X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dzisiaj wyspałam :-) dziecko dla odmiany rano tatę zawołało a nie mamę :-P odrazu energii więcej :-D
    Myszata wydaje mi się ze brzuch to tak że dwa tygodnie przed porodem się obniża.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    A ja się dzisiaj wyspałam :-) dziecko dla odmiany rano tatę zawołało a nie mamę :-P odrazu energii więcej :-D
    Myszata wydaje mi się ze brzuch to tak że dwa tygodnie przed porodem się obniża.

Wyjdzie w praniu :) ale nie dociera do mnie to, ze to już tak blisko.. Nawet miesiąc do porodu to już dla mnie przerazajaco krótki czas ;p

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Egzamin z ekonomii muszę zdać do końca września (na doktoracie jest rozliczenie roczne). W drugim semestrze muszę poprowadzić zajęcia ze studentami, ale nie ma tego dużo. Jak skończę zajęcia to wypiszę sobie macierzyński do października, może jak się uda to dłużej (muszę się dowiedzieć ile maksymalnie mogę, żeby dostać stypendium). A oprócz tego chce zacząć szukać pracy, bo nie do końca odnajduję się jako pracownik naukowy.

Matleena nie wiem jak jest u Ciebie na uczelni ale u mnie było tak, że na doktoracie można było wziąc macierzyński 6-12 msc ale to pewnie zalezy od uczelni

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Witam dziewczynki z rana :)

Proszę poradźcie co mam robić. Od kilku dni męczy mnie przeziębienie. Zaczeło się od bólu gardła później był katar, wczoraj dołączył dość brzydki kaszel i stan podgorączkowy. Co robić? Iść na całodobówkę do lekarza rodzinnego czy czekać na wizytę u gina we wtorek ? Do tej pory leczyłam sie herbatką z sokiem malinowym, miodem i cytrynką, do tego syrop cebulowy i do ssania prenalen gardło. Sama nie wiem co ze soba zrobić....
    lips, Prenalen niewiele zdziała, bo ma za delikatny skład. Na gardło kup Tantum Verde w sprayu. Można w ciąży i mi pomógł. Brałam też STODAL, tylko w małych dawkach- takich jak dla dzieci na ulotce. A na noc możesz wziąć paracetamol żeby się wypocić. Jak nie pomoże i czułabyś się bardzo źle to do lekarza, ale z doświadczenia wiem że za wiele nie pomoże ;) Lepiej byłoby już poczekać na wizytę u ginekologa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pamiętacie jak Wam opowiadałam o sytuacji gdzie mojej mamie znajoma z pracy ciuszki przyniosła i chciała za to pościel?

Mama rozmawiała z inną koleżanką z pracy i przypadkiem zeszło na temat tamtej. I okazało się że jak sytuacja była odwrotna i ta koleżanka przyniosła zabawki po synku (w tym karuzelkę do łożeczka) i kilka ciuszków dla tej znajomej, to ta przyniosła... batonika dla małego...
    Miała też kiedyś do sprzedania jakiś tam regał. I inna koleżanka pyta ile by za niego chciała bo by jej się przydał na działkę. Ta powiedziała 100zł i że taniej to na pewno nie... Okazało się że po 100-120 są takie same nowe :P
    Więc mama za radą koleżanki poszła do Pepco i kupiła piżamkę i zaniosła i powiedziała że ta pościel to trochę za dużo jak za używane ciuszki... Wzięła piżamę i powiedziała "aha no dobra, nie szkodzi" :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 11:08

kwiatakacji, Matleena, rewelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki:-) ja dokonczylam sprzatanie mieszkania, zaraz ide sie kapac i ogarniac powoli, bo idziemy z mężusiem dzis na parapetowke do siostry, wiec odezwe sie pewnie w poniedzialek dopiero;-) :-P milego weekendziku :-)

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Czesc dziewczynki:-) ja dokonczylam sprzatanie mieszkania, zaraz ide sie kapac i ogarniac powoli, bo idziemy z mężusiem dzis na parapetowke do siostry, wiec odezwe sie pewnie w poniedzialek dopiero;-) :-P milego weekendziku :-)
    mówisz że do poniedziałku będziesz kaca leczyć? :D
    My dziś wieczorem idziemy na urodziny do chrześniaka męża :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa tylko nie urodz czasem bez naszej zgody :D

zieloneoliwki przykre tj bł właśnie takie osoby które "nic" od siebie nie daja najwięcej oczekują. Tak jak mówisz sama daala batonika a chciała nie wiadomo co. A pewnie wcale do biednych nie nalezy.

Ja niestety tez przeziebiona, gardło boli katar męczy spać nie szło więc nie czuje się najlepiej :/

Dziewczyny wspolczuje Wam tej rwy pewnie to jakieś paakudztwo, mam nadzieję że przejdzie po porodzie?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki bardzo dobrze to zawałatwiłyście. Ale dobre to, dostała karuzelę, sama dała batonika. I ten numer z regałem :-D

Pchelkaa tylko markuj procenty ;-) Miłego relaksu :-)
    Do poniedziałku!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wcale brzuch nie opuścił przed porodem, albo tego nie zauważyłam.

Dziewczyny pisały że nie wiedzą co to ,,ból okresowy". Ja napisałam tak mając na myśli charakterystyczny ból który odczuwam przed miesiączką i w pierwszych dniach krwawienia, taki w okolicach jajników, myślałam że każda kobieta czuje taki ból silniejszy bądź słabszy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych imprez dziewczyny :)

Ja niestety zostaje sama, zresztą jak w każdy weekend, a dziś od 15.00 do polnocy będę czekała na mojego R, bo ostatni film trwa 2,5h :( w sumie mam tesciowa na dole :P no, ale wolę zdecydowanie posiedzieć w ciszy i spokoju..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczynki, że śniło mi się że urodził się na forum mały brunecik. I tak przejrzałam dwie ostatnie strony od wczoraj, a tu nic :-/ Beznadziejna wiedzma ze mnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej mnie zdziwił tekst "nie szkodzi" tak jakby moja mama ją przeprosiła że nie kupi tej pościeli. :P
    Do biednych nie należy, podobno taki ma charakter że dla niej wszystko a dla kogoś nic. :) Dziwię się tylko że jej głupio nie było że przyniosła batonika, w końcu sama karuzela swoje kosztuje. No ale już po wszystkim, a ta koleżanka jest bardzo bezpośrednia i ją skwitowała "głupie babsko, chyba ją pojebało że za używane ciuchy pościeli w autka jej się zachciało a sama z batonikiem za 3 złote przyszła do mnie, miałam temu grubasowi go w dupsko wsadzić żeby jeszcze grubsza była"

Acikk, Matleena, Hashija lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Powiem Wam dziewczynki, że śniło mi się że urodził się na forum mały brunecik. I tak przejrzałam dwie ostatnie strony od wczoraj, a tu nic :-/ Beznadziejna wiedzma ze mnie.
    :D
    PRzyznać się u której może być brunecik? :D

• Matleena Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:07

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi no właśnie pchelkaa uwazaj z procentami bo jakbys tak zaczęła rodzic to Cię wyczuja :D i posluchamy o Tobie w TV :D

Myszata to nie jesteś sama, dla mnie ostatnio też większe towarzystwo niż mąż to za dużo :) myślę że ta potrzeba ciszy i spokoju wynika z tego że niedługo ta cisza będzie na wagę złota ;)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas może być brunecik, bo obje z mężem jesteśmy ,,ciemni" :) a córcia urodziła się z dużą ilością ciemnych włosków.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:

Słuchaj nic nie jest stracone, może któraś mamusia dopiero się ujawni ;D ja coś czuje, ze już więcej dziewczyn się rozpakowalo choćby z tych, które mało się udzielają, albo w ogóle

• lips Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    lips, Prenalen niewiele zdziała, bo ma za delikatny skład. Na gardło kup Tantum Verde w sprayu. Można w ciąży i mi pomógł. Brałam też STODAL, tylko w małych dawkach- takich jak dla dzieci na ulotce. A na noc możesz wziąć paracetamol żeby się wypocić. Jak nie pomoże i czułabyś się bardzo źle to do lekarza, ale z doświadczenia wiem że za wiele nie pomoże ;) Lepiej byłoby już poczekać na wizytę u ginekologa.

Dzięki za rady, Najbardziej mnie martwi ten kaszel bo jest taki dudniacy jakby z płuc, ból gardła powoli mija, katar jak to katar-trzeba przetrwac.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    :D
    PRzyznać się u której może być brunecik? :D

Zieloneoliwki u mnie nie ma szans :D nasze dziecko musi być białe bo obydwoje byliśmy siwkami za dziecka z mężem :D a co do ojcostwa nie mam wątpliwości ha han:D

Ijee apropos snów mi się przypominało!! Mi się juz wszystko miesza, mi się dzisiaj śniło że maz mnie zdradzał z uwagaaa... Justyna14 :D nie wiem skąd wiedziałam że to Ty ale w tym śnie to wiedziałam :P oczywiście Twoje dziecko też było jego i rodzilas przedemna :P mój mąż oczywiscie niem widział w tym nic złego i uważał że "czepiam się o pierdoly" :D także ten... :P

ZieloneOliwki, Madzisek, Pola_27, Matleena, kwiatakacji, Nadulka lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1512 1513 1514 1515 1516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ