WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpij smacznie :)

• ola25 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj też taka daje , ze masakra... stopery zbedne.a ze chory to razy trzy. obudzilam sie o 00:03 na siusiu i oczywiscie nie moge zasnac ;/ zrobilam sobie budyn na szybko , zjadlam kubek a oczy dalej jak 5 zl. A wogole poszlam spac po 23:00 tagze niezle. Zrezygnowana stwierdzilam , ze wlacze tv i na HBO leci film. Moze mnie zmuli albo tak jak ostatnio pojde spac jak on bedzie wstawal do pracy czyli o 6:00 ; ( widzialam , ze byl temat na forum odnosnie doczepiana rzes i odzywek. Ja doczepiam 2 w 1 i uzupelnienie co okolo 5/6 tyg teraz troszke szybciej bo uzywam odzywke long 4 .i jest rewelacyjna do tego stopnia , ze po 6 tyg ciaglego stosowania moje rzesy wyrównaly do rzes doczepionych a nosze 13mm. Dlatego bede odchodzic juz od doczepiania. Ja nosze rzesy juz okolo 3 lat i co roku przerwa byla na miesiac a mialo byc trzy . Nigdy nie wytrzymalam. Wkoncu dalam sie namowic na odzywke i naprawde godna polecenia. To ze juz wiekszosc mi wypadla sztucznych to praktycznie tego nie widac

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry śpiochy albo raczej nocne marki :)

Nadulka, MeGi2986 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:23

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczyn które nie maja kombinezonów zobaczcie promocja :) Ja już zamowiłam

www.smyk.com/cool-club-kombinezon-chlopiecy-1-czesciowy-rozmiar-68,p1110494347,ubranka-dla-dzieci-p

Matleena lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Za mną kolejna bezsenna noc :-( gdyby nie to że mała jest ze mną w domu to bym spała teraz a tak to ta co chwilę coś chce, albo przybiega się przytulić. Zaraz chyba zacznę wyć tak chce mi się spać :'(

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :-) i ja sie witam w 37/38 tc :-) oficjalnie moge rodzic. Ale oprocz tego ze mi ciezko jest sie poruszac to czuje sie swietnie wiec nie zdziwie sie jak przenosze ciaze ;-) brzuszek od kilku dni nie boli wcale, zgagi brak, spie tez super, troszke plecy bola po jakims wysilku/zmeczeniu ale do zniesienia, a corcia grzecznie fika, nawet do napierania glowka na szyjke sie przyzwyczailam ;-)

Milego dnia:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 07:43

Nadulka, Mama-julka, cytrynówka, MeGi2986, dorciamw, Madzisek, pati_zuzia, ZieloneOliwki, Piegus, Pola_27, Matleena, moniek90, Klara87, maya34, Moniusia89 lubią tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:23

Pchelkaa lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja sie witam z katarem a raczej zapchanym nosem..wiedzialam,ze to sie tak skonczy jak Laura miala a teraz katar ma Malz..eh poki co woda morska i chusteczka.. a jutro z rana jade na ta rocznice po Babci na wies i kurde mam nadzieje,ze stojac 2h w drewnianej Cerkiewce i potem na cmentarzu calkiem zaflukana nie bede..mam nadzieje,ze jutro na minusie nie bedzie..bo przed 8 rano wyjedzamy.
    Kurde jutro juz sobota a ja w pn ide znowu na ktg...matko niedawno bylam i tak szybko to zlatuje..
    Najlepszy moj Malz wczoraj byl w lozku,Kochanie a my cos robimy w ten wolny dzien 11.11? Ja mowie,ze chyba nie,a ten to moze zrobimy ta parapetowke z 10 na 11? Dla moich znajomych..? Ja ze co??? Oszalal...nie dosc,ze kolegow chyba z 8 to jeszcze On do mnie kiedys wypalil,ze jak ich zapraszac to trzeba tez ich dziewczyny razem..podkreslam dziewczyny,nie Zony,Narzeczone,ja nie wiem czy to kurwa wesele,ze z osoba towarzyszaca??? Ja rozumiem,ze chodzi z laska ktorys 3-5lat to ok ale jak mi ktorys ot tak sobie przyprowadzu jakas to po... mi ona? I jeszcze zapomnial chyba,ze na koncowce ciazy jestem..ja mowie do niego,ze 11.11 to ja juz mam ciaze donoszona jak pamieta i moge rodzic,o tym,ze chodzic nie dam rady to chyba tez zapomnial... oczywiscie wygarnelam mu delikatnie:p i poszedl spac hehehe

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso faceci... Bo to tylko koledzy nie trzeba szykować dużo itp. Itd. Oni nie rozumieją :)

Pchelkaa ale Ci fajnie przedemna jeszcze prawie 3 tygodnie do donoszonej.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełkaa gratuluję donoszonej ciąży !! :)
    Super!! Czekamy już na Twoją córunie ;)

Inso ubierz się ciepło od stóp po głowe, kednak to długo trwa, w cerkwii raczej ciepło nie będzie a poźniej jeszcze cmentarz.

Mi niestety tez nos zatyka a przez te nieprzespane noce boli mnie już głowa, w dodatku ta pogoda taka ponura :(

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Inso faceci... Bo to tylko koledzy nie trzeba szykować dużo itp. Itd. Oni nie rozumieją :)

Pchelkaa ale Ci fajnie przedemna jeszcze prawie 3 tygodnie do donoszonej.
    Rewelka no wlasnie nie,wg Mojego to parapetowka trzeba przyszykowac zarcie i alkohol,wogole rarytasy jakies,no jak On wystapi przed Kolegami na takich wchodzinach.. to nie mecz przy piwku... eh posralo go:p ja kurde dwie kolezanki tylko zaprosilam jakies poltora msc temu i to w dzien praktycznie na kawke z kieliszkiem nalewki... posiedzialy do 19-20 i poszly potem na miasto..

Megi wiem,najgorzej,ze stos swetrow musze na siebie zalozyc bo nie zapne sie w swojej parce ale na to jeszcze kamizelke futrzaka zarzuce..bede jak wielka Kulka hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 08:34

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Dla dziewczyn które nie maja kombinezonów zobaczcie promocja :) Ja już zamowiłam

www.smyk.com/cool-club-kombinezon-chlopiecy-1-czesciowy-rozmiar-68,p1110494347,ubranka-dla-dzieci-p
    kochana nie chce Cie martwić ale rozmiar 68 to nasze dzieci będą na wiosnę nosić, więc nie wiem, czy ten kombinezon Ci się na zimę 2015/2016 przyda.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Czesc dziewczynki :-) i ja sie witam w 37/38 tc :-) oficjalnie moge rodzic. Ale oprocz tego ze mi ciezko jest sie poruszac to czuje sie swietnie wiec nie zdziwie sie jak przenosze ciaze ;-) brzuszek od kilku dni nie boli wcale, zgagi brak, spie tez super, troszke plecy bola po jakims wysilku/zmeczeniu ale do zniesienia, a corcia grzecznie fika, nawet do napierania glowka na szyjke sie przyzwyczailam ;-)

Milego dnia:-)
    gratuluję ciąży donoszonej :) to teraz schody schody, przysiady, piłka i na porodówkę :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Hej i ja sie witam z katarem a raczej zapchanym nosem..wiedzialam,ze to sie tak skonczy jak Laura miala a teraz katar ma Malz..eh poki co woda morska i chusteczka.. a jutro z rana jade na ta rocznice po Babci na wies i kurde mam nadzieje,ze stojac 2h w drewnianej Cerkiewce i potem na cmentarzu calkiem zaflukana nie bede..mam nadzieje,ze jutro na minusie nie bedzie..bo przed 8 rano wyjedzamy.
    Kurde jutro juz sobota a ja w pn ide znowu na ktg...matko niedawno bylam i tak szybko to zlatuje..
    Najlepszy moj Malz wczoraj byl w lozku,Kochanie a my cos robimy w ten wolny dzien 11.11? Ja mowie,ze chyba nie,a ten to moze zrobimy ta parapetowke z 10 na 11? Dla moich znajomych..? Ja ze co??? Oszalal...nie dosc,ze kolegow chyba z 8 to jeszcze On do mnie kiedys wypalil,ze jak ich zapraszac to trzeba tez ich dziewczyny razem..podkreslam dziewczyny,nie Zony,Narzeczone,ja nie wiem czy to kurwa wesele,ze z osoba towarzyszaca??? Ja rozumiem,ze chodzi z laska ktorys 3-5lat to ok ale jak mi ktorys ot tak sobie przyprowadzu jakas to po... mi ona? I jeszcze zapomnial chyba,ze na koncowce ciazy jestem..ja mowie do niego,ze 11.11 to ja juz mam ciaze donoszona jak pamieta i moge rodzic,o tym,ze chodzic nie dam rady to chyba tez zapomnial... oczywiscie wygarnelam mu delikatnie:p i poszedl spac hehehe
    o szalony ten Twój mąż! ja mojemu już pić nie pozwalam, bo w razie co to musi być trzeźwy a może się akcja zacząć w każdej chwili. Więc do porodu co najwyżej piwko wieczorem i tyle. Tak samo było w pierwszej ciąży, a jeszcze żebym miała coś teraz organizować? o nie!

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki!

Gratuluję Pchelkaa podnoszone ciąży :-)

Ja dziś zaczynam 34 tydzień. Ale się cieszę :-D

Jestem niewyspana bo mężu obudził mnie przed szóstą i gdzieś wyszedł. Niedawno okazało się że telefonu nie wziął bo brat dzwonił. Masakra. Dostanie OPR że przyjeżdża na parę dni i lata!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso jeszcze tylko ciep£e skarpety żebyś w stópki nie zmarzła i czapka jesli nosisz i powinno być git ;) a co do imprezy to moj postanowił ze na andrzejki zrobimy imprezke, kuźwa będe na końcówce 36 tc, juz go uprzedziłam ze jesli cos chce to ma przede wszystkim sam zadbac o jedzonko :P

Mama-julka nie nerwuj się ;)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    o szalony ten Twój mąż! ja mojemu już pić nie pozwalam, bo w razie co to musi być trzeźwy a może się akcja zacząć w każdej chwili. Więc do porodu co najwyżej piwko wieczorem i tyle. Tak samo było w pierwszej ciąży, a jeszcze żebym miała coś teraz organizować? o nie!
    Moj Malz akurat z tych nie pijacych tzn od czasu do czasu ze mna jakies likiery,albo wina albo karmi ;) takze co impreza jak nie w rodzinie czy u znajomych to on nie pije. Tak czy siak jakis rabniety pomysl wogole w glowie mu sie przyczail;) i napewno sie na to nie zgodze.
    Ja zjadlam sniadanie i wrocilam wlasnie do lozka bo taki mam mocny bol jak na @,ze az udo napieprza lewe;/ moze uda mi sie zasnac na chwile i to przespac albo zaraz potne do wanny do cieplej wody posiedziec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 08:59

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Inso jeszcze tylko ciep£e skarpety żebyś w stópki nie zmarzła i czapka jesli nosisz i powinno być git ;) a co do imprezy to moj postanowił ze na andrzejki zrobimy imprezke, kuźwa będe na końcówce 36 tc, juz go uprzedziłam ze jesli cos chce to ma przede wszystkim sam zadbac o jedzonko :P

Mama-julka nie nerwuj się ;)
    Nie wiem czy wcisne te skarpety w buty:p czapek nie nosze,ale gdzies pewnie jakas sie uchowala;)
    Nie wyobrazam sobie stac przy garach i naginac z 10 potraw teraz...pfff zapomnialam mu dodac wlasnie,ze ciekawe kto to bedzie robil wszystko? Heh:p poza tym ja godz 20 z kurami i spac,tak jak Laura a ciekawe do ktorej towarzystwo by siedzialo i sie chichralo co by mnie wkurwialo pewnie:p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie czytalam pogode na jutro i przeczytalam,ze Krakow "dlawi" sie w smogu.. co tam u Was Dziewczyny w Krakowie sie dzieje

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 1498 1499 1500 1501 1502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ