WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis wizyta :D 16:00

Madzisek, MeGi2986, moniek90, Ola_45, Pchelkaa, maya34, pati_zuzia lubią tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:23

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, co z tym smogiem, też ciekawa jestem bo obiło mi się o uszy?
    Moja teściowa też jest w porządku :)

Noc miała być taaaka piękna... wstawałam na siusiu, no ale dało radę znieść. Ale tak mnie suszyło że musiałam dużo pić, a więc jak piłam wodę to co pół godziny sikanie no masakra jakaś! I o 4:30 oczy jak pińćżłoty... Więc poszłam mężowi kanapki do pracy robić, wypiłam herbatę i zasnęłam o 7 dopiero bo bolał mnie brzuch :( Jezu jak
    Wam zazdroszczę że Wy niedługo już będziecie ze swoimi maleństwami!!

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:42

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia, rano pobiorą krew, a w południe już powinnaś mieć wyniki :)

Zobaczcie :P http://www.expressilustrowany.pl/artykul/9061357,tak-sie-walczy-o-ubrania-w-warszawie-film-zdjecia,id,t.html

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak spac nie moglam w nocy to maly tak mi sie brzuchu rzucal ze szok.
    Jezu jak ja mare o tym żeby sie juz na brzuchu położyć bo biodra bola juz od tego lezenia na prawej lub lewej stronie.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey

Mi po pierwszym porodzie też zleciało 10 kg, a przytyłam 16 w sumie.

Byłam wczoraj z mężem na usg prywatnie, bo bardzo martwiłam się tym łożyskiem. Moje przeczucia mnie nie myliły i Misio fiknął głową do dołu :). Pani dr powiedziała że różne cuda się zdarzają ale już nie powinien się przekręcić bo na tym etapie główka dziecka waży już sporo. Wagę nam wyliczyłam 2200 gram więc już całkiem ładnie, coraz bliżej do magicznej wagi 2500 gram. Z łożyskiem sytuacja taka że jak mi robiła usg przez brzuch to tak wyglądało jak by zakrywało szyjkę ale potem zrobiła mi dopochwowo i tam było widać że łożysko jest 2,5 cm nad szyjką i mogę spokojnie rodzić sn. Czeka mnie jeszcze jedno usg na nfz i w 37 tyg przejdę się jeszcze raz prywatnie żeby spr to łożysko dla pewności.

Ja mogę dołączyć do klubu dziewczyn z teściowymi nie za bardzo. A ile lat jesteście po ślubie? My 6 lat, niektóre rzeczy czy sytuacje wychodzą po jakimś czasie dopiero i wtedy można się przekonać jaki ktoś jest naprawdę.

Nadulka, MeGi2986, Madzisek, Piegus, Matleena, Ola_45, Klara87, pati_zuzia, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia moja znajoma miała umówiona cesarke i jej zrobili tego samego dnia, 2h po przyjęciu, tylko ze to w prywatnej klinice.

Azande super wieści :)

Ola powodzenia na wizycie :)

Zieloneoliwki ja tez im zazdroszcze, tak bym chciała urodzic wczesniej np na mikołajki :D

• Hashija Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mi apka pokazuje ze za 30 dni rodze!!
    Dziś mam nalot rodzicow i musze wypicować mieszkanie, zeby nie bylo gderania, a bede z tym sama bo mąż wróci jak moi już będą albo i później. Wczoraj część porobiłam, ale na dziś jest najgorsze czego nie lubie robic- podłogi...a tu jeszcze z brzuchem i poziomem energii 30%. W takich warunksch to na bank urodze szybciej.

• Piegus Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. ;) Ja też akurat do teściów mam szczęście, oboje są bardzo w porządku. Jeszcze nie skończyli 50 lat i czują się bardzo młodo i wszędzie ich pełno. Dla mnie to zupełnie inne pokolenie niż moja mama, która jest od nich 15 lat starsza. :P

W ogóle mam pytanie do dziewczyn, które już są w 36 i późniejszym tygodniu. Wszystkie chodzicie na ktg? Ja nie byłam i nie mam zleconego, żeby robić i się zastanawiam czy to dobrze? Wizytę u gina mam 17 listopada, to już będzie 38 tydzień, a on o tym w ogóle nic nie wspominał. :/

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:

Ja mogę dołączyć do klubu dziewczyn z teściowymi nie za bardzo. A ile lat jesteście po ślubie? My 6 lat, niektóre rzeczy czy sytuacje wychodzą po jakimś czasie dopiero i wtedy można się przekonać jaki ktoś jest naprawdę.
    a ja myślę że nie do końca chodzi o to ile lat kto jest po ślubie. Przed ślubem też można poznać teściową dosyć dobrze o czym się przekonałam... Bardziej wkurzała mnie kiedy nie mieszkałam z mężem niż teraz bo jest pedantyczna.

Megi- ja to bym chociaż na święta już w domu chciała być..
    Ale ciekawi mnie czy u mnie będzie CC, czy się obróci. W sumie gdybym miała mieć cesrkę to na święta już by było po ;)

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:41

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wydaje mi się z tego co kojarzę że jeśli ciąża przebiega prawidłowo to ktg robi się ok. 38tc :)

• Piegus Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja nawet nie wiem jak moja szyjka, bo mi jej nie zmierzył. :/ A skurcze mam chyba tylko te BH, bo co jakiś czas brzuch mi się spina, ale bezboleśnie. Tylko gin też nawet o to nie pytał. Nie wiem czy to o to chodzi... Możliwe.

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Dziewczyny, wydaje mi się z tego co kojarzę że jeśli ciąża przebiega prawidłowo to ktg robi się ok. 38tc :)

Skoro tak, to pewnie mnie skieruje po następnej wizycie. :)

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,mi tez sie qydaje.ze w 38tyg gin wysle,jezeli jest wszystko ok,chociaz moj juz mnie wyslal w 36tyg ale to jakis wyjatek poprostu.

No ja akurat Tesciowej juz przed slubem a nawet poznaniem nie zbyt lubie takze zdarza sie i tak...
    Teraz mnie wnerwia tym,ze do mego Malza dzwoni tylko po jak cos Jej trzeba zrobic w domu albo gdzies zawiesc..

Megi ja w andrzejki mam urodziny i caly czas sie zastanawiam czy bede obchodzic je z Lena na rekach czy jeszcze w brzuchu a moze w szpitalu:p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Czesc mi apka pokazuje ze za 30 dni rodze!!
    Dziś mam nalot rodzicow i musze wypicować mieszkanie, zeby nie bylo gderania, a bede z tym sama bo mąż wróci jak moi już będą albo i później. Wczoraj część porobiłam, ale na dziś jest najgorsze czego nie lubie robic- podłogi...a tu jeszcze z brzuchem i poziomem energii 30%. W takich warunksch to na bank urodze szybciej.
    Hashija u mnie juz 2 z przodu czyli 26 dni.. :D

Hashija lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Tak,mi tez sie qydaje.ze w 38tyg gin wysle,jezeli jest wszystko ok,chociaz moj juz mnie wyslal w 36tyg ale to jakis wyjatek poprostu.
    na pewno wcześniej nie zaszkodzi :) ja w szpitalu miałam codziennie ktg a byłam w 26tc, ale coś się działo i trzeba było. Teraz jak ychodzę od lekarza z wizyty to każe mi podejść na ktg ale tylko na odsłuch serduszka na chwilę, żeby zbędnie nie płacić :)

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:

W ogóle mam pytanie do dziewczyn, które już są w 36 i późniejszym tygodniu. Wszystkie chodzicie na ktg? Ja nie byłam i nie mam zleconego, żeby robić i się zastanawiam czy to dobrze? Wizytę u gina mam 17 listopada, to już będzie 38 tydzień, a on o tym w ogóle nic nie wspominał. :/

Ja mam ktg co wizytę u mojej ginki od 30tc. Ale ja w de mieszkam wiec pewnie w pl też inaczej :)

U mnie wczoraj na ktg takie słupki :P
    http://iv.pl/images/78538391759887095935.jpg

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • akira Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    ja dostalam skierowanie na ktg w 36 tc.

ex2bqtkfnrconmdf.png
‹‹ 1499 1500 1501 1502 1503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ