X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka gratulacje,aby wiecej takich porodow :) to sie worek rozwiazal :) trzymam kciuki za pozostale.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ta brazowa wydzielina to sluz jakis czy woda? Bo jak woda to nie czekaj!!

Anka gratulacje jeszcze raz, odpoczywaj i czekany na zdj malutkiej :)

Ania, megi powodzenia! Trzymam za Was kciuki dziewczyny i za Wasze dzidzie :)
    )

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka gratuluje corci:)

Ciekawe ktora teraz nastepna bedzie hehe:)

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla dziewczyn!
    I trzymam kciuki za te u których zaczyna się coś dziać:)

Flakonik urodziła to teraz poleci :p to chyba z tych emocji tutaj dziewczyny zaczynają rodzic :D mnie też się udzieliło, ale ja tylko spaC nie mogłam, pierwsza taka kiepska noc w ciąży..ja mam nadzieję pochodzić jeszcze tydzień z brzusZkiem, czekają mnie mega porządki poremontowe ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I czekamy na wiesci od Maya:-)

• Evka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuxzwa, troche podrzemałam, ale w ciągu 2,5h naliczyłam 5 skurczy, nie są regularne, boli dosyć mocno przy każdym, pocę się jak świnka. Nie wiem co robić - innych objawów brak. Żadne wody, żaden czop.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie twardo bede trzymala dwupaka do terminu:D
    Tak sie nastraszylam ze musze dokonczyc prac ubranka, wyprac wozek i kurde zlozyc lozeczko i kupic materac. Tyle do zrobienia! Bo wlasnie sobie przez nowe mamcie uswiadomilam jak bardzo w ciemnej dupie jestem :p wstyd

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Anka1101 - piękny porod!
    Ekspres! :) Zazdroszczę:D

Patrząc na mój powolny rozwój sytuacji czuje, że Sarka nie będzie taka ekspresowa przy porodzie.

Całe rano leci ze mnie brązowa wydzielina. Skurcze są, ale ciagle nieregularne.
    Czekam i czekam :)

Najgorsze to czekanie. Nie wiadomo czy jechac czy nie. Ja za kazdym razem przed pojechaniem na ip mialam mysli ze moze panikuje.

Ale Ty Ala nie czekaj jesli dalej te skurcze beda.:-) trzymam kciuki:-)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciemnej dupie to i ja jestem:p niby wszystko mamy poprane, poprasowane..Ale co jak to leży w koszach na pranie i czeka na złożenie komody, łóżecZko też jeszcze w kartonie..

• mnk Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jestes o partie ubranek do przodu ode mnie bo ja mam tylko biales narazie poprane i poprasowane a kolorowe czeka a tego tyyyyle jest. Nawet nie wiem czy mam wszystko! Wkladow poporodowych nie mam :p torba do szpitala nie spakowana. No kompletna porazka xD

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Kuxzwa, troche podrzemałam, ale w ciągu 2,5h naliczyłam 5 skurczy, nie są regularne, boli dosyć mocno przy każdym, pocę się jak świnka. Nie wiem co robić - innych objawów brak. Żadne wody, żaden czop.

Weź nospe jak po tym przejdzie to się jeszcze nie zaczyna, ew. Ciepły prysznic :)

Ja też w ciemnej d** wczoraj zaczęłam prać, dziś poprasuje i pewnie kolejne pranie, lóżeczko już mi 3 tygodnie jedzie... Na razie wysyłam sprzedawcy maile, ale chyba trzeba się przerzucić na telefon, bo zaczynam się irytować.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wzielam cieply prysznic i nospe i nie pomogło...ale sproboje jeszcze raz.
    Boli jak na cholernie mocny okres.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jedynie brakuje stanikow do karmienia, a tak to mam wszystko mam nadZieję;p

Evka ja miałam ostatnio takie mocne skurcze, ale przeszły mi po długiej ciepłej kapieli. Potem znów wróciły w nocy, ale na szczęście zasnelam i nic się nie działo, bo to były te przepowiadajace, a bolało jak cholera

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od rana tez bolalo,wzielam nospe i przeszlo. teraz Mala sie przeciąga i kopie to zaczyna znowu pobolewać no i brzuch sie spina ale to przez to,ze sie wierci,pod zebra az wlazi i gmera rekoma na dole,ze nawet w tylku czuje ;p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!! Gratulacje Flakonik, Anka!! Ale ja wam zazdrosze takich lekkich porodów!

Anka a Twoj maz nie byl zawiedziony, ze nie byl przy porodzie?

Alicja, ania, Evka trzymam kciuki za pomyslne rozwiniecie akcji :-)

Megi pogadaj z dzidziusiem, ze lepiej jak sam wyjdzie :-) moze poslucha

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzieje na forum :) ja też mam od ostatniej akcji co dziennie skurcze oszukance :) bolą, brzuch twardy i są dość długie, ale to na pewno nie porodowe. Przy porodzie bolało mnie 100 razy mocniej, ale to pewnie przez oksytocyne. Czekamy na kolejne mamuśki :)

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, twarda babka z Ciebie :-D
    Gratuluję słodkich córeczek (miałam nadzieję, że starsza będzie Julka hi hi) :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Alicja ta brazowa wydzielina to sluz jakis czy woda? Bo jak woda to nie czekaj!!

Anka gratulacje jeszcze raz, odpoczywaj i czekany na zdj malutkiej :)

Ania, megi powodzenia! Trzymam za Was kciuki dziewczyny i za Wasze dzidzie :)
    )

To śluzowate raczej. Leci od rana.
    Niech się w końcu coś zacznie bo oszaleje :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 15:37

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu się budzę...czytam a tu takie newsy!!

Dziewczyny GRATULUJE! Dziewczynek no i takim bezporblemowych porodów!!

Odpoczywajcie....Buziaki

f2wlanlibm0fi1og.png
‹‹ 1559 1560 1561 1562 1563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ