WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz tez nie wysyła na ktg. Jedynie to podczas pobytu w szpitalu miałam robione codziennie.

• moniek90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Hej dziewczynki :)
    Ja się czuje jakby ktoś że mnie spuścił powietrze. Wstaje z trudem i od razu jestem zmęczona jest mi slabo i ogólnie porażka :/
    A jeszcze po wczorajszej wizycie gdzie wogole nie zanosi się na cokolwiek to już mam wizję przenoszenia i wywoływania porodu :/
    I jeszcze mnie to gardło boli :/
    Zazdrosze że już u Was coś się dzieje :)
    To ponarzekalam ...
    A do mojego męża tesciowa wogole nie dzwoni :D jak przychodzimy w odwiedziny to się cieszy, zawsze we wszystkim pomaga jak może ale w nic się nie wtrąca. Sama też do nas nie przychodzi "bo nie chce nam przeszkadzać", jednoczesnie dużo nam pomaga finansowo i nie może się doczekac wnuka - więc też będę mogła na nią liczyć a mieszka niedaleko :)

Moja teściowa też raczej z tych, co się nie wtrąca. Wpada do nas od czasu do czasu, przeważnie trzeba ją zaprosić, żeby przyszła. Niczego nie narzuca, w wyprawkę też się nie wtrąca. Jak coś kupimy to przyjdzie, poogląda, powie że fajne i tyle :-D wolę tak niż by miało być jej wszędzie pełno.

Acikk Ty zbóju już 37 tydzień!! :-D

Acikk lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk to Ci się skarb nie teściowa trafiła ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana tak mi glowa nawala. Nie wiem czy to juz od tego powietrza. Dziewfzyny z krakowa a jak wy sie czujecie?
    Masakra z tym smogiem calym. Mam nadzieje ze sytuacja sie niedlugo poprawi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    No w to wierzę, bo pewnie po nim sprzatała ;) Moja na oczy mnie nie chciała widzieć przed ślubem i nienawidziła mnie za sam fakt, że jestem z jej synem. Jak zadzwoniła do męża i nie daj Boże powiedział jej, że kończy bo jest ze mną, to przedłużała rozmowę w nieskończoność, żeby "spędził z nią " więcej czasu niż ze mną.
    ooooj nie, co to to nie. takiego zachowania bym nie zniosła :P odkąd mieszkamy sami to jest w porządku, bo tylko to sprzątanie i poprawianie mi przeszkadzało :) Dzwoni do męża raz w tygodniu, czasem i rzadziej. Na prawdę nie mam co narzekać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena a kiedy dajesz juz sobie wolne?? Bo chyba nie jak zaczniesz rodzic ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ! Gratulacje dla pierwszej grudniowki:)

Ha ha a ja mieszkam z tesciowa przebije mnie ktoś?;p moja jest ok dużo nam pomaga, ale lubi czasem wtrącić swoje trzy grosze. No i też ma zapędy pedantyczne..

U mnie ostatnio czas leci strasznie, we wtorek następna wizyta. Ciekawa jestem czy coś tam się w srodku dzieje, bo ostatnio co chwilę mam brzuch twardy jak kamień. W domu wroza mi, ze do 2 tygodni urodze. Ha ha jakby tak można było sobie wybrać datę :P

• Matleena Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 19:53

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, już się pytałam Matleny o to. Pracuje do końca i liczy na to, że będzie wzięta na porodówkę prosto z wykładu, prawda Matlenoo :-D :-D :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 11:33

MeGi2986, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech mi ktos da troche sily bo sie nie podniose z wyrka ;/

OOO Acikk jestes nie zauwazylam twojego postu :)

Moja tesciowa jest w miare ok chociaz ma swoje odchyly choc na poczatku mialam z nia pieklo ale z biegiem czasu sie zmienila za to tesc spokojny opanowany malo rozmowny i na luzie :)

Matleena ja to cie podziwiam za twoj tryb w ciazy ja bym nie dala rady tak zasuwac i jeszcze tak do konca ciazy no szacunek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 11:34

Matleena, Acikk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się boję , że ten 34 tydzień ze snu w którym kota urodziłam się sprawdzi :P oczywiście z porodem a nie z kotem:D

Muszę się pochwalić że zrobiłam sama kule tłuszczowe dla sikorek i normalnie imprezka u mnie na balkonie :D

moniek90, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Niestety jeśli chce mieć stypendium w przyszłym roku, to muszę chodzić na uczelnię i pracować do samego końca. Mam oprócz tej jeszcze jedną prezentację, z ekonomii. Zacznę ja robić w przyszłym tygodniu, żeby rozbić sobie pracę na kilka dni. Ale marzy mi się wolne...
    z jednej strony masakra, bo na pewno jesteś mega zmęczona. Ale z drugiej strony czas szybko leci, ja od maja na zwolnieniu to mi się ciągnie cholernie... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, mogę się z Tobą podzielić energią, choć będę potem na debecie :-D

Zieloneoliwki mi też czas inaczej płynie, ale chyba dlatego, że jestem wiecznie zmęczona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Megi, już się pytałam Matleny o to. Pracuje do końca i liczy na to, że będzie wzięta na porodówkę prosto z wykładu, prawda Matlenoo :-D :-D :-D
    Śmiem twierdzić że z takim zaangażowaniem i ambicją z jaką Matleena podchodzi to i gotowa bedzie prowadzic wykład prosto z porodówki, tylko maz posluzy za lektora ktory wszystkie jej "kurwa, ja pierdole" zastąpi "piip" :P ;)

ZieloneOliwki, Mama-julka, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Śmiem twierdzić że z takim zaangażowaniem i ambicją z jaką Matleena podchodzi to i gotowa bedzie prowadzic wykład prosto z porodówki, tylko maz posluzy za lektora ktory wszystkie jej "kurwa, ja pierdole" zastąpi "piip" :P ;)
    albo urodzi i od razu powie
    "dobra, muszę jechać dokończyć wykład, po wykładzie wrócę i się położę na te dwie doby" :D

Mama-julka, MeGi2986, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, nie pomyślałam, że nie można zawieść studentów i żeby szlag trafił wykład, o stypendium nie wspomnę. Ty masz łeb :-D

MeGi2986, Matleena lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę że większość z nas ma jakiś kryzys. U mnie też energia na poziomie 0. Ledwo się zwlekłam żeby sobie i małej śniadanie zrobić. Ale obiecałam mężowi że mu dzisiaj murzynka z budyniem zrobię więc muszę się wziąć za robotę :-(
    Ja ktg przed porodem Nie będę miała wcale

1usap07w9hybl9h9.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya34 wrote:
    Anka ale te skurcze to sa spowodowane ruchami malenstwa wiec nie ma stresu to podobno normalka.

Oj u mnie to jest taki spokój jak nigdy :) mała wyjdzie sama kiedy będzie chciała a to tylko zapis ktg :)

maya34 lubi tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 19:54

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    albo urodzi i od razu powie
    "dobra, muszę jechać dokończyć wykład, po wykładzie wrócę i się położę na te dwie doby" :D

Tylko żeby łożyska za sobą nie ciągnęła :-D

Dobra, zakończmy temat bo się nam obrazi koleżanka :-D

‹‹ 1501 1502 1503 1504 1505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ