Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:Najgorsze to czekanie. Nie wiadomo czy jechac czy nie. Ja za kazdym razem przed pojechaniem na ip mialam mysli ze moze panikuje.
Ale Ty Ala nie czekaj jesli dalej te skurcze beda.trzymam kciuki:-)
Masz racje. To jest najgorsze. Nie mogę o niczym innym myśleć, tylko o tym.
Wczoraj byłam u położnej i wydawało mi się, że wzieła mnie troche za panikare, więc jestem teraz powściągliwa co do jazdy na IP. -
Dzień dobry dziewczyny. Boże, co się dzieje!
Anka gratuluje z całego serca! Zdrowej córci i tak szybkiego porodu.
Maya, Ania, Megi, Alicja, Evka - trzymam mocno kciuki! Któraś z Was będzie następna!
No normalnie się posypałoA ja nawet nie jestem do końca spakowana i też jestem daleko w polu ze wszystkim. Chyba dostałam kopa w dupę i dzisiaj się za to zabiorę.
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
O ja staniki do karmienia kupie dopiero na ostatnia chwile;p ja z natury mam cyce jak donice, i poszly tylko o rozmiar ale podejrzewam ze jak mleko zacznie sie zbierac to jeszcze urosna wiec wole nie ryzykowac ze sie okaze za maly czy cos jak kupie:D
Wlasnie. Ile z was jeszcze nie ma nic w cyckach? Bo ja sie zastanawiam jak bardzo normalne to jest, nie wyobrazam sobie nie karmic cyckiem -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, ja niby jestem styczniówką (tp wg OM na 2stycznia) ale praktycznie na kazdym usg termin mi juz wychodzi na 20-28grudnia i czuje od samego początku ze jednak urodze w grudniu
12-go grudnia będę miec ciąże donoszoną i wtedy może się juz rozkręcać,wcale sie nie obrażę
podczytuję was czasem a teraz to już w ogóle miło patrzeć jak rozkręcają się akcje porodowe
Wielkie gratulacje dla świeżo upieczonych mam
Flakonik córeczki masz przesłodkie i obyśmy wszystkie miały taki dobry poródNadulka, alicja_, kwiatakacji, moniek90, genoweffa, genoweffa, genoweffa, Klara87 lubią tę wiadomość
-
mnk wrote:O ja staniki do karmienia kupie dopiero na ostatnia chwile;p ja z natury mam cyce jak donice, i poszly tylko o rozmiar ale podejrzewam ze jak mleko zacznie sie zbierac to jeszcze urosna wiec wole nie ryzykowac ze sie okaze za maly czy cos jak kupie:D
Wlasnie. Ile z was jeszcze nie ma nic w cyckach? Bo ja sie zastanawiam jak bardzo normalne to jest, nie wyobrazam sobie nie karmic cyckiem -
Azande wrote:Anka1101 - wow, jestem w szoku, jaki szybki poród
gratulacje kochana, jesteś bardzo dzielna i super że Mała grzecznie śpi, daje Mamie trochę odsapnąć. To był Twój drugi poród tak? Podobno drugi jest szybszy? potwierdzisz ?
Pewnie ze potwierdzępierwszego rodziłam 6h od odejścia wód a teraz 3h od pierwszych skurczy
iNso87, Nadulka, Madzisek, moniek90 lubią tę wiadomość
-
Mnk u mnie tez pustostan w piersiach. Z sutkow czasem tylko taki serek sie wydobywa ale to w ilosci znikomej. A macajac sa wrecz sflaczale w porownaniu do brzucha. Siara nie pociekla. Kiedys jedną kropelke wycisnelam naciskajac na sutek. Piersi nie bola... po pierwszym porodzie mialam problem z karmieniem, syn po miesiacu na cycu byl niedozywiony...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pchelkaa wrote:Moniek a zdecydiwaliscie sie na ten bebetto torino?
Zamówiliśmy Bebetto HollandBył 200zł tańszy ale zamówiliśmy go ze względu na to, że w nim przednie koła nie trzeszczały a w Torino tak
Generalnie wózki praktycznie niczym się nie różnią. Gondola nie jest od spodu obszyta eko skórą no i minimalne centymetrowe różnice w wymiarach, ale gondola równie duża, chociaż nie wiem czy nawet nie ciut większa
Generalnie jesteśmy zadowoleni z wyboru, zobaczymy jak się będzie sprawował z dzieckiem na pokładzie
Fotelik wzięliśmy z Cybexa
-
Hashija wrote:
Anka a Twoj maz nie byl zawiedziony, ze nie byl przy porodzie?
On sam się zaoferował ze zostaje z małym w domu wiec raczej nie był zawiedzionypowiedział ze po pierwszym ma dość
Pchelkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoniek my tez wlasnie zamowimy z tej strony, troche balam sie jak z terminem dostawy, ale skoro piszesz ze szybko to i My dzis zamowimy, zdycydowani jestesmy na bebetto torino, sasiadka ma, prowadzalam go i nic nie trzeszczalo, moze zalezy od modelu.
Flakonik, a karmisz piersia? Masz pokarm? Bo z tego co pamietam to nie chcialas kp, jedynie przystawic dziewczynki zeby siare sciagnely. I jesli karmisz piersia to napisz czy boli? Wiem ze glupie pytanie moze ale tego bardziej sie boje niz samego porodu. -
Anka1101 wrote:On sam się zaoferował ze zostaje z małym w domu wiec raczej nie był zawiedziony
powiedział ze po pierwszym ma dość
Hahahatak pytam, bo moj nie zdążył dojechać na poród pierworodnego i bardzo żałował a teraz nie odpusci. Wtedy mial 2 godz jazdy do mnie a jeszcze auto u mechanika.
A teraz powiedzial, zebym jaj nie robila, bo w razie czego tylko 30 min dojazdu z pracy bedzie mial. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:Jest starsza
Mlodsza i mniejsza Kasia prawdopodobnie bedzie dokarmiana sonda. Okaze sie po poludniu. Bo nadal slabiutko z jedzeniem .
Rzeczywiście zabrzmiało to nie tak jak chciałam. Mogłam napisać że się cieszę, że starsza jest Julka bo taką miałam nadzieję i by było gitPo polsku i zrozumiale.
Kasia się "wyrobi", musi -i zobaczysz, że sytuacja się odmieni bo Julie to niejadki i patyczki -
Ja sobie siedze w poczekali wlasnie do poloznej, a raczej czekam na tlumacza jeszcze bo polozna juz pytala o mnie:D i jak szlam wiecie pod gorke do przychodni, tak sie zmeczylam ze o matko! Tak ciezko mi chodzic jest. Stopy mi odpadaja, jedne buty tylko moge wlozyc bo reszta jakies male XDD a te co wchodza mi na noge nie pasuja do dresow a mi w nich najwygodniej poza tym mam tylko jedne dzinsy ciazowe>D i jeszcze jak szlam to podbrzusze mnie pobolewalo, to pewnie temu ze sie stresuje juz przez was drogie dziewuszki:D