
    A dla chlopca Fabian, Dorian, Mikołaj, Ariel
    Bedzie ciezko wybrac

Suri97, Blair lubią tę wiadomość

• muamua Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My myślimy o imionach Mieszko lub Maciej dla chłopca, a dla dziewczynki Matylda, chociaż mnie też podoba się Mila. Chociaż szanse na córkę oceniam nisko, mimo iż bardzo byśmy chcieli, bo synka już mamy. Nie chciałabym być jedyną kobietą w domu, a trzeciego dziecka nie planujemy ;)

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny:)
    Jestem tu nowa,chciałabym wam wszystkim pogratulować;******* mam nadzieję, że też trafię do grudniowych mamusi:) Druga kreska słabo widoczna, miesiączki brak:) Oby za kilka dni pojawiła się ciemniejsza kreseczka;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 17:53

Flakonik, alicja_, iNso87, naox lubią tę wiadomość

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Patus. To czekamy tu na ciebie :*

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Annielica tak naraz wyskoczyly?

Ja znowu mam problem z rozstepami. Mam po wewnetrznej stronie ud i na piersi i na tylku.. . Juz widze jaki bede miala rozstepowy brzuch w ciazy.

a próbowałaś może stosować jakieś kremy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Muamua ja wlasnie nie mam poki co takich objawow,tylko wrazliwe cycki,bolace czasem,ciezkie a tak to nic,bo brzuch mnie boli sporadycznie a jak zaboli to nie mocno. Ja powtorze tez progesteron razem z beta w poniedzialek. Zycze szybkiego powrotu do zdrowia:) Ja sie zastanawiam nad braniem kwasu z witaminami prenatalnymi,co wy Dziewczyny bierzecie? Bo ja poki co sam kwas foliowy juz od paru miesiecy razem z Malzem oczywiscie;)

a ja biore witaminy prenatalne od momentu jak dowiedziałam się o ciąży:)

Jeżeli chodzi o imiona to umówiliśmy się, że ja wybieram dla dziewczynki a Jacek wybiera dla chłopaka :) Myślę, że to dobry układ:)

Patus! Gratulujemy i czekamy:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja wiele juz stosowalam. teraz wcieram juz w brzuszek bio oil. mam nadzieje ze cos pomoze.

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Alicja wiele juz stosowalam. teraz wcieram juz w brzuszek bio oil. mam nadzieje ze cos pomoze.

Ja zakupiłam wczoraj krem Mustela. Słyszałam, że najlepiej smarować się już od pierwszego miesiąca ciąży - wtedy zapobiega się rozstępom.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez smaruje od poczatku jak tylko sie dowiedzialam :)

Mam moze glupie pytanie ale nie wiem czy mozna w ciazy malowac paznokvie? Chodzi mi o ten zapach co sie wdycha i zmywacza do paznokci...
    Ja jestem lakieromaniaczka i jestem uzalezniona od czestego malowania

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że właśnie też zastanawiałam się wczoraj nad paznokciami, bo od 5 lat żeluje paznokcie i teraz nie wiem czy nie robie źle?

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ