X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Czy Wasze dzieciaczki tez mniej sie ruszaja? Ja na aktywnosc corki nigdy nie moglam narzekac, a wczoraj bardzo malo sie ruszala, wieczorem jeden kopniak doslownie. W nocy jak zawsze mnie budzila tak dzis przespalama calutka noc z jednym wstaniem na siusiu, a teraz tez cisza, a brzuch bardzo miekki :-S

Może zjedz coś, i licz ruchy po, jak będzie mało to może warto pojechać na IP, położna w szkole rodzenia mówiła nam żeby zwracać uwagę na ruchy, i jak się niepokoimy aby właśnie zjeść i liczyć.

Kate powodzenia !!

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj mialam taki dzien padaka,tylko Was czytalam I nie mialam sily pisac I nie wiem czy dzis nie bedzie taki sam. Jakbym miala wczoraj rodzic to bym nie urodzila ;)
    Misia wspolczuje Ci bardzo,wiem co przechodzisz u mnie 25 minie 5 lat od smierci taty I rok od mamy. Powiem Ci tak to,ze mialam juz Gabrysia I meza duzo mi dalo. A 5 lat temu to ze byl moj maz wtedy jeszcze moj chlopak,choc dla niego to byla tez dziwna sytuacja bo przyjechalismy na urlop I dopieto co poznal mojego tate a tu taka sytuacja. Mysle,ze tez wtedy latwiej mi bylo bo mialam mame. Jak masz potrzebe to pisz nam,po to tu jestesmy.

• mnk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh Kate ty tez dzisiaj w kolejce! Trzymam kciuki :)

Kate4 lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówią też, że przed porodem dzieci robią się mniej aktywne. Ja mam wrażenie że od około tygodnia mój malutki jest mniej aktywny, ale jak poruszam brzuszkiem to mi odpowiada kopniakiem, mniej też rusza się w nocy, więcej śpi. jak się martwisz jedź na ip.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wlasnie zrobie, zjem sniadanie a poznien najem sie czekolady i zobacze. Kurcze jak prowadze karte ruchow ciazy tak codziennie o 9-10 mialam naliczone juz 10, tak dzis cisza jeszcze. No zobaczymy.

Pati zuzia, cos w tym jest bo w tym roku w lipcu zmarl ojciec mojego meza i maz mowi ze gdyby nie ja i corcia to nic dla niego nie mialoby sensu, ze jedynie my trzymamy Go przy zyciu, bo z matka ma bardzo zle relacje.

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,kurde patrze dalej rodzimy:D
    evka gratuluje!
    Kate4 jak przygotowania i nastawienie?:D to juz zaraz u Ciebie.
    pchelka u mnie to samo od wczoraj wieczora,prawie zero ruchow,w nocy dobrze mi sie spalo,raz tylko na siusiu,dalej jestem w lozku a Mala jak raz teraz laskawie delikatnie kopnela tak cisza..nie wiem co jest znowu? Hmmm..lenia dostala od wczoraj. Zaraz wstane i pojde cos zjem i zobacze.
    Misia bardzo mi przykro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 08:33

alicja_, Kate4 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka tak jak mowi.Dorcia dzieciaczki przed porodem sa mniej aktywne. Mysle,ze jak masz sie stresowac to zadzwon do swojego lekarza,albo jedz na ip,na pewno nie zaszkodzi. Daj znac co I jak.

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bije mi na łeb dzisiaj ! Ale mama disco powera haha !!!!

https://www.youtube.com/watch?v=wrm9kgQ04KI Idę okna myć :D Ciao!

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero przewinęłam stronę i zauważyłam, Evka GRATULUJE! Kate trzymamy kciuki.

Acik zaczęłam czytać Twój wpis i wystraszyłam się, że Ty kolejna, ale na spokojnie doczytałam drugi raz że to sen..

Ach ja ja Wam zazdroszczę i też już chcę. Od kilku dni śpię tylko po 3 godziny, po pierwsze mi niewygodnie po drugie mam wrażenie że lecę na adrenalinie i czekam już na poród, achh denerwujące to

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Tak wlasnie zrobie, zjem sniadanie a poznien najem sie czekolady i zobacze. Kurcze jak prowadze karte ruchow ciazy tak codziennie o 9-10 mialam naliczone juz 10, tak dzis cisza jeszcze. No zobaczymy.

Pati zuzia, cos w tym jest bo w tym roku w lipcu zmarl ojciec mojego meza i maz mowi ze gdyby nie ja i corcia to nic dla niego nie mialoby sensu, ze jedynie my trzymamy Go przy zyciu, bo z matka ma bardzo zle relacje.
    A jak dzieciaczki pojawia sie na swiecie bedzie jeszcze latwiej,bo przy nich sie zapomina,sa takim lekarstwem. :)

Justyna mialam pisac o Olku,ze taki slodziak do schrupania I wycalowania. Mowilam,ze nie mysle I zapominam co chce powiedziec. Buziaki ode mnie I Gabrysia. Gabrys juz caluje normalnie,ale pamietam te pocalunki kiedy szedl w sline ;) a najbardziej chce dawac buzi jak wie ze cos przeskrobal,chyba chce mi zamknac usta,zeby uniknac reprymendy ;)

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruszyla sie troszke ale bardzo delikatnie, i szyjka boli chyba glowka napiera.

Anko:-), Nadulka lubią tę wiadomość

• Klara87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka, gratulacje i dużo zdrówka dla Was :)

Kate powodzenia, kciuki zaciśnięte :)

Kate4 lubi tę wiadomość

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka! Gratulacje! :)
    Czekamy na fotkę malutkiej!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 trzymaj się tam dziś!
    Jeszcze tylko chwila <3

Kate4 lubi tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka gratulujemy :) zazdroszcze wam już tych maleństw :)

Wczoraj miałam wizyte. Dawidek waży już około 3000g, lekarz mówi ze dobrze by było już rodzić bo będzie spory. Szyjka się skraca, brzuch jeszcze nie opadł więc jeszcze mam czas. Oczywiście mam "używać" męża ile wlezie i prosić synka żeby już się pakował i wyprowadzał :) :) KTG mam za tydzień.

i coś dziwnego co mi zalecił lekarz. Powiedział ze jak będę mieć skurcze juz takie silne to mam wziąć 2 nospy i się położyc na pół godziny. Jak przejdzie to fałszywy alarm, jak nie przejdzie to szpital. Co o tym myślicie?

Madzisek, Matleena, Mama-julka, pati_zuzia, genoweffa lubią tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi bedzie dobrze juz za cbwile Franus bedzie z wami :)

Wchodze i sprawdzam czy jeszcze ktoras czasem nie urodzila i trzymam kciuki za Kate jeszcze chwila i beda alez emocje sie zrobily na naszym watku :)

Dziekuje dziewczyny gdyby nie fakt ze mam w brzuchu moj cud i obok wspanialego mezczyzne ktory mnie wspiera to bylo by ciezko :/ My juz w polowie drogi ale powiem wam podroz okropna caly czas brzucb twardy bol nawet (sorki za doslownosc ) z odbytu skurcze masakra :/

Pchelkaa moze warto jechac na IP skoro sie niepokoisz lepiej dmuchac na zimne :)

Kochane bede was podczytywac i trzymac kciuki za nowe mamusie odezwe sie zapewne jutro :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:35

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Moja tak czasami ma:-)
    Czasami nie odzywa się nic oprócz lekkiego mizniecia- często ma tak po aktywnych dniach, lub po zmianie pozycji. 3 razy zminiala pozycję i po każdym razie lecialam do doktora bo była cisza prawie 24h:-)
    Na pewno nie panikuje, zjedz słodkie połóż się płasko na plecy - dziecku będzie nie wygodnie i czekaj z rączka na brzuchu.

dfe01f0225.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:36

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Evka! Gratulacje! :)
    Czekamy na fotkę malutkiej!

Alu jak ty się czujesz? Bo zaczęłam tu na nowo bywać po 7m przerwie ze względu na te wasze porody:-)
    Zazdroszcze i trzymam kciuki.
    U mnie samej sytuacja wygląda tak ze moja mała tydzień temu miała 2620g, dwa tygodni temu 2350g, obstawiam ze w przyszłym tygodniu będzie mieć 3kg i wtedy odstawiam leki modląc się o poród naturalny w 37 38tygdniu. Inaczej moi lekarze jednogłośnie proponują mi CC 5 - grudnia, aby nie doszło do akcji np 10 grudnia bo to nie czasy kiedy rodzi się 4kg i większe dzieci....szczególnie z moja historia położnicza i przy pierwszym porodzie:-)

dfe01f0225.png
‹‹ 1581 1582 1583 1584 1585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ