X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Juleczka CUDO!!! jaki pysio ma malutki:-) i te raczki:-) pieknie dzieci wygladaja w jasniutkich ubrankach, dobrze ze wiekszosc takich mam:-)
    nie nie, chodzi o to że na metce niby mam 56 ale jak patrzę to malutkie mi się wydaje, mniejsze niż powinno być chyba. Jak dokładam ciuszki do ciuszków to też niby ten sam rozmiar a zupełnie różne... I bądź tu mądra:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maya - gratulacje :) Oj worek z porodami rozwiązał się na dobre.
    I tak patrzę, że wszystkie z TP na początek grudnia. Oj też bym chciała, bo termin z OM na 01.12, ale Olka pewnie będzie uparta jak brat i posiedzi tydzień dłużej.

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    nie nie, chodzi o to że na metce niby mam 56 ale jak patrzę to malutkie mi się wydaje, mniejsze niż powinno być chyba. Jak dokładam ciuszki do ciuszków to też niby ten sam rozmiar a zupełnie różne... I bądź tu mądra:P

To poczekaj, zaraz zmierze body
    Już: 19cm pod pachami, zapiete o dł. 33 cm. Jedną parę mam krótszą, a potem też rozm. 56, a trochę dłuższe. Do szpitala biorę te co mierzylam bo kopertowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 11:54

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta. Gratulację dla kolejnych mamusiek !;)
    Tak się właśnie zastanawiam nad pewną rzeczą. Otóż, jestem zatrudniona na umowę o pracę na 5 lat. Po porodzie idę na cały macierzyński. I gdybym chciała sobie sprawić kolejnego dzieciaczka i przypadkiem stałoby to się na moim macierzyńskim, czy po jego skończeniu coś mi się należy. Czy jestem bez prawa do jakichkolwiek pieniążków? Ktoś coś wie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAYA gratulacje! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz gratuluję wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za te u których rozpoczęła się akcja porodowa.

Zrobiłam badania w kierunku cholestazy. ALAT norma do 31, u mnie 15, ASPAT norma do 31, u mnie 29. Trochę mnie martwi ten 2 wynik, ale póki co wszystko w normie i zaczekam do wizyty czyli do poniedziałku.
    Ostatnio nad ranem dopada mnie ból bioder ciągnący się do łydek. Pojawia się przy zmianie pozycji i gdy chcę rozprostować nogę :( Także mniej więcej od 4 tylko się wiercę.
    Dodatkowo Grześ dziwnie się zachowywał dzisiejszej nocy. Najpierw wybudził się ok. 24 ale na szczeście na to pomogło przytulanie i głaskanie po policzku i szybko zasnął. Niestety o 4.30 powtórka z rozrywki. Tym razem poprzednia metoda się nie sprawdziła. Wzięłam go do nas do łózka to zaczął broić. W końcu podałam mu mleko i to najpierw go wyciszyło, a potem pozwoliło zasnąć jemu i nam.

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maya gratulacje!:-)
    Ją też już chcę być po wszystkim i wreszcie przytulić moją Joasię :-P

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Tak się właśnie zastanawiam nad pewną rzeczą. Otóż, jestem zatrudniona na umowę o pracę na 5 lat. Po porodzie idę na cały macierzyński. I gdybym chciała sobie sprawić kolejnego dzieciaczka i przypadkiem stałoby to się na moim macierzyńskim, czy po jego skończeniu coś mi się należy. Czy jestem bez prawa do jakichkolwiek pieniążków? Ktoś coś wie?

Poczekaj na nasz autorytet w tych sprawach, na naszą kadrową forumową Acikka.
    Jak na moje to tak, pójdziesz po skończonym macierzyńskim na L4. Zazdraszczam tak długiej umowy. Ją mam tylko do 2018r. :-/

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:

Dzulia ale co chcesz by Ci się należało ;)? Umowa na 5 lat ale kiedy się kończy??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Inso, Zieloneoliwki mój syn urodził się, miał 3500 i elegancko "wchodził" w roz. 56 i po miesiącu wyrósł z pierwszego ubranka ;-) Wasze dzieciaczki mają być większe?
    Payrzac na Laure...moze byc takie samo albo wieksze jak Ona;p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dzulia ale co chcesz by Ci się należało ;)? Umowa na 5 lat ale kiedy się kończy??
    umowa kończy mi się w 2019. hm.. w sensie, że po macierzyńskim jeśli znów zajdę w ciążę i skończy mi się macierzyński to mogę znów iść na L4 ciążowe , a po tym znowu na macierzyński z drugim dzieckiem?

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Wiem,ze najlepiej by bylo zebys po macierzynskim popracowala ze 3 msc i wtedy zaszla w ciaze bo jak wczesniej to chyba mniej kasy sie dostaje,tak Acikk?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak z ciekawości pytam. Nie chcemy dużej różnicy między dziećmi. I jeśli nie zmienię zdania po porodzie, to myślę, że po roku będziemy "pracować" nad drugim. Z tym że zastanawiam się jak to będzie pod względem finansowym.:)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    umowa kończy mi się w 2019. hm.. w sensie, że po macierzyńskim jeśli znów zajdę w ciążę i skończy mi się macierzyński to mogę znów iść na L4 ciążowe , a po tym znowu na macierzyński z drugim dzieckiem?

Dokładnie tak :) od razu po macierz. Pojdziesz na L4 i na kolejny macierzyński. Jak nasza Justynka :)

justyna14 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Julka taak, rusza sie, slabiej, ale wypycha dupke do gory, a glowke w dol :-) wiec jestem spokojna. Kurcze moja bedzie wazyla pewnie ok 3700 a moze nawet 4, ciekawe czy sie zmiesci w 56. Chcialabym bo sporo mam takich ubranek, ale 62 wiecej. Do szpitala spakowalam 56 i 62;-)

genoweffa lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Dziewczyny my chyba na kazdym watku na tapecie jestesmy;) payrze na czerwcowkach nawet ;)

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Wiem,ze najlepiej by bylo zebys po macierzynskim popracowala ze 3 msc i wtedy zaszla w ciaze bo jak wczesniej to chyba mniej kasy sie dostaje,tak Acikk?

Nie nie ma czegoś takiego, normalnie po macierzynskim nie wiem czy bedziesz dzulia brała 100 czy 80%? To potem znowu L4 normalnie 100%. Więc najlepiej zajsc dopiero na koniec macierzynskiego bo szkoda być na 80% macierz. Jak można być na 100% L4 :D

iNso87 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Mama Julka taak, rusza sie, slabiej, ale wypycha dupke do gory, a glowke w dol :-) wiec jestem spokojna. Kurcze moja bedzie wazyla pewnie ok 3700 a moze nawet 4, ciekawe czy sie zmiesci w 56. Chcialabym bo sporo mam takich ubranek, ale 62 wiecej. Do szpitala spakowalam 56 i 62;-)
    Może zbiera siły przed porodem :D? Myślę że powinna wejść bo takie małe dzieciaczki są jeszcze mocno "pokurczone" :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Hehehe Dziewczyny my chyba na kazdym watku na tapecie jestesmy;) payrze na czerwcowkach nawet ;)
    Jesteśmy sławne :D! Tzn mamusie nasze swiezo upieczone :)

ZieloneOliwki, iNso87 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    To poczekaj, zaraz zmierze body
    Już: 19cm pod pachami, zapiete o dł. 33 cm. Jedną parę mam krótszą, a potem też rozm. 56, a trochę dłuższe. Do szpitala biorę te co mierzylam bo kopertowe.
    super, dzięki! :) Teraz jedziemy na obiad do rodziców, jak wrócę to będę mierzyć:) A masz może jakieś półśpiochy na 56, aby mi zmierzyć je w pasie, w gumce?:)

‹‹ 1585 1586 1587 1588 1589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ