X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki ją mam kilka par polspiochow na 56 i każde są innej wielkości :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Nie nie ma czegoś takiego, normalnie po macierzynskim nie wiem czy bedziesz dzulia brała 100 czy 80%? To potem znowu L4 normalnie 100%. Więc najlepiej zajsc dopiero na koniec macierzynskiego bo szkoda być na 80% macierz. Jak można być na 100% L4 :D
    ja biorę 80 % od razu :). Fajnie, że jest taka możliwość, bo po roku nie miałabym z kim małej zostawić. A jak mam iść do pracy i pracować na 3 zmiany za groszę, a niani oddać całą wypłatę... aah :D od razu mi się nastrój polepszył :)
    może któraś babcia się namyśli iść na jakąś wcześniejszą rencinę do tego czasu.

Acikk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Zieloneoliwki ją mam kilka par polspiochow na 56 i każde są innej wielkości :D
    no właśnie o to mi chodzi :P Dlatego pytam doświadczonej Mamusi, żeby nie okazało się że jedne wezmę za małe a drugie za duże i żadnych w sam raz;P

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulia no to nie ma żadnego problemu generalnie :D a ile urlopu byś na zbierała przez tyle czasu ho ho :D potem po drugim to jeszcze kilka mcy na urlopie byś mogła być :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    no właśnie o to mi chodzi :P Dlatego pytam doświadczonej Mamusi, żeby nie okazało się że jedne wezmę za małe a drugie za duże i żadnych w sam raz;P
    Ja dlatego szykuje mężowi siateczke na wyjście w której będzie kilka rzeczy przecież to takie maciupkie że nie zajmuje dużo i dobiore w szpitalu na miejscu w co go ubrać :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Może zbiera siły przed porodem :D? Myślę że powinna wejść bo takie małe dzieciaczki są jeszcze mocno "pokurczone" :)

Właśnie, pokurczone. Byłam w szoku jak lekarz robił teraz USG i mówił gdzie co jest. Główką w dole, na moim boku brzucha plecy, a nerki pod mostkiem. Przekonalam się że typowe C jak piszą. Nogi prostuje to obrywam w drugi bok he he.

genoweffa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Wam dziewczyny! Ja tylko siedzę i płaczę... tak się wzruszyłam! poza tym już tak bym chciała też urodzić...wykończona jestem ta ciążą już...

Co na opuchnięte stopy? oprócz okładów z kapuchy?

Flakonik- zakochałam się w tym maleństwie!!!!

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Właśnie, pokurczone. Byłam w szoku jak lekarz robił teraz USG i mówił gdzie co jest. Główką w dole, na moim boku brzucha plecy, a nerki pod mostkiem. Przekonalam się że typowe C jak piszą. Nogi prostuje to obrywam w drugi bok he he.

Noo jak małe Flakoniki na awatarku jakie żabki małe :)
    Mój tata z tej okazji że tak właśnie wyglądałam do dzis mówi do mnie zabko chociaż jestem już stara ropucha :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Co na opuchnięte stopy? oprócz okładów z kapuchy?

Próbowałaś naparu z pokrzywy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Próbowałaś naparu z pokrzywy?

Jeszcze nic nie próbowałam, bo nie wiedziałam co, no i to świeży problem ;) kostek mi nie widać już...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Noo jak małe Flakoniki na awatarku jakie żabki małe :)
    Mój tata z tej okazji że tak właśnie wyglądałam do dzis mówi do mnie zabko chociaż jestem już stara ropucha :D

Mój tata całe życie mówi do mnie pchełka. A ja taka pchełka jak z koziej dupy trąba :-D

Pola_27, Madzisek, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia nogi do gory jak masz spuchniete a z roznych specyfikow nie mam pojecia co pomaga.

Wlasnie tak mysle ze jak skulona bedzie to sie zmiesci.

A Kate 4 napewno przytula juz swoje malenstwa:-)

Kate4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje i buziaki dla kolejnych mamusiek i dużo zdrówka :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    super, dzięki! :) Teraz jedziemy na obiad do rodziców, jak wrócę to będę mierzyć:) A masz może jakieś półśpiochy na 56, aby mi zmierzyć je w pasie, w gumce?:)

Jo, mam. Te najmniejsze: jedna para 15cm, dwie pary mają 17cm. Mam jeszcze dwie pary, ale są większe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chipsy zapijam mlekiem, bedzie sie dzialo :-D :-D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Looo świnio! A jaki smak chipsów się tak dobrze z mleczkiem komponuje :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Mój tata całe życie mówi do mnie pchełka. A ja taka pchełka jak z koziej dupy trąba :-D

Ale wiesz, by nie pasowało gdybyś pod tym ładnym serduchem umieściła nick: z koziej dupy trąba he he.
    Acikk, żabka pasuje, chociaż już dawno skrzek w stawie powinnaś złożyć ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Jeszcze nic nie próbowałam, bo nie wiedziałam co, no i to świeży problem ;) kostek mi nie widać już...
    Mnie to odrobinę pomaga, a do tego nogi wysoko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

no to będzie sraczka!

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    no to będzie sraczka!

He he he
    Myślisz że mieszanka wybuchowa! To lepsze od czopka glocerynowego bo doznania smakowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 12:47

‹‹ 1586 1587 1588 1589 1590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ