X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki alicja, ale u twojego maluszka bije serduszko, u mnie nie. więc to jest tak naprawdę wyrok...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska198530 wrote:
    Alicja_ kurcze dokładnie nie wiem , wg tych kalendarzykow to najpozniej niby 2go była , nigdy nie miałam spoznionego okresu. Nio i tak myślę ze np od tego 4-5 go kwietnia byłoby 2tyg i 2 dni tak sie liczy ? To za wcześnie na pozytywny wynik ?

kurczę to jak była najpóźniej 2 to małe szanse - ale są.
    Kurczę najlepiej gdybyś zrobiła betę, a jak nie możesz to kup sobie test o czułości 0,10, a nie 0,25 i spróbuj jutro z porannego moczu.
    Jeżeli jesteś w ciąży to powinno już coś być widać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaK81 wrote:
    dzięki alicja, ale u twojego maluszka bije serduszko, u mnie nie. więc to jest tak naprawdę wyrok...

A ja bym jeszcze nie wydawała wyroku. Poczekaj jeszcze, spróboj zrobić z 2-3 bety i dopiero potem kolejne usg.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się włąśnie dodzwoniłam do lekarza, kazał się oszczędzać, nie dźwigać i jak najwięcej odpoczywać, brać dalej luteine i przyjść normalnie na wizyt ę za tydzień, mam nadzieję że więcej takie przypadki mi się nie powtórzą.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie się dowiedziałam jaki wynik bety 2547. a jak robiłam 31.03. to był 1999. więc nawet nie robię ponownego, szkoda czasu.no i leci mi coraz bardziej krew...

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiele z nas jednego dnia ma a drugiego nie ma objawów.
    ja w zeszły wtorek przestalam czuć objawy, nauczona doświadczeniem z poronien postawilam na sobie krzyżyk.
    w piątek zrobiłam hcg od środy do pt skończyło z 1686 do 2700 i może nie jest to jakoś super ale rośnie... nie myśl o złym i nie ściągaj na siebie złych mysli:*
    Ja juz kilka dni przeplakalam a teraz znalazlam siły na walkę. orzeplakalam
    milusia2012 wrote:
    Anel bol w krzyzu towarzyszy mi od poczatku kiedy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy!Bolal mnie tez brzuch jak na miesiaczke ale po zarzyciu dupka przestal bolec. Piersi tez mnie bolaly ale od wczoraj rana przestaly bardzo sie martwie ze jest cos nie tak. Caly czas je macam a tu nic a nic. Przy 1 i 2 poronieniu jak przestaly mnie bolec piersi to bylo juz po wszystkim.
    Dziewczyny powiedzcie jak jest u Was z tym bolem piersi?
    Czy kazda odczowa bol??? Poratujcie wizyta dopiero za tydzien zwariuje do tego czasu :)

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKa81 alicja ma racje! Plamienie nie oznacza konca! Moja ciaza tez jest mlodsza o 8 dni! Badz dobrej mysli, ja serduszko uslyszalam dopiero tydzien temu we wtorek jak wychodzilam ze szpitala, tez mialam zagrozenie poronienia. Wez luteine albo dupka. Czesto na IP stawiaja bledne diagnozy, na grudniowkach pisala dziewczyna ze trafila nra ip z krwawieniem powiedzieli ze to koniec ze zarodek sie nie rozwija (to byl gdzies 6t) zalamana pojechala do domu kazali jej czekac na najgorsze i zglosic sie na lyzeczkowanie za kilka dni. poszla do swojej gin kilka dni pozniej i jak sie okazalo bylo serduszko!!!! Czesto ciaze sa mlodsze, maluchy slabe ale nadrabiaja!

alicja_ lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu bardzo mi przykro. Znam ten ból dokonale:(!

dfe01f0225.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak czekałyście na wizytę to też się tak stresowałyście? Ja nie wiem jak wytrzymam do 18:15, na pracy skupić się nie mogę tylko o tym myślę...

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka :) Ty masz stres przed wizytą dzisiejszą. A ja już mam przed piątkową :) Głowa do góry - musi być dobrze

AnnaK81 ... przykro mi bardzo. Trzymaj się

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Dziewczyny czy jak czekałyście na wizytę to też się tak stresowałyście? Ja nie wiem jak wytrzymam do 18:15, na pracy skupić się nie mogę tylko o tym myślę...
    Rewelka to normalne...mi przed wizytą ciśnienie skacze że hej:)

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:

nie tylko przed wizytą ale nawet przed jutrzejszą powtórką bety. Jak otwierałam wczorajsze wyniki to przysłaniałam ręką wyniki :D

alicja_, baby lubią tę wiadomość

• Madleine Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK81 bardzo mi przykro :(((((

Co do bolu piersi to w pierwszej ciazy w ogole mnie nie bolaly. A teraz tez roznie. Raz bola raz nie.

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś dziewczyna pytała o suwaczki, dokładnie te z babyboom one oopisowo pokazują tydzień do tylu czyli jak np ja jestem 7w5d czyli 8tc to opis opisuje 7tc czyli pełny tydzień a nie rozpoczęty...

Ania przykro mi bardzo :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 10:46

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dziś zorientowałam, że moja wizyta wypada na 2 maja tj. sobota. :O o co chodzi? Może lekarz sie pomylił. Może to będzie okazja do tego by przesunąć ja na wcześniej hihi:) np. na 30 kwietnia tj. czwartek :)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaK Współczuje Ci bardzo, niestety wiem co czujesz i nie jest to nic dobrego...

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba musze zmienić gin a szkoda bo go lubie - wczoraj jak przepisał mi skierowanie na bete to powiedział, że jak będzie mały wynik to żeby powtórzyć. No to ja się go pytam co wg niego znaczy mały wynik? no a on że ok 20 - a że w sumie u mnie to już powinno być ok. 5000 (nie przewidziałyście się dziewczyny, tyle powiedział!) no to ja mu mówię, że chyba coś nie tak bo przy pierwszej ciąży w późniejszym dniu cyklu miałam zaledwie 400 :) a on że teraz powinnam mieć około tylu :D:D:D Aż się go spytam na następnej wizycie że naprawdę coś mu się "pomyliło) bo przecież to dopiero 3 tydzień ciąży :) no nic mam bete 66 (25 dc) i dla spokoju własnego powtórze ją jutro ... niech maleństwo moje rośnie

Hashija lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaK81 bardzo mi przykro. Ja modlę się żeby u mnie tak się nie skończyło, zastanawiam się czy nie zrobić jeszcze dzisiaj bety i w czwartek, bo martwię się o maleństwo i gdyby beta rosła była bym spokojniejsza.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    AnnaK81 bardzo mi przykro. Ja modlę się żeby u mnie tak się nie skończyło, zastanawiam się czy nie zrobić jeszcze dzisiaj bety i w czwartek, bo martwię się o maleństwo i gdyby beta rosła była bym spokojniejsza.

jeżeli beta Cie uspokoi, a nie stresuje to ja bym zrobiła.
    Nie wiem tylko czy powinnaś wstawac?

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko ja bylam u lekarza 10 dni po spodziewanej @ dwa testy pozytywne a na usg nic nie widac poza poszerzonym endometrium, lekarz wyslal mnie na bete i wynik kolejnego dnia 317,4 (4-6 tydz) beta robiona w czwartek, teraz w srode mam wizyte u lekarza... boije sie, ze dalej nic nie bedzie widac... ale gdzoies czytałam, ze pecherzyk moze byc widoczny przy becie od 1000 do 2000 słyszała ktoras o tym????

Hashija lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ