X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Lekarz mi dziś powiedział, że jak rodząc będę w takim stanie jak dziś (chodzi o ból) to nie ma co myśleć o SN, bo nie będę w stanie nawet współpracować.. ;/
    Ojj, kurcze zapewne ma racje. Cholercia moze mala Ci gdzies na nerw tak mocno uciska, moze troche sie przesunie. Najwazniejsze zeby jednak byc skupionym. 3mam kciuki zeby ten bol ustapil i nie wrocil przy porodzie.

alicja_ lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja zazdroszczę że ty już na dniach. Czekam tylko do 22 żeby małego zacząć wyganiać. Sarka ładnie sobie przybrała choć z tą waga różnie bywa. U mnie 3 tyg przed porodem Lekarz zdarzył ją ze juz ma 3600 a po tych trzech tygodniach urodziła się z waga 3510.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Mogłabym wziąć roczną dziekankę, ale się nie zdecydowałam.
    Jak Sarka się urodzi to będę musiała raz/dwa razy w tygodniu pojawiać się na uczelni. Dam radę ;-)
    Ojej. To podziwiam.
    Ja z jeden strony nie chce byc tak calkiem uziemiona w domu z dzidcmi a z drugiej strony juz teraz nie wyobrazam sobie zeby ich zostawic same . wczesniej rozwazalismy nianie ale to nie na moje nerwt szukanie tej idealnej jedynej...i czym blizdj porodu tym bardziej je chyba kocham ;)o ile to jeszcze mozliwe. Woec wszystkie wyjazdy beda razem z nimi;) Jedynie mojej mamie na tyle ufam ze bede mogla na chwile gdzies spokojnie wyjsc z mezem. Ale to tez wtedy jak beda spaly.
    Ehh to chyba nie dokonca prawidlowe podejscie...
    Moze w przyszlosci bede na takim etapie ze bede chciala jak najbardziej wyrwac sie z domu,uciec ? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Oj obstawiam nawet, że będę w pierwszej trójce przed bliźniakowymi mamami :D
    Pozwalam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Ojej. To podziwiam.
    Ja z jeden strony nie chce byc tak calkiem uziemiona w domu z dzidcmi a z drugiej strony juz teraz nie wyobrazam sobie zeby ich zostawic same . wczesniej rozwazalismy nianie ale to nie na moje nerwt szukanie tej idealnej jedynej...i czym blizdj porodu tym bardziej je chyba kocham ;)o ile to jeszcze mozliwe. Woec wszystkie wyjazdy beda razem z nimi;) Jedynie mojej mamie na tyle ufam ze bede mogla na chwile gdzies spokojnie wyjsc z mezem. Ale to tez wtedy jak beda spaly.
    Ehh to chyba nie dokonca prawidlowe podejscie...
    Moze w przyszlosci bede na takim etapie ze bede chciala jak najbardziej wyrwac sie z domu,uciec ? :D

Jak ja będę na uczelni to wtedy mąż zostanie z dzidzią :) Jemu raczej ufam :D

Pewnie jako mamy będziemy miały czasem takie myśli po nieprzespanych nocach - żeby uciec i się gdzieś wyrwać :D Ale ponoć to normlane :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Alicja zazdroszczę że ty już na dniach. Czekam tylko do 22 żeby małego zacząć wyganiać. Sarka ładnie sobie przybrała choć z tą waga różnie bywa. U mnie 3 tyg przed porodem Lekarz zdarzył ją ze juz ma 3600 a po tych trzech tygodniach urodziła się z waga 3510.

No to widzisz, jestes kolejnym przykladem, że różnie to jest z tymi wagami.
    No nic.. zobaczymy. ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Ojj, kurcze zapewne ma racje. Cholercia moze mala Ci gdzies na nerw tak mocno uciska, moze troche sie przesunie. Najwazniejsze zeby jednak byc skupionym. 3mam kciuki zeby ten bol ustapil i nie wrocil przy porodzie.

Dziękuję. Oby było tak jak mówisz.

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie obawiam ze mnie dorwie baby blues. Ponoc to tez czeste po porodzie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się obawiam baby blues:/....

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iv.pl/images/40662988745373841166_thumb.jpg

A to my teraz:D sorki za widoki, ale w wc mam najlepsze światło w chwili obecnej:p

Madzisek, Flakonik, MeGi2986, Marta0912, Moniusia89, Piegus, pati_zuzia, Klara87, kwiatakacji, Mama-julka, ZieloneOliwki, moniek90, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    http://iv.pl/images/40662988745373841166_thumb.jpg

A to my teraz:D sorki za widoki, ale w wc mam najlepsze światło w chwili obecnej:p

Brzuszek nisko. Chyba coś może się wcześniej zacząć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Brzuszek nisko. Chyba coś może się wcześniej zacząć :)

A myślałam, ze mi się wydaje, ze jest nisko:p bo od jakiegoś czasu lepiej mi się oddycha i gdy siedzę to muszę się rozkraczyc jak facet żeby wisiał sobie swobodnie, bo inaczej mnie uwiera :p

• Matleena Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:05

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja dzis tez na wizycie mialam masakre. Tez mam rwe i nie moglam usiąść na fotel a jak juz pomogl mi dr i M to potem tak plakalam jak mnie sciagali ze szok. Dla mnie to najgorsza dolegliwosc w ciazy. Kuleje na lewa noge ; ( paracetamol nie daje rady. Ciekawe kiedy urodzisz ...
    Widze listopad sie zaczal i wszystkim coa dolega hehe a co u mnie na wizycie juz wam mowie. Jak pisalam kiedys mam zespol antyfosfolipidowy z clexane zastrzykami 60 , niedoczynnosc tarczycy na euthyrox 75 i cukrzyce ciazowa na insulinie. Ale feneralnie moj lekarz mowil ze spokojnie skoro chce sn to urodze sn najwyzej troche pomozemy ale nie mozemy przenosci bo moje choroby to imunologia i moze to zagrazac i mi i dziecku. Taka byla wersja jeszcze dwa i pol tyg temu. A dzis uslyszalam tak - po konsultacji z profesorem nie moge Pani trzymac nawet do 40 tygodnia i jezeli nic nie zacznie sie dziac do 17.11 czyli kolejnej wizyty ( gdzie przypominam ze 15.11 mam ciaze donoszona) to 25.11 robimy ciecie.aaaa ja w szoku ... a szyjka sie wydłużyła to napewno porodu nie bedzie nawet on tak powiedzial. A druga sprawa to taka , ze z ta rwa wysłał mnie na wtorek do jakiegos chirurga , fizjoterapeuty. Zeby okiełznać bol do czasu porodu

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:06

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i mala Oliwka wazy 2404 kg. Do duzych nie bedzie należeć

Matleena, pati_zuzia, kwiatakacji, ZieloneOliwki, genoweffa lubią tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

• ola25 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte ja bym nie wytrzymala i bym cos dowalila my. Jak on wogole mogl to skomentowac na litosc boska. I bez przesady ale Twoja waga na kobiete ciezarna to zadna nadwaga!!!

8p3onafaaetblgsa.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę (tym które mają już ustalone terminy cc i tym które wiedzą za na dniach urodza);p ja pewnie jeszcze trochę poczekam, albo kto wie nawet przenoszę;(

• ola25 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Ale Wam zazdroszczę (tym które mają już ustalone terminy cc i tym które wiedzą za na dniach urodza);p ja pewnie jeszcze trochę poczekam, albo kto wie nawet przenoszę;(

Nie mow hop bo mozesz tez miec niespodzianke jak ja dzis

8p3onafaaetblgsa.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola wiec juz wiesz ze najpozniej 25.11 bedziesz tulic swoje malenstwo :) wspolczuke rwy kulszowej. Wytrzymaj jeszcze chwile.

‹‹ 1510 1511 1512 1513 1514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ