X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki ją mam kilka par polspiochow na 56 i każde są innej wielkości :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Nie nie ma czegoś takiego, normalnie po macierzynskim nie wiem czy bedziesz dzulia brała 100 czy 80%? To potem znowu L4 normalnie 100%. Więc najlepiej zajsc dopiero na koniec macierzynskiego bo szkoda być na 80% macierz. Jak można być na 100% L4 :D
    ja biorę 80 % od razu :). Fajnie, że jest taka możliwość, bo po roku nie miałabym z kim małej zostawić. A jak mam iść do pracy i pracować na 3 zmiany za groszę, a niani oddać całą wypłatę... aah :D od razu mi się nastrój polepszył :)
    może któraś babcia się namyśli iść na jakąś wcześniejszą rencinę do tego czasu.

Acikk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Zieloneoliwki ją mam kilka par polspiochow na 56 i każde są innej wielkości :D
    no właśnie o to mi chodzi :P Dlatego pytam doświadczonej Mamusi, żeby nie okazało się że jedne wezmę za małe a drugie za duże i żadnych w sam raz;P

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulia no to nie ma żadnego problemu generalnie :D a ile urlopu byś na zbierała przez tyle czasu ho ho :D potem po drugim to jeszcze kilka mcy na urlopie byś mogła być :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    no właśnie o to mi chodzi :P Dlatego pytam doświadczonej Mamusi, żeby nie okazało się że jedne wezmę za małe a drugie za duże i żadnych w sam raz;P
    Ja dlatego szykuje mężowi siateczke na wyjście w której będzie kilka rzeczy przecież to takie maciupkie że nie zajmuje dużo i dobiore w szpitalu na miejscu w co go ubrać :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Może zbiera siły przed porodem :D? Myślę że powinna wejść bo takie małe dzieciaczki są jeszcze mocno "pokurczone" :)

Właśnie, pokurczone. Byłam w szoku jak lekarz robił teraz USG i mówił gdzie co jest. Główką w dole, na moim boku brzucha plecy, a nerki pod mostkiem. Przekonalam się że typowe C jak piszą. Nogi prostuje to obrywam w drugi bok he he.

genoweffa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Wam dziewczyny! Ja tylko siedzę i płaczę... tak się wzruszyłam! poza tym już tak bym chciała też urodzić...wykończona jestem ta ciążą już...

Co na opuchnięte stopy? oprócz okładów z kapuchy?

Flakonik- zakochałam się w tym maleństwie!!!!

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Właśnie, pokurczone. Byłam w szoku jak lekarz robił teraz USG i mówił gdzie co jest. Główką w dole, na moim boku brzucha plecy, a nerki pod mostkiem. Przekonalam się że typowe C jak piszą. Nogi prostuje to obrywam w drugi bok he he.

Noo jak małe Flakoniki na awatarku jakie żabki małe :)
    Mój tata z tej okazji że tak właśnie wyglądałam do dzis mówi do mnie zabko chociaż jestem już stara ropucha :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Co na opuchnięte stopy? oprócz okładów z kapuchy?

Próbowałaś naparu z pokrzywy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Próbowałaś naparu z pokrzywy?

Jeszcze nic nie próbowałam, bo nie wiedziałam co, no i to świeży problem ;) kostek mi nie widać już...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Noo jak małe Flakoniki na awatarku jakie żabki małe :)
    Mój tata z tej okazji że tak właśnie wyglądałam do dzis mówi do mnie zabko chociaż jestem już stara ropucha :D

Mój tata całe życie mówi do mnie pchełka. A ja taka pchełka jak z koziej dupy trąba :-D

Pola_27, Madzisek, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia nogi do gory jak masz spuchniete a z roznych specyfikow nie mam pojecia co pomaga.

Wlasnie tak mysle ze jak skulona bedzie to sie zmiesci.

A Kate 4 napewno przytula juz swoje malenstwa:-)

Kate4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje i buziaki dla kolejnych mamusiek i dużo zdrówka :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    super, dzięki! :) Teraz jedziemy na obiad do rodziców, jak wrócę to będę mierzyć:) A masz może jakieś półśpiochy na 56, aby mi zmierzyć je w pasie, w gumce?:)

Jo, mam. Te najmniejsze: jedna para 15cm, dwie pary mają 17cm. Mam jeszcze dwie pary, ale są większe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chipsy zapijam mlekiem, bedzie sie dzialo :-D :-D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Looo świnio! A jaki smak chipsów się tak dobrze z mleczkiem komponuje :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Mój tata całe życie mówi do mnie pchełka. A ja taka pchełka jak z koziej dupy trąba :-D

Ale wiesz, by nie pasowało gdybyś pod tym ładnym serduchem umieściła nick: z koziej dupy trąba he he.
    Acikk, żabka pasuje, chociaż już dawno skrzek w stawie powinnaś złożyć ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Jeszcze nic nie próbowałam, bo nie wiedziałam co, no i to świeży problem ;) kostek mi nie widać już...
    Mnie to odrobinę pomaga, a do tego nogi wysoko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

no to będzie sraczka!

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    no to będzie sraczka!

He he he
    Myślisz że mieszanka wybuchowa! To lepsze od czopka glocerynowego bo doznania smakowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 12:47

‹‹ 1586 1587 1588 1589 1590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ