Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:Juleczka CUDO!!! jaki pysio ma malutki:-) i te raczki:-) pieknie dzieci wygladaja w jasniutkich ubrankach, dobrze ze wiekszosc takich mam:-)
-
nick nieaktualnyMaya - gratulacje
Oj worek z porodami rozwiązał się na dobre.
I tak patrzę, że wszystkie z TP na początek grudnia. Oj też bym chciała, bo termin z OM na 01.12, ale Olka pewnie będzie uparta jak brat i posiedzi tydzień dłużej.alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:nie nie, chodzi o to że na metce niby mam 56 ale jak patrzę to malutkie mi się wydaje, mniejsze niż powinno być chyba. Jak dokładam ciuszki do ciuszków to też niby ten sam rozmiar a zupełnie różne... I bądź tu mądra:P
To poczekaj, zaraz zmierze body
Już: 19cm pod pachami, zapiete o dł. 33 cm. Jedną parę mam krótszą, a potem też rozm. 56, a trochę dłuższe. Do szpitala biorę te co mierzylam bo kopertowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 11:54
ZieloneOliwki lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczęta. Gratulację dla kolejnych mamusiek !
Tak się właśnie zastanawiam nad pewną rzeczą. Otóż, jestem zatrudniona na umowę o pracę na 5 lat. Po porodzie idę na cały macierzyński. I gdybym chciała sobie sprawić kolejnego dzieciaczka i przypadkiem stałoby to się na moim macierzyńskim, czy po jego skończeniu coś mi się należy. Czy jestem bez prawa do jakichkolwiek pieniążków? Ktoś coś wie? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJeszcze raz gratuluję wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za te u których rozpoczęła się akcja porodowa.
Zrobiłam badania w kierunku cholestazy. ALAT norma do 31, u mnie 15, ASPAT norma do 31, u mnie 29. Trochę mnie martwi ten 2 wynik, ale póki co wszystko w normie i zaczekam do wizyty czyli do poniedziałku.
Ostatnio nad ranem dopada mnie ból bioder ciągnący się do łydek. Pojawia się przy zmianie pozycji i gdy chcę rozprostować nogęTakże mniej więcej od 4 tylko się wiercę.
Dodatkowo Grześ dziwnie się zachowywał dzisiejszej nocy. Najpierw wybudził się ok. 24 ale na szczeście na to pomogło przytulanie i głaskanie po policzku i szybko zasnął. Niestety o 4.30 powtórka z rozrywki. Tym razem poprzednia metoda się nie sprawdziła. Wzięłam go do nas do łózka to zaczął broić. W końcu podałam mu mleko i to najpierw go wyciszyło, a potem pozwoliło zasnąć jemu i nam. -
nick nieaktualnyDżulia wrote:Hej dziewczęta. Gratulację dla kolejnych mamusiek !
Tak się właśnie zastanawiam nad pewną rzeczą. Otóż, jestem zatrudniona na umowę o pracę na 5 lat. Po porodzie idę na cały macierzyński. I gdybym chciała sobie sprawić kolejnego dzieciaczka i przypadkiem stałoby to się na moim macierzyńskim, czy po jego skończeniu coś mi się należy. Czy jestem bez prawa do jakichkolwiek pieniążków? Ktoś coś wie?
Poczekaj na nasz autorytet w tych sprawach, na naszą kadrową forumową Acikka.
Jak na moje to tak, pójdziesz po skończonym macierzyńskim na L4. Zazdraszczam tak długiej umowy. Ją mam tylko do 2018r. -
Dżulia wrote:Hej dziewczęta. Gratulację dla kolejnych mamusiek !
Tak się właśnie zastanawiam nad pewną rzeczą. Otóż, jestem zatrudniona na umowę o pracę na 5 lat. Po porodzie idę na cały macierzyński. I gdybym chciała sobie sprawić kolejnego dzieciaczka i przypadkiem stałoby to się na moim macierzyńskim, czy po jego skończeniu coś mi się należy. Czy jestem bez prawa do jakichkolwiek pieniążków? Ktoś coś wie?
Dzulia ale co chcesz by Ci się należało? Umowa na 5 lat ale kiedy się kończy??
-
Acikk wrote:Dzulia ale co chcesz by Ci się należało
? Umowa na 5 lat ale kiedy się kończy??
-
Dżulia wrote:Hej dziewczęta. Gratulację dla kolejnych mamusiek !
Tak się właśnie zastanawiam nad pewną rzeczą. Otóż, jestem zatrudniona na umowę o pracę na 5 lat. Po porodzie idę na cały macierzyński. I gdybym chciała sobie sprawić kolejnego dzieciaczka i przypadkiem stałoby to się na moim macierzyńskim, czy po jego skończeniu coś mi się należy. Czy jestem bez prawa do jakichkolwiek pieniążków? Ktoś coś wie? -
Dżulia wrote:umowa kończy mi się w 2019. hm.. w sensie, że po macierzyńskim jeśli znów zajdę w ciążę i skończy mi się macierzyński to mogę znów iść na L4 ciążowe , a po tym znowu na macierzyński z drugim dzieckiem?
Dokładnie takod razu po macierz. Pojdziesz na L4 i na kolejny macierzyński. Jak nasza Justynka
justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMama Julka taak, rusza sie, slabiej, ale wypycha dupke do gory, a glowke w dol
wiec jestem spokojna. Kurcze moja bedzie wazyla pewnie ok 3700 a moze nawet 4, ciekawe czy sie zmiesci w 56. Chcialabym bo sporo mam takich ubranek, ale 62 wiecej. Do szpitala spakowalam 56 i 62;-)
genoweffa lubi tę wiadomość
-
iNso87 wrote:Wiem,ze najlepiej by bylo zebys po macierzynskim popracowala ze 3 msc i wtedy zaszla w ciaze bo jak wczesniej to chyba mniej kasy sie dostaje,tak Acikk?
Nie nie ma czegoś takiego, normalnie po macierzynskim nie wiem czy bedziesz dzulia brała 100 czy 80%? To potem znowu L4 normalnie 100%. Więc najlepiej zajsc dopiero na koniec macierzynskiego bo szkoda być na 80% macierz. Jak można być na 100% L4iNso87 lubi tę wiadomość
-
Pchelkaa wrote:Mama Julka taak, rusza sie, slabiej, ale wypycha dupke do gory, a glowke w dol
wiec jestem spokojna. Kurcze moja bedzie wazyla pewnie ok 3700 a moze nawet 4, ciekawe czy sie zmiesci w 56. Chcialabym bo sporo mam takich ubranek, ale 62 wiecej. Do szpitala spakowalam 56 i 62;-)
? Myślę że powinna wejść bo takie małe dzieciaczki są jeszcze mocno "pokurczone"
-
nick nieaktualnyMama-julka wrote:To poczekaj, zaraz zmierze body
Już: 19cm pod pachami, zapiete o dł. 33 cm. Jedną parę mam krótszą, a potem też rozm. 56, a trochę dłuższe. Do szpitala biorę te co mierzylam bo kopertowe.Teraz jedziemy na obiad do rodziców, jak wrócę to będę mierzyć
A masz może jakieś półśpiochy na 56, aby mi zmierzyć je w pasie, w gumce?