X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuniu, ledwo poszłam spać po północy a tu takie wieści! :)

Anka- gratuluję :)

Megi, Maya, Alicja, Ania- odzywajcie się co u Was!! :)
    Mi jeszcze czasu trochę zostało, ale chyba muszę torbę już zakupić :P

Flakonik, a jak położne zareagowały na informację że nie będziesz karmić piersią? Nie robią żadnych problemów? :)

• mnk Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Marcel sie wierci i kopie. Nie lubi tej baby chyba tak samo jak ja :P

A mi z cycow nawet kropla zadna nic, kompletnie nic nie bylo i ni mo:D no ale skoro tak to sie nie bede stresowac. Kolezanka miala tyle pokarmu w cycach, urodzila wczesniaka w 7mym msc, mala nie nadazala jesc ze litrami zamrazala w zamrazarce doslownie :P

Mama-julka lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka gratuluję. Pochwal się zdjęciem maleństwa jak będziesz miała okazję.

Dziewczyny, którym rozpoczyna się akcja, trzymam kciuki za lekkie i szybkie porodu.

Teraz do mnie doszło, że to już nasza kolej i może się trafić w każdej chwili. Biegnę na KTG i po powrocie pakuje torby bo jeszcze nie mam spakowanych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101, gratuluję córci :-D

Jeszcze dwie strony i nadrobię, ale piszę w razie W: Evka, Megi, Ania14 i Alicja dajcie znać co u Was.

Tinusia trzymam kciuki żeby grochóweczka zdążyła wylądować w żołądku he he.

Tinusia lubi tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Moniek my tez wlasnie zamowimy z tej strony, troche balam sie jak z terminem dostawy, ale skoro piszesz ze szybko to i My dzis zamowimy, zdycydowani jestesmy na bebetto torino, sasiadka ma, prowadzalam go i nic nie trzeszczalo, moze zalezy od modelu.

Flakonik, a karmisz piersia? Masz pokarm? Bo z tego co pamietam to nie chcialas kp, jedynie przystawic dziewczynki zeby siare sciagnely. I jesli karmisz piersia to napisz czy boli? Wiem ze glupie pytanie moze ale tego bardziej sie boje niz samego porodu. ;-)

My zamawialiśmy z bobowózków ale w sklepie stacjonarnym, nie przez sklep internetowy, ale pewnie czas oczekiwania podobny :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu się gorąco zrobiło Anka gratulacje! Aż nie wierzę że mamy pierwsze dzieciaczki Trzymam kciuki za Kasię Flakonik cudne zdjęcie z tatusiem

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Boże dziewczyny, widzę, że teraz już leci hurtem :-) Chyba dzisiaj nic innego nie będę robiła, tylko odświeżała forum i czekała na wieści!!
    Flakonik przecudowne córeczki, serdecznie Ci gratuluję :-)
    Anka Tobie również gratuluję! Super szybki poród, marzenie każdej z nas :-)
    Niech Wam się dzieciaczki zdrowo chowają :-)
    Za resztę walczących na porodówkach trzymam kciuki! A pomyśleć, że według OM byłam pierwsza na liście :-D
    Jesteście cudowne i dzielne!
    Dzięki Waszym opowieściom mniej się boję i przyznam szczerze, że zazdroszczę, że macie lub niedługo będziecie mieć to za sobą :-)

alicja_ lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyłączyłam telefon na krótko przed info Flakonika. Może to i dobrze bo bym nie spała z emocji :-D

W pierwszej c. miałam susze w cyckach, karmiłam pół roku. Dłużej syn sam nie chciał. Teraz też nic nie leci, nawet jak naduszę.
    Jest to sprawa indywidualna, tak jak każdy poród może zacząć się inaczej. Reguły nie ma, niestety ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Was tez tak mdli??? Od kilku dni mam takie mdlosci ze ledwo chodzic moge, gorzej niz w 1 trym:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Czy Was tez tak mdli??? Od kilku dni mam takie mdlosci ze ledwo chodzic moge, gorzej niz w 1 trym:-(
    Ja tak mam. Nie wymiotuję, ale cały dzień mnie mdli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Mnie.nie, ale któraś tak ma, nie jesteś sama.
    Myślałaś, że może to oznaka zbliżającego się porodu he he.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    mnie czasami tak, ale tylko czasami. Ja mdłości w 1 trym. nie miałam, dopiero w drugim wymiotowałąm porządnie. A przecież w 3 trymestrze wracają mdłości, to normalne :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Ja wczoraj tulilam się do kibla wieczorem:( a w 1.trymestrze ani razu nie rzygalam

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas skurcze nieregularne. Maly troszke sie denerwuje bo mu troche tetno podskoczylo ale kest ok. Dzisiaj maka ostry dyzur i pelno roboty wiec narazie na spokojnie, ale popoludniu zaczynam spacerki po schodach. Frania poprosilam ladnie zeby juz sam dokonczyl swoje dzielo ;) ostatecznie w czwartek podadza oxytocyne.

Pola_27 lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moja oznaka chyba bol glowy bedzie ;p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Mnie.nie, ale któraś tak ma, nie jesteś sama.
    Myślałaś, że może to oznaka zbliżającego się porodu he he.

Oj nie, balam sie ze to jakies zatrucie moze, ale nie wymiotuje tylko te mdlosci. Gdybym teraz miala rodzic to nie dalabym rady chyba, nie mam sily. :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu dziś ruch :D
    Ja byłam w lidlu, zrobiłam zakupy, dzwigałam ciężary i nic :D

Pola_27 lubi tę wiadomość

• Evka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prysznic i nospa niec nie daly. Dalej nieregularne skurczybyki mnie mecza...

wnidzbmhunwbroqa.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo wyplaty przyszly,robie rachunki i moge rodzic;p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 1561 1562 1563 1564 1565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ