Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMatleena wrote:Mój już marudzi, ale jestem taka przemęczona, że nie mam sił na żadne bara bara
Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu ogarnę już nasze mieszkanie, rozpakuję wszystko i posprzątam i możemy wtedy już wszystko
U nas jest szał z remontem, jeszcze jakoś tydzień i mogę zacząć generalne porządki, a potem jak skończę mogę iść już na porodowke tak z biegutak podsumowała to moja tesciowa ostatnio..
-
nick nieaktualnySuerte co za cham jak mozna tak komentowac bezczelnie oj cisnienie sie podnosi ale nie przejmuj sie kochana dupek z niego ja bym skarge na gnoja zlozyla za takie tlumaczenie ;/ Jestes w ciazy wiec normalne ze przytylas a maz widzi w tobie piekna kobiete
Aicja wow juz za chwile i ty bedziesz tu malenstwo ale zazdroszcze tez juz bym chciala w przyszlym tyg moze sie cos ruszyc
Wspoczuje wam dziewczyny tej rwy wiem co to za cholerny bol naszczescie mnie w ciazy ominela za to przed to byl koszmar i balam sie ze w ciazy jeszcze bardziej sie pogorszy u mnie proponuja operacje kregoslupa ale sie nie zgadzam
Myszata sliczny brzusio i juz nisko schodzi wiec coraz blizej do porodualicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć kobietki;-) Zdążyłam po troszku zapoznać się co u każdej z Was i jak dobrze widzę to jeszcze każda w dwupaku
Przepraszam, że teraz dość rzadko się udzielam ale więcej czasu spędzam na forum cukrzycy ciążowej. Jeszcze chwila i mnie już ominie
Ala strasznie Ci współczuję tego bólu, mnie trzymał lipiec-wrzesień i żaden lekarz nie potrafił nic pomoc aż w końcu troszkę ustalo. Wiec życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia.
Co u nas? Nie możemy rodzic w prywatnej klinice bo mam troszkę do dupy wyniki i dla bezpieczeństwa mego i dzidziusia lekarz skierował do państwowego. I w sumie sama chyba tez się będę psychicznie lepiej z tym czuła, że jakby co to na miejscu pomogą a nie będą przewozić.
Od początku ciąży przybrało się nam 4,5kg a maleństwo ma już 2700g i w zasadzie czekamy na poród. Jutro idę na uczelnie od 8-18 i w niedziele tak samo, wiec łącze się w bólu ze wszystkimi kobietkami, które muszą siedzieć tak jak ja.
Skurcze dają juz o sobie znać dość często a brzuszek od jakiegoś tygodnia mam już naprawdę nisko
Zycze samych lekkich porodów i dużo dużo zdrówkakwiatakacji, MeGi2986, pati_zuzia, Nadulka, ZieloneOliwki, moniek90, genoweffa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEh to widzę, że jest nas kilka z tą rwą kulszową. Też uważam, że to moja najgorsza dolegliwość w ciąży.Ja akurat kuleję na prawą nogę. Neurolog przepisał mi Revitanerw to jakiś suplement dobrze działający na komórki nerwowe, coś tam pomaga ale cudów nie robi. Mam nadzieję, że ten ból jakoś się zmniejszy do porodu, bo jak nie to kiepsko widzę SN.
No i też się boję baby bluesa -
MeGi2986 wrote:Ola wiec juz wiesz ze najpozniej 25.11 bedziesz tulic swoje malenstwo
wspolczuke rwy kulszowej. Wytrzymaj jeszcze chwile.
Tak juz to wiem napewnoto bedzie najpozniejsza data. Bylam nastawiona na Sn ale trudno
-
kwiatakacji wrote:Eh to widzę, że jest nas kilka z tą rwą kulszową. Też uważam, że to moja najgorsza dolegliwość w ciąży.Ja akurat kuleję na prawą nogę. Neurolog przepisał mi Revitanerw to jakiś suplement dobrze działający na komórki nerwowe, coś tam pomaga ale cudów nie robi. Mam nadzieję, że ten ból jakoś się zmniejszy do porodu, bo jak nie to kiepsko widzę SN.
No i też się boję baby bluesa
Ciekawe wlasnie jak SN z rwa bo przeciez to sie wytrzymac nie da ; ( ja wczofaj lacznie spalam 2 godz , dzis 4 i wydaje mi sie , ze to dzieki tej rwie bo nawet nie moge noga ruszyc ....zrywa mnie silny bol.
A tak wogole to nasze kobietki szpitala cos sie nie odzywaja. Czyli poki co i z tego co wiadomo mamy jedna grudniowa aczkolwiek anonimową mamuske -
Witam dziewczynki z rana
Proszę poradźcie co mam robić. Od kilku dni męczy mnie przeziębienie. Zaczeło się od bólu gardła później był katar, wczoraj dołączył dość brzydki kaszel i stan podgorączkowy. Co robić? Iść na całodobówkę do lekarza rodzinnego czy czekać na wizytę u gina we wtorek ? Do tej pory leczyłam sie herbatką z sokiem malinowym, miodem i cytrynką, do tego syrop cebulowy i do ssania prenalen gardło. Sama nie wiem co ze soba zrobić.... -
nick nieaktualnyOla25
Ja miałam to samo z fotelem. Z jednej strony nie chciałam żeby mnie badał, bo wiedziałam, że będę zdychać z bólu na tym fotelu, a z drugiej bardzo chciałam wiedzieć ile ma ta moja szyjka. Doktor też chciał wiedzieć.
Ile jesz paracetamolu?
Ja 4x500, ale niestety bez efektu
A Nie mówił Ci lekarz, że rwa to wskazanie do cc?
Ja również źle sypiam... co się ruszę w nocy to od razu paraliż
Matleena – oooo. Dzięki wielkie za info o stypendium!
Zaraz o tym poczytam, a w poniedziałek zadzwonie na wydział się zapytać. -
nick nieaktualnyA ile tygodni przed porodem może obniżyć się brzuch? Gdzies czytałam, ze nawet miesiąc przed, niektórym tydzień, dwa.. A niektórym w ogóle brzuch nie opada- dopiero przy porodzie;p wiec jeszcze się nie nastawiam ;P pewnie u każdej z nas będzie to inaczej wyglądać
Ale mnie kuzwa zeby zaczynają boleć ostatnio...i pół gęby mnie przez to boli ;/