X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Pytanie mam do osób ogarniających sprawy ZUS. Jestem na umowie na czas określony automatycznie przedłużonej do dnia porodu. Jakie dokumenty i do kiedy muszę złożyć do ZUSu aby dostać macierzyński? Wiem, że najlepiej tam zadzwonić ale i tak im nie ufam:D

Asiowa normalnie u pracodawcy skladasz i oni przekazują do zus. Podanie o udzielenie i określone w jakim wymiarze, akt urodzenia i zasw że szpitala o porodzie. Masz 14 dni.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Gratulacje dla wszystkich mamusiek :*
    Jak ja wam zazdroszcze!:o
    Czekamy na relacje z porodów i zdjęcia robaczków :*

Zastanawiam się kiedy ubrać łózeczko , kurde już bym chciała żeby było takie wszystko gotowe. Jutro muszę jechać kupić resztę rzeczy brakujących, i trochę posprzatac tak porządnie, tylko jak to robić kiedy przy każdym kroku jest ból..
    Mam nadzieje że to nie młody schodzący główką coraz niżej ani nie skracajaca szyjka :<
    Jeszcze równe dwa tygodnie do wizyty.:/
    Która chętna na poród jutro:D?

Ja ubralam dziś ;D zostało mi do ubrania przescieradelko ale to już zaloze jak wrócę że szpitala.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ja ubralam dziś ;D zostało mi do ubrania przescieradelko ale to już zaloze jak wrócę że szpitala.
    No to chyba jak porządnie sprzatne pokój , upiore firanki i przyjdą cotton balls to ubiore juz:D
    Może jak mały zobaczy ze wszystko czeka to wyjdzie :D
    P.S dawaj fotoszka :D

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zezarlam sharona i zaraz chwyce za drugiego i jestem taka glodna,ze chyba kartacze se zrobie z cebulka bo nie chcialo mi sie dzis obiadu robic.. dzis lece na latwizne. Laura na obiedzie u moich rodzicow siedzi to zje kapusniaka i ziemniaczki z udkiem to sie naje;) Zaraz Malz po Nia jedzie a mnie glowa znowu napierdziela;/ co z ta glowa moja od paru dni eh.
    Dziewczyny jakie laktatory kupilyscie? Albo bedziecie kupowac. Caly czas sie zastanawiam czy kupic na allegro nowy Canpola easy start czy kupic uzywany za polowe ceny SisiBaby elektryczny? Hmmm.... Wogole to musze cos jutro juz zamowic bo jeszcze troche i rodzic bede moze:p Jeszcze musze kupic wanienke ze stelazem, gorset sobie na brzuchol, i pare takich aptecznych rzeczy dla dzidzi i sobie tantum rose. No i mysle,ze moze przewijak jednak kupie ale do lazienki zeby polozyc na pralke po kapieli ubierac tam Dzidzke zeby nie latac do pokoju z golym dzieckiem.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:20

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też mam ubrane ;) ale dałam na razie taką nową pościel, jeszcze nie wypraną ;) wypiorę sobie w następnym tygodniu jak już ciąża będzie donoszona ;)

2d43eecb52b03dd7med.jpg

ba7d169746f77065med.jpg

Nadulka, aannkkaa, Matleena, Mama-julka, kwiatakacji, Madzisek, moniek90, pati_zuzia, Moniusia89, genoweffa, Marta0912, ZieloneOliwki, Klara87 lubią tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:40

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:37

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Negra lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maya, Evka gratulacje !!!! Niech się dzieciaczki dobrze chowają a wy odpoczywajcie i czekamy na szczegóły i zdjęcia.

Dziewczyny ja dopiero się obudziłam - spałam 14 h z dwoma wyjściami na siku. Teraz muszę wstać coś zjeść, bo zagłodzę to moje maleństwo.

Pchełka moja mała rusza się ostatnio inaczej, ciężko powiedzieć czy mniej ale to jest właśnie bardziej wypcyhanie niż kopniaki.

Ciekawe jak tam Kate.

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Asiowa normalnie u pracodawcy skladasz i oni przekazują do zus. Podanie o udzielenie i określone w jakim wymiarze, akt urodzenia i zasw że szpitala o porodzie. Masz 14 dni.

Nawet jeśli wtedy nie będę już "zatrudniona"?

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały też ostatnio jakoś bardziej leniwy jest. Wcześniej nie dawał mi spokoju i non stop się ruszał, a teraz jak mu się zachce ;) ale jak go trochę poszturcham to się zawsze odezwie ;)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba fala porodow narazie przeszla bo cos juz cicho u Nas na watku;) chyba znowu do wieczora/nocy :D hehe
    Ja leze w lozku i juz sama nie wiem czego chce;/ jestem jakas dzis nie do zycia przez ten bol glowy.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Ja mam Canpol Easy Start, ale używany kupiłam.
    Ja patrzylam uzywany tez canpola ale one byly od 70zl w gore te uzywane no i zawsze plus koszt przesylki to pomyslalam,ze w razie co kupie se nowy na allegro,bo troche doloze i mam nowy i wszystkie rzeczy bo akurat trafialam na takie gdzies brakowalo polowy tez rzeczy z tego zestawu.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Kasi jest zoltaczka fizjologiczna. Jesli bedzie bilirubina rosnac to bedzie naswietlana. I ma juz zalozona sonde.
    Plakac mi sie chce. :( Z Julka zadnych problemow a mojej Kasienki mi tak zal jak widze ja z ta rurka. Lekarze mnie uspokajaja i mowia ze to nie boli,bo jest bardzo cieniutka i gietka ta rurka. Ale i tak sie martwie. Robili usg brzuszka i jest wszystko w porzadku. Ale za bardzo juz spadla na wadze. Juz powyzej normy. I musza ja dokarmiac w ten sposob. Wychodzi ze jest takim niejadkiem :/

Weszlam na wage po porodzie i mam -6kg. A przybralam +10 w czasie ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 15:43

Dagietka lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, napewno z Kasia będzie wszystko dobrze. Początki nie zawsze są łatwe. Lepsza sonda niż głód. Trzymam kciuki za szybką poprawę, żebyś się długo nie martwila :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik nie dziwie sie ze martwisz sie o Kasie, kazda Matka by to przezywala. To dla jej dobra, oby to pomoglo jej i zeby bilirubina nie rosla. Trzymaj sie Kochana :-*

Dziewczyny bierzecie do szpitala cos do pielegnacji pepuszka? Ja kupilam octanisept ale nie wiem czy brac. Chyba wezme lepiej miec a nie wiem czy w szpitalu dadza czy nie

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik - przepraszam za ewentualne błędy bo piszę z telefonu a to ciężko, wiem że to tak łatwo się pisze ale nie maryw się, z Kasią będzie wszystko dobrze, lekarze wiedzą co robią dzięki tej sondzie zasili się i na pewno zacznie sama jeść. A zoltaczka się wcale nie martw, moja córcia też miała po porodzie. też była naswietlana później już w domu była jeszcze z miesiąca żółta ale powoli zeszło jej to. Ja wtedy też to bardzo przezywalam i płakałam. Nie martw się proszę. będzie wszystko dobrze z Twoją księżniczka. Wszystkie trzymamy kciuki.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Nawet jeśli wtedy nie będę już "zatrudniona"?

No ale jestes zatridniona do dnia porodu. Wiec oni ma podstawie tych Twoich dokumentow zakoncza z Toba stosunek pracy i przekaza dokimenty do zus.

Asiowa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1588 1589 1590 1591 1592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ