X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpij smacznie :)

• ola25 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj też taka daje , ze masakra... stopery zbedne.a ze chory to razy trzy. obudzilam sie o 00:03 na siusiu i oczywiscie nie moge zasnac ;/ zrobilam sobie budyn na szybko , zjadlam kubek a oczy dalej jak 5 zl. A wogole poszlam spac po 23:00 tagze niezle. Zrezygnowana stwierdzilam , ze wlacze tv i na HBO leci film. Moze mnie zmuli albo tak jak ostatnio pojde spac jak on bedzie wstawal do pracy czyli o 6:00 ; ( widzialam , ze byl temat na forum odnosnie doczepiana rzes i odzywek. Ja doczepiam 2 w 1 i uzupelnienie co okolo 5/6 tyg teraz troszke szybciej bo uzywam odzywke long 4 .i jest rewelacyjna do tego stopnia , ze po 6 tyg ciaglego stosowania moje rzesy wyrównaly do rzes doczepionych a nosze 13mm. Dlatego bede odchodzic juz od doczepiania. Ja nosze rzesy juz okolo 3 lat i co roku przerwa byla na miesiac a mialo byc trzy . Nigdy nie wytrzymalam. Wkoncu dalam sie namowic na odzywke i naprawde godna polecenia. To ze juz wiekszosc mi wypadla sztucznych to praktycznie tego nie widac

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry śpiochy albo raczej nocne marki :)

Nadulka, MeGi2986 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:23

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczyn które nie maja kombinezonów zobaczcie promocja :) Ja już zamowiłam

www.smyk.com/cool-club-kombinezon-chlopiecy-1-czesciowy-rozmiar-68,p1110494347,ubranka-dla-dzieci-p

Matleena lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Za mną kolejna bezsenna noc :-( gdyby nie to że mała jest ze mną w domu to bym spała teraz a tak to ta co chwilę coś chce, albo przybiega się przytulić. Zaraz chyba zacznę wyć tak chce mi się spać :'(

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :-) i ja sie witam w 37/38 tc :-) oficjalnie moge rodzic. Ale oprocz tego ze mi ciezko jest sie poruszac to czuje sie swietnie wiec nie zdziwie sie jak przenosze ciaze ;-) brzuszek od kilku dni nie boli wcale, zgagi brak, spie tez super, troszke plecy bola po jakims wysilku/zmeczeniu ale do zniesienia, a corcia grzecznie fika, nawet do napierania glowka na szyjke sie przyzwyczailam ;-)

Milego dnia:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 07:43

Nadulka, Mama-julka, cytrynówka, MeGi2986, dorciamw, Madzisek, pati_zuzia, ZieloneOliwki, Piegus, Pola_27, Matleena, moniek90, Klara87, maya34, Moniusia89 lubią tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:23

Pchelkaa lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja sie witam z katarem a raczej zapchanym nosem..wiedzialam,ze to sie tak skonczy jak Laura miala a teraz katar ma Malz..eh poki co woda morska i chusteczka.. a jutro z rana jade na ta rocznice po Babci na wies i kurde mam nadzieje,ze stojac 2h w drewnianej Cerkiewce i potem na cmentarzu calkiem zaflukana nie bede..mam nadzieje,ze jutro na minusie nie bedzie..bo przed 8 rano wyjedzamy.
    Kurde jutro juz sobota a ja w pn ide znowu na ktg...matko niedawno bylam i tak szybko to zlatuje..
    Najlepszy moj Malz wczoraj byl w lozku,Kochanie a my cos robimy w ten wolny dzien 11.11? Ja mowie,ze chyba nie,a ten to moze zrobimy ta parapetowke z 10 na 11? Dla moich znajomych..? Ja ze co??? Oszalal...nie dosc,ze kolegow chyba z 8 to jeszcze On do mnie kiedys wypalil,ze jak ich zapraszac to trzeba tez ich dziewczyny razem..podkreslam dziewczyny,nie Zony,Narzeczone,ja nie wiem czy to kurwa wesele,ze z osoba towarzyszaca??? Ja rozumiem,ze chodzi z laska ktorys 3-5lat to ok ale jak mi ktorys ot tak sobie przyprowadzu jakas to po... mi ona? I jeszcze zapomnial chyba,ze na koncowce ciazy jestem..ja mowie do niego,ze 11.11 to ja juz mam ciaze donoszona jak pamieta i moge rodzic,o tym,ze chodzic nie dam rady to chyba tez zapomnial... oczywiscie wygarnelam mu delikatnie:p i poszedl spac hehehe

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso faceci... Bo to tylko koledzy nie trzeba szykować dużo itp. Itd. Oni nie rozumieją :)

Pchelkaa ale Ci fajnie przedemna jeszcze prawie 3 tygodnie do donoszonej.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełkaa gratuluję donoszonej ciąży !! :)
    Super!! Czekamy już na Twoją córunie ;)

Inso ubierz się ciepło od stóp po głowe, kednak to długo trwa, w cerkwii raczej ciepło nie będzie a poźniej jeszcze cmentarz.

Mi niestety tez nos zatyka a przez te nieprzespane noce boli mnie już głowa, w dodatku ta pogoda taka ponura :(

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Inso faceci... Bo to tylko koledzy nie trzeba szykować dużo itp. Itd. Oni nie rozumieją :)

Pchelkaa ale Ci fajnie przedemna jeszcze prawie 3 tygodnie do donoszonej.
    Rewelka no wlasnie nie,wg Mojego to parapetowka trzeba przyszykowac zarcie i alkohol,wogole rarytasy jakies,no jak On wystapi przed Kolegami na takich wchodzinach.. to nie mecz przy piwku... eh posralo go:p ja kurde dwie kolezanki tylko zaprosilam jakies poltora msc temu i to w dzien praktycznie na kawke z kieliszkiem nalewki... posiedzialy do 19-20 i poszly potem na miasto..

Megi wiem,najgorzej,ze stos swetrow musze na siebie zalozyc bo nie zapne sie w swojej parce ale na to jeszcze kamizelke futrzaka zarzuce..bede jak wielka Kulka hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 08:34

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Dla dziewczyn które nie maja kombinezonów zobaczcie promocja :) Ja już zamowiłam

www.smyk.com/cool-club-kombinezon-chlopiecy-1-czesciowy-rozmiar-68,p1110494347,ubranka-dla-dzieci-p
    kochana nie chce Cie martwić ale rozmiar 68 to nasze dzieci będą na wiosnę nosić, więc nie wiem, czy ten kombinezon Ci się na zimę 2015/2016 przyda.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Czesc dziewczynki :-) i ja sie witam w 37/38 tc :-) oficjalnie moge rodzic. Ale oprocz tego ze mi ciezko jest sie poruszac to czuje sie swietnie wiec nie zdziwie sie jak przenosze ciaze ;-) brzuszek od kilku dni nie boli wcale, zgagi brak, spie tez super, troszke plecy bola po jakims wysilku/zmeczeniu ale do zniesienia, a corcia grzecznie fika, nawet do napierania glowka na szyjke sie przyzwyczailam ;-)

Milego dnia:-)
    gratuluję ciąży donoszonej :) to teraz schody schody, przysiady, piłka i na porodówkę :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Hej i ja sie witam z katarem a raczej zapchanym nosem..wiedzialam,ze to sie tak skonczy jak Laura miala a teraz katar ma Malz..eh poki co woda morska i chusteczka.. a jutro z rana jade na ta rocznice po Babci na wies i kurde mam nadzieje,ze stojac 2h w drewnianej Cerkiewce i potem na cmentarzu calkiem zaflukana nie bede..mam nadzieje,ze jutro na minusie nie bedzie..bo przed 8 rano wyjedzamy.
    Kurde jutro juz sobota a ja w pn ide znowu na ktg...matko niedawno bylam i tak szybko to zlatuje..
    Najlepszy moj Malz wczoraj byl w lozku,Kochanie a my cos robimy w ten wolny dzien 11.11? Ja mowie,ze chyba nie,a ten to moze zrobimy ta parapetowke z 10 na 11? Dla moich znajomych..? Ja ze co??? Oszalal...nie dosc,ze kolegow chyba z 8 to jeszcze On do mnie kiedys wypalil,ze jak ich zapraszac to trzeba tez ich dziewczyny razem..podkreslam dziewczyny,nie Zony,Narzeczone,ja nie wiem czy to kurwa wesele,ze z osoba towarzyszaca??? Ja rozumiem,ze chodzi z laska ktorys 3-5lat to ok ale jak mi ktorys ot tak sobie przyprowadzu jakas to po... mi ona? I jeszcze zapomnial chyba,ze na koncowce ciazy jestem..ja mowie do niego,ze 11.11 to ja juz mam ciaze donoszona jak pamieta i moge rodzic,o tym,ze chodzic nie dam rady to chyba tez zapomnial... oczywiscie wygarnelam mu delikatnie:p i poszedl spac hehehe
    o szalony ten Twój mąż! ja mojemu już pić nie pozwalam, bo w razie co to musi być trzeźwy a może się akcja zacząć w każdej chwili. Więc do porodu co najwyżej piwko wieczorem i tyle. Tak samo było w pierwszej ciąży, a jeszcze żebym miała coś teraz organizować? o nie!

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki!

Gratuluję Pchelkaa podnoszone ciąży :-)

Ja dziś zaczynam 34 tydzień. Ale się cieszę :-D

Jestem niewyspana bo mężu obudził mnie przed szóstą i gdzieś wyszedł. Niedawno okazało się że telefonu nie wziął bo brat dzwonił. Masakra. Dostanie OPR że przyjeżdża na parę dni i lata!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso jeszcze tylko ciep£e skarpety żebyś w stópki nie zmarzła i czapka jesli nosisz i powinno być git ;) a co do imprezy to moj postanowił ze na andrzejki zrobimy imprezke, kuźwa będe na końcówce 36 tc, juz go uprzedziłam ze jesli cos chce to ma przede wszystkim sam zadbac o jedzonko :P

Mama-julka nie nerwuj się ;)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    o szalony ten Twój mąż! ja mojemu już pić nie pozwalam, bo w razie co to musi być trzeźwy a może się akcja zacząć w każdej chwili. Więc do porodu co najwyżej piwko wieczorem i tyle. Tak samo było w pierwszej ciąży, a jeszcze żebym miała coś teraz organizować? o nie!
    Moj Malz akurat z tych nie pijacych tzn od czasu do czasu ze mna jakies likiery,albo wina albo karmi ;) takze co impreza jak nie w rodzinie czy u znajomych to on nie pije. Tak czy siak jakis rabniety pomysl wogole w glowie mu sie przyczail;) i napewno sie na to nie zgodze.
    Ja zjadlam sniadanie i wrocilam wlasnie do lozka bo taki mam mocny bol jak na @,ze az udo napieprza lewe;/ moze uda mi sie zasnac na chwile i to przespac albo zaraz potne do wanny do cieplej wody posiedziec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 08:59

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Inso jeszcze tylko ciep£e skarpety żebyś w stópki nie zmarzła i czapka jesli nosisz i powinno być git ;) a co do imprezy to moj postanowił ze na andrzejki zrobimy imprezke, kuźwa będe na końcówce 36 tc, juz go uprzedziłam ze jesli cos chce to ma przede wszystkim sam zadbac o jedzonko :P

Mama-julka nie nerwuj się ;)
    Nie wiem czy wcisne te skarpety w buty:p czapek nie nosze,ale gdzies pewnie jakas sie uchowala;)
    Nie wyobrazam sobie stac przy garach i naginac z 10 potraw teraz...pfff zapomnialam mu dodac wlasnie,ze ciekawe kto to bedzie robil wszystko? Heh:p poza tym ja godz 20 z kurami i spac,tak jak Laura a ciekawe do ktorej towarzystwo by siedzialo i sie chichralo co by mnie wkurwialo pewnie:p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie czytalam pogode na jutro i przeczytalam,ze Krakow "dlawi" sie w smogu.. co tam u Was Dziewczyny w Krakowie sie dzieje

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 1498 1499 1500 1501 1502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ